Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #352750   Lamiglas
 19 Kov 2012 15:45
HIPIS rašė:Va turiu keles daivas..tai dvejose ir tikrai nepigiose, kai bugnelis ima judet atgaline kryptim..klinksi ir dar kaip klinksi, nepadeda ir tie guminei ziedelei ant ,,ratlankio,,..O slieko ten ner..
va kur gera mintis nei pridesi nei atimsi
 #352824   Davydo
 19 Kov 2012 18:57
Gal galit paduot minciu kokiu.Reikia left hand multiko su skaitliuku.Naudosiu velkiavimui vietos vandenyse.Neblogas modelis Shimano Tekota bet kairerenkiu neradau,matomai ner.Ziurineju Simano,Daiwa kitokie brendai nelabai domina.
 #352827   SauliusM
 19 Kov 2012 19:06
Davydo rašė:Gal galit paduot minciu kokiu.Reikia left hand multiko su skaitliuku.Naudosiu velkiavimui vietos vandenyse.Neblogas modelis Shimano Tekota bet kairerenkiu neradau,matomai ner.Ziurineju Simano,Daiwa kitokie brendai nelabai domina.
o su desinerankiu nepavelkiausi? ans atitinka nevska katuske. kai vala nereik pastoviai vyniot kaip spiningaujant, tai gal tiks? as siaip spiningauju irgi su kairiarankiais multais bet va pvz surfui uzsidejes desiniaranki ir net be valo vediklio. kai karta per pusvalandi ne dazniau susivyniot reik, tai ir su desine ranka susukt uz foregripo laikant ir net vala paciam suklot ranka nematau jokiu problemu.
 #352918   Davydo
 19 Kov 2012 20:54
Tai pavelkiausi,visaip galima bet ar to reikia?Kam tas gimarojus?Laikau kota desine ir norisi laikyt toliu.Nesinori ant senatves dvirati isradinet.Reikia kairiarankes katuskes.O kaip tu sakai, kiek cia ji sukineji,tai galiu atsakyt,jei kitoj pusej sniuro modelis blaskosi vat tada ir pasireiskia visi patogumai ir nepatogumai.
 #352920   SauliusM
 19 Kov 2012 20:59
Davydo rašė:Tai pavelkiausi,visaip galima bet ar to reikia?Kam tas gimarojus?Laikau kota desine ir norisi laikyt toliu.Nesinori ant senatves dvirati isradinet.Reikia kairiarankes katuskes.O kaip tu sakai, kiek cia ji sukineji,tai galiu atsakyt,jei kitoj pusej sniuro modelis blaskosi vat tada ir pasireiskia visi patogumai ir nepatogumai.
nu toks mano pastebejimas. trolinginiai multui skirti kotai kaiptaisykle yra be trigerio ir dar neretai su tuo trikampavu foregripu. nu ta prasme kad uz jo ir laikyt. tai jei laikyt uz foregripo tai desine ranka sukt multa gal net ir patogiau butu, nors kaip rasiau, pats spiningauju su kairiarankiais, bet jau ir man kyla minciu velkiavimui surfinius desiniarankius panaudot multus.
 #352929   SauliusM
 19 Kov 2012 21:14
cia va iliustracijai kaip uz foregripo laikomas trolinginis kotas ir multas sukamas desine ranka. nu ta prasme kai jegos jau biskiuka reik rituke pasukt. spiningaudamas matyt labai retas kuris taip kota laikys. nors kai gaudydavom su nevskom katuskem ar siaip gaudant multikais be valo klojiklio, tai vistiek taip bus patogiau. nu ir siaip traolingas ir spiningavimas biskiuka skirtingi zukles budai, tai nereiktu aklai tuos pat sablonus skirtingiem zukles budam klijuot.
Paveikslėlis
 #352933   Davydo
 19 Kov 2012 21:20
Nesu kategoriskas ir as,kad butent trolinginio,bet su tais linecaunteriais tik trolinginiai.
 #352938   Davydo
 19 Kov 2012 21:26
Rite aisku jegos irgi reikia pasukt,bet kota laikyt reikia jos daugiau.
 #352939   SauliusM
 19 Kov 2012 21:27
esu vandenyne gaudes su tais trolinginiais kotais, kad ir fotkej auksciau 55kg zuvis pasisodinta. nu tokiu kur po 30 kg ir daugiau tikrai zinok desine sukt patogiau laikant taip kaip fotkej nes nu reikjegos idet, kad rites rankeniuka pasukt. aisku klausimas labai didelis kiek Lietuvoj tas reikalinga ir kiek mes cia tokiu zuvu turim kuriom toks traukimas aktualus butu... nu bet va kitas pavyzdys tai menkiniai kotai su menkinem ritem.ten kaip taisykle irgimultikus dauguma naudoja desine ranka sukamus, kai ta svori is gylio issipumpuot reik.
 #352941   SauliusM
 19 Kov 2012 21:28
Davydo rašė:Rite aisku jegos irgi reikia pasukt,bet kota laikyt reikia jos daugiau.
uoj ne... traukimas vyksta pumpuojant. lupi kota i save abiem rankom, o paskui atleidinedamas desine ranka i rituke vala renki.
 #352942   SauliusM
 19 Kov 2012 21:32
nors siaip tai esu gaudes ir taip ir taip. sakyciau pripratimo reikalas labiau. kai trolinge nera masalo pravedimo momento sukant rituke ranka ar kazka animuojant kotu. tai tas kairiarankiskumas desiniarankiskumas yra antraeilis dalykas. daba kaip pamenu is laivo trolinom, buvo ten sumesti ir su kairiarankem ir su desiniarankem ritem kotai. tiksliau multai visi desiniarankiai buvo o galingos beinertsine kaire sukamos. tai ant kurio kliovas, katra nusigriebei, ta ir vyniojies perdaug nezulindamas sau smegeno delto.
 #352955   Davydo
 19 Kov 2012 22:06
Siulyk modeli geriau
 #352961   SauliusM
 19 Kov 2012 22:11
tau su skaitliuku reik, tokiu nezinau. jei be skaitliuko tai vienareiksmiskai uz penn international balsuociau. geriausios is to kuo man yra teke naudotis. bet ir nepigios rupuzes... ir su jom nepametysi, o tik atleidinet masala. bet jegos nesveikai turi.
 #353000   Xrapas
 20 Kov 2012 07:54
SauliusM rašė:...uz penn international balsuociau. geriausios is to kuo man yra teke naudotis. bet ir nepigios rupuzes... ir su jom nepametysi, o tik atleidinet masala. bet jegos nesveikai turi.
Ar reikia tiek tos jėgos mūsų vandenyse? Man rodos, elementariausia abu "bačka" susitvarkys su bet kokia lydeka, tegu tik užkimba.
Velkiauju su varikliu, man kažkaip patogiau dešine ranka vairuot, o kairėj laikyt kotą ir timpčiot voblerį... Visos velkiavimui naudotos "bačkos" kairinės, gan sunkios ir metalinės, rudenį be pirštinės nelabai palaikysi. Pradėjau specialiai velkiavimui ieškot dešine sukamo ir kuo lengvesnio multiko. Žiemą tokį, berods, pavyko rast:

Paveikslėlis

sveria 248 gr., šonai grafitiniai. Dėl konstrukcijos patikimumo abejonių nekyla. Įtariu, kad esant reikalui galima bus ir pamėtyt, nes išcentriniai stabdžiai yra.
Kas dėl skaitliuko- jį visai neblogai pakeičia skirtingom spalvom sužymėtas valas, kad ir kokia UNITIKA, valą galima išleist metro tikslumu.
Su skaitliuku esu turėjęs OKUMA MAGDA Pro 20, pas mus kartais pasirodo. Dešininės, bet gal kiek sunkokos :?
 #353023   SauliusM
 20 Kov 2012 09:50
Xrapas rašė:Ar reikia tiek tos jėgos mūsų vandenyse?
lydekas velkiaujant gal ir nebutina. bet per daug jegos irgi nebus. o dar jei su ta pacia rite sugalvosi koki shama ar menke gaudyt ar siaip kokias lasisas juroj pavelkiaut, nu tai bus tik i sveikata. ir siaip galingesne tarnau ilgiau manau.
dabar darbe paziurejau tai galiu modeli penn patikslint. international 975 LD:
http://www.pennfishingstore.com/penn-975ld-reel.html
va sitos is visu trolinginiu man didziausia ir teigiamiausia ispudi yra palike.
Xrapas rašė: Kas dėl skaitliuko- jį visai neblogai pakeičia skirtingom spalvom sužymėtas valas, kad ir kokia UNITIKA, valą galima išleist metro tikslumu.
+10
 #353034   Xrapas
 20 Kov 2012 10:20
SauliusM rašė:...sitos is visu trolinginiu man didziausia ir teigiamiausia ispudi yra palike...
510 gr...
Jūroj- gal ;uolrait . Ežere tai keistokai su tokia atrodyčiau :-D
 #353037   SauliusM
 20 Kov 2012 10:25
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...sitos is visu trolinginiu man didziausia ir teigiamiausia ispudi yra palike...
510 gr...
Jūroj- gal ;uolrait . Ežere tai keistokai su tokia atrodyčiau :-D
taigi nelaikysi anos rankose pastoviai, tik zuvi traukdamas ar permetinedamas.
beje, kaip tau skamba hardened stainless steel gears :-D
 #353038   Tironas
 20 Kov 2012 10:31
o kam tokios reikia? as 10 metu su paprasta is turgaus 6 guoliu rite gaudau ir man laiko
 #353040   Xrapas
 20 Kov 2012 10:34
SauliusM rašė:...kaip tau skamba hardened stainless steel gears...
Precision brass gears...ir Lifetime warranty irgi neblogai :-D
Nieko prieš tą penną neturiu ;uolrait , bet mūsų sąlygom visgi, sakyčiau, "s puški po vorobjam".
Be to, kaip rašiau, labai mėgstu velkiaudamas laikyt kotą rankoj ;;yel
P.S.- jei rutuliosis toliau, varom į Velkiavimo temą.
 #353042   Gdainius
 20 Kov 2012 10:36
Xrapas rašė: Kas dėl skaitliuko- jį visai neblogai pakeičia skirtingom spalvom sužymėtas valas, kad ir kokia UNITIKA, valą galima išleist metro tikslumu.
kadangi vediklis slankioja, tokiu atveju vienas ciklas 5m, pusė 2.5m ir nereikia jokių spalvotų valų , patikrinta praktiškai :gutgut
 #353043   Xrapas
 20 Kov 2012 10:40
Gdainius rašė:...kadangi vediklis slankioja, tokiu atveju vienas ciklas 5m, pusė 2.5m ir nereikia jokių spalvotų valų , patikrinta praktiškai...
Paklaida dėl valo kiekio ant būgnelio matomai susidaro...bet tokio tikslumo ten ir tereikia :?
 #353044   SauliusM
 20 Kov 2012 10:40
Xrapas rašė:... "s puški po vorobjam"....Be to, kaip rašiau, labai mėgstu velkiaudamas laikyt kotą rankoj ....
nu gal, tema baigiu, nes jau ir cia plaukuotas padaras islindo.
 #353085   WooHoo
 20 Kov 2012 12:29
Sveiki,
Kaip manote ar tinkama ritė MITCHELL MAG PRO EXTREME (http://parduotuve.spiningavimas.lt/mitc ... treme.html) prie GRAPHITELEADER FINEZZA TRENTA spiningo (http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=4126)..?

Kaip manot kurią iš tų ričių reikėtų imti? Gal 1000..? Žvejočiau pagrinde ežeruose, ešeriai ir lydekos ant voblerių. Rečiau upėse, nedidelės blizgės.

Gal kažką geresnio už tokius pinigus galima būtų rasti?

Iš anksto dėkui už patarimus..!
 #353122   Kleckas1978
 20 Kov 2012 13:46
uz 500lt + keli litai - Shimano Rarenium 2500 mano poziuriu geriau jau nei ta mitchell ;-)
 #353124   DainiusM
 20 Kov 2012 13:50
Kleckas1978 rašė:uz 500lt + keli litai - Shimano Rarenium 2500 mano poziuriu geriau jau nei ta mitchell ;-)
+1
p.s. o dar geriau Rarenium 3000s- bus tas pats 2500 tik su sekliu bugnu, tinkamu plonam pintukui 9taupai svori ant nereikalingo backingo).
Paskutinį kartą redagavo 1 DainiusM. Iš viso redaguota 20 kartus.
 #353150   WooHoo
 20 Kov 2012 15:26
Ačiū visiems už patarimus.
Šiaip man ta Rarenium patiko. Jaučiu ją ir imsiu.
Aprašyme pastebėjau įdomų dalyką - Tepimo anga
Ar tai reiškia, kad esant reikalui galėsiu pats susitepti ritę be okio ardymo..? :)
 #353151   SauliusM
 20 Kov 2012 15:28
WooHoo rašė:Ar tai reiškia, kad esant reikalui galėsiu pats susitepti ritę be okio ardymo..? :)
teoriskai taip, bet praktiskai tai vistiek butu sveika isardyt ir isvalyt pries sutepinejant. cia gi ne automobiilio variklis, kad kai tepalus sudegini tai dapilt reikia...
 #353154   WooHoo
 20 Kov 2012 15:50
SauliusM rašė:teoriskai taip, bet praktiskai tai vistiek butu sveika isardyt ir isvalyt pries sutepinejant. cia gi ne automobiilio variklis, kad kai tepalus sudegini tai dapilt reikia...
Ačiū už info! :) Ką čia gali žinoti, kai kaina vos ne kaip automobilio variklio.. :)))
 #353174   shelwius
 20 Kov 2012 18:18
SauliusM rašė:
WooHoo rašė:Ar tai reiškia, kad esant reikalui galėsiu pats susitepti ritę be okio ardymo..? :)
teoriskai taip, bet praktiskai tai vistiek butu sveika isardyt ir isvalyt pries sutepinejant. cia gi ne automobiilio variklis, kad kai tepalus sudegini tai dapilt reikia...
man geriausiai išsivalo senas tepalas su žibalu arba vaitspiritu, išardžius ritukę padaliai. Kiekvieną dalį išplaunu su teptuku, po to svarbu gerai nusausint, ypač žibalą. Na ir po to viską sutept ir žiūrėt, kad surinkus neliktų atsarginių dalių :grin:
  • 1
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė