Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #391022   SauliusM
 20 Lie 2012 08:17
Tironas rašė:
Evaldas Z rašė:jeigu jau gilinames i kulinarines savybes, tai... o skoni turi, ar tik kvapa ?
vieno modeliai yra makreles kvapo, kito krabo arba krevetes.
Neragavau :)
a katrie yra krabo ar krevetes? nes maciau tik skumbres
 #391024   SauliusM
 20 Lie 2012 08:21
Menke rašė:
dusys rašė:Kaskada kai dar tikejau tais kvapais ,tai buvau isigijes kaskokios nenuplaunamos koses vobleriams ir vartiklems. :/nek
Tai nori pasakyti kad valgoma guma tas past kaip paprastas silikonas ir neturi pranasumo?
jis matai apie voblerius su vartiklem kalbejo, tai anie ne minksti kaip guma o kieti yra, tai kazin kuom smirdet jie turetu, kad zuviai valgomi pasirodytu.
nors aisku buna atveju kad gumos spalva ar forma groja zymiai labiau nei ta smarve.
pvz praeita rudeni Nemune visokiausiu reinsus perbandziau, kol finale neuzsidejau eilinio vulgaraus mann's tepalo spalvos. ant manso kibo ant reinsu ne. nors ir kaitaliojau kaip tycia, nes buvo mintis, kad gal kliovas uzejo paprasciausiai. bet ne. uzsidedi mannsa kimba, uzsidedi reinsa nebekimba...
o siaip tai ta valgoma guma tai sakyciau tik vienas zingsnis iki to, kad tuoj vel sliekus kabinsim ant "pulkos" ir starkius kaip senovej gaudysim, kai nieks jokiu gumu ir galvakabliu dar nezinojo pas mus.
 #391029   Vitolis
 20 Lie 2012 08:40
Vakar užėjau ir pas mus Lucky John smirdalų. Papirkau desetką, bet kai gerai padaryti ir dar sakot, kad laiko geriau nei Reinsai, tai šendie raiks eit da paimt "zapas v žopu ne je...t" :-D tsakant kol da yr.
 #391036   Menke
 20 Lie 2012 08:58
Sauliau, As sutinku kad kartais nekimba, nes nekimba. Bet kai kimba tai smirdukai du kartus efektyvesni uz standartini silikono. Kai zvejodavau su standartiniu silikonu tai, prie menkiausio prisilietimo stegdavaisi pakirsti, o su smirdukais, pajautes kliova padarau 2-4 sekundziu pauze, kad gerai įrytu ir tada garantuotai pakertu.
 #391037   SauliusM
 20 Lie 2012 09:03
Menke rašė:Sauliau, As sutinku kad kartais nekimba, nes nekimba.
man atrodo aiskiai parasiau, kad ant reinsu nekibo o ant paprastu mansu visgi kibo.
aisku tas buvo labai velai rudeni, pries pat uzsalant, saltas vanduo ir kitokie bla bla. fyg znajet kaip saltam vandeny su tom smarvem yra.
 #391042   SauliusM
 20 Lie 2012 09:49
shelwius rašė:man įdomu kaip tie"smirdalai" dirba srovėj stiprioj ir nelabai švariam vandeny, kad ir Nemune iš pavasario kai visas pašalas plaukia...
manau, kol zuvis nepaima i burna, jie dirba lygiai taip pat kaip eiline guma be kvapo tom salygom, tik tiek kad paemus gal ne taip greit isspjauna ir tiek.
 #391066   shelwius
 20 Lie 2012 10:42
SauliusM rašė: manau, kol zuvis nepaima i burna, jie dirba lygiai taip pat kaip eiline guma be kvapo tom salygom, tik tiek kad paemus gal ne taip greit isspjauna ir tiek.
Ir aš taip pat galvoju, bet kažkaip vis nesiryžtu kabinti jų, o dar zacepų pilna pas mane...
 #391098   TukasVS
 20 Lie 2012 12:46
Šiandien buvau pašilaičiuose, už senukų kur yra parduotuvė, tai užsivežė jie naujų valgomų gumų. Lucky John Tioga vadinasi, gal kas bandėte? Ar pasiteisino?
