Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #347072   samas
 01 Kov 2012 20:41
matyliaus tai atves,bet kad nera mariose gaudomu karsiu,n metu visi zvejoja o neivieno 2ar3-kilinio[arti 2kg tai nors nudvesusi maciau].visi bara sietkininkus,bet ir jie tokiu nera mate. :lol:
 #347073   pensininkas
 01 Kov 2012 20:42
kad grazto nieks tokio neturi kad 2jkg lystu. tai ir smaginames su susara
 #347091   samas
 01 Kov 2012 21:08
nu jo tokie neisivaisduoju,kaip pro ekete reiktu pratraukt,bet kad ir vasara mariose jie visi delniniai.vat dviragyje vasara tai tokiu 1-2kg,pries du metus naktimis traukem ir vargo nejautem[aisku ne tinklais].o ten vietiniu etatiniu tinklistu n.,bet karsiai auga,o mariose tai toks vaizdas,kad ten tik karsio-plakio hibridas. :lol: kiek zinau geru karsiu ir svedase nemazai,tik vis neistaikau ten pazvejot.
 #347108   Unte
 01 Kov 2012 21:27
Reik tiketis ka ryt bus..galvoju dar nulekt-greit baigsis man tos zvejybos,tj reik dar pasidziaugt ta laime :grin:
 #347111   tukasG
 01 Kov 2012 21:28
samas rašė:matyliaus tai atves,bet kad nera mariose gaudomu karsiu,n metu visi zvejoja o neivieno 2ar3-kilinio[arti 2kg tai nors nudvesusi maciau].visi bara sietkininkus,bet ir jie tokiu nera mate. :lol:
Kad nėra didelių, tai nesamonė. Kur kas mažesnėse balose yra ir netgi pagauna kartais kaikas... Yra jų ir Kupšmarėse ir pagauna... Bet yra keletas bet... Žinant kaip lėtai auga karšis; žinant kiek jų yra sugaunama ir suvalgoma net brandos nepriaugusių; žinant kiek metų jam reikia išgyvent, kad pasiektų bent 1 kg svorį; įsivaizduojant kiek kartų per savo gyvenimą jie yra buvę "netoli keptuvės" (neužkibę dėl įgimto bailumo, atsargumo, gudrumo, atitrūkę jau beveik užkibę); žinant, kad karšiai apskritai dar ne taip ir senai užveisti mariose, nes ir pačios marios ne toks jau ir senas telkinys; žinant, kad dauguma iš mūsų žvejoja, jaukina ten ir taip, kad pagautume būtent daug bet smulkių ir t.t. ir t.t. - nenuostabu, kad gražų karšį ten esam pagavę ne kiekvienas ir ne kasdien... Nesu sugavęs ir aš, bet esu matęs sugautų...
Atkreipkit dėmesį, kada laimikį dorodami, keli iš jūsų sugautų karšiokų yra jau subrendę... Greičiausiai tokių bus nedaug ir tie , kurie bus tokie svers po 200 - 300 g. Brandą karšis pasiekia per 5 - 7 metus. Išvada - gaudom mailių. Klausimas - kas jį "gimdo". Atsakymas didesni negu 300 g. Vadinasi tokių yra ir yra nemažai, jeigu tiek "mailiaus" sugeba priaugint. O nepagaunam todėl, kad jie už mus gudresni...
 #347131   Fiskius
 01 Kov 2012 21:44
tukai, tas telkinys jau pakankamai senas, apie 30 metu. Anksciau, kai buvo praluzusi uztvanka, kad viskas neisbegtu buvo mazaja mariu puse uztvenke, uzpyle akmenimis ties tiltu. Tai toj mazojoj pusej karsiu budavo labai graziu, rinkdavosi, naktimis zvejodavo, serdavo geldeliu mesa. Esu mates labai graziu egzemplioriu, o tokios susharos beveik niekas nepagaudavo. Dazniausiai kibdavo grazios kuojos arba jei jau karsiokas pajama tai puskilinis. A daba spyga. Atidare ta puse, dingo tie karsiai, nieks neberanda. Kazkaip nesuvokiama :/

Beje, dar vienas idomus dalykas, yra tokie melioracijos grioviai, lyg ir upelis buves. Rakstupis vadinasi. Salia gyveno mano senelis. Spiegai vadinasi tas vienkiemis. Tai tuose grioviuose esam ne karta sugave karsiu atsitiktinai, nes dazniausiais laimikis budavo esriokai. Pirma karta kirsdamas eilini "eseri" tevukas savo teleskopa sulauze, nes kilograminis karsiokas pasirodo buvo slieku susigundes :) Budavo vanduo skaidrus, dugnas nuklotas tokiais smulkialapiais augalais, sedi imerkes meskere, ziuri atplaukia burelis karsioku, sedi, brauki prakaita ir nekvepuodamas lauki ar susigundys bent vienas, tavo kabanciu vidury gylio, slieku ir ar neissigas zasies plunksnos pludes. Ir akurat, vienas nuleidzia galva zemyn, paima slieka, atsitiesia, plude atsigula ir ima plaukti. Kaip dabar atsimenu sita vaizda, kaip is pasakos.

Kur visa tai dingo, niekaip nesuvokiu. Jei kada uzvaziuosiu pas pusiau gimines, ant kranto gyvenancius ir kartais tinkliuku sau zuvies pasigaunanacius, paklausiu ar pagauna dar karsiu. Anksciau kartais kotletus darydavo ir juokdavosi is musu su tevuku kad visa diena "vargstam su meskere" :grin:
 #347139   Simonas
 01 Kov 2012 21:52
Nu bet vistiek idomu, kodel ten ju tiek daug ir tiek mazai normaliu, siaip J. Virbicko knygoje Lietuvos zuvys rasoma, kaip ir sakiai, kad jie subresta per 5-7 metus, bet ju svoris tokio amziaus turetu buti 300 - 500 gr. Tai kazkaip keista, kad is tokios daugumos, tiek mazai pasiekia toki amziu. Zvejoju ten jau 4 metus, bet nesu pagaves didesnio nei 300 gr. karsio.
 #347149   tukasG
 01 Kov 2012 21:58
Aš irgi mačiau tais laikais kaip Fiskius pasakoja sugautus gražuolius karšius iš Vainiūniškio ir pasakiškas kuojas iš Mituvos... Dabar tiek ir tokių nebėra, o priežastys mano galva dvi: viena, tai kad daug išgaudoma neužaugusių žuvų (mažėja tikimybė užaugt iki padoraus svoriu), kita, kad smulkmės yra per daug ir ji lėtai auga dėl konkurencijos.
Nekeliauju po Lietuvą ir nesu žvejojęs ežeruose, kuriuose gaudot solidžius karšius, bet beveik garantuoju, kad ten tokiais kiekiais "šušaros" nėra ir tiek jos nesugaunama...
Žodžiu, reik daugiau starkių, daugiau lydekų, daugiau alkanų "mėsininkų", tada pradėsim nebepagaut "šušaros" tokiais kiekiais, bet pasitaikys didesnių... Čia mano nuomonė.
Teko matyt šią vasarą sugautus puikius karšius iš ežerėlių apie kurios visi sako, kad nieko ten nėra ir nieks ten nekimba... Ir tikrai nekimba taip šiaip sau pažvejot nuvažiavus, bet tie kas gerai pažįsta karšius sugeba sugaut juos ten, nors kiti ir smulkių nesugauna...
 #347161   Simonas
 01 Kov 2012 22:08
tukasG rašė:Aš irgi mačiau tais laikais kaip Fiskius pasakoja sugautus gražuolius karšius iš Vainiūniškio ir pasakiškas kuojas iš Mituvos... Dabar tiek ir tokių nebėra, o priežastys mano galva dvi: viena, tai kad daug išgaudoma neužaugusių žuvų (mažėja tikimybė užaugt iki padoraus svoriu), kita, kad smulkmės yra per daug ir ji lėtai auga dėl konkurencijos.
Nekeliauju po Lietuvą ir nesu žvejojęs ežeruose, kuriuose gaudot solidžius karšius, bet beveik garantuoju, kad ten tokiais kiekiais "šušaros" nėra ir tiek jos nesugaunama...
Žodžiu, reik daugiau starkių, daugiau lydekų, daugiau alkanų "mėsininkų", tada pradėsim nebepagaut "šušaros" tokiais kiekiais, bet pasitaikys didesnių... Čia mano nuomonė.
Teko matyt šią vasarą sugautus puikius karšius iš ežerėlių apie kurios visi sako, kad nieko ten nėra ir nieks ten nekimba... Ir tikrai nekimba taip šiaip sau pažvejot nuvažiavus, bet tie kas gerai pažįsta karšius sugeba sugaut juos ten, nors kiti ir smulkių nesugauna...
Taip iseina truksta plesrios zuvies ten.
 #347167   samas
 01 Kov 2012 22:11
gal ir yra vienetai,bet kad del mariu jaunumo tai tikra nesamone.visi prisimena kiek maisu, apie92-95 m.prie tiltu galimejo dvikiliniu karsiu pritraukt,[vietas nakciai uz snapsa reikedavo is vietiniu uzsikalt]. :lol: visi lig siol kalba,kad kai akmenis is patiltes isarde tai ir karsiai po marias pasiskleide.[nesamone,o kodel ir pries tai tokius karsius vaikysteje levens aukstupyje dvibradziais semdavom,o kiek auksliu prieidavo ,vaikai po kelis kartus vos parvilkdavom kolukiai laukus nupurksdavo tai savaite po lietu grioviai smirdedavo.ateidavo kiti metai ir vel zuvu pilna nersti priplaukdavo,o dabar 10 metu nei vaikai zuvauja-brakonieriauja nei zuvu atplaukia,na nebent eseriukai ar kuoja.auksliu sprindiniu ir siap mariose nebera uzkibe,o seniau tai tusonkei stiklainiu nelikdavo :oops:
 #347178   tukasG
 01 Kov 2012 22:18
Dar kažkiek įtakos manau turi ir tai, kad marios taip pat keičiasi. Vainiūniškis, Mituva, Lėvens aukštupys pelkėja, buvusi upės vaga tvenkinyje, šiaip ryškesni dugno nelygumai "apvalėja" ir t.t. Natūralu, kad žuvys į tai reaguoja, keičiasi jų rūšinė sudėtis, tarprūšinis balansas, mėgstamos vietos ir t.t.
Mes prie to irgi prisidedam. Pasitraukia žuvys iš tų vietų, kurias "užraugiam" tonomis dugne pūvančių pašarų, traukiasi ir nuo pernelyg didelio triukšmo ir t.t. O ir šiaip ne vien tik žvejai tobulėja. Tobulėja, mokosi ir žuvys.
 #347184   pensininkas
 01 Kov 2012 22:31
a vat toks klausimas. kai mes buvom mariose, uosves liezuvy, i giluma metem dugbnines, is kitos puses tykojau lyno. nu bet tie karsiokai nei ten, nei ten nedave ramybes. lynas yra retenybe ar tiesiog nepataikiau vieta?
 #347191   tukasG
 01 Kov 2012 22:39
Dėl lyno tai mano galva yra dvi priežastys: pirmoji - ne visai ta žvejybos vieta, antroji šiek tiek susijusi su pirmąją - dar niekur nesu pagavęs gražesnių lynų atsitiktinai be išankstinio pasiruošimo (reik arba pačiam tikslingai ne vieną dieną šert, arba žvejot ten, kur visi tikslingai žvejoja ir tikslingai šeria). Na ir aišku, ne kasdien gi jie kimba ir ten, kur jų yra gausiai...
 #347194   Bratka
 01 Kov 2012 22:42
Yra ten lynu nemazai.Vat karsiu didesniu pernai kazkaip nepagavau,pries tai visa laika per zvejyba tarp susaros 2-3 karsiai nuo 800gr iki 1,7kg papuldavo(cia nuo ledo),siemet dar tik viena kart buvau,vel gi ner kuom pasigirt max 250gr...
 #347198   samas
 01 Kov 2012 22:50
lynu mariose visur nemazai,ypac mazuju mariu gale kur yteta rakstupis,dar nemazai mituvos dumblyne
 #347200   tukasG
 01 Kov 2012 22:54
O karšių, tai buvau šiemet ir aš pora kart "traukinukus" ant ledo pasikinkęs, bet... Tai mazgelis ant valo nevietoj, tai avižėlė 2 mm, tai "balalaika" po ledu pabėgo... Žodžiu, laimikis kaip ir nesiskaito, pasigirt nėra kuo, bet kad yra vertų dėmesio tai jau žinau ir tikiu... Va, ir vakar švogrius Drulėnuos sakė vieną gražuolį buvo iki ledo pasikėlęs, bet kablio neturėjo, tai galvą tik šalia eketės pamatė ir... :/braj;
 #347203   pensininkas
 01 Kov 2012 22:59
Paveikslėlis
1. cia buvom uzmete feederius
2. cia sedejau tiek vakare, tiek ryte uzsimetes plude ant lyno, bet vistiek kibo tie patys karsiukai
 #347207   tukasG
 01 Kov 2012 23:17
Ten, kur buvo tavo fyderiai dažnai žvejoju žiemą, ir ties ta vieta vieną vėlų rudenį mano giminaitis velkiaudamas buvo lydekį 7,5 kg užkabinęs, bet daugiau tai nieko rimto ten nesu sugavęs. Tik "šušara" žiemą, vasarą ir vienas kitas lydekiokas, starkiokas, ešeriokas spiningaujant nuo kranto. Nedidelių lyniokų, jeigu kalbant apie žvejybą šalia "uošvės liežuvio", tai esu esu sugavęs čia http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=561 ... tops,zebra ir čia http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=561 ... tops,zebra. O tų rimtesniųjų vietų tai nepykit, bet ant visos Lietuvos nerodysiu...
 #347507   Fiskius
 02 Kov 2012 22:37
tukasG rašė: Žodžiu, reik daugiau starkių, daugiau lydekų, daugiau alkanų "mėsininkų", tada pradėsim nebepagaut "šušaros" tokiais kiekiais, bet pasitaikys didesnių... Čia mano nuomonė.
Pagal tai kiek kasmet nuo ledo tos susharos istraukiama tai mesininkai atlieka ir lydeku ir starkiu darba :-D Bet kaip ner didziuju, taip ner.
Beje tuo tikslu ir shamus juk leido. Gal girdejo kas nors apie juos?
 #347519   Vitolis
 02 Kov 2012 23:01
Fiskius rašė:tukai, tas telkinys jau pakankamai senas, apie 30 metu. Anksciau, kai buvo praluzusi uztvanka, kad viskas neisbegtu buvo mazaja mariu puse uztvenke, uzpyle akmenimis ties tiltu.
Iš kur čia toks teiginys???? :roll: Nieko panašaus nepamenu, nors tuo laiku dar Kupišky gyvenau
 #347522   Vitolis
 02 Kov 2012 23:07
Fiskius rašė: Beje tuo tikslu ir shamus juk leido. Gal girdejo kas nors apie juos?
Užpernai berods Žuviuks su Dagiu spinu buvo sietką užkabinę, tai ten negyvas šamukas buvo. Ir nevisai mažiukas. Pernai du kart mačiau tikslingai gaudant juos su kvakle. Rezultatų nežinau. Didelių Karšių yra tikrai. Pats mačiau sugautus fideriu netoli mūsų myto vietos pernykštės. Bet jau sviedžia, tai kai surfą, kuo toliau. na ir vietas turbūt reik žinot.
 #347758   Fiskius
 03 Kov 2012 23:28
Vitolis rašė: Iš kur čia toks teiginys???? :roll: Nieko panašaus nepamenu, nors tuo laiku dar Kupišky gyvenau
Vaikas buvau, bet gerai pamenu kad kazkas buvo nutike, nes ten prie tilto uzverte akmenim ir didziojoj pusej vanduo buvo kokiu metru zemiau. Tetis kazka sake, kad uztvanka sugedo. Tiek ir tezinau :roll:
Po to ilgai kazkodel neatkase ir tik pries keleta metu atkapste :roll:
 #347761   Fiskius
 03 Kov 2012 23:31
Vitolis rašė:
Fiskius rašė: Beje tuo tikslu ir shamus juk leido. Gal girdejo kas nors apie juos?
Užpernai berods Žuviuks su Dagiu spinu buvo sietką užkabinę, tai ten negyvas šamukas buvo. Ir nevisai mažiukas. Pernai du kart mačiau tikslingai gaudant juos su kvakle. Rezultatų nežinau. Didelių Karšių yra tikrai. Pats mačiau sugautus fideriu netoli mūsų myto vietos pernykštės. Bet jau sviedžia, tai kai surfą, kuo toliau. na ir vietas turbūt reik žinot.
Reiskias samukai gyvena, kiek i sietkas nepapuole. Gal kiek pasijaus ju poveikis, kai burnos paaugs. Kita vertus reiktu dar nemazai ileisti, ivertinant kad dalis sugaunama vienu ar kitu budu.
 #347926   EDMA
 04 Kov 2012 19:14
Ar bandet siandien kas zuvelioku paimt. Vakar tai sekes neiprastai blogaaaaai :oops:
 #347961   Unte
 04 Kov 2012 19:54
Nieko guodziancio ziuriu :e:e ryt galvoju burbt uzdaryt siu metu sezona..bet ziuriu ka gali but nekas... :e:e
 #347966   press
 04 Kov 2012 20:01
vakar sekes labai gerai, kaip visada kliovas iki max 10:30 val.
pirma meskerele ileidau 08:00 ir antros net nebuvo laiko kada pasiruost
veiksmas Palevenele

nei sert, nei skyliu grezt (uzteko su kulnu bakstelt), viskas buvo paruosta uz/vakaryksciu XYZ :)

bet kokie urodai renkasi ant Mariu pazvejot, negaliu nesikeikt bl*t! zvejojau tarp tikro savartyno, betruko tik sudo su pavarde salia ekeciu ...
 #347969   EDMA
 04 Kov 2012 20:05
Treciadieni tai buvo veiksmas, bet dabar tai liudna. Pastangu daug rezultatai, 2 ragave 2 neee
 #347972   EDMA
 04 Kov 2012 20:08
P.S. Pasaru tai liaudis pripyle nesveikai. Pagauni zuvelioka tai tas prysika kaip karve :grin:
 #347986   tukasG
 04 Kov 2012 20:23
press rašė: zvejojau tarp tikro savartyno, betruko tik sudo su pavarde salia ekeciu ...
Reikėjo sutvarkyt bežvejojant... Ar ir Tu kitiems palikai...?
P.S. Buvo pakvietimas šiandien ant marių žvejybon, tik kažko noro mažai buvo. Ale žiūriu, kad nuojauta neapgavo, kažkaip nesidžiaugia šiandien nieks ypatingais rezultatais.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė