Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #382100   Dziedas
 18 Bir 2012 07:42
Gandro žūklė. Varėnos „jura“ žuvingas tvenkinys, kol kas. Man žvejojant ,kitame krante pasirodo gandras .Ėjo krantu ir įbrisdavo i vandeni pasiimt žuvyte -negyva. O ta diena jų pakraščiuose buvo....reiškia padirbėjo elektrikai. O jau su tinklu tai vidurį dienos dirba chebra. Kaip sako žmones :nei valdžios ,nei rubežo...

Paveikslėlis
gif hosting

Paveikslėlis
upload images

Paveikslėlis
hosting images
 #382189   dome
 18 Bir 2012 11:12
užpraeitą savaitgalį pagerinau savo rekordą, ištraukiau 5kg lydeka, sekantį savaitgalį toje pačioje vietoje, dar didesnė.
Paveikslėlis
image host
5,8kg ant maxrap 13.
 #382225   Tadass
 18 Bir 2012 13:24
Gimtadienio proga pasidovanojau pora nauju zaisliuku, kuriuos ilgai nelaukes ir isbandziau. Gaila, kad bandymu diena (kaip paasikejo veliau) ispule lydeku "nevalgomoji" :lol:
Kaip ten bebutu ZipBaits Rigge 90SP apsizuvino pora kartu (gaila tik, kad iki Dome lydekos, maniskem - kaip pesciom iki menulio :) ) o vat gumine "nezacepliaika" Sebile Magic Swimmer Soft Pro liko neapzuvinta, bet paliko labai gera ispudi.

Paveikslėlis

Per visokias zoles ar lelijas praeina "svariai", metasi gerai, pravedima galima daryti labai leta, tvicinasi :gutgut Cia reklaminis filmukas, bet pilnai atitinkantis realybe: http://www.youtube.com/watch?v=WicGe_WH-UQ
Sekliuose vandenyse sitas masalas dar turetu issauti. ;uolrait
Na o cia keletas vaizdeliu is pasiplaukiojimo:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #382228   Rapalas
 18 Bir 2012 13:34
Iškyla prie ežero ir pasiute karšiai...
Bet pradėkim viska nuo pradžių. Dar penktadieni padiskutave su forumiečiais dėl pašaro karšiams, Vavai prigrąsinus su tuščia sietka čia nesirodyti, sededamas darbe laukiu atvažiuojančios žmonos manes pasiimti. Aišku išėjo taip kaip visada penktadieni ir užtruko. Man jau mintyse kirba mintys kad mūsu vieta jau bus užimta :e:e . Bet vistiek viltis miršta paskutinė. Gryžtam greitai namo, susikraunam šmutkes ir nerandu kuoliukų ir mikserio pašarui maišyti, bet tikiuosi ji rasti garaže. Nulekiam į garažą, viską iškuičiu, bet ir čia jo nėra :-ug . Pradeda imti nervas, važiuoju į žūklės prekių parduotuvę pirkti sliekų dzikų ir tuo pačiu kuoliukų. Beje paklauses vieno patarimo, prieš išlekiant užpilu karštu vandeniu 4 saujeles senelio košės (4 grudu košė). Po žūklės prekių parduotuvės lekiame tolyn, viename miestelyje sustojam i parduotuvę apsiprekint, dar dabar negaliu atsipeiket koks brangus maistas Lietuvoje. Po parduotuves pajudame tolyn, jau apie puse 7 valandų penktadienio vakaro. Dauk kas ruošiasi stebėti futbolo mačą, o aš su savo gyvenimo pakeilevia lekiam link ežeriuko. Prilekus ežerioka iki kurio lieka vos kilometras ar 2, pradeda plaupti lietus '''bum . Ir kodel viskas turi nesisekti, bet tai tik pradžia. Nusukam i keliuka vedanti per pieva link ezeriuko. Automobilis tikrai neskirtas bekelei ir nuvažiavus kelis šimtus metrų, pamates purvynę stabteliu ir padarau klaidą. Automobilis sėda 'viarkt . Lipam iš mašinos, lietus pliaupia ir pradedam galvoti ka daryti. Dviese vos ne vos per daugiau negu 4 valandas sugebam išsistumdyti su domkrato ir plytgaliu pagalba automobilį. Kiauri iki paskutinio triusikų siūlo, batai žliugsi, baltos maikes pavirtusios kamufliažu, kelnes visos juodos nuo purvo, mašina visa juoda, posparnis sulaužytas, dugno plastmasė sulaužyta, bamperis atluptas, bet išsišiepe ligi ausų, kad visgi ištrūkome iš tų pančių lekiame toliau link kito keliuko kuris veda į tą pačią vietą. Jau po 11 ir tikėtis kad bus neužimta vieta, daugiau negu naivu. Privažiuojam ir akurat [oj-me: vieta užimta. Bet šalimais yra kita graži vietelė. Sustojam ten, nueinam prie vandens ir iš ežero puses pamatom užraša ant medžio :stop-; privati valda. Puolam į neviltį, bet jėgų jau ant tiek nebeturime kad liekam čia. Statom palapine, nupjaunu miške vieną rastigali ir begame gult. Jau 12 ir jėgų visiškas nulis. Užsistatom žadintuvą prieš penkias. Miegam ramiai ir staiga sucypia tas nelemtas žadintuvas. Išgirstame kad lauke lietus. ir perstatom zadintuva 6, bet ir 6 atsikelus lyja. Tada spjaunu ir išjungiu visai. Atsikelu puse 10, saulute sviecia, lauke silta ir gera. Uzsikuriam lauža, atsinešu kruopas pabrinkintas ir pradedu maišytis pašara. Kruopas sumaišau su 2 pakeliais mondial-f powermix river tuti fruti ir vienu pakeliu timar ežerinio jauko. Drėkinu su vandenuku sumaišytu su melasa super karšis. Kaikam šis receptas atrodė per dauk komponentu turintis, bet aš dar suberiu skardine kukurūzų ir leidžiu pabrinkti. Kaip visiem pasirodys vel keista, bet imu meškere, imu didele šėryklėle be svorio, kemšu pašaru ir mėtau, taip sumėtau 2 trečdalius pašaro, praeina gera valanda. Tada leidžiu žuvims užuosti mano viliojimus ir pagardus ir rišuosi meškeres. Užsirišu viena meškere su plaukiančia palete tuti fruti o kita su asimetrine kilpa ir 2 kukurūzai bei trys dykiukai. Tylu... Permetu kelis kartus, bet vistiek tylu. Tada maunu slieka ir neužilgo prasideda !-kliovas-! ištraukiu pirmajį karšį:
Paveikslėlis
image host
Laimingas visas kaip troleibusas kabinu slieka ir metu atgal ir vėl !-kliovas-!
Paveikslėlis
image upload
Let the game begin ''plot ''plot ''plot jama karšiai nuo kilo iki 1,5 kg. Vienas pasikabina 2,1 kg:
Paveikslėlis
upload pictures
Einant dienai vakarop susimaišau dar viena porcija ir paleidziu 2 trečdalius vandenin vel su didžiaja karmuške, po keliolikos minučių vėl seka kibimai:
Paveikslėlis
adult image hosting
oras ;uolrait nuotaika ;-var-var. ir dar su savo :/brazasista (žmonele). Į vakara kibimas apsiramina, bet nenustoja. Eilinis kibimas, traukiu, kažkas intensyviai spardosi, žmona dirba su graibštu ir kaskart šoka vandenin ir semia karšius, bet šį sik tai ne karšis. O gražuolis 1,4 kg lynas :superšokas dar tokio berots nesu pagaves ...
Paveikslėlis
free picture hosting
Apie 11 valanda pajudam link lovytės su mintim kad šiandien užteks ir ryt anksti ryte kelsimes ant rytinio kliovo. Bet išaušus rytui vel krapnoja ir išjungiam žadintuvą. Be keliolikos 9 atmerkiam akis ir lendam lauk iš palapines, bandom kurti lauža bet prasideda lietus, lendam atgal, po 10 minučiu vel gražu. Lendam lauk, nešames šmutkes, užkuriu lauža ir sakau eik ištrauk meškere, nes ten paryčiais kai ėjau į gamtuką buvo nuleista beždžionėlė, pavyniojau ir dabar vėl nuleista, žmona traukia ir matau kad yra, bet deja pavadėliai 0,12 yra nestori tad jau 2 karšiecas lekia atgal į laisvę. Bet nenusimenam, einam papusryčiauti. Aš speriai sukirtes pora sumuštiniu lekiu neštis šmutkiu ir vėl žvejoti, perisrišu viska maunu slieka ir pirmyn. Dar prieš tai vėlgi pamėčiau desietka didžiūjų šėriklėlių ir pirmyn. Ilgai laukti nereikėjo :grin: karšiai vėl kaip pasiute kimba vienas po kito :shock: . Sietelyje jau yra 6 karšiai ir lynas, imam paleidineti viska kas kimba, o kimba nuo 500-600gr (pakliuvo tik trys) iki 1,5kg karšiecai. Visi sekmingai lekia namo. Adrenalino apimtas skambinu pusbroliui ir dalinuosi įspudžiais, staiga beždžionėlė ima kilti ir rėkiu kad kirstu, žmona prilekia, kerta ir yra, visa išsišiepus traukia, aš griebiu sietka ir brendu į vandenį, žiūrių :,-wow parsipumpuoja petelne, karšis tikrai virš 2 kg. Griebiu su graibšu ir kalbedamas telefonu žvengiu ir rėkauju kaip mes lupam karšius, pasilenkes kabinu kabli iš lūpos, žiū vėl beždžionėlė kitos meškerės važiuoja :/nu/n/x sakau mesk meškere ir kirsk, aš skubu atkabinti kabli viena ranka, dar komentuoju kas vyksta kitam telefono galui ir stebiu kaip pumpuoja dar vieną petelnę. Neišėmes karšio iš graibšto lekiu i vandeni ir semiu antrą tokį pat ''plot . Žmona dar laimingesnė nei aš troleibusas ir rėkia jau kad aš tave apgaudžiau :jeheje: . Atsegu antra ir einam pasifotkinti:
Paveikslėlis
picture hosting
Paveikslėlis
upload pictures
Pati baisiai spirga ir sako davai paleidziam situos, sakau drasiai, ima viena pabuciuoja ir vandenin, ima kita, pabuciuoja ir vandenis, tas dar aplink kojas paraizo ir gelmėn. Aišku tuom viskas nesibaigė :ruko eina eilė kitų kibimų:
Paveikslėlis
adult upload image
Jau pradėjau net nebenešti ink kranta o tiesiog atkabinėti ir paleisti:
Paveikslėlis
upload pictures
Vėjas pradeda stipriai kilti, jau maunu paskutinius sliekus, o jie zarazos vistiek kimba ''plot . Ištraukiu eilini karšieca ir likus slieko gabaliukui pridedu keleta dzikų ir vėl metu. Matau jau atlekia lietus, nesiojam daiktus, pradeda pilt o beždžionka vėl kyla, kertu yra ;-var-var. išlupu paskutinijį savaitgalio kilinį karšį ir sakau nu šita paimsiu, nes per jį aš sušlapau. Tuo metu vienas karšiokas kepė ant lauželio, nulėkėm greit prie mašinos, palindom po bagažinės dangčiu ir kapojom karši, seilės tysta kaip skanu. Bevalgant nustoja lietus ir nutariu eiti išsitraukti sietka pasverti kiek gi ten tos žuvies. Mintyse skaičiuoju, kad turetu buti apie 6-7 karšius ir 1 lynas. Brendu iki sietkos ir :/nu/n/x , sietka tuščia 'viarkt , pasirodo pakilus vėjui atsisuko ir visos žuvys išplaukė namolio, liko tik vienas 1,5 kg karšiokas. Taip pasiemėm 3 karšiukus po 1-1,5kg ir viena 2,2kg, nes dičkis ir mažesnis po nakties neištempė, pažeistos žiaunos buvo. Bet visumoi paėmus ir padarius reziumė, savaitgalis buvo nuostabus, nors ir su įvikiais, bet daug kibimų, karšių ištraukėm daugiau nei 20, į pašarą suregavo puikiai, tik šeštadieni kibimai buvo vangesni, paima slieka ir čiaumoja vietoi besisukdami, o sekmadieni stveria ir lekia. Tai va tiek tos beletristikos ir įspudžių iš šio savaitgalio iškylos prie ežero...
 #382243   RoBass
 18 Bir 2012 14:36
Kaip sakant po Rapalo reportazo, mano i pavesi :grin: Kelios valandikes praleistos prie karjero ir keli pagauti balyciokai...Pradejau zvejoti apie 09:00, nes parduotuves pradeda dirbti 08:00 (labai jau velai), tai prigriebiau pasaru, slieku ir i trasa. Pasakoti kaip ir nera kas per daugiausiai, vieta paruosta (apkasuose :roll: ), pasarai bringsta.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Feederis uzmestas:
Paveikslėlis

Kibimas, kirtimas ir i kranta:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

buvo ir ziurovu :twisted:
Paveikslėlis

Kelios valandeles praleistos puikiai, neziurint i tai jog gavau "statybininko idegi"
:)
 #382273   Ignelis
 18 Bir 2012 16:35
Visi ikyriai patriotizma/shovinizma ishreishkiantys uzhsimerkit, nes ash vel savo nesamoniu prikelsiu... :)
Parejo mano deliveris su edge 3776, prisisukau avetMXL ;;yel padek "jebau" kad daugiau nevienos meshkeres uzh tokius pinigus nebepirkciau.... :mėlynvarla na bet esu tos nuomones, kad juriniam irankiui, kitaip nei gelam vandeniui, nesutaupysi niekaip :) arba vargsi zhvejyboi ir teks dazhnai tureti problemu bei keisti, arba teks atseiket gabaliuka nuo atlyginimo... :roll: taigi tikslas siu metu kaip ir aishkus 50kg :gutgut sutiktas zhvejys mano vietoj pasigyre kad pernai virsh 70kg pakele :) o mano regione pernai virsh 170kg kazhkoks atvykelis nusege, tik nezhinau tikslaii kur :idea: zodziu optimizmo pilnos kelnes ir laisvo laiko turedamas drozhiu....
atradau savo arkliuka t.y ta zhuvi kuria tikrai pramokau gaudyt ir kuri noriai pasirasho ant mano masalo... :) pirmoji zhukmle buvo grynai axperimentine, gaudizau kaip akvariume t.y 5m gylyje kur kiekvienas dugno akmenelis matyti :) tiksliau negaudziau, o tikslas buvo prisivilioti bent viena zhuvi ir paziuret kaip ji reaguoja i masala, ties kuriuo momentu ruosiasi atakuoti, kas ja atbaido ir t.t.., zodziu testavau :lol: mano didelei nuostabai 4metru gylyje i masala spoksojo trys atplauke uotai vienu metu :roll: ir nevienas neeme i burna :roll: vis imituodami ataka paskutiniu momentu persigalvodavo, na o veliau du pavyko prakalbinti, ish kuriu vienas matyti ft... ;-) kas ruosiates kada gaudyt sias zhuvis, be savagear redfish nevaziuokit... :) man nr1 :gutgut
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

antroj zhvejyboj irankis pakrikshtytas... :koliorava :gutgut otas 12.6kg nera pats didziausias bet 20/30lbs koteli lenke kaip priklauso ir valo neviena deshimtmetri ishsuko... :v-ar
 #382375   marenas
 18 Bir 2012 20:14
vakar nebespejau ikelt,buvau mariose prie kiaules nugaros. nuplaugdamas kaip visad velkeviau,netoli nugaros kiaules pamt zacepas ,lupu per jega pradejo plaukt jauciu yra musa i apacia nepasiduoda ,pavirsiui pasiduoda,na netoks koks galvojau bet ne vietnamietis :grin: paskui metik,dreifuok nieks nepadejo tad paskutine viltis velkiavimas tad traukiu savo buratinus ir dar pora valandu ant velkiavimo,pora grapst buvo ,bet deja . Paveikslėlis
adult image hosting
 #383377   Sky'us
 21 Bir 2012 13:19
Rapalas rašė:Jackall MagSquad 128 ;uolrait galim kirs lazybu :D
Greiciausiai kažkas panašaus turėjo būti :D

Paveikslėlis
 #384026   MariusM
 24 Bir 2012 17:58
Vis laukiau kada mūsų jaunieji žvejai pateiks šapalą galiūną, bet kol kas iš jų pusės ramu. Manoji ilgai brandinta šapalų medžioklė išsipildė, oras penktadienį visiškai nedžiugino, visą dieną pliaupė lietus, bet tinkama apranga gelbėjo nuo jo. Į įvykio vietą atvykome gan vėlai 19 valandą, žvejyba truko apie tris valandas. Sugavau du įskaitinius 36 ir 46 cm šapalus, daugiau kabinėjosi smulkmė. Pats kibimas truko apie 1 valandą prislopus lietui.
Paveikslėlis

Po teigiamos ir džiugios šapalų medžioklės šeštadienį nutariau paskirti upėtakiui, labai norėjau, kad tėvukas pagautų savo pirmąjį margį. Ilgai negaudėme, gal kokias 4 valandas, laikas nedidelis, bet laimikių skaičius labai džiugino, nors daugumoje kabinėjosi nelegalai, pasitaikė ir gerų sportininkų. Didžiausias atiteko man, 41 cm.
Paveikslėlis

Labai maloniai nustebino užkibęs kiršlys, 30 cm (mano pirmasis ''plot ), sėkmingai ganosi savo valdose.
Paveikslėlis

Savaitgalis užskaitytas ;-var-var. , sveikinimai Jonams ir Janinoms :beer'2 :gėlė
 #384142   Liveris
 25 Bir 2012 07:59
Kadangi Joninės, o mama Janina tai teko vėl pabuvot kaime, o kadangi kaime, tai kaip neaplankius Viliotės tv. :)
Šeštadienio rytas nuteikia neaptomistiškai ;)
Paveikslėlis
Vėjas sniokščia, o ro temp. 13 laipsnių. Mėtam, kertam, traukiam. Veiksmas vyksta, žinoma ne toks kaip tėvukui prieš 2 savaites, bet judam.
I žuklės galą tėvukas ikerta rimtesnį karšioką.
Paveikslėlis
Pasėdėję nuo 6 iki 10val. lekiam pas ūkininką paleisti 14 vnt. delniniu karšiukų ir namolio.
Laimikis kuklus.
Paveikslėlis
Mažieji karosiukai, keliauja į prie namų esančia kūdrą.

Sekmadienį oras jau geresni, bet iš po Jonų nėra sveikatos, tai su vaikais ir tėvuku einam tikrinti savo kūdrikės.
Vaikai pagauna septyniata saulažuvių ir liksmi su močiute iškeliauja namo, o aš su tėvuku tesiam žuklę.
Metami iš vakar likę pašarai ir laimikiai eina vienas po kito:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Netaip biskeli laikiau, tai nelabai gavosi foto:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paskutiniai 2 ~1kg. keliauja kaimynui apie pietų stalo.

dar 3 lynai nespėjo papozuot dėl ūgio.
Šiam kartui tiek ;)
 #384269   SKarolis
 25 Bir 2012 10:50
Vakar kaip ir nuėjau mokintis kastingo prie upės, nes oras atrodė puikus tam, bet pagunda pasiimti ir 1 muselę į rankas nugalėjo. Visgi gal kas netikėtai užkibs. Mečiau vietoje kur šapalų nesitikėjau, nes daug kartų ten su spiningu buvau lydekaičių paieškot, tad nė 1 šapalioko neužmačiau, bet buvau nustebintas. Iš 1vietos 4 šapaliokai, o paėjus dar truputį dar keli šapaliokai. Betraukiant paskutini žuvelioką netoliese pamačiau kaip kažkas didelio laumžirgį nuo vandens paviršiaus gražiai griebė, susigundžiau užmest ir jaučiu kažką stipraus anam šniūro gale. Gaila, bet preišininkas nugalėjo mane, nes nebuvau pasiruošęs. Valo tiek paprasė, jog sugebėjo aplink kelmą apsivinioti, o kadangi telefonas kišenėje buvo, negalėjau iki ten bristi, tai ir rūpūžė pabėgo.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

O va dar kažkas kito susigundė, meknė lyg, ar aš klystu?

Paveikslėlis
 #384313   DainiusM
 25 Bir 2012 12:16
Vat kazkaip jauciuosi is spiningo isspaudes beveik viska... :roll:
1,4kg lynas ant megabas smolt vobleriuko (abu trisakiukai snukyje, sege is apacios)
Paveikslėlis
 #384403   Vitolis
 25 Bir 2012 16:16
eLPi sakė, kad be ataskaitos, kur basčiausi tiek laiko, nesirodyčiau :-D
Bet kad nelabai turiu kuom pasigirt. Visą laiką praleidau kaime sodyboj pas uošvius ir žinoma laiks nuo laiko bandydamas kažką sumeškeriot.
Čia mano Senolis, kuriam šiemet pavasarį stuktelėjo nei daug nei mažai, tik 105 metukai, bet su žentu čierką dar padaro :gutgut
Paveikslėlis
picture hosting
Ne vien tik žvejojau. Kai žuvies nepagauni, o valgyt norisi, tai reik biski ir triūso indėt, aplinką sutvarkyt, kad užsidirbtum pietus pas uošvienę :-D
Paveikslėlis
upload picture
Aplankiau daugelį Kupiškio raj. telkinių. Tačiau daugiausia dėmesio buvo skirta žinoma Marioms. Deja, daugumas Starkiecų tik tokie
Paveikslėlis
upload pictures
Paveikslėlis
free picture hostingĮskaitinių, per eilę žvejybų buvo tik pora. Nustebino tai, kad patinai,o buvo sumedžioti tiktai jie, buvo dar neišneršę ir inkėlus valtin, bėgo pieniai. Bet vieną vistiek nutariau išdorot ir pažiūrėt kas ten dedasi viduje. Pienių kaselės nedidelės. Gal tik likučiai. Skrandis tuščias. Pats Starkių atspalvis dar tamsus. Kodėl taip vėlai jie neršia šiemet, negaliu žinot. Gal vis per šalta buvo????
Paveikslėlis
free image hosting

Papuolė ir viens, kits vertas dėmesio ešeriecas
Paveikslėlis
image hosting
 #384546   Aqua v.
 25 Bir 2012 20:47
Sekmadieni, neziurint i 180 lpsn besisukinejanti veja, neblogai zolynuose kibo ir "smulkme" eserine, ir "standartiniai" Nemuno salviai (+/-2 kg.)

Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #384689   Stabas777
 26 Bir 2012 08:39
Savaitgali sventem mano gimtadieni. Kaip ir dera zvejui vienas is patiekalu buvo farsiruota lydeka, cia be sio patiekalo pas mus neapsieina ne vienas balius.
Paveikslėlis

Kadangi smarkiai nebaliavojom sekmadieni is ryto patraukem i Platelius pagaudyt eseriu. Vejas buvo nemazas tai ir banga vos ne jurine buvo, o dar kaip tycia pas eserius teko per visa ezera brautis. Zvejodami naudojom paternoster sistemele nes gyliai gana nemazi kuriuose gaudem tai si sistema pati priimtiniauisia. Siemet eseriam vyliot pradejom praktikuot suvalgomus reins guminukus, tai rezultatais esam gana patenkinti. Pradzioj bandem gaudyt be pavadelio, bet po to kai keleta lydeku nupjove vala uzsidejom pavadelius. Eseriai kibo normaliai. Pradzioje dydziai nelabai dziugino, bet paskui uzejom geru eseriu bureli va tada ir prasidejo. Kibimai uztikrinti eseriai reinsus ryja iki siknos. Pasigave beveik normike eseriu nusprendziam 11 ryto baigti zukle. O stai ir tos dienos laimikis

Paveikslėlis

Taip kad gimtadienine zukle uzskaitau ir lauksiu kitu metu kad tai pakartot
 #384801   tomkinasas
 26 Bir 2012 14:11
nu ir as pasidalinsiu ispudziais is savo zvejybos, joniniu isvakares keliaujam prie atmatos, oras super, saulute sviecia, vejo nera, silumos taip pat pakanka zodziu oras pasitaike kaip uzsakytas, pajudejom is klaipedos gan velai ir vietoje buvome apie 8 val vakaro tad laiko nebedaug ir skubu statyti palapine ir ruosti meskeres, maniskej palieku darba prie maisto ruosimo ir virtuveles irengimo, greit uzsimaisau pasariuko traper feeder, per skubejima pamirsau nusipirkti net kukuruzu pagardinti pasara, tad seriau paprasciausiai pliku traper feeder pasaru vis galvodamas blogiau jau nebus. Na meskeres paruostos tiesa turejau pasiemes viena feederi ir viena spininga, tad sau pasiemu feederi :twisted: o saviskej asimetrine kilpa surisau ant spiningo ir vietoje seryklos uzdejau 2 unciju svina :oops: pirmo zuvelioko neteko ilgai laukti ;-var-var. :

Paveikslėlis

maniske irgi neatsilieka:

Paveikslėlis

na pamacius ir kad jau iskarto isejom is nulio ir gyvybe juda nutarem pasistiprinti pries tolesne zvejyba, valgydami dar pasnekam kad butu smagu pagauti karsi nors ir nesiti tokiu laiku

Paveikslėlis

toliau zvejyba tesesi ir apart begalybes plakiu ir vieno kito eseriuko daugiau nieko nepasigauna, maniske neistveria ir eina miegoti o as kenciu vis tikedamasis pagauti kazka rimciau, deja nuo plakiu neatsiginu nors ir juos smagu traukti bet jau pabodo ir man, einu prisnusti. Ankstyvas rytas nuostabus

Paveikslėlis

pradedam zukle ir aisq vel tas pats... plakiai... susitaikau su ta mintim kad daugiau nieko sendien ir neisvysiu, po pietu pradedu siulyti po biskuti krapstytis namo. Maniskej eilinis kibimas, pirmas maniskes pastebejimas kad kazkas rimtesnio nes sunkiai traukiasi o as demesio nekreipiu nes tokiu jos pastebejimu buvo nevienas o istraukdavo eilini palki, tik vandeni pamatau kazka baltuojant ir stai:
Paveikslėlis

Maniske padangese visa issisiepus, fotikas issikrove tad teko su telefonu fotografuoti, svoris 1.4 kg. Abu dziaugemies kadd nors vienas jau yra, maniske is manes saiposi kad mane apgaude, man adrenalinas kyla, mastau gal karsiai sukilo ir metu netoli ten kur buvo pagautas karsis, pirmu metimu kazka pakertu rites stabdis zviegia nu galvoju kad rimtas karsis, feederis linguoja, nesa kazkur i zoles bet partraukiu ir savo nuostabai isvystu :
Paveikslėlis

svoris 650 g bet draskesi kaip 2 kg karsis stiprus biesas... :lol: tuom ir baigem zvejyba... cia mano pirmas reportazas tad jei kas ne taip nepykit
 #385490   Rapalas
 28 Bir 2012 09:09
Savaitgalio žuveliokas 1,6kg. Tokiu buvo viso 2, vienas 1,2kg ir smulkmes keletas, bei vienas lynukas puskilinis, po praeito savaitgalio, kai toks vangus kibimas nelabai ir buvo ka veikt prie tu meškerių :D
Paveikslėlis
image upload
 #385639   PRobe
 28 Bir 2012 18:02
Sveiki, parašysiu ir aš trumpą reportažiuką apie šios dienos, poros valandėliu žukle.
Buvau planaves iš ryto palėkt kurnors spiningėli pamėtyt, bet kaip visada atsiranda kažkokiu trugdžiu, paskambina kokie tai meistrai dėl kokiu tai namo siuliu hermetizavimo '''bum .Pralaukiu aš jų iki pietų....tie tik įvažiuoja į kiema nupaveiksluoja namą ir ate :/braj;
Sumarudžino mane daugiau nieko, nebeapsisprendžiu į karjeriuką ešeriuku ar į miniją šapaliukų. Nugali minijos peizažai. Važiuoju į acitiktinai pasirinktą vietą, ten dar nebuves. Susitvarkau spiningėli ir leidžiuos prie upės. Gal koks penktas metimas, lėtai vynioju valą prieš srovę, bum anam gale kažkas įra, pirma mintis šapalas, bet čiut pakėlus sumirga margas šonas, a jo majo, pavadėlio nėra, masaliukas mažiukas, galvoju tiek aš jos ir tematysiu, bet mintis kad reik bandyti garbingai susikauti manes neapleidžia. Ir kova vyksta "ilgai" Mano rankose spiningėlis UL užmetimas nuo 0,6 iki 8g. valas ne storesnis nei 0,16 ,masaliukas "vabalas" 2g. ant jo uždėtas trišakiukas 10nr. Anam gale (kaip paaiškėjo po to) 3kg gyvo svorio, srovė ir kliuviniai, neskaitant "žvakiu" ir šeip visoliu "vikrutasu" spaudimo prie dugno. Nu vienu žodžiu bandėm viens kito užsispyrimą, kantrybę ir nervus.
Nugalėjo- patirtis :-D lydėjo ir sėkmė, trišakiukas buvo įsmiges gan sėkmingai.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Po to bandžiau dar šapaliukų medžioti, bet jau po šito adrenalino jie atrodė tokie maži ir nereikšmingi :-D
Paveikslėlis

::hai-bai
 #385881   Sokratas
 29 Bir 2012 21:25
Šiandien gerai kibo žiobriai Ventoj.
Prigaudžiau dviejų rūšių. Žymiai dažniau pasitaikydavo rausvais pelekais:

Paveikslėlis
photo upload

ir rečiau balti:

Paveikslėlis
upload pictures

Ar čia patelės ir patinai, ar dar kaip, nelabai susigaudau...
 #386195   megejas123
 01 Lie 2012 19:33
radau netoli namu labai maza karjeriuka,ir dar nauja komplektuka ispandyti norejau.galvojau tik karosiukai jame gyvena.o pasirodo visai nieko eseriuku yra :eek: tai per savaite atostogu kelis kartus aplankiau.mazu pagavau labai daug,o keli ir papozavo :grin: tik foto su mobiliu :/nek
Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #386216   vyrgaz
 01 Lie 2012 20:22
Paskutinis birželio savaitgalis prie Kauno Marių, arba "kenčiantiems- dangus".. :v-ar

Šiaip taip atvargęs darbo savaitę nusprendžiu, eilinį sykį savaitgalį pailsėti su fideriu..tik ši žvejyba skirsis nuo kitų tuom, kad dar ir ant krantelio palikau nakvoti..Ir, kaip vėliau paaiškėjo, ne veltuj.. :roll:
Prieš važiuojant kaip visada šiek tiek "išsitaškau" žūklės prekių parduotuvėje..Atvykus į vietą, teko keliuke link vandens atlikti ekstremalų "lenkimą", idant spėt privažiuoti iki paskutinės likusios laisvos vietos.. :roll: "prie akmenio"..Nu ir laimėjau.. :ruko Gera vieta..
Neskubėdamas susiruošiu jaukus, fiderį susidedu..Pradėjęs jaukinti pamatau, kad su kiekvienu šėryklos ištraukimu dar ir geras kuokštas žolių išsiravi..Taigi šieno ravėjimo nepavyko išvengti..
Paveikslėlis
Išsiravėjau, pasijaukinau ir sėdau laukti kibimo..Galvojų dieną bent koks plakiokas, karšiokas pasikabins..Ale fiderio viršūnėlė tik ramiai lingavo su bangomis į taktą..O po valandžiukės atsitiko tai, ko niekam nelinkėčiau..Gretimoje vietoje pasikeitė pamaina..Atvažiavo jie..apie 15:30 val..
Paveikslėlis

Kai vieną kartą tik vienas jų praplaukė virš jaukintos vietos, galvoju, gal nieko, jei jau buvo žuvis "atėjus", tai dar grįš..Bet..Beliko ištraukti meškerę, atsidaryti olaus ir stebėti kaip turtuoliai smaginasi, lyg savo kieme būtų.. '''bum
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
Mano jaukinta vieta kažkur viduriuky tarp vandens pirdų.. 'viarkt Na o laivyba mariose vyksta visu rimtumu, jei gerai įsižiūrėsit, ant to didžiojo laivo bokštelio parašyta "Nemunas".. :lol:
Paveikslėlis
Šitie '''bum baigė smagintis apie 20:00..Po to teko kartoti jaukinimo procedūrą, bet vilties, kad grįš žuvis ten, kur kelias valandas davėsi vendens transporto priemgongės, buvo mažai..Ech, galvoju, vėl būsiu veltuj šieną ravėjęs..Bet..
Išaušo labai gražus sekmadienio rytas..
Paveikslėlis
Atsikėliau, labai saves nevargindamas tik apie 6:30, atsinešiau jauko likučius, susidėjau fiderį, pasijaukinau tašką ten pat kur ir iš vakaro, pavadėlį su trim aparikais užkabinau apie 7:30....
Net nustebau kibimo sulaukęs vos po kelių minučių..Pradžiai tokie atsargūs, paskum agresyvesni viršūnėlės patraukimai..kirtimas..Yra..tikrai ne plakis karšiokas ar raudė..parsitraukiu:
Paveikslėlis
Kažkaip įdėmiai neapžiūrinėjau, bet toptelėjo mintis, ar tik ne karpiukas, nes atkabindamas kabliuką įsidūriau į delną su nugarinio peleko spygliuku..Paleidžiu, ir tik tada dašunta '''bum kad reikėjo kiniečio ūsų paieškot..Ech..Užmetus vėlgi, neilgai trukus kibimas..
Paveikslėlis
Po to kitas..Jau rimtesnis, pūškuoja nuo pat pakirtimo, lenda į prastai išravėtas žoles, trumpas palaikymas "ant įtempimo" be jokios baimės, kad gali nutrūkti 0,12mm pavadėlis:
Paveikslėlis
Nežinau, čia tas pats ar kitas.. :oops:
Paveikslėlis
Čia vėl karpis.. :ruko
Paveikslėlis
Na, ilgai nesileidžiant į kalbas, visi kiti, kurių netingėjo mano besideginanti :1women: ateiti ir nupaveiksluoti:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
Tiesa, pamiršau paminėti, visų jų laukė tas pats likimas:
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Taigi, po labai ne koki vakaro, išaušo labai šauni diena..Pakliuvo keli karpiukai, karosai ir po vieną nevertą dėmesio plakiuką ir karšiuką....Intensyviausi kibimai nuo 7:30 iki 10:00, po to kibimai reti, bet užtikrinti, žvejybą teko baigti kai pakirtus pajutau palengvėjimą kitam gale..Trūko pintukas netoli šokliderio :e:e ..
bet, nepaisant to, pripažinsiu kad šią dieną buvo kol kas geriausia mano žvejyba šiais metais.. :gutgut :ruko
P.S. aš ne murzius, aš karpininkas.. :cool:
Paskutinį kartą redagavo 2 vyrgaz. Iš viso redaguota 1 kartus.
 #386220   Mike
 01 Lie 2012 20:26
Penktadienį Kauno mariose. Gaudėm dviese, pagavom po du legalius. Kibimas buvo pekiolika minučių. Po to vienas kitas bakstelėjimas. Pats turėjau tik keturis kibimus, du realizavau. Kolega turėjo gal penkiolika kibimų.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 Mike. Iš viso redaguota 1 kartus.
 #386289   SauliusM
 02 Lie 2012 08:02
sestadieni vaikas pareiske, kad nori plaukt zuvi gaudyt.
nu ka, teko imt spiningus ir plaukt.

Paveikslėlis

kibo tik tokios "semeckos":

Paveikslėlis

bet ir tai vaikui atrakcijos uzteko.

Paveikslėlis

bet siaip tai su spiningu matyt persistengiau ir 4 su puse metuku bambliui spininga ivaldyt gal dar ankstoka.
po geros valandos pasiplaukiojimo atsibodo vaikui tas uzsiemimas.
Matyt kita kart teks imt pludine gal.
Tuo paciu teks tada ir paciam pludine prisimint nors jau belekiek metu nesu su ana gaudes...
 #386322   SauliusM
 02 Lie 2012 10:05
pradzia tai dar pernai buvo su pludine.
Paveikslėlis
po to dar ziema vaziavom zvejot.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

ir cia tik dabar spininga iduot pasiryzau.

o be liemenes, tai kam durnai rizikuot, nu maza kas.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė