Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #342437   Antas
 15 Vas 2012 10:45
arba pasigalastu ...
 #342526   savas
 15 Vas 2012 18:46
Nu voble, Negaliu as, matyt, be problemu - reik peiliu senam leningradckam graztui - uzsimusk nerasi. Plius ziuriu kainos susokusios :shock: . Problema tame, kad skiriasi varztu centru atstumas. Teko imt barnaulinius 15 cm ir dabar visam vakarui turiu knysiaus, kad is anu padaryt 13-inius ir skyles varztams pritaikyt. Galit palinket sekmes :ruko .
P.s. Viena jau beveik baigiu :liež-uvis
 #342542   vyrgaz
 15 Vas 2012 19:32
Pernai draugo visiškai pavargusiam, lygtais leningradskui (tikrai prie CCCP gamintam,pilkai dažytam),grąžtui (liorenas matė kiek pavargęs :lol: ) pirkau barnaulinius peilius-net mintis nekilo kad,kas nors gali netikt..Ėmė kaip bitė,ir skylės tiko.. :roll:
 #342547   savas
 15 Vas 2012 19:42
Patikek, jei butu tike, nebuc parases... :-D
P.s. Gal kas zino, kiek skiriasi pramoniniu metalo pjuklu plienas nuo paprastu graztams skirtu peiliu plieno. Jei laikytu, tai problemos del atsarginiu butu issprestos :neutral:
 #342611   savas
 15 Vas 2012 23:02
Pavyko, viskas ;-var-var. . Daba bus nepakartojamas ant 14cm graztas. :-D . gal kada prie progos sumazinsiu iki priklausomu 13cm, bo drozles ne visas kelia i virsu.
 #342846   Rapalas
 17 Vas 2012 12:14
Pasigalandau rapala grazto galva kalvariju gatvei priesais turgu, paeme 15 lituku, o grezia gal net geriau nei naujas, kaip bite, suki ir pats graztas lenda :)
 #342851   vava
 17 Vas 2012 12:40
jauciu raik savaja mora ten nuvezt.. kiek laiko galando?
 #342856   Rapalas
 17 Vas 2012 13:22
20 minuciu ir pagalasta buvo, buvau uzsukes i kalvariju/zalgirio sankryzos maximos rusi, tai ten tik mora galanda nes i stakles isistato peiliukai, o rapala neisistato.
 #342923   Shtulas
 17 Vas 2012 19:11
Į maximą buvau ir aš nuvežęs moros peiliukus užgaląst, tai kaip pasakė, kad užgaląs tik kitą dieną 15.00 h. (nuvežiau 17.00 h.), ir tai dar nepažada, kad bus gerai, nes ale ant peiliukų nejudinamos pusės šiek tiek smulkių rūdžių buvo, tai nebeklausiau jau nieko... :)
 #343342   Rapalas
 20 Vas 2012 08:59
Tada murziai ten sedi, reik pas tuos varyti kur as galandau, tik nezinau ar jie moros i stakles stato ar ne.
 #343344   SauliusM
 20 Vas 2012 09:25
Shtulas rašė:Į maximą buvau ir aš nuvežęs moros peiliukus užgaląst, tai kaip pasakė, kad užgaląs tik kitą dieną 15.00 h. (nuvežiau 17.00 h.), ir tai dar nepažada, kad bus gerai, nes ale ant peiliukų nejudinamos pusės šiek tiek smulkių rūdžių buvo, tai nebeklausiau jau nieko... :)
mano tevukas melynai morai jau du kart peilius per pusantro sezono keite... bet finale vistiek ant ledo greziama su mano barnaulu kuriam trecias sezonas peiliai nei galasti nei keisti... dabar jau sake nebekeitalios tu peiliu daugiau nes ka du kart peilius pakeist tai nauja barnaulo grazta nupirkt galima... ta dabar ir padarys sake, o mora eis pardaviman po to kai barnaulas bus nupirktas. vvienu zodziu isvadas darykites patys.... ir cia visa tai neskaitant to, kad mora i zydiska puse sukasi...
jei kas norit nebrangiai isigyt tokio tipo mora:
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... uct_id=796
tai su kainos pasiulymais galit kreiptis i privata. daugiausiai pasiuliusiam galesiu paprasyt kad rezervuotu tevukas.
 #343346   vyrgaz
 20 Vas 2012 09:28
O ko jau ta žydiška pusė blogai? Aš barnaulą su kaire ranka suku, dėl tam tikrų aplinkybų..Ir nieko.. :roll:
 #343348   vyrgaz
 20 Vas 2012 09:34
Atsiprašau.. :oops:
 #343381   HIPIS
 20 Vas 2012 11:17
Man tai Barnaulai i gaidsiska puse sukas :roll: ..nors kai pasistengiu, zuklei, galiu ir persilaust..Nors as vizgi ,,tarybinis,, zmogus..Pradeta buvo nuo leningratsku..ale man i kita puse zymei patogiau..

ps. as ne kairerankis..
 #343384   HIPIS
 20 Vas 2012 11:21
SauliusM
Beje..nebutina parduot..
Galima padaryt gogal mogal is abieju..
As viena buvau padares..snekas nuo barnaulo o rankena nuo Moros..
Geras grastas gavos :gutgut abieju grastu pliusai viename ir pelei ,,pigus,, ir rankena :gutgut
O tai ta Barnauline tai totalus gaidyiii.. :evil:

ps.. pjauni barnaula palei lankstyma...i barnaulo vamzdzio vidu iderini, ikali atitinkamo diametro vamzdeli, diametro kai pas Mora..grezi skyle lankstimo sarnyrui ir surenkas..
 #343391   SauliusM
 20 Vas 2012 11:35
HIPIS rašė:O tai ta Barnauline tai totalus gaidyiii.. :evil:
kuom netiko? :roll:
 #343402   Vaidotas
 20 Vas 2012 11:57
Ta mora plokščiais peiliais, tai tada nėr ko stebuklų norėt
 #343403   HIPIS
 20 Vas 2012 11:58
Rankena-laikiklei, striginejia, greit isklimba, greit subyra vidui tas plasmasinis hrenis, kur rankena laiko..
Cia daiktas, taip sakant, jurgeliui meistreliui..Privest ji prie proto reik..Ir cia nauja daikta :roll:
3 vien per 3metus sudroziau, na padejo dar drost, kaikas..Viemam issieize sulankstymo taskas..antriem dviem rankenos ,,subyrejo,,..Nafig ten su izolka susukineji..o ji visvien nusimauna.. '''bum virsutine..
Aisku turiu rankas, sutaisiau..ale pofig toki dziagsma..isdovanojau, prasciau besiverciantiems..
Gryzau prie Moru ir patenkintas kai rubli rades..
Jau anta ziema su Nova Sistems 11..be prikaistu..langva man dabar oi lengva
 #343405   SauliusM
 20 Vas 2012 12:01
Vaidotas rašė:Ta mora plokščiais peiliais, tai tada nėr ko stebuklų norėt
nu ne ploksti jos peiliai, siaip nemaciau as moros ploksciais peiliais. tik ten uzrasas neaisku ka reiskiantis kad ploksti.
 #343407   SauliusM
 20 Vas 2012 12:04
HIPIS rašė:Rankena-laikiklei, striginejia, greit isklimba, greit subyra vidui tas plasmasinis hrenis, kur rankena laiko..
jau trys sezonai, kolkas jokiu problemu... prasides problemos, kaip savo senajam izoliacija apvyniosiu ir bus ramios bites. as neisdidus. mis ledo graztas konkurse dalyvaut nesiruosiu. :lol:
ir kaip jau rasiau, 3 sezonus negalastas barnaulas grezia geriau uz pries dvi zvejybas pakeistais peiliais mora...
 #343412   liorenas
 20 Vas 2012 12:20
Na visgi reiktu pripazint, kad tas melinas graztas morai nelabai pavyko... :roll: berods vava toki turi (jei gerai pamenu)...tai jo reiktu atsiliepimu paklausyt...ir siaip kiek atsiliepimų teko girdet, tai neipatingai geri...kaimynelio tevas kai tik jie pasirode nusipirko toki, tai kaimynelis net i rankas neima, sake negrezia, o da ir sukasi kiton pusen... :-D
 #343420   Vitolis
 20 Vas 2012 12:59
liorenas rašė:Na visgi reiktu pripazint, kad tas melinas graztas morai nelabai pavyko... :roll: berods vava toki turi (jei gerai pamenu)...tai jo reiktu atsiliepimu paklausyt...ir siaip kiek atsiliepimų teko girdet, tai neipatingai geri...kaimynelio tevas kai tik jie pasirode nusipirko toki, tai kaimynelis net i rankas neima, sake negrezia, o da ir sukasi kiton pusen... :-D
Aš su tokiu mūčijuos 'viarkt Jau trečią komplektą peilių naudoju. Sezonui užtenka (kai per sezoną iki 10 žvejobų teturiu) Bet sukt nesunku, kai nestipriai daug to ledo užgriebia. Tik kad bais negreit viskas darosi '''bum Barnaulas tikras gaidys. Kliba visas ir ... :-vimt pats jo padarymas. Norėč ir aš to Nova Systems, bet kai tiek žiemą težvejoju.... gerai ir pasportuot :-D
 #343421   giedriuzzz
 20 Vas 2012 13:01
Turiu aš šiemet nusipirkęs Mora Ice Micro. Kol ledas buvo plonesnis buvo super, o va dabau jau per trumpa ji :lol: Bet už barnaulą gręžia smagiau. Be to jau įpratau sukt pagal laikrodžio rodyklę :) pabandymui buvau paėmęs iš draugęlio barnaulą tai jau nebemoku į kitą pusę gręžt :lol:
Dar vat sako kad upės ledas visiems grąžtams nėra gerai, tai kažkaip gaila Moros peiliukų drožt :roll: Tai vat nežinau ką kitamet reiks daryt, gal kokį Rapalą pirkt :roll:

P.s. savaitgalį prieš žvejų varžybas teko stebėt kaip dauguma sėdi ir reguliuojasi senesnių rusiškų grąžtų peiliukus :lol: tai per daug pakiša po peiliukais gumos ir pasukt negali, tai per mažai ir neima :lol:
 #343428   liorenas
 20 Vas 2012 13:10
Na as jau antra ziema Ice Micro tampausi...tikrai geras graztas...lengvas, gerai grezia...tik vat ta problemelė su storesniu ledu vis ramybės neduoda...trumpas jo snekas siek tiek...aisku greziu su vienu pravalymu ir lyg ir problemu nera, 10 -15 ekeciu vienu kartu isgreziu ir prie 40 cm ledo...noretusi tik kad ištraukinėt nereiktu, tai vat kitam sezonui kazi ar nesusigundysiu ir as kokiu Rapolo graztu storam ledui grezt... :roll: :-D dar mintis sukasi apie Ice Arctiką Moros, bet tas pierkūnas dauk kainuoja... 'viarkt
 #343431   vyrgaz
 20 Vas 2012 13:16
Makaulė vakarykštėj laidoj labai gyrė Rapalos grąžtus, ypatingai mėlynąjį..Tas atseit sūriam vandeniui pritaikytas, tai gėlo telkinio ledą gręžiant priešų neturėtų...Įdomu kur anksčiau naudotą morą nova nukišo..Gal kampan prie kitų grąžtų.. :)
 #343449   vava
 20 Vas 2012 14:48
Vitolis rašė:
liorenas rašė:Na visgi reiktu pripazint, kad tas melinas graztas morai nelabai pavyko... :roll: berods vava toki turi (jei gerai pamenu)...tai jo reiktu atsiliepimu paklausyt...ir siaip kiek atsiliepimų teko girdet, tai neipatingai geri...kaimynelio tevas kai tik jie pasirode nusipirko toki, tai kaimynelis net i rankas neima, sake negrezia, o da ir sukasi kiton pusen... :-D
Aš su tokiu mūčijuos 'viarkt Jau trečią komplektą peilių naudoju. Sezonui užtenka (kai per sezoną iki 10 žvejobų teturiu) Bet sukt nesunku, kai nestipriai daug to ledo užgriebia. Tik kad bais negreit viskas darosi '''bum Barnaulas tikras gaidys. Kliba visas ir ... :-vimt pats jo padarymas. Norėč ir aš to Nova Systems, bet kai tiek žiemą težvejoju.... gerai ir pasportuot :-D
nu turiu as ta melyna, pirkau, kai pasirodes nesenai buvo. gal pries 3 ar 4 metus.. nepamenu :roll: per sezona zvejobu gaunas panasiai, kaip pas Vitoli, bet iki siol nieko as jam nedariau. Vat dabar, kai ledas ziaurus yra, uzknisa biski grezt, tai mislinu iki Rubikiu nuvezt pagalast. Galesim paziuret, palygint. Siaip as tokius minusus matau - nepersilenkia, kaip kiti, reikia atsukt ir tada dvi dalys gaunas, galetu but didesnis, nes, greziant stora leda, reikia stipriai susilenkt (nepatogu), na, ir siek tiek "letas" lyginant su kitais, bet kol kas nelabai emiau tai i galva :)
 #343470   SatanKlaus
 20 Vas 2012 16:09
Turiu aš tą Morra Spiralen mėlyną. Jei atvirai, grežia jis lėtokai, nors ir labai lengvai. Kad sukasi į kitą pusę tai man net geriau, pripranti ir jokio dikomforto, tiesiog reikia abejomis rankomis vienodai sukti ir gaunasi :gutgut . Minusas man pats didžiausias - kad labai mažas tarpas tarp peiliukų kraštų, kurie susikerta viduryje. Jei šala, prilimpa sniego ar šiaip susidaro ledo sluoksnis - amen, neina grežt :/nek . Peiliukai irgi gan jautrūs, tas tiesa. O bet tačiau, dabar pabandžiau passigalasti Vilniuje kur Kalvarijų g. yra Maxima, ten rūsyje raktus daro, įrankius galanda ir t.t. Tai užsidėjau ir net išsižiojau :shock: :/nu/n/x grežia nerealiai gerai, lengvai ir tikrai super :!: . Jei kas netikit galiu duot pabandyti, gyvenu prie pat ežero Vilniuj, jaučiu kad bachūriukas kampą peiliukų teisingai nugalando :gutgut .

Barnaulas tai kledaras visiškas, tiesa grežia, bet ką aš žinau, su arkliu irgi galima į žvejybą važiuoti :-D
 #343475   vava
 20 Vas 2012 16:17
Santaklaus, kur gyveni?
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis