Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #382062   makaulė
 17 Bir 2012 21:55
Skridžas rašė:o pademonstrossi paatobulinima?
tie tavo ,,tonki,,bajeriai priverchia zvengt...feedermethod patobulinimas,galim gaudyt ir asimetrine ir paternosteriu :-D :-D :-D ,nafig anglai ji kure :shock:
 #382094   tukasG
 18 Bir 2012 06:30
pensininkas rašė:dar jos butu net labai labai i tema pernai per zt meeta kupisky. nu ir bet kokiam ezere, jei pavyksta didelius burius zuvies prisikviest i pasijaukinta vieta.
Kuo tokio tipo šėryklos tavo manymu būtų pranašesnės prieš kitokias šėryklas būtent Kupšmarėse? Niekad tokių nebandžiau.
 #382246   pensininkas
 18 Bir 2012 14:56
tukasG rašė:
pensininkas rašė:dar jos butu net labai labai i tema pernai per zt meeta kupisky. nu ir bet kokiam ezere, jei pavyksta didelius burius zuvies prisikviest i pasijaukinta vieta.
Kuo tokio tipo šėryklos tavo manymu būtų pranašesnės prieš kitokias šėryklas būtent Kupšmarėse? Niekad tokių nebandžiau.
jos labiau orientuotos i didelius zuvies susikoncentravimo taskus. bet galiu pasakyt, kaip naudojau konteineriukus (dar ir keleta fox turiu), taip toliau juos ir naudosiu, nepriklausomai nuo telkinio
 #382285   tukasG
 18 Bir 2012 17:08
pensininkas rašė:jos labiau orientuotos i didelius zuvies susikoncentravimo taskus
Na, ir kuo ta orientacija į taškus pasireiškia praktikoje...? Tipo, masalą gulintį jauko krūvoj čiumpa pirma iš būrio jį pastebėjusi žuvis ir daug nesigilindama kas ir kaip tepa slides tolyn, kad kitos kąsnio neatimtų ir pati pasikerta ant kabliuko...? Naudojant kitokias šėryklas gi pavadėlis būna daug ilgesnis, masalas toliau nuo jauko "stalo" ir jį skanaujančio būrio, logiškai masalą aptikusi žuvis turi daugiau laiko nesistumdydama su konkurentėm jį apžiūrėt ir pakramsnot arba nusispjaut ir nuplaukt... Teisinga kryptim aš čia sapalioju, ar ką nors kito minty turėjai...?
 #383016   tukasG
 20 Bir 2012 14:25
Kartu su visa šėrykla...? :shock: Masalas gi į jauką įspaustas būna. Ar naudoji tokios konsistencijos jauką, kad anas ištykšta vos vandenį pasiekęs. Jei taip, tai tokiu būdu tik aukšles gaudyt, arba ten kur gylis kokie 2-3 m (nors tuo irgi abejoju, nes šėryklos gana sunkios ir vandenį pasiekia su garsu kaip bombos sprogimas), nes ten kur giliau, tai šėrykla su masalu nuskęs jau be jauko, o jaukas išsibarstys "k čiortavai materi" kvadratinio kilometro plote :-D ... Kupšmarėse palyginti gilu...
 #383321   vava
 21 Bir 2012 10:55
klausot, pastebejau, kad naudojant tas iskylancias seryklas (fox kopija), man ziauriai susisuka pavadelis. Taip buvo tiek Nemune, tiek pries savaite Elektrenuose. Vakar gi grizau prie iprastiniu (Wyrek) ir su jom viskas OK, nesusuka.
Gal turit panasiu pastebejimu?
 #383323   hamis
 21 Bir 2012 10:57
Per paskutine zvejyba skirvytej savaitgali man tas pats. Taip susisuka, kad jabytute, anksciau kiek gaudziau viskas ok buvo, o dabar tokia hernia pradejo detis. Galvoju gal tas suktukas prisikimso smelio.
 #383324   Rapalas
 21 Bir 2012 10:58
As dar tik viena karta bandziau bet mazai zvejojau ir ji sunki, 50gr svinukas, tai nepastebejau tokio dalyko. Bet reiks atkreipti demesi i tai. Bet as ir nepastebejau kad jos ten labai kiltu i virsu. Siaip irgi tas standartines wyrek naudoju ir patenkintas jomis.
 #383326   hamis
 21 Bir 2012 11:02
I pavirsiu tai jos gerai kyla. Net jei zoliu yra prie kranto praskuodzia virsum kaip priklauso ir nereikia veleti dugno kol patrauki. Tik va pradejo tos nesamones darytis su pavadeliais, nors nemeginau kita uzdeti gal butu kas pasikeite. Uzsidejau drenana kai nervai nebelaike keisti pavadelius.
 #383328   Rapalas
 21 Bir 2012 11:05
As siaip risu asimetrine kilpa ir dedu suktuka su karabinciku, ant serykleles dar buna suktukas, tai kazkiek gal tas islygina. Nes as kur turiu nusipirkes ta padelke foxo tai ten tas suktukas apskritai ne itin besisukantis :)
 #383331   hamis
 21 Bir 2012 11:13
Tai as ir galvoju gal del jo "sustingimo" tie marazmai prasidejo ir man. Kol jie sukosi viskas gerai buvo, kazkaip i galva neatejo prie upes patikrinti, tiesiog kita uzrisau.
 #383343   vyrgaz
 21 Bir 2012 12:23
Nors ir ne daug naudojau tas kopijas, bet man niekas nesisuko..Galbūt su suktukais pas jumi kažkas negerai..O tuos drenanus tai ir aš imčiau, jei žinočiau kaip iš už jūros parsigabenti ir pirkimą atlikti.. :roll:
 #383392   Diver
 21 Bir 2012 13:46
vyrgaz rašė:Nors ir ne daug naudojau tas kopijas, bet man niekas nesisuko..Galbūt su suktukais pas jumi kažkas negerai..O tuos drenanus tai ir aš imčiau, jei žinočiau kaip iš už jūros parsigabenti ir pirkimą atlikti.. :roll:
o kuri is drenanu turi galvoje?
https://www.tackleuk.co.uk/#Drennan-Gri ... rs/sp/1257
https://www.tackleuk.co.uk/#Drennan-Ova ... /sp/547899
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis