Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #361738   Xrapas
 13 Bal 2012 12:43
Evaldas Z rašė:...idomu kada rasyta lydekiukscio zinute...
Sena istorija, 2008 metai :-D
 #361739   Evaldas Z
 13 Bal 2012 12:46
bet va zmogus pasistenge, neismete ir per trejeta metu tie iskeikti masaliukai iki topu dasikapste :grin:
 #361794   lydekiukstis
 13 Bal 2012 15:21
Tie vobleriukai senai siukslyne. Brokas totalus. Viena pavyko prikelti, pridejus papildomo svino. Gal tokia partija pakliuvo. O va veliau kiek pirkau, visi ;uolrait
Bet ir atsiranda zmogenu, ieskanciu kur cia pri...isus :-vimt :-vimt :-vimt Netingi kapstyti 3,5 metu istorijas. :cig.
 #361829   vava
 13 Bal 2012 17:10
nu ir kas cia prisi..sti bando?
 #361867   SauliusM
 13 Bal 2012 19:43
Ernestielis rašė:Gerai, kad neemiau tu Jinquan, vidinis mano balsas nepavede taip sakant :D
tu jinquan (kas kinietiskai reiskia auksinis pavasaris) kinijoj koks tukstantis skirtingu kompaniju su tuo paciu pavadinimu gali but ir visai nebutinai ta kuria cia nuoroda kazkas deda isguglines. nes jei jau kinietiska kompanija isguglint eina tai jau biskiuka prodvynuta ta kompanija. nes ten tokiu gatviniu kompaniju apie kurias guglej nei zodzio nebus tai kitajuj jauciu keli milijona gal yra :lol:
 #362449   Evaldas Z
 15 Bal 2012 22:02
lydekiukstis rašė:Bet ir atsiranda zmogenu, ieskanciu kur cia pri...isus :-vimt :-vimt :-vimt Netingi kapstyti 3,5 metu istorijas. :cig.
EEE, zvaigzde, neimk labai giliai, kas prisip... nori tas ir prisip... , o man tiesiog idomu pasidare kas ir kaip. o ir kapstyt ner ka labai, nes per guglo vaizdu paieska ivedus jaxon micro, tavo masalu fotkes puikuojas pirmoj eilej penktos is kaires...
 #363276   Tadunce
 17 Bal 2012 16:46
Evaldas Z rašė:nebandet nieks dar tampyt greedy guts 44 ?

nerades ko ieskojau, pasiemiau viena pabandymui. siaip is isvaizdos tokia miela didziujiu kopija. na zinot, kaip kad koks mailiukas buna tiksli sumazinta tevu kopija. :)

Turbūt jau išmėginai jau ne kartą, bet nieko nerašei :)
Nelaiko jie taip srovės, kaip vyresni broliukai. Ant rimtesnio ciongo verčiasi kilpom ir nori šokt iš vandens.

Ant protingos - vidutinės srovės - čiki :)
 #363321   blight
 17 Bal 2012 19:13
Turiu aš tų Jaxon Micro irgi 4-5vnt, na kažkiek dirba, kad "total crap" tikrai nepasakyčiau, bet iki orginalų Jackson A-elita jies toli kakiais plaukt :-D O kažin Kaune kur nors galima rast Jaxon Tingo (3cm)? :roll:
 #363330   SauliusM
 17 Bal 2012 19:32
blight rašė:Turiu aš tų Jaxon Micro irgi 4-5vnt, na kažkiek dirba, kad "total crap" tikrai nepasakyčiau, bet iki orginalų Jackson A-elita jies toli kakiais plaukt :-D O kažin Kaune kur nors galima rast Jaxon Tingo (3cm)? :roll:
ka tu cia pasakyt norejei? anys siaip jau yra smith camion kopijos a prie ko cia jackson ir a-elita tai neisikirtau...
 #363342   blight
 17 Bal 2012 19:46
SauliusM rašė:ka tu cia pasakyt norejei? anys siaip jau yra smith camion kopijos a prie ko cia jackson ir a-elita tai neisikirtau...
Nu blin, man jie panašesni į turimą Jackson A-elita, net ir spalva 1:1, bet nesuprantu dabar, net googlėj tokio nerandu... :shock: Nu va užrašyta - Jackson A-elita 30 1,7gr :roll: . Camionis tai biškį storesnis ir išsprogdintom akim su antakiais :-D
 #363343   SauliusM
 17 Bal 2012 19:48
jackson yra japonu firma a-elita yra rusu firma podjobkes daranti. kaip jos abi vienam masale gali derintis neisivaizduoju...
 #363349   Vitolis
 17 Bal 2012 19:57
Evaldas Z rašė:
lydekiukstis rašė:Bet ir atsiranda zmogenu, ieskanciu kur cia pri...isus :-vimt :-vimt :-vimt Netingi kapstyti 3,5 metu istorijas. :cig.
EEE, zvaigzde, neimk labai giliai, kas prisip... nori tas ir prisip... , o man tiesiog idomu pasidare kas ir kaip. o ir kapstyt ner ka labai, nes per guglo vaizdu paieska ivedus jaxon micro, tavo masalu fotkes puikuojas pirmoj eilej penktos is kaires...
Evaldai, nu užmiršo žmogas, kad prieš kiek laiko jais topinių sąrašą papildęs buvo. :grin:o dabar ant tų masalų jau :-vimt :-vimt :-vimt Būna, kai ne laiku sužvaigždėja. :-D
 #363358   blight
 17 Bal 2012 20:03
SauliusM rašė:jackson yra japonu firma a-elita yra rusu firma podjobkes daranti. kaip jos abi vienam masale gali derintis neisivaizduoju...
A-elita rusų firma tokia yra? Neteko susidurt (manau) :roll: blemba, kažkas čia netaip :roll: Visai dabar subalamutinai, reiks nupleškint visus šalia sudėjus :? Pirkau aną prieš 4-5 metus :roll:
 #363382   Vitolis
 17 Bal 2012 20:32
Jaxon Micro irgi turiu 3 štukes. Pas Iną pirkau berods. Dirba jie man normaliai. Stiprioj srovėj negaudau jais, tam reikalui yra kiti, bet Šventojoj laiks nuo laiko jie man iššauna :gutgut šapalaujant. Nesiskundžiu.
 #363383   SauliusM
 17 Bal 2012 20:33
radau praeito amziaus vital zinute del A-elitos. pas tave toks kaip zemiau? jei taip tai cia lygiai tokia pati camiono podjobke kaip ir jaxon. anas dar zinau kad spro ir cormoran irgi gamina. a vot prie ko tu cia jackson paminejei tai as nezinau...
vital (vilnius) rašė:Mano dezutes naujokus
Pirmas "MasuMasters Shad"40 eseriu siaubas,ipac prudeliose :) .Geresnis pravedimas "Stop and Go",Russijoi ir Baltarusijoi jau tapusi UL klassika,deja kaip ir visi "MasuMasters" vobleriukai ;-)
Antras tai krankas "A-Elita"crank 30,tai jau sapalu pamegtas vobleriukas, tai labai pavikes kopija "Smith Camion".Bet gauduo pazistami sake neko prasciau negu "originalas" ir kaina 4 kartus mazesni tik 15lt :!: :-D
MM shad 40
Paveikslėlis
A-Elita Crank 30
Paveikslėlis
 #363385   SauliusM
 17 Bal 2012 20:35
Vitolis rašė:Jaxon Micro irgi turiu 3 štukes. Pas Iną pirkau berods. Dirba jie man normaliai. Stiprioj srovėj negaudau jais, tam reikalui yra kiti, bet Šventojoj laiks nuo laiko jie man iššauna :gutgut šapalaujant. Nesiskundžiu.
pas mane tik vienas belikes idant salmo tiniukai jau baigia anuos isstumt is mano deziukes. o bet as anu netampauir naudoju tik plukdymui. tai ten giliai pokum kaip ans dirba. giliukas su pragreztaskyle ir trisakiu priristu plukdant lygiai analogiskai dirba ka jaxon ka smith camion... va dar rudeni bassday kobun paemiau, bet dar sausas guli, tai gali but naujas lyderis plukdymui. :lol: nes ans man paciam grazus :-D
 #363392   Vitolis
 17 Bal 2012 20:38
SauliusM rašė:
Vitolis rašė:Jaxon Micro irgi turiu 3 štukes. Pas Iną pirkau berods. Dirba jie man normaliai. Stiprioj srovėj negaudau jais, tam reikalui yra kiti, bet Šventojoj laiks nuo laiko jie man iššauna :gutgut šapalaujant. Nesiskundžiu.
pas mane tik vienas belikes idant salmo tiniukai jau baigia anuos isstumt is mano deziukes. o bet as anu netampauir naudoju tik plukdymui. tai ten giliai pokum kaip ans dirba. giliukas su pragreztaskyle ir trisakiu priristu plukdant lygiai analogiskai dirba ka jaxon ka smith camion...
Tai ir Tiniukais ašen nesiskundžiu. Upeliuose visi jie eina pradžioj žvalgybos tiek Jaxoniukai, tiek Salminiai tiniukai, hornetukai :)
 #363407   blight
 17 Bal 2012 20:53
SauliusM rašė: pas tave toks kaip zemiau?
Nu točnai, grynai toksai. Kažką čia "sufeilinau" :oops: , pas save kompe pats archyve grybą susirašęs :-D Beje iš Vitalio jį ir nukaliau, matyt tada išdūrė :-D Na bet bent tiesa išaiškėjo. Dabar perfrazuojant išeina aelitos padjobkė man dirba geriau nei jaxono :lol: Ans man tikrai visai neblogai dirba, bet gal čia tikėjimas savo daro :lol: Beje o klausimas kur Kaune Jaxon Tingo (3cm) rast dar vis galioja :roll:
 #363427   SauliusM
 17 Bal 2012 21:15
siandieninis "rudziu" pasipildymas:
Paveikslėlis
smirdantys pontoon21 tepaliniai kramtoskiai ir pontoon21 agarron 80 is fabu. pasirodo zabalas nemaciau tu agarronu nors senai kaba...
o evergreen crazy cradle is jabajaus.
 #363446   Marius1
 17 Bal 2012 21:46
Siandien buvau nusirovęs į karjerą vieną, prasimėtyt, žiemą nusipirktų voblerių pabandyt. Iš krūvelės naujų voblų, užkliuvo šie 2:
Jackall Tiny Magallon ir Jackall Magallon.
Kažkaip keistai jie man tvičinasi, čiut stipriau timptelėjus, verčiasi aukštyn papais ir vėl pilvu žemyn eina :shock:
Ar čia aš jų tampyt nemoku, ar jie taip ir turi dirbt :?: :ks>
 #363521   Xrapas
 18 Bal 2012 06:48
Marius1 rašė:...Jackall Tiny Magallon ir Jackall Magallon...čiut stipriau timptelėjus, verčiasi aukštyn papais ir vėl pilvu žemyn eina...ar jie taip ir turi dirbt...
Maniškiai irgi tokias "mirties kilpas" daro :-D .
Sprendžiant iš filmuko- normalus šitiems modeliams elgesys :donknow' :

http://voblery.com.ua/catalog/magallon.html

P.S.
Va vienas iš tokių rimtesnių "animacijos" magaloniukais aprašymų :gutgut :
"...Вы попробуйте потягать его по прозрачной воде, посмотреть. что он может, делайте потяжки и рывочки разной силы и резкости. На очень слабых и коротких он будет только мордой вертеть, на чуть более сильной потяжке будет складываться и показывать брюшко, добейтесь, чтобы он развернулся почти в обратном направлении и посчитайте, сколько секунд он будет возвращаться в исходное положение, всю эту паузу он будет привлекателен для пасивной щуки. Сделайте медленную потяжку на 40-50 см, обратите внимание, на какой скорости он начнёт играть. А потом это соедените воедино: потяжка, 2 коротеньких рывочка, потом разверните его максимально и выдержите паузу подольше. Забыли силу потяжки - повторите ещё на на мелководье. Заработает, как миленький: он не любит резкости, нервов и спешки, не дёргайте его тупо. Ну и не забудьте снять заводное кольцо, поставить поводок из струны аккуратненький, добейтесь, что бы он, пока, стал СП, когда почувствуете проводку, будет ловить и тонущий, и всё таки может щука и поднимется с 5-ти метров, но он больше для мелководья. Так использую его, и ловит замечательно, но в основном мелкая..."
 #363541   Evaldas Z
 18 Bal 2012 07:56
Tadunce rašė:greedy guts 44 nelaiko taip srovės, kaip vyresni broliukai. Ant rimtesnio ciongo verčiasi kilpom ir nori šokt iš vandens. Ant protingos - vidutinės srovės - čiki :)
pratraukiau pora kart, bet to uzteko, kad suprasciau, jog bus taikomi turbut tik eseriu tvicui del to sroves nelaikymo...
 #363545   Evaldas Z
 18 Bal 2012 08:02
Vitolis rašė: prieš kiek laiko jais topinių sąrašą papildęs buvo. :grin:o dabar ant tų masalų jau :-vimt :-vimt :-vimt
Vitoli, biski atvirksciai viskas buvo :lol: pries tai :-vimt o paskui ::liux
lydekiukstis rašė:Tie vobleriukai senai siukslyne. O va veliau kiek pirkau, visi ;uolrait
 #365611   WooHoo
 22 Bal 2012 15:05
Sveiki,
turėjau tokį atsitikimą - lydeka griebė Illex (arba Jackall Bros) Tiny Fry 50SP Ikura. Vobleriukas atsirado taip giliai lydekos gerklėje, kad jo nebuvo įmanoma normaliai ištraukti. Kankinausi gal kokias 20min ir šiaip ne taip išlupau, bet tik gryžęs namo pastebėjau, kad nulenkiau vieną trišakio kablį, praskėčiau žiedelį ir netgi šiek tiek prasisusko kilputė ant kuriuos pritvirtinatas žiedelis. Kilputę atitiesinau replėmis, tikėkimės, kad laikys. Šiaip net nežinau kaip čia man pavyko taip jį sulankstyti, galvoju, kad gal bekrapštydamas jį iš lydekos kaip nors suspaudžiau jį su replėmis.. :roll:

Taip atrodo sugadintas trišakiukas ir žiedelis:
Paveikslėlis

Gal galėtumėte patarti kaip jį suremontuoti. Į kokius kablius rekomenduotumėte keisti ir kokio dydžio? Vitolis maciau čia gyre Owner kabliukus, gal is ju kazka rinktis? Kur jų rasti pirkti? Kokius žiedelius rekomenduotumėte? Keisti turbūt jau abudu ar tik tą sugadintą?

Labai norėčiau, kad vobleris neprarastų savo suspendingo savybių, tai svorį reiktų turbūt taikyti identišką? Bet niekur nerandu parašyta kas ten pas jį per kabliukai..
 #365617   Vegys
 22 Bal 2012 15:30
WooHoo ,
Paveikslėlio nerodo.
Illex Tiny Fry kabliukai man pasirodė lankstūs. Šį masalą naudoju upėtakiams, kabliukai palankstyti. Aš tai dažnai patingiu (pamirštu) keist ir atlenkiu kablius ir tiek. Bet manau kad reiktų pakeist tokius lenktus. Kol koks nors stambesnis nepabėgs, tol ko gero ir neprisiruošiu :lol:
Va, tik niekaip neprisiruošiau panaudot tuos vienšakius, kurie einasi komplenkte su masalu. Kažin, kaip su jais pasikirtimai ? Kalba apie upėtakius ..
 #365623   WooHoo
 22 Bal 2012 15:49
Na man ta foto rodo, keista. Čia nuoroda į nuotrauką - http://s7.postimage.org/b3lq8mpah/Illex.jpg
Kaip matysi iš foto, to kabliuko jau nebepanaudosi, o vobleriukas iš tų, kuriais labai tikiu.. 'viarkt

Beje prisiminiau, kad ir pas mane tie vienšakiai buvo. Bet aš jais kažkaip dar labiau nepasitikiu. Jei jau sakyčiau lengvai trišakį atlenkiau, tai atlenkus vienšakį, gali netekti rimto laimikio..
Paskutinį kartą redagavo 1 WooHoo. Iš viso redaguota 22 kartus.
 #365632   WooHoo
 22 Bal 2012 16:16
Tai aš ir negalvoju tvarkyti to paties trišakio, noriu dėti jį naują kartu su žiedeliu. Bet klausiu kaip žinoti kokius dėti, kur pirkti?
  • 1
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė