Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #384474   tukasG
 25 Bir 2012 18:44
Wytux rašė:o tu galetum parasyt kuo skiriasi prekyba nuo spekuliacines prekybos ? :roll: nuo amziu amziaus bagociausi tie kas prekiauja ... nepasakyciau, kad zydukai labai pasizymetu gamyba, turetu ten kazkokiu istekliu ar panasiai- bet kazkodel uzvalde daugiau nei puse pasaulio turto.
Na, čia mano kvaila galva mastant, reik skirt valstybes ir žmones. Jeigu imant kažkokį atskirą žmogų ar firmą, tai gal ir nelabai yr skirtumo perpardavnėsi ar parduosi tai ką pagaminai, sukūrei - svarbu, kad pelninga būtų... O vat jei kalbant apie valstybes, tai mano galva, kad skirtumas truputį yra. Kažkaip nelabai žinau klestinčių valstybių tarpe tų, kurios parduoda iš esmės beveik vien tik žaliavas ir darbo jėgą, įsiveža beveik viską, ko reikia valstybės gyvenime, o pagrindiniai užsiėmimai šalies viduje - žaliavų gamyba, darbo jėgos kitoms šalims gamyba (užauginam išmokom ir "eksportuojam" vaikus), ir spekuliacinė prekyba šalies viduje (nupirkau kažkur, atvežiau, perleidau per dešimt tarpininkų, pakėliau kainą tokiu būdu iki kosminių aukštumų, mokesčių, jeigu pavyko nesumokėjau ir pinigus vėl išleidau už sienos)...
 #384479   Vytenisnl
 25 Bir 2012 18:54
SauliusM rašė:
Wytux rašė:Eini i europa- pristatyk kaip europini produkta, o ne kaip lietuviska .
kiek kartu bandei ta padaryt realybej?
+1. Pats susilaikiau nuo komentaro iš praktikos riebesniais žodeliais.

IRT TukasG: Japonija pavyzdys šalies, viską įvežančios. Ir pavyzdys kaip tai blogai, kadangi ji yra milžiniškose skolose :)
 #384484   Wytux
 25 Bir 2012 19:00
SauliusM rašė:
Wytux rašė:Eini i europa- pristatyk kaip europini produkta, o ne kaip lietuviska .
nu jei jau taip skaiciais tai bent trijose parodose tai (pa)dariau, cia neskaiciuojant kitu budu , o ka, galvoji 'is lempos' sapalioju ? :roll:
 #384488   SauliusM
 25 Bir 2012 19:03
Wytux rašė:
SauliusM rašė:
nu jei jau taip skaiciais tai bent trijose parodose tai (pa)dariau, cia neskaiciuojant kitu budu , o ka, galvoji 'is lempos' sapalioju ? :roll:
panasu. nes ka tu ten kokiu stebuklu parodoj pridarei tai neisivaizduoju. bet tu nueik pas tarkim ta pati vokieti ir neprisistates savo kilmes paaiskink jam kad tavo produktas yra europietiskas. speju iskart pirks. aisku jei tavo produkto kilme aiski, taikita kart tas vokietis ir nupirks kazka su mintim kad nu ok ok, vaizduok tu europieti, pakol pas tave 2 x pigiau tai nupirksiu, bet vistiek aisku kad pas tave postsovietines rytu Europos ausys.
 #384489   Vytenisnl
 25 Bir 2012 19:04
Wytux rašė:
SauliusM rašė:
Priklauso nuo specifikos produkto, bet faktas lieka faktu - būtum vokietis, pasitikėjimo tavimi ir tavo produktu kreivė kiltų aukštyn. Aišku čia problema mūsuose kilo, ne be (buvusio) pagrindo prisibijo kai kurie europiečiai pirkt produktą lietuvišką :)
 #384491   Wytux
 25 Bir 2012 19:09
tukasG rašė:... kad pelninga būtų... ...
cia teisingai parasei .... ir jokio skirtumo, ar imone/firma, ar valstybe .. .esme tik tame, kad firma jei nepelningai veikia tai gretai 'uzsilenkia' .. ir ten bent jau savininkams svarbu, kad ji veiktu ir veiktu pelningai, o vat valstybe ( tiksliau esantys valdzioje) 'gali' leisti 'dirbti i minusa' metu metus (deficitinis biudzetas) svarbu, kad sau ir artimiesiems i kisenes pribyretu kol jie bus valdzioje, o valstybes kaipo tokios 'reikalai' nedaug kam ten svarbus.
 #384493   Wytux
 25 Bir 2012 19:18
SauliusM rašė: panasu. nes ka tu ten kokiu stebuklu parodoj pridarei tai neisivaizduoju. bet tu nueik pas tarkim ta pati vokieti ir neprisistates savo kilmes paaiskink jam kad tavo produktas yra europietiskas. speju iskart pirks. aisku jei tavo produkto kilme aiski, taikita kart tas vokietis ir nupirks kazka su mintim kad nu ok ok, vaizduok tu europieti, pakol pas tave 2 x pigiau tai nupirksiu, bet vistiek aisku kad pas tave postsovietines rytu Europos ausys.
vat tame ir problema Sauliukas kad man rodos tu gediniesi "postsovietines rytu Europos ausu" :roll: o nereiketu manau saves taip 'gailetis' .. nereiketu. tokios pat musu ausys atlepe kaip ir pas vokiety. JEi mano tixlas parduot tai ka turiu ar gaminu ir as parduodu- tai gerai, ir visai nesvarbu man, ka kiti pagalvos apie mano ausis. Kai eisiu i grozio konkursa tada suksiu galva del ausu :-D
 #384495   tukasG
 25 Bir 2012 19:25
Na, o pats rinkdamasis pirkt tarkim ritę ar labai pasitiki "europinėm" prekėm (made in eu), ar vis gi mieliau ieškai tegu ir brangesnio, bet "japono"... ;-)
 #384502   Wytux
 25 Bir 2012 19:46
pirkdamas ziuriu i kainos/kokybes santyki ir rekomendacijas/atsiliepimus ( nu dar reikia atsizvelgt ir i pinigines stori :-D )
 #384503   Vytenisnl
 25 Bir 2012 19:48
Wytux rašė:pirkdamas ziuriu i kainos/kokybes santyki ir rekomendacijas/atsiliepimus ( nu dar reikia atsizvelgt ir i pinigines stori :-D )
O kokybės nenustatinėji, kad pvz. japoniškas ar vokiškas daigtas bus geresnės kokybės nei lenkiškas?:)
 #384504   SauliusM
 25 Bir 2012 19:50
Wytux rašė:
SauliusM rašė: panasu. nes ka tu ten kokiu stebuklu parodoj pridarei tai neisivaizduoju. bet tu nueik pas tarkim ta pati vokieti ir neprisistates savo kilmes paaiskink jam kad tavo produktas yra europietiskas. speju iskart pirks. aisku jei tavo produkto kilme aiski, taikita kart tas vokietis ir nupirks kazka su mintim kad nu ok ok, vaizduok tu europieti, pakol pas tave 2 x pigiau tai nupirksiu, bet vistiek aisku kad pas tave postsovietines rytu Europos ausys.
vat tame ir problema Sauliukas kad man rodos tu gediniesi "postsovietines rytu Europos ausu" :roll: o nereiketu manau saves taip 'gailetis' .. nereiketu. tokios pat musu ausys atlepe kaip ir pas vokiety. JEi mano tixlas parduot tai ka turiu ar gaminu ir as parduodu- tai gerai, ir visai nesvarbu man, ka kiti pagalvos apie mano ausis. Kai eisiu i grozio konkursa tada suksiu galva del ausu :-D
visa beda, kad svarbu yra ne taip kaip tau atrodo irka tu galvoji, bet ka galvoja ir kaip atrodo tam, kuris moka pinigus. ir apie kokius pardavimus parodose tu kalbi? nes parodose dazniausiai yra pristatomi produktai o ne pardavinejami. parodos analogas su pardavimais tai yra geriausiu atveju muge. taip kad lankstai cia kazkokias naujas teorijas. bet kiek tu tas teorijas cia berutuliotum tu vokiecio nuomones i rytu europieti nepakeisi.
 #384508   tukasG
 25 Bir 2012 19:57
Wytux rašė: dar kiek laiko ir busi tu ir visas likes pasaulis ...
Kažkaip nelabai aš tikiu tų visokių "Babelio bokštų" teorijom... Tiesiog naujas tobulesnis būdas "stipriesiems" nukariaut "silpnuosius". Dabar norint pasiekt tų pačių tikslų kaip kadaise vis mažiau beprireikia naudotis "svinoriezo" pagalba... Galima nupirkt, nutautint, suvienodint... Va, kad ir ES, tik laiko klausimas, kada taps federacine valstybe. Kaip manot, kas turės ten didžiausią, svarbiausią, sprendžiamąjį balsą. Nesunku nuspėt. Vokietija, Prancūzija, dar gal kas nors iš stipresnių. Mažesnieji po truputį ištirps, susimaišys ir bus atliktas darbas, kurio kitomis priemonėmis nepavyko padaryt Hitleriui ar Napoleonui. Prancūzai ar vokiečiai kaip buvo prancūzais ar vokiečiais taip jais ir liks...
 #384512   Wytux
 25 Bir 2012 20:01
SauliusM rašė:
visa beda, kad svarbu yra ne taip kaip tau atrodo irka tu galvoji, bet ka galvoja ir kaip atrodo tam, kuris moka pinigus. ir apie kokius pardavimus parodose tu kalbi? nes parodose dazniausiai yra pristatomi produktai o ne pardavinejami. parodos analogas su pardavimais tai yra geriausiu atveju muge. taip kad lankstai cia kazkokias naujas teorijas. bet kiek tu tas teorijas cia berutuliotum tu vokiecio nuomones i rytu europieti nepakeisi.
man svarbu kad pinigus moka, o ka jis galvoja- tai jo isprusimo reiklas :ruko nesikabinek Sauliau prie zodziu. Parodose tiesioginiu pardavimu mazai(nu cia dar gal nuo srities priklauso) , bet mano atveju ju pasitaiko. Taip, parodose pargindas nauji kontaktai, bet juk is ju nauji pardavimai po parodos buna - man tai vienas ir tas pac, jei nori- gali atskirti juos.
Pakeisti vokiecio nuomone i rytu europieti mano tiksluose nera :-D
 #384516   Wytux
 25 Bir 2012 20:06
Vytenisnl rašė:
O kokybės nenustatinėji, kad pvz. japoniškas ar vokiškas daigtas bus geresnės kokybės nei lenkiškas?:)
yra daug skanesniu lenkisku desru nei pas vokiecius :/braj;
 #384517   SauliusM
 25 Bir 2012 20:07
Wytux rašė:Taip, parodose pargindas nauji kontaktai, bet juk is ju nauji pardavimai po parodos buna - man tai vienas ir tas pac, jei nori- gali atskirti juos.
pardavimas po parodos toli grazu nebutinai pasirodymo parodoj rezultatas. kasmet dalyvauju (tiesiogiai ir netiesiogiai) kokiu 30 parodu po visa pasauli nuo tokijaus iki san francisko. jau biski turiu tam tikra nuomone susidares nu ir man tikrai nesitiki tuom ka tu cia rasai. nu nebent produktas koks itin specifinis...
 #384518   SauliusM
 25 Bir 2012 20:07
Wytux rašė:
Vytenisnl rašė:
yra daug skanesniu lenkisku desru nei pas vokiecius :/braj;
cia tu plastmasiniu? :-D
 #384519   Vytenisnl
 25 Bir 2012 20:08
Wytux rašė:
SauliusM rašė:
man svarbu kad pinigus moka, o ka jis galvoja- tai jo isprusimo reiklas :ruko nesikabinek Sauliau prie zodziu. Parodose tiesioginiu pardavimu mazai(nu cia dar gal nuo srities priklauso) , bet mano atveju ju pasitaiko. Taip, parodose pargindas nauji kontaktai, bet juk is ju nauji pardavimai po parodos buna - man tai vienas ir tas pac, jei nori- gali atskirti juos.
Pakeisti vokiecio nuomone i rytu europieti mano tiksluose nera :-D
Konkrečiai - kokios tematikos parodose dalyvaujate? Nes gamybininkai į parodas važiuoja ne naujų kontaktų ieškot, o esamų "įforminti". Kokiose maisto parodose, tikiu, kad ir naujų kontaktų daug atsiranda, kaip ir tam pačiam IT. Bet tie kontaktai tikrai ne pardaviminiai būna, o tik "leads`ai". Kad pardavimu paverstum, tuos pačius barjerus dėl "europiečio ne iš vakarų" nuverstum vėliau turi dar darbo įdėti :) Na nebent esate tas 1 iš 1000 super pardavėjų :)

Atsakant į dešras - nu blyn. Nesiginčykim dėl ginčo. Ta pati prekė prekei nelygu ir į dantų krapštuko gamintoją niekas nežiūrės. Bet šilelio televizoriai, kad ir iš kokių gerų dalių būtų surinkti, bus mažiau patrauklūs vokiečiui nei phillips.

Baikit blyn rašinėt. Papostint neina :)))
 #384522   Wytux
 25 Bir 2012 20:09
tukasG rašė: Kaip manot, kas turės ten didžiausią, svarbiausią, sprendžiamąjį balsą. ...
Kada Lietuva turejo 'balsa' ? gal biski tada, kai buvo nuo juros iki juros, o visus kitus laikus tai skaitoms istorija :ks>

tukasG rašė: Kaip manot, kas turės ten didžiausią, svarbiausią, sprendžiamąjį balsą. Nesunku nuspėt. Vokietija, Prancūzija, dar gal kas nors iš stipresnių. Mažesnieji po truputį ištirps, susimaišys ir bus atliktas darbas, kurio kitomis priemonėmis nepavyko padaryt Hitleriui ar Napoleonui. Prancūzai ar vokiečiai kaip buvo prancūzais ar vokiečiais taip jais ir liks...
nemanau kad ten kokie prancuzai 'suka kiausus' kaip cia Lietuva 'istirpint' :roll: o ar liksim lietuviais tai cia jau nuo musu priklauso :ruko
 #384526   tukasG
 25 Bir 2012 20:14
Vytenisnl rašė:Beje, dėl tų "mes" tai kad ir kaip nesinorėtų tikėt, bet nacionalizmas dar labai gyvas. Paslėptas po visokiom spalvotom plėvelėm, kaspinais, bet likęs ir labai gyvybingas.
O kuo ten netikėt, užtenka įsijungt ir pažiūrėt tarkim futbolo čempionato transliacijas ir matom, kad į jį einama, ne tiek uždirbt pinigų, gerai praleist laiką, mėgautis sportu ar reginiu, bet kaip kadaise einama "už Lietuvą", "za matuškų Rasijų", ar už "Anglijos karūnos garbę"... Tas pats ir visose kitose srityse, tik gal ne taip akivaizdžiai...
 #384530   Wytux
 25 Bir 2012 20:23
SauliusM rašė: pardavimas po parodos toli grazu nebutinai pasirodymo parodoj rezultatas. kasmet dalyvauju (tiesiogiai ir netiesiogiai) kokiu 30 parodu po visa pasauli nuo tokijaus iki san francisko. jau biski turiu tam tikra nuomone susidares nu ir man tikrai nesitiki tuom ka tu cia rasai. nu nebent produktas koks itin specifinis...
tai pas atve produktas specifinis, pas mane paprastas- baldai :-D atvaziavai i paroda- kam patiko- pasikalbejai, apsikeitei kontaktais, po parodos susiderini tiksliai ko, kiek ir kada - kas cia neytiketino? nebutu parodos, nebutu kontaktu-> ir nebutu pardavimu is tu kontaktu/ is tos parodos.
Vytenisnl rašė: Nes gamybininkai į parodas važiuoja ne naujų kontaktų ieškot, o esamų "įforminti". Kokiose maisto parodose, tikiu, kad ir naujų kontaktų daug atsiranda, kaip ir tam pačiam IT. Bet tie kontaktai tikrai ne pardaviminiai būna, o tik "leads`ai". Kad pardavimu paverstum, tuos pačius barjerus dėl "europiečio ne iš vakarų" nuverstum vėliau turi dar darbo įdėti :) Na nebent esate tas 1 iš 1000 super pardavėjų :)
Zinau tuos 'iforminimus' prie bonkos, nes i paskutine diena puse parodos 'gatavi' :-D mano atveju tu darbu poto idet netiek jau daug ir reikia, bet cia gal labiau specifika nei mano 'super' sugebejimai.
Vytenisnl rašė:
Atsakant į dešras - nu blyn. Nesiginčykim dėl ginčo. Ta pati prekė prekei nelygu ir į dantų krapštuko gamintoją niekas nežiūrės. Bet šilelio televizoriai, kad ir iš kokių gerų dalių būtų surinkti, bus mažiau patrauklūs vokiečiui nei phillips
Desras daviau del pavyzdzio, kad ne salis gamintoja man svarbiausia, o kaip renkuosi preke- parasiau anksciau. Beje, pas mane namie "Tauro" telikas :-D
 #384532   tukasG
 25 Bir 2012 20:25
Wytux rašė:nemanau kad ten kokie prancuzai 'suka kiausus' kaip cia Lietuva 'istirpint' :roll: o ar liksim lietuviais tai cia jau nuo musu priklauso :ruko
Kaip čia pasakius... Ko gero ne veltui tokioms šalims kaip Lietuva nuolat primenama, kaip svarbu toleruot kitas tautas ir religijas savoj teritorijoj ir kad religija ar tautiškumas apskritai nebereikšmingi šiuolaikiniam pasauly, prancūzai gi kažkodėl savo šaly draudžia viešą musulmoniškų moterų apdarų dėvėjimą, nori ribot mečečių statybas savo miestuose ir pan.
Arba vat nelabai senas pavyzdys su lietuviškų cukraus fabrikų pardavimo danams istorija... Nupirkę lietuviškus fabrikus danai kažkodėl tai nebesupirkinėja lietuviškų runkelių, o fasuoja juose danišką cukrų... Lietuviai jiems reikalingi tik kaip daniško cukraus valgytojai, o ne kaip konkurentai ar partneriai...
 #384534   SauliusM
 25 Bir 2012 20:30
Wytux rašė:tai pas atve produktas specifinis, pas mane paprastas- baldai :-D atvaziavai i paroda- kam patiko- pasikalbejai, apsikeitei kontaktais, po parodos susiderini tiksliai ko, kiek ir kada - kas cia neytiketino? nebutu parodos, nebutu kontaktu-> ir nebutu pardavimu is tu kontaktu/ is tos parodos.
dabar man jau kaip ir beveik viskas aisku apie ka tu kalbi. dar iki pilno vaizdelio turetum paminet, kuriu saliu gamintojai yra tavo pagrindiniai konkurentai ir tada visiskai viskas aisku.
nu ne su vakaru vokietijos baldu gamintojais vokietijoj konkuruoji matyt ir ne pries juos konkuruodamas ta europine kilme dangstaisi matyt. pas tave matyt nera tos situacijos, kad vokieciui turi parduot tai ka kitas vokietis kitam kaime uz 30 km nuo pirmojo gamina ir dar tavo kaina panasaus lygio kaip to vokisko gaminio. ot tada paziureciau kur tu ta europine kilme padetum.
 #384541   Wytux
 25 Bir 2012 20:42
SauliusM rašė: dabar man jau kaip ir beveik viskas aisku apie ka tu kalbi. dar iki pilno vaizdelio turetum paminet, kuriu saliu gamintojai yra tavo pagrindiniai konkurentai ir tada visiskai viskas aisku.
nu ne su vakaru vokietijos baldu gamintojais vokietijoj konkuruoji matyt ir ne pries juos konkuruodamas ta europine kilme dangstaisi matyt. pas tave matyt nera tos situacijos, kad vokieciui turi parduot tai ka kitas vokietis kitam kaime uz 30 km nuo pirmojo gamina ir dar tavo kaina panasaus lygio kaip to vokisko gaminio. ot tada paziureciau kur tu ta europine kilme padetum.
nu jei jau nori pasigilinti biski i baldus ir i pardavimus vokietijoje tai galiu siek tiek apsviesti tik is savo spokinycios. Konkreciai mes ( imone, ne Lietuva) esam stiiiipriai per mazi kad konkuruot su vokietijos baldu fabrikais, o bet taciau dauuuuug baldu firmu is LT parduoda vokietijoje/vokieciams.
Velgi konkreciai mes vokietijoje konkuruojam su tais paciais vokieciais savo produktu linijoje isteige ten vokiska firma- taigi vokietis pirkejas gali pasirinkti ar pirkti is vokiecio ar is 'vokiecio'. Kaina laikom tik keliais procentais mazesne nei vokietis. Kitose exporto rinkose 'veiksmas' vyksta kiek kitaip, bet vel ziuri pagal 'vietine specifika' ko kas nori.
As netvirtinu, kad lazerius parduot lengva, o bet taciau bet ka parduot sunku ... nu gal koki inksta greitai apimtu ir tas pac vokietys neziurejes i europietiskas ausis.
 #384543   Wytux
 25 Bir 2012 20:45
tukasG rašė:..
Arba vat nelabai senas pavyzdys su lietuviškų cukraus fabrikų pardavimo danams istorija... Nupirkę lietuviškus fabrikus danai kažkodėl tai nebesupirkinėja lietuviškų runkelių, o fasuoja juose danišką cukrų... Lietuviai jiems reikalingi tik kaip daniško cukraus valgytojai, o ne kaip konkurentai ar partneriai...
Tai elementarus verslas. Alita nuperka Anyksciu vyna ir uzlenkia, VP pastato Akropoli salia Laisves alejos ir joje visos krautuveles uzsidaro ir t.t. ir t.t.
 #384550   Wytux
 25 Bir 2012 20:49
Vytenisnl rašė:Wytux, bet realiai sakai vieną, bet darote kitą. Sakai, kad "Europiečio įmonė" konkurencinga, bet Vokietijoje steigiate "Vokiečio įmonę" :)
o tai Vokietija jau isstojo is europos ? :shock:
 #384554   Vytenisnl
 25 Bir 2012 20:53
Ok, apie ką mes kalbame? Iki šiol aš kalbėjau apie nacionalizmą. Kaip supratau ir tu kalbėjai. Ir šio nacionalizmo įtaką verslui. Man pasiūlei pozicionuoti mūsų produktą "kaip europoj gamintą". Aš ir supratau tiesiogiai "made in EU" (tas galima). Dabar pamatau, kad jūs taikote principą kitą, t.y. prisitaikote prie nacionalisto europiečio ir jam priklausomai nuo rinkos siūlote "namuose tautiečio produkciją", o ne pozicionuojate save kaip Europiečius (made in eu) bendrai.
 #384557   tukasG
 25 Bir 2012 20:55
Wytux rašė: o bet taciau dauuuuug baldu firmu is LT parduoda vokietijoje/vokieciams.
Vokietijoje vokiečiams, ar Vokietijoje Vokietijos gyventojams...?
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 165
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė