Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #336639   Antas
 26 Sau 2012 12:31
pagal rusu literatura, rusu zveji, kuri visi gerai pazista is skaitymo: trumpa nesimetrine kilpa kaip tik skirta, kad pats pakirtinetum zuvi, tai yra kilpa 15 - 20 cm, o ilga kilpa apie 50 cm savaiminiam pasikirtimui ir didelei zuviai
 #336642   renaldas
 26 Sau 2012 12:48
Sakykim tu neskaitei jokiu rusu straipsniu. Nu pabandom isivaizduot kaip viskas vyksta po vandeniu zvejybos metu, kai kilpa didele, zuvis paima masala ir tempa, kilpa slysta pro karmuske, ji guli kur buvo, tai yra tuo metu tau tas tempimas persiduoda i galune i tada tu kerti arba toliau alu geri. Kai kilpa trumpa, zuvis paima masala ir tempia, o cia bac baigias kilpa ir zuvis pradeda dar ir serykla temp su savim, tai tuo metu ir vyksta tas zuvies pacios uzsikirtimas ir zinoma tas viskas persiduoda i galune. Ar as netaip mastau?
 #336659   Guru
 26 Sau 2012 13:47
na pagal mane renaldai ne taip biski mastai :) As kitaip mastau :) Ilga kilpa- zuvis paima masala ir pradeda tempti -eina lengvai nes nepajaučia šeryklos pasipriešinimo kol įsibėgėjusi negauna smūgio į lūpą nuo šeryklos. Trumpa kilpa iskart jaucia pasipriesinima todel reikia iskart kirsti kad nespjautu masalo.
 #336666   renaldas
 26 Sau 2012 14:18
Nu kaip ji iskart gali jaust pasipriesinima, zuvis gi issiurbia iskart masala, o ne kramto ji kaip buderbroda, o esant ilgai kilpai, ji kai iryjus bando plaukt toliau, vistiek yra kazkos tos kilpos tempimo pasiprisinimas ir zuvis ta jaucia ir jei laiku nekerti, gali isspjaut jei dar nera pasikabinus. Tiek to, cia galima gincytis iki pazaliavimo, kiekvienas is musu tiki savo tiesom ir visiems gerai :)
 #336676   Agis
 26 Sau 2012 15:12
Pamiršau darašyti, kad tos kilpos trumpoji petis iš feedergumos ir teigiama, kad tai pats protingiausias anos panaudojimas, nors dauguma sportininkių ją naudoja visiškai kitaip.Nuomones rašom toliau .... :lol:
 #336686   Guru
 26 Sau 2012 15:41
pavasariop guma pirksiu tada ir pabandysiu :) bet dabar atrodo kad visgi painiotis turetu, gal ne taip surista? gal guma iilgesne turetu but o seryklos pavadis trumpesnis?
 #336687   hipy
 26 Sau 2012 15:44
Agis rašė:Pamiršau darašyti, kad tos kilpos trumpoji petis iš feedergumos ir teigiama, kad tai pats protingiausias anos panaudojimas, nors dauguma sportininkių ją naudoja visiškai kitaip.Nuomones rašom toliau .... :lol:
atvirksciai manyciau daryt gal ir butu tolkas - serykla ant gumos: zuvis nejaustu seryklos, bet visi judesiai puikiai persiduotu virsunen. o guma ant trumpojo peties, imho, tik mazins virsuneles jautruma...
 #336702   Agis
 26 Sau 2012 16:20
Dabar dar įvedam į diskusiją, kad kramtoškė rišama tam, kad galima būtų naudoti plonesnį pavadėlį ir atmetam painiojimąsi, nes metimo metu ji bus įsitempusi, kol šėrykla nepasieks dugno..... :lol:
 #336847   blight
 26 Sau 2012 22:23
Agis rašė:Pamiršau darašyti, kad tos kilpos trumpoji petis iš feedergumos ir teigiama, kad tai pats protingiausias anos panaudojimas
Še tau kad nori, o aš kažkodėl pamatęs foto jau surezgiau planą, kad ilgąją kilpą darysiu būtent iš fydergumo :idea: Na bet aišku žiūrint kur ir ką gaudysi. Aš vis tinkamiausios sitemos šapalų gaudymo sraunaus vandens kriauklėtam dugne paieškose :roll: Tokiom sąlygom trumpoji dalis iš feeder gun visai netiktų - nupjautų ja kriauklės ir "čiau bai bai" ::hai-bai O vat rišant ilgąją kilpą iš fydergum, o trumpąją iš FC manau man būtų visai tinkamas variantas, šapalas staigiai kaldamas nepajustų iš kart viso šėryklos pasipriešinimo ir nenurautų sistemos. Tik va kažin kaip ten su užmetimu būtų neramu :roll: Bet galvoju šitą variantą reiks pabandyt ;-)
 #336912   Agis
 27 Sau 2012 09:02
Hipi, pabandyk, gal Tu turi didesnę kantrybę įrodinėti mintis, gimusias fiziko galvoje, tačiau labai jau retai bežvejojančio :-D
Ten tą straipsnį apie tos gumos netgi ne feederinės kramtoškės,o nuo sudurtinių meškerių ,panaudojimą prie vamzdelio, parašė toks feederistiškas Saulėns :lol: ir tada pradėjo keliauti per rusų ir netik puslapius.Beda tame, kad mano manymu feederistiškas Saulėns, skirtingai nuo mūsų žinomo, nėra daug ko nei čiupinėjęs.
Žinoma, čia tik mano nuomonė, kuri gali būti pagrysta nepakankamu tos sistemos įsisavinimu, bet.... :-D
 #344969   tukasG
 24 Vas 2012 16:14
Įdėsiu nuorodą, kuri senųjų fyderio vilkų nenustebins, bet manau, kad sudomins jaunimą, ypač tuos, kurie dėl to, kad nesupranta rusų kalbos nesilanko rusiškuose žvejų puslapiuose. Jeigu trumpai, tai čia parodoma, kaip galima greitai prisigaminti beveik nieko nekainuojančių šėryklėlių. Maloniausia, kad galima pasidaryti tokių dydžių ir svorių šėryklėlių, kokių nelabai būna pirkt, pavyzdžiui, didelių, startiniam pašėrimui, arba miniatiūrinių - pikeriukui. Plastikas gali būt visokių spalvų, kokių tik būna plastikinių "bambalių": skaidrus, rudas, žalias ir t.t. Svareliai: švino juosta, automobilio padangų balansavimo svareliai, spiningautojų "čeburaškės", išplotos švininės slyvelės ir t.t.
http://salapin.ru/articles/article594.html
 #345074   hipy
 24 Vas 2012 21:29
Agis rašė:Hipi, pabandyk, gal Tu turi didesnę kantrybę įrodinėti mintis, gimusias fiziko galvoje, tačiau labai jau retai bežvejojančio :-D
Ten tą straipsnį apie tos gumos netgi ne feederinės kramtoškės,o nuo sudurtinių meškerių ,panaudojimą prie vamzdelio, parašė toks feederistiškas Saulėns :lol: ir tada pradėjo keliauti per rusų ir netik puslapius.Beda tame, kad mano manymu feederistiškas Saulėns, skirtingai nuo mūsų žinomo, nėra daug ko nei čiupinėjęs.
Žinoma, čia tik mano nuomonė, kuri gali būti pagrysta nepakankamu tos sistemos įsisavinimu, bet.... :-D
toks ispudis kad tau pagrindinis tos sistemeles trukumas tas, kad ja aprase "saulens" kurio tu labai nemegsti ir panaudota "netgi ne feederinė kramtoškė"... ar bus kitu argumentu?
 #345103   Agis
 24 Vas 2012 22:58
Nu nebus, nebent tik toks, kad prabandyta du sezonai srovėje bandant kažką apčiuopiamo išgauti, pratampyta ne vienas vakaras ant grindų pasirenkant gumelės atkarpą pagal svarelį ar šėryklėlę ir kadangi žvejodamas tų visų fizikinių dydžių neprisimenu ir nestudijuoju, tai ir nematau prasmės tokios sistemos naudojimo, nes vizualiai kaip sakoma "į ranką" aš jokio skirtumo nemačiau.Vat todėl ėmiausi žiūrinėti, ieškoti informacijos kaip gaudo tie kurie dalyvauja aukštesnio lygio feederio žūklės varžybose pasiekdami rezultatus, o ne tuom, ką vienas gudročius papaišė, o begalė pasekėjų perspauzdino tai ir patikėjo ;-)
 #345120   hipy
 25 Vas 2012 01:42
jo, pagrindinis sunkumas - sistemeles "sukalibravimas", ir kiek suprantu kalibruot ja reikia ne pagal svarelius, o pagal naudojama virsunele. vizualiai "i ranka" tu skirtumo ir nepamatysi, cia skirtumas labiau "i lupa" - zuvis jaucia mazesni pasipriesinima lankstant virsunele...
 #345161   Agis
 25 Vas 2012 11:48
Vat tame ir bėda, kad anos ištrauktos nepapasakoja, lengva buvo tymptelėti ar sunkoka :-D tai vat visi teoriniai pamastymai ir lieka tik teorijomis ;-)
Aš dar vis nerandu ginklo, išlaikyti šėryklėlę 60-80, gal net 100 m atstumu nuo kranto upės srovėje, ten kur noriu, o ne ten, kur nuneša :roll: Šiemet bandysiu viską kiek įmanoma kelti aukštyn, ta prasme panaudosiu gal būt net surfinį stovą :roll:
 #345204   hipy
 25 Vas 2012 15:10
Agis rašė:Vat tame ir bėda, kad anos ištrauktos nepapasakoja, lengva buvo tymptelėti ar sunkoka :-D tai vat visi teoriniai pamastymai ir lieka tik teorijomis ;-)
vat jei tau tai neakivaizdu, tai tu vonioj uz kabliuko su dinamometru patampyk...
 #345567   makaulė
 26 Vas 2012 20:40
Agis rašė:Vat tame ir bėda, kad anos ištrauktos nepapasakoja, lengva buvo tymptelėti ar sunkoka :-D tai vat visi teoriniai pamastymai ir lieka tik teorijomis ;-)
Aš dar vis nerandu ginklo, išlaikyti šėryklėlę 60-80, gal net 100 m atstumu nuo kranto upės srovėje, ten kur noriu, o ne ten, kur nuneša :roll: Šiemet bandysiu viską kiek įmanoma kelti aukštyn, ta prasme panaudosiu gal būt net surfinį stovą :roll:
Agi,cia Skirvytes vagos problema,nuo kurios man galva skaudejo kokius 3 metus.....kol,neradau man patinkamcio koto,big pit kategorijos rites ir sheryklos 180gr. Nu zodziu pats supratai,koto metimas 300gr.Valas pintas 0,13,plius shokas 0,32 apie 6 metrai.
 #345582   Agis
 26 Vas 2012 21:04
Niekas nekariauja ir ne vien tik Skirvyte apsiriboja :lol: Gyvenime visada yra malonus pažinimas, tai ne visada ir ne visiems užtenka gaudyti ten, kur patogu, kartais norisi pažvejoti rezultatyviai ir ten, kur norėtum, tiksliau daug kas norėtų, bet vis neišeina :lol:
O kitaip pasakius, tai norisi feederio pagalba "prisiminti" tas vietas, kurias kažkada su donke puikiai valdžiau, tik vat tada laukiau kol užkibs, o dabar tą veiksmą noriu pats išprovokuoti ;-) ir tiek to čia kankinimosi :donknow'
Juk ankšta jau Žemupy, kur semečkas gali gliaudyti, vat ir yra noras pasidairyti ten, kur nėra lengvos žūklės sąlygos.
 #345588   hamis
 26 Vas 2012 21:25
As kalbejau apie kankinimasi ant betonkiu ir to potraukio ten kiurksoti nesuprantu. Na aisku varzybos, bet kiek is musu jose dalyvauja? Yra dar tu vietu pakankamai, nes zemupi dazniausiai paskutiniu metu sturmuoja "atvykeliai". Jie tikrai renkasi prieinamiausias ir placiausiai paplitusias vietas.
Kitas dalykas irankiai su kuriais gali sau leisti zvejoti kur nori ir ivairiomis salygomis, cia gincytis niekas ir nenori.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė