Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #380688   Tadunce
 12 Bir 2012 06:38
:gutgut :)

O man CJ labiau pavasarį žaidžia, kažkaip vasarą daug mažiau ant jo pagaunu :roll:
 #381072   xmindax
 13 Bir 2012 14:55
Buvau pirmojoj savo sapalu zuklej Neryje, gavosi snipstas. 4 kibimai, 1 eseriukas, 1 salaciukas ir 2 neteko rankoj paciupinet. Zvejojau ant to ka turejau, tai yra ant 1 nr sukres su kuria upetakiauju, tad reiktu patarimo kokios sukres jiems tiktu, dydis, lapelio forma, spalvinimas? Ir kaip vest masala, pasroviui ar pries srove?
 #381077   shelwius
 13 Bir 2012 15:13
xmindax rašė:Buvau pirmojoj savo sapalu zuklej Neryje, gavosi snipstas. 4 kibimai, 1 eseriukas, 1 salaciukas ir 2 neteko rankoj paciupinet. Zvejojau ant to ka turejau, tai yra ant 1 nr sukres su kuria upetakiauju, tad reiktu patarimo kokios sukres jiems tiktu, dydis, lapelio forma, spalvinimas? Ir kaip vest masala, pasroviui ar pries srove?
voblerį dėk ;-)
 #381091   xmindax
 13 Bir 2012 15:44
shelwius rašė:
xmindax rašė:Buvau pirmojoj savo sapalu zuklej Neryje, gavosi snipstas. 4 kibimai, 1 eseriukas, 1 salaciukas ir 2 neteko rankoj paciupinet. Zvejojau ant to ka turejau, tai yra ant 1 nr sukres su kuria upetakiauju, tad reiktu patarimo kokios sukres jiems tiktu, dydis, lapelio forma, spalvinimas? Ir kaip vest masala, pasroviui ar pries srove?
voblerį dėk ;-)
Su vobleriais nedraugauju, metalas arba guma
 #381092   Edosius
 13 Bir 2012 15:46
Tuomet ir šapalai nedraugaus taip kaip Tu norėtum :/braj;
 #381125   Wytux
 13 Bir 2012 18:47
na su 0 numerio tai kazko neprilupsi- nepertoliausiai uzsimeta, o sapaliokai gan atsargus zuvinai. 1 -2 numeriai jau geriau, orentuociausi i 'long' tipo sukres. jei anksti ryte/diena apsiniaukus ar veliau vakare drasiai gali naudot sidabro spalva, aisku nepamirstant ir kitu, o jau svieciant saulei geriau linkti link tamsesniu.
 #381130   Tadunce
 13 Bir 2012 19:01
Paprieštaraučiau Weetukui dėl spalvų, truputėli..
Pagal tai, kiek gaudau, mažiausiai įtakos turi saulėtumas, ar apsiniaukimas masalo spalvai. Nes jei žuvis maitinosi mailium, tai ir saulei šviečiant, ir lietui lyjant. Jei pradės kristi iš dangaus grambuoliai, tai juos ir rinks, ir tada dirbs geriau juos įmituojantys masalai.

ką norėčiau pasakyti - negalima pagal vieną kriterijų rinktis masalų. Įtakos turi labai daug faktorių - Vandens lygis, drumstumas, metų laikas, vieta, vyraujantis plėšrūnų maistas, tas pats apšvietimas gali pakišti koją, ar pagelbėti..
 #381135   Wytux
 13 Bir 2012 19:13
na noreciau paziuret kaip tu su balta blizgancia sukre plieskiant saulei lupi sapalus- tikrai tuo metu butu ir geresniu spalvu ::hai-bai
 #381137   Tadunce
 13 Bir 2012 19:16
Wycka, su vobleriais gaudau, vobleriais :)

O sidabriniai, ale aukšlytės imitacija, bent jau pavasarį, kai ir šapalai mėgsta riebiau pavalgyt, ir vanduo truputi drumstesnis, tai ta saulė tikrai giliai jiem yra,,, Todėl ir sakau, kad pagal vieną kriterijų rinktis blogai..
Vasarą, kai pagrinde vien tamsių tonų masalus naudoju, ir tai kur duobėj, ar ties pagraužtu krantu, mėginu su "aukšlytėm" (saulėtom dienom, ta prasme) Tik nesakau, kad pasiteisina visada, žinoma
 #381139   Wytux
 13 Bir 2012 19:22
vobleriai vobleriai.... zmogus apie sukres klausia, as jam laaabai bendrai ir paaiskinau, nes matosi, kad dar turbut tik pradeda sapalus zudyt...labai trumpai visu niuansu napasakysi.... o tu su tais vobleriais.....
 #381140   Tadunce
 13 Bir 2012 19:23
Tu rašei, kad norėtum pažiūrėt, kaip su blizge gaudyčiau.. Todėl akcentavau :)

O kai rašiau, kad imitacijas naudot, tai sukrės tikrai grambuolio neįmituos :-D

P.s. Sukre nesu sugavęs nei vieno šapalo.
 #381148   Wytux
 13 Bir 2012 19:47
na del imitaciju galima pasigincyti....geriausia grambuolio imitacija yra grambuolys ant kablio :-D nu dar muselininkai neblogu imitaciju gali pasiulyti ... o jei lenki link voblerio/grambuolio tai sakyciau prastoka imitacija snekant apie judesi, bet teisinga spalva ir teisingas pravedimo 'horizontas'- ka neka blogiau galima atlikti ir su teisinga sukre :roll:

p.s. su vobleriu neesu sugaves sapalo :-D nors is kitos puses prisiminus- tai didziausia sapala nusmaugiau ant vartikles :ks>
 #381161   xmindax
 13 Bir 2012 20:10
O sukres pravedimas pasroviu ar pries srove labiau pasiteisina? Bent man visi kibimai tempiant pires srove
 #381201   Sokratas
 13 Bir 2012 22:33
visaip ima, dar geriau, skersai srovės, o dar dar geriau, tarp žolynų, kur stovi šapalai, išvairuot :)
 #381237   Rukis
 14 Bir 2012 09:21
Sukre-ne ka blogesnis masalas uz voblika. P.S. praeita savaite teko pas kaimynus lankytis-jieskojau kirsliu ir ant pirmo numeriuko rublexo su surista musele tris imitusius sapaliecus isegiau,bandziau ir voblerius(chubius,tinius ir t.t),bet nei vieno sapalo ant ju nesugavau. Iki to karto, prioriteta voblikam teikdavau sapalu zukleje,nors kas cia zino-gal paprasciausiai tokia diena pasitaike.
 #381464   Evaldas Z
 15 Bir 2012 08:15
va reportazelis is kolegu forumo (tikiuosi, Vital nesupyks...) kaip visai smagiai su 00 sukriukem pazvejot galima sapalioku.
http://www.ulspiningas.lt/viewtopic.php ... +ul#p16573
as pats (kai gaudydavau) esu ant siu daugiausiai pagaves. na, ta prasme, ne po viena atsitiktini.
http://www.fishing-price.ru/blesna_vras ... 94846.html
dam effzett dar buvo tokia serija sukriu su tamsiais matiniais lapeliais irgi nebloga.
 #384124   romas100
 25 Bir 2012 06:44
MariusM rašė:Romai kam taip stipriai spaudei šapalą, pirma foto ? :)
Tai kad seip viduriuojanti istraukiau :grin:
 #384125   romas100
 25 Bir 2012 06:47
pasminde rašė:romas100 grazu sapalioka pakabinai, tik nesupratau kur savo kilerius camionus padejei ?
Sykart juos specialiai palikau namie, reikia ir kitus voblikus nuplaut ;-)
Kibimu buvo maziau,o gal man tik taip atrodo. Sykart visai gerai pasirode zip bait hickory.
 #399631   WooHoo
 24 Rgp 2012 15:05
Mistrall rašė:Buvau biski Nerį...
O aš maniau, kad su šiuo vobleriu tik lydekas ir ešerius galima pagaut :) Reikės ir man išbandyt, nes taip ir nepagaunu savo pirmo šapalo :)
Visada gaudau mažais crackais..
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė