Kad nėra didelių, tai nesamonė. Kur kas mažesnėse balose yra ir netgi pagauna kartais kaikas... Yra jų ir Kupšmarėse ir pagauna... Bet yra keletas bet... Žinant kaip lėtai auga karšis; žinant kiek jų yra sugaunama ir suvalgoma net brandos nepriaugusių; žinant kiek metų jam reikia išgyvent, kad pasiektų bent 1 kg svorį; įsivaizduojant kiek kartų per savo gyvenimą jie yra buvę "netoli keptuvės" (neužkibę dėl įgimto bailumo, atsargumo, gudrumo, atitrūkę jau beveik užkibę); žinant, kad karšiai apskritai dar ne taip ir senai užveisti mariose, nes ir pačios marios ne toks jau ir senas telkinys; žinant, kad dauguma iš mūsų žvejoja, jaukina ten ir taip, kad pagautume būtent daug bet smulkių ir t.t. ir t.t. - nenuostabu, kad gražų karšį ten esam pagavę ne kiekvienas ir ne kasdien... Nesu sugavęs ir aš, bet esu matęs sugautų...samas rašė:matyliaus tai atves,bet kad nera mariose gaudomu karsiu,n metu visi zvejoja o neivieno 2ar3-kilinio[arti 2kg tai nors nudvesusi maciau].visi bara sietkininkus,bet ir jie tokiu nera mate.
Taip iseina truksta plesrios zuvies ten.tukasG rašė:Aš irgi mačiau tais laikais kaip Fiskius pasakoja sugautus gražuolius karšius iš Vainiūniškio ir pasakiškas kuojas iš Mituvos... Dabar tiek ir tokių nebėra, o priežastys mano galva dvi: viena, tai kad daug išgaudoma neužaugusių žuvų (mažėja tikimybė užaugt iki padoraus svoriu), kita, kad smulkmės yra per daug ir ji lėtai auga dėl konkurencijos.
Nekeliauju po Lietuvą ir nesu žvejojęs ežeruose, kuriuose gaudot solidžius karšius, bet beveik garantuoju, kad ten tokiais kiekiais "šušaros" nėra ir tiek jos nesugaunama...
Žodžiu, reik daugiau starkių, daugiau lydekų, daugiau alkanų "mėsininkų", tada pradėsim nebepagaut "šušaros" tokiais kiekiais, bet pasitaikys didesnių... Čia mano nuomonė.
Teko matyt šią vasarą sugautus puikius karšius iš ežerėlių apie kurios visi sako, kad nieko ten nėra ir nieks ten nekimba... Ir tikrai nekimba taip šiaip sau pažvejot nuvažiavus, bet tie kas gerai pažįsta karšius sugeba sugaut juos ten, nors kiti ir smulkių nesugauna...
Pagal tai kiek kasmet nuo ledo tos susharos istraukiama tai mesininkai atlieka ir lydeku ir starkiu darbatukasG rašė: Žodžiu, reik daugiau starkių, daugiau lydekų, daugiau alkanų "mėsininkų", tada pradėsim nebepagaut "šušaros" tokiais kiekiais, bet pasitaikys didesnių... Čia mano nuomonė.
Iš kur čia toks teiginys????Fiskius rašė:tukai, tas telkinys jau pakankamai senas, apie 30 metu. Anksciau, kai buvo praluzusi uztvanka, kad viskas neisbegtu buvo mazaja mariu puse uztvenke, uzpyle akmenimis ties tiltu.
Užpernai berods Žuviuks su Dagiu spinu buvo sietką užkabinę, tai ten negyvas šamukas buvo. Ir nevisai mažiukas. Pernai du kart mačiau tikslingai gaudant juos su kvakle. Rezultatų nežinau. Didelių Karšių yra tikrai. Pats mačiau sugautus fideriu netoli mūsų myto vietos pernykštės. Bet jau sviedžia, tai kai surfą, kuo toliau. na ir vietas turbūt reik žinot.Fiskius rašė: Beje tuo tikslu ir shamus juk leido. Gal girdejo kas nors apie juos?
Vaikas buvau, bet gerai pamenu kad kazkas buvo nutike, nes ten prie tilto uzverte akmenim ir didziojoj pusej vanduo buvo kokiu metru zemiau. Tetis kazka sake, kad uztvanka sugedo. Tiek ir tezinauVitolis rašė: Iš kur čia toks teiginys????Nieko panašaus nepamenu, nors tuo laiku dar Kupišky gyvenau
Reiskias samukai gyvena, kiek i sietkas nepapuole. Gal kiek pasijaus ju poveikis, kai burnos paaugs. Kita vertus reiktu dar nemazai ileisti, ivertinant kad dalis sugaunama vienu ar kitu budu.Vitolis rašė:Užpernai berods Žuviuks su Dagiu spinu buvo sietką užkabinę, tai ten negyvas šamukas buvo. Ir nevisai mažiukas. Pernai du kart mačiau tikslingai gaudant juos su kvakle. Rezultatų nežinau. Didelių Karšių yra tikrai. Pats mačiau sugautus fideriu netoli mūsų myto vietos pernykštės. Bet jau sviedžia, tai kai surfą, kuo toliau. na ir vietas turbūt reik žinot.Fiskius rašė: Beje tuo tikslu ir shamus juk leido. Gal girdejo kas nors apie juos?
Reikėjo sutvarkyt bežvejojant... Ar ir Tu kitiems palikai...?press rašė: zvejojau tarp tikro savartyno, betruko tik sudo su pavarde salia ekeciu ...