 #391100   SauliusM
 20 Lie 2012 12:48
TukasVS rašė:Šiandien buvau pašilaičiuose, už senukų kur yra parduotuvė, tai užsivežė jie naujų valgomų gumų. Lucky John Tioga vadinasi, gal kas bandėte? Ar pasiteisino?
o paskaityt sunku pries klausiant? kaip tik vakar diskutavom :lol:
 #391102   TukasVS
 20 Lie 2012 12:51
Ai jo, kažkodėl vaidenosi, kad šnekėjot apie Reins gumas, nes dažniausiai apie jas kalba ir eina. :) O gal spėjai išbandyti jau?
 #391159   Evaldas Z
 20 Lie 2012 15:32
SauliusM rašė:a katrie yra krabo ar krevetes? nes maciau tik skumbres
jamiau vakar balist pakiuka ir tiogos, tai balist buvo krevetes kvapo, nors realiai tai, bent jau pagal mano nosi, tie kvapai skiriasi tik stiprumu. ir tai gal vienas is ju prasigaraves buvo, todel kazkiek skyres.
 #391164   dusys
 20 Lie 2012 15:51
Menke rašė:Sauliau, As sutinku kad kartais nekimba, nes nekimba. Bet kai kimba tai smirdukai du kartus efektyvesni uz standartini silikono. Kai zvejodavau su standartiniu silikonu tai, prie menkiausio prisilietimo stegdavaisi pakirsti, o su smirdukais, pajautes kliova padarau 2-4 sekundziu pauze, kad gerai įrytu ir tada garantuotai pakertu.
Menke. nieko jie du kartus nepasiteisina. Jai butum turejes toki pat guminuka bet be kvapo, tai kibimas butu tokspat.
 #391165   Tironas
 20 Lie 2012 15:54
SauliusM rašė:
Menke rašė:Sauliau, As sutinku kad kartais nekimba, nes nekimba.
man atrodo aiskiai parasiau, kad ant reinsu nekibo o ant paprastu mansu visgi kibo.
aisku tas buvo labai velai rudeni, pries pat uzsalant, saltas vanduo ir kitokie bla bla. fyg znajet kaip saltam vandeny su tom smarvem yra.

prie zemu temperaturu su tais valgomais kazkas ten ivyxta. dabar tixliai nepamenu, bet per semina pasakojo, kad prie zemu temperaturu jie ar tai pasidaro kietesni ar dar kazkokia fignia. vienzo netenka savo kazkokiu savybiu
 #391684   Ešerys
 24 Lie 2012 14:27
Būtent TIOGA modeliukas yra BOOM. Nėra ką kalbėti, išbandžiau visus ir įvairiom sąlygom stovintis, tekantis, dideli gyliai, seklumos. Tiesiog gėda, jautiesi taip lyg sukčiautum, jei yra ešerys tai būtinai užkibs. Čia toks pats BOOM kaip kad buvo kai volframiniai tigriukai atsirado. Gal kas žinot kur internete šitų guminukų galima rasti? Man 2 dydžio per maži 3 per dideli. Vienintelė problema, nes su 2 numeriu, užmeti pasuki kelis sykius, bupt spirgas. Tiesą pasakius, jeigu partrauki iki kranto tai 3 priežastys: užkibo žolė, nukando uodegą, užsimetė uodega. ::hai-bai
 #391686   alkanas
 24 Lie 2012 14:42
pvz nevalgoma guma jei man buna kartais perdidele, apkarpau su zirklem ir :gutgut
 #391854   Pikehunterlt
 25 Lie 2012 12:47
SUPER AKCIJA!
VISI KEITECH IR REINS GUMINUKAI TIK 20LT/POKELIS.
http://parduotuve.spiningavimas.lt/200-keitech
http://parduotuve.spiningavimas.lt/169-reins
YRA ĮVAIRIŲ MODELIŲ IR SPALVŲ! TAIP PAT NAUJIENOS!
PRIE JŲ VOLFRAMINĖS KULKOS http://parduotuve.spiningavimas.lt/219-kulkos
IR ŠVININĖS ČEBURAŠKOS http://parduotuve.spiningavimas.lt/222-ceburaskos
Siuntimas galimas per paštą - TIK 5 LT arba per KURJERĮ Į NAMUS - 12LT

UŽSAKYMAI:
Tel. 864069444
info@spiningavimas.lt
 #391857   Pikehunterlt
 25 Lie 2012 12:51
shelwius rašė:man įdomu kaip tie"smirdalai" dirba srovėj stiprioj ir nelabai švariam vandeny, kad ir Nemune iš pavasario kai visas pašalas plaukia...
Nemune, Kauno mariose dirba, patikek. Ypač nuo liepos galo iki gruodzio.
 #391869   shelwius
 25 Lie 2012 13:26
Pikehunterlt rašė:
Nemune, Kauno mariose dirba, patikek. Ypač nuo liepos galo iki gruodzio.
vat kai mano vietose pagaus su "smirdukais" tada ir pagalvosiu, nes draugas bandė ir purškalus naudot visokius, bet kruopų gavo vistiek nuo manęs :ruko
 #391886   Rapolas
 25 Lie 2012 15:07
Ne nu jūs ir duodat... shelwius klausia, kaip "smirdukai" dirba pavasarį, o kitas įtikinėja, kad dirba nuo liepos iki gruodžio :-D
 #391890   Evaldas Z
 25 Lie 2012 15:18
shelwius rašė:vat kai mano vietose pagaus su "smirdukais" tada ir pagalvosiu, nes draugas bandė ir purškalus naudot visokius, bet kruopų gavo vistiek nuo manęs :ruko
tai ir tu "mano vietose" kruopu gautum... gal :) niekas gi nesako, kad jeigu atsistosiu ~50m nuo taves ir drosiu dugna su prikvepinta guma, tai starkiecai, kaip rykliai kokie, puls ieskot, kasgi cia taip kvepia ir suleks visi esantys minimum 100m spinduliu. mano, dar gana mazai gaudziusio smirdukais, nuomone butu tokia, kad tas skonis ir kvapas aktualu tada, kai koks eserys paciumpa masala ir visa tai pajunta (ypac tada, kai tik atsargiai baksnoja). arba spokso i masala stovedamas sprindzio atstumu nuo jo ir bando apsispresti, pult ar ne. visgi pirmas dirgiklis, priverciantis plesruna dometis, yra vizualinis. taigi, jeigu zinai, kas dugne daros, kur stovi zuvys, kas, kada ir kaip judantis joms patinka ( beveik "mano vietos" apibrezimas ), tai kruopu duosi kiekvianam pirma kart ten masalus mirkanciam "smirdaliui". manau, skirtumo tarp paprastu ir kvapniu masalu "savo vietose" gali issiaiskint tik tu pats. vat kitas mane dominantis dalykas - sapalai. esu ir skaites ir mates, kaip placiaburniai tikslingai sekmingai gaudomi mikroguminukais. esu ir pats keleta pagaves eseriaudamas. sie pusiau plesrunai jau gerokai daugiau vadovaujasi uosle maisto paieskose, tad gal ju medzioklej tas kvapas ir didesniu atstumu arba drumstame vandenyje itakos turetu.
 #391893   Evaldas Z
 25 Lie 2012 15:23
Rapolas rašė:shelwius klausia, kaip "smirdukai" dirba pavasarį, o kitas įtikinėja, kad dirba nuo liepos iki gruodžio :-D
parduot gi reikia kazkaip :roll:
 #391895   Rapolas
 25 Lie 2012 15:36
Evaldas Z rašė:
Rapolas rašė:shelwius klausia, kaip "smirdukai" dirba pavasarį, o kitas įtikinėja, kad dirba nuo liepos iki gruodžio :-D
parduot gi reikia kazkaip :roll:
Nu jo, dabar gi liepa :-D
 #391902   dusys
 25 Lie 2012 15:52
Mano nuomone, na gal netgi ne nuomone o mano praktines isvados butu tokios...
Kvapas zuviai leidzia susidaryti isankstine nuomone. Ji iskarto gali apsispresti ,atakuoti ar ne. Kitaip tariant ,kvapas gali sukelti ir neigiama efekta.
Butent del sios priezasties ir atsisakiau betkokiu smirdalu. Jaigu zuvis susidomejo jusu masalu ir jis kvepia niekuom, tada ji butinai jo paragaus, tuo tarpu kvapas jai iskart butu padejas apsispresti. Kita vertus ,patys galite pauostyti naturalu plesrunu maista: Varles, mailiu, yvairius vandens vabalus ir t.t.
Viso sio raciono kvapas beveik neutralus, arba jo isviso nera....
Todel manau ,labiau reiktu kreipti demesi i masalo isvaizda ir pravedima.
 #391905   Evaldas Z
 25 Lie 2012 16:13
na, kad mailius kvapo neturi, tai jau neirodysi tikrai :) kitas dalykas, visi mano tureti guminukai (ne "valgomi") turejo stipresni ar silpnesni "gumos" kvapa. bekvapiu kazkaip neciupinejau dar. :roll: o del tu kvapu naturalumo, tai kodel zuvys pilna burna ryja visokius medaus skonio spragesius, vanilinius, braskinius ar dar biesas zino kokius boilius ir smaguriauja tesla su cesnaku. nelabai tikisi, kad joms tie kvapai ir skoniai kasdieniai ir naturalus. ir kiek kokia lydeka per gyvenima macius, o tuo labiau ragavus ryskiai raudonos ar morkavos zuveles (zinoma, iki galo neaisku, kaip jos tas spalvas mato, bet)... kodel stambios ezeru lydekos mieliau renkasi juriniu zuvu file ant kablio ir pan...
del masalo isvaizdos ir pravedimo pritariu, nes butent tai ir atkreipia zuvies demesi.
 #391907   shelwius
 25 Lie 2012 16:23
aš jokiu būdu neturiu nusistatymo prieš tas gumas, tiesiog ten kur gaudau- pagaunu ant "bekvapių", nors kolega geresniais rezultatais pasigirt negalėjo naudodamas "smirdukus". Antra vertus, kaip išsireiškiau "mano vietose" yra daug kliuvinių, todėl jų ir neneudoju, nors išbandysiu tikrai ;-)
 #391911   dusys
 25 Lie 2012 16:36
Evaldas Z rašė:na, kad mailius kvapo neturi, tai jau neirodysi tikrai :) kitas dalykas, visi mano tureti guminukai (ne "valgomi") turejo stipresni ar silpnesni "gumos" kvapa. bekvapiu kazkaip neciupinejau dar. :roll: o del tu kvapu naturalumo, tai kodel zuvys pilna burna ryja visokius medaus skonio spragesius, vanilinius, braskinius ar dar biesas zino kokius boilius ir smaguriauja tesla su cesnaku. nelabai tikisi, kad joms tie kvapai ir skoniai kasdieniai ir naturalus. ir kiek kokia lydeka per gyvenima macius, o tuo labiau ragavus ryskiai raudonos ar morkavos zuveles (zinoma, iki galo neaisku, kaip jos tas spalvas mato, bet)... kodel stambios ezeru lydekos mieliau renkasi juriniu zuvu file ant kablio ir pan...
del masalo isvaizdos ir pravedimo pritariu, nes butent tai ir atkreipia zuvies demesi.
Evaldai tu pauostyk mailiu o paskui pauostyk vandens zoliu kuoksta is to pacio telkinio. Ir vienas ir kitas turi kvapa, bet uzsimerkes tu neatskirtum kur uostai mailiu ,kur vandens zoles. Tai as vadinu neutraliu kvapu.
Visi tavo isvardinti kvapai yra skirti baltai zuviai, o ju mityba ir medziokles taktika labai skiriasi nuo plesrunu. Balta zuvis labiau pasikliauja kvapais ir skoniu. O plesrunams tai visiskai nesvarbu nes ju maitinimosi budas visai kitas. Jai lydekos uostines ar ragaus savo grobi, kaip koks karpis ar lynas, tai visos lydekos isdvestu badu, nes ju grobis nuo ju paprasciausiai paspruktu.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 75
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė