Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #333301   tukasG
 13 Sau 2012 14:10
Netokioj jau ir senoj praeity (prieš gerus 25 metus) pamenu kaip šalia žvejojantis žvejys dažnai nepažįstamo kolegos paprašydavo žvejo bilietą parodyt ir kolegos laimikio teisėtumą įvertindavo, o tam gražiuoju atsisakius tą padaryt žvejų būrelio bičiulius pasikviesdavo į talką...
Taip, kad nereik nei "GRAB - ų", nei "rembo" su džipais, reik tik realių vandens šeimininkų ir realios vandens šeimininkų atsakomybės už tai, kas dedasi jų vandenyse... Jei vandens telkinio sąvininkas - nuomotojas jaus realią galimybę prarast teisę valdyt telkinį, tai ir rūpinsis, kad to išvengti... O kai viskas priklauso visiems, tai tuo pačiu nepriklauso niekam... Tad nesistebėkim, kad ir prižiūrėt ar kontroliuot nėra nei kam, nei iš ko...
Reik klubų ir klubams priklausančių telkinių...
 #333309   Agis
 13 Sau 2012 14:20
Čia neseniai tokią frazę girdėjau :lol:
"Žinot, kodėl žmonės nepriverčia valdžios rūpintis tauta, viešuoju interesu :?: Ogi todėl, kad visą pyktį nuleidžia internetinėse pokalbių svetainėse, facebookuose, o atvirai pareikšti nepasitenkinimo susirenka tik tie, kas neturi interneto arba turi tik megztas beretes" :lol:
 #333315   tukasG
 13 Sau 2012 14:32
O bet tačiau... Kaip nelabai senai parodė ne kurie įvykiai pasaulyje, internetas, facebookai ir panašūs ciūdai labai neblogai pasitarnavo būtent tam kad žmonės susirinktų kažkur ir valdžiai kažką paaiškintų... Ne veltui turbūt Kinija, Baltarusija ar kitos "demokratijos" ne ypač mėgsta interneto laisvę...
 #341045   hamis
 10 Vas 2012 13:42
Cekasss rašė:Sveiki visos kitos naujienos,visa informacija su vardais ir pavardemis ir visa tolimesne eiga bus isspausdinta Vasario menesio Zukle zurnale ten ir pamatysit kaip vilnius su kaunu karevo del sio termino [masalui naudojant zuvele] manau po sio straipsio turetu prareteti gretos kanto gatveja:}
Kaip cia baiges? Vakar zurnala paskubomis prekybos centre perverciau ir akys neuzkliuvo... Ar kaltu atsirado? :-D
 #348349   blight
 05 Kov 2012 22:05
Aha, aš irgi šiandien tą klausimą prisiminiau, kai pirkau "Žūklė" žurnalą. Nu bet praverčiau dukart - niekur ten nerandu net žodžiu apie tą istoriją užsiminta :roll: Įžanginiam žody irgi tik apie verslininkus ir Valinską rašo :lol: Tai ir nežinau, arba reiks dar įdėmiau skaityt, arba... tie guminukai iš tikro su dyyyydeliais trišakiais buvo :donknow'
 #351769   Antas
 16 Kov 2012 13:36
pasakicius straipsni http://www.grynas.lt/gyvenimas/zvejai-s ... d=56805461 tampa aiskiau kiek Lietuvoje mazdaug mes turim aplinkosaugos inspektoriu.
citata : „Nupirkta 120 nešiojamų aparatų, kuriais inspektoriai galės vietoje patikrinti žvejų leidimus“, – sakė V.Graičiūnas.
kadangi jie vaiksto po du ar po 3, tai sudejus iseina ......
 #351771   Rapolas
 16 Kov 2012 14:04
Kažkaip labaj suabejojau tų 120 nešiojamų aparatų galimybėmis patikrinti žvejų leidimus. Yra dar nemažai vietų, kur net normalaus (ką ten normalaus-bent kokio...) mobiliojo telefono ryšio nėra. Gal GA irgi su paimtu leidimu važiuos į artimiausią kaimo Perlo terminalą pasitikrinti ar popierius galioja, nu neaiški man šita (kaip ir dar kelios ) vieta :D
 #351859   Donasssss
 16 Kov 2012 20:06
Rapolas rašė:Kažkaip labaj suabejojau tų 120 nešiojamų aparatų galimybėmis patikrinti žvejų leidimus. Yra dar nemažai vietų, kur net normalaus (ką ten normalaus-bent kokio...) mobiliojo telefono ryšio nėra. Gal GA irgi su paimtu leidimu važiuos į artimiausią kaimo Perlo terminalą pasitikrinti ar popierius galioja, nu neaiški man šita (kaip ir dar kelios ) vieta :D
nu bet nedau tokiu vietu belike..
 #351911   Rapolas
 16 Kov 2012 20:54
nu ne, nelabaj daug, daugiausia pasienyje turbūt (bet ten ir žvejų nemažai) :D
Donasssss rašė:
Rapolas rašė:Kažkaip labaj suabejojau tų 120 nešiojamų aparatų galimybėmis patikrinti žvejų leidimus. Yra dar nemažai vietų, kur net normalaus (ką ten normalaus-bent kokio...) mobiliojo telefono ryšio nėra. Gal GA irgi su paimtu leidimu važiuos į artimiausią kaimo Perlo terminalą pasitikrinti ar popierius galioja, nu neaiški man šita (kaip ir dar kelios ) vieta :D
nu bet nedau tokiu vietu belike..
 #352022   Rapolas
 16 Kov 2012 22:25
Donasssss rašė:nu bent zemupy tai problemu su rysiu kaip ir nebera
na matai, pasienis ne vien tik žemupys. Dar yra "aukštupys" (pasienis su Baltarusija), yra ir gūdžių miško ežerėlių, kur net GPS sunkiai "prasimuša", bet nesakau, kad viskas "beviltiška"- tiesiog abejoju, kad tie aparatai (120) artimiausiu laiku visi ir visur veiks ;-) O šiaip, įdomu bus pamatyti GA inspektorių su tuo aparatu (ir ypač kaip juo naudosis) nors vieną kartą-tikrinantį pvz. leidimą, kai net be aparato aš jo nesu sutikęs įvairiose žvejybos vietose.
 #355765   Skumbrotas
 28 Kov 2012 16:05
paska rašė:Gal atsiras koks GA atstovas ir pakomentuos susidariusia padeti Nemuno deltos regioniniam parke.Kalbu apie žukles leidimus ju išdavimo tvarka ,kiek teko bendraut su žmonem tai dauguma aplamai nežino,kad kažkas keičiasi...
O ko tu kažko lauki kol kažkas atsiras :?: Skambink tiesiai į NDRP direkciją ir pareikalauk kad išaiškintu :!:
 #355790   paska
 28 Kov 2012 16:38
Skumbrotas rašė:
paska rašė:Gal atsiras koks GA atstovas ir pakomentuos susidariusia padeti Nemuno deltos regioniniam parke.Kalbu apie žukles leidimus ju išdavimo tvarka ,kiek teko bendraut su žmonem tai dauguma aplamai nežino,kad kažkas keičiasi...
O ko tu kažko lauki kol kažkas atsiras :?: Skambink tiesiai į NDRP direkciją ir pareikalauk kad išaiškintu :!:
Nieko as nelaukiu,atsakymas eini i ALIS programa ir perki licenzija,tik vat kad ta ALIS neveika dar ne velnio '''bum
 #355808   Skumbrotas
 28 Kov 2012 17:01
Nu tai ir klausinėkitės viens kito ausim karpydami, aš sau aktualius dalykus dėl kurių neradau aiškumo šitoi naujoj tvarkoj išsiaiškinau vakar paskambinęs į direkciją :/braj; Tiesa, išsyk negavau atsakymo, bet paprašė už pusvalandžio perskambyt mol pasitikslins, ir paskambinus vėliau viską paaiškino :gutgut
Taip kad ir jums siūlau - skambinkit ir klauskit, ką daryt kad ALIS neveikia :?: Nemanau kad šikt pasiūs :-D
 #355819   tukasG
 28 Kov 2012 17:40
Paska, matai, teisinė informacija truputį skiriasi nuo informacijos tarkim apie voblerių pasirinkimą... Forumiečių įstatymų "išaiškinimas" nebūtinai turi sutapti su tuo, kaip juos aiškina pareigūnai. Skumbrotas teisus. Bandyk siekt oficialaus neaiškių klausimų išaiškinimo iš atsakingų pareigūnų.
 #355920   Urlys
 28 Kov 2012 20:37
Čia dabar kas per paslaptys :shock: ? Ar negalėtumėte paprastai ir man paaiškinti ką aš turėčiau paklausti? Pasižiūrėjau aš pranešimą NDRP dėl limituotos žvejybos :ks> , bet nesupratau kodėl turėčiau susijaudinti?
 #355930   Skumbrotas
 28 Kov 2012 20:51
Urlys rašė:Čia dabar kas per paslaptys :shock: ? Ar negalėtumėte paprastai ir man paaiškinti ką aš turėčiau paklausti? Pasižiūrėjau aš pranešimą NDRP dėl limituotos žvejybos :ks> , bet nesupratau kodėl turėčiau susijaudinti?
Jei tau viskas aišku tai ir nesijaudink ;uolrait
Paskai neaišku ką daryt kad poryt jau reiks kortelės, o ALIS neveikia, jaudinasi labai, bet paskambint nenori nors tu ką - jo problemos.
Man buvo neaiškios kai kurios vietos, kurios aktualios gali būti tik kokiai 5proc. forumiečių, išsiaiškinau ir nežadu neįdomiais kitiems dalykais kvaršint kitiems galvos :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė