Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #342248   senelis
 14 Vas 2012 20:32
Skridžas rašė:man labai sunku spręsti kai tesu žvejojęs tik su keliais kotais,o be to prieš perkant kotą labai kartais verta pažiūrėti kiek kainuos originalios viršūnes, aišku, jei reikia originalios... pvz pažiūrėjus į Prestono 12 svarų truputėli baisoka... Tiesa, sensli, koks ten pas tave Prestonas, kuriuo esi nepatenkintas ir kurį Romadinis fideris lenkia, kad tik nebūčiau nusižiūrėjęs.
preston mane tenkina 100 proc. isskyrus virsuniu kaina,bet tikrai esu patenkintas ir kitais koteliais,kuriems pritaikiau browning virsuneles ,drasiai galiu sakyt,kad susikomplektavau tai,ko noriu ;-)
 #342250   vyrgaz
 14 Vas 2012 20:33
Kvailas klausimas-kuo skiriasi preston viršunėlė nuo tos, kur kainuoja 6lt (stiklinė) ar 9lt (anglinė)? Žiedelių neminėkit..Turiu brauning viršūnėlę už 26 lt, al kad ana būtų kuom labai įpatinga, nepastebėjau..Man tai atrodo, svarbu, kad daiktas atliktu jam skirtą funkciją..t.y. rodytų kibimą.. :roll:
 #342265   senelis
 14 Vas 2012 20:48
vyrgaz rašė:Kvailas klausimas-kuo skiriasi preston viršunėlė nuo tos, kur kainuoja 6lt (stiklinė) ar 9lt (anglinė)? Žiedelių neminėkit..Turiu brauning viršūnėlę už 26 lt, al kad ana būtų kuom labai įpatinga, nepastebėjau..Man tai atrodo, svarbu, kad daiktas atliktu jam skirtą funkciją..t.y. rodytų kibimą.. :roll:
virgi,na tu kaip ir mums turetum buti guru,o klausi tokiu dalyku...na negi tu tikrai galvoji,kad tai tik kainos reikalas? tikiu,kad suprasi,kad ne tik.Aisku,kad preston ar drennan virsunes tikrai neblogos,bet mums jos tikrai per brangios :? bet tos kinietiskos virsuneles,kurios mums pagal kisene,ner jau tokios geros... o browning,kurias romadoje per akcija galime nusipirkt uz puse kainos,tai tikrai yra visai pakenciamos kokybes ;-) Virgi, esi musu cempionas,lyderis,keis mastyma ;-)
 #342266   EDVD
 14 Vas 2012 20:48
shimano 26 rašė: nepirkciau sheakspeare ir browning meskerykociu.
na įdomu kuo tau neįtiko browning? Tiesa turiu tik vieną fiderį browning, ir jį teko lyginti tik su spro ir panašaus yugio daiktais, tai kaip senelis rašė tikrai nekeisčiau jo į pigesnį. Tiek dėl svorio, tiek dėl malonumo, akcija tokia vidutinė, linksta nuo vidurio, man pats tas... man visiška parabolė nepatinka
 #342270   senelis
 14 Vas 2012 20:51
EDVD rašė:
shimano 26 rašė: nepirkciau sheakspeare ir browning meskerykociu.
na įdomu kuo tau neįtiko browning? Tiesa turiu tik vieną fiderį browning, ir jį teko lyginti tik su spro ir panašaus yugio daiktais, tai kaip senelis rašė tikrai nekeisčiau jo į pigesnį. Tiek dėl svorio, tiek dėl malonumo, akcija tokia vidutinė, linksta nuo vidurio, man pats tas... man visiška parabolė nepatinka
o man tik parabole... nors isbandes tikrai visokias akcijas...
 #342291   vyrgaz
 14 Vas 2012 21:12
senelis rašė:keis mastyma ;-)
mastymą tai aš galiu pakeisti, net va, su piniginės turiniu jau sunkiau..vogt tai neisiu..O ir tai, palyginus kada pradėjau žvejoti fyderiu, tai visai pakenčiamas dar mano arsenalas, ir per puse klasės (50lt) aukštyn paaugo..O šis bus tik 3 sezonas..Pirmam tik kotą įsigijau ir paternosterį išmokau surišti, antram į geresnį pakeičiau fyderį, ritę, valą, jaukus per sietelį sijot pradėjau..Vietoj nestoviu.. ;-)
 #342294   tukasG
 14 Vas 2012 21:19
senelis rašė: o browning,kurias romadoje per akcija galime nusipirkt uz puse kainos,tai tikrai yra visai pakenciamos kokybes
Kokias naudojat stovinčiam vandeny. Liaunesnes ar standesnes. Renkatės, pagal šėryklos svorį (girdėjau tokią teoriją atseit pofig kokio svorio šėrykla, vis vien viršūnėlė nelūš metimo metu, nes kotas, o ne viršūnėlė atidirba visą juodą darbą), ar visgi renkantis daugiau kreipiat dėmesį į tai, kad matyt net ir nupiepusio kilbuko prisilietimą (kuo liaunesnė viršūnėlė).
Paskutinį kartą redagavo 1 tukasG. Iš viso redaguota 14 kartus.
 #342295   senelis
 14 Vas 2012 21:22
vyrgaz rašė:
senelis rašė:keis mastyma ;-)
mastymą tai aš galiu pakeisti, net va, su piniginės turiniu jau sunkiau..vogt tai neisiu..O ir tai, palyginus kada pradėjau žvejoti fyderiu, tai visai pakenčiamas dar mano arsenalas, ir per puse klasės (50lt) aukštyn paaugo..O šis bus tik 3 sezonas..Pirmam tik kotą įsigijau ir paternosterį išmokau surišti, antram į geresnį pakeičiau fyderį, ritę, valą, jaukus per sietelį sijot pradėjau..Vietoj nestoviu.. ;-)
bet juk tu irodei visiems,kad ne nuo to,kokia grazi tavo kepure,ar koks grazus tavo fyderio vardas,priklauso rezultatas! va todel ir esi vertas pabgarbos -:saliut
 #342297   EDVD
 14 Vas 2012 21:25
tukasG rašė:Kokias naudojat stovinčiam vandeny. Liaunesnes ar standesnes. Renkatės, pagal šėryklos svorį (girdėjau tokią teoriją atseit pofig kokio svorio šėrykla, vis vien nelūš metimo metu, nes kotas, o ne viršūnėlė atidirba visą juodą darbą), ar visgi daugiau kreipiat dėmesį į tai, kad matyt net ir nupiepusio kilbuko prisilietimą (kuo liaunesnė viršūnėlė).
Teko ir man panašiai girdėti, tipo kažkoks Ukrainos ar tai Baltarusijos čempionas naudoja tik 0,5oz viršūnėles, net ir ant heavy fider, dėl geresnio jautrumo. Mano nuomone tai galioja tik stovinčiame vandenyje. Ir pats stengiuosi naudoti kuo liaunesnę viršunėlę, gaudau tik stovinčiame vandenyje, iki upės vis neprisiruošiu.
 #342299   senelis
 14 Vas 2012 21:28
tukasG rašė:
senelis rašė: o browning,kurias romadoje per akcija galime nusipirkt uz puse kainos,tai tikrai yra visai pakenciamos kokybes
Kokias naudojat stovinčiam vandeny. Liaunesnes ar standesnes. Renkatės, pagal šėryklos svorį (girdėjau tokią teoriją atseit pofig kokio svorio šėrykla, vis vien viršūnėlė nelūš metimo metu, nes kotas, o ne viršūnėlė atidirba visą juodą darbą), ar visgi renkantis daugiau kreipiat dėmesį į tai, kad matyt net ir nupiepusio kilbuko prisilietimą (kuo liaunesnė viršūnėlė).
tukai,mano,ir ne tik mano pastebejimu,stovinciame vandenyje virsunele kuo liaunesne/jautresne tuo geriau... sulauzyti metant neiseis,o kibima rodys tikrai puikiai ;uolrait
 #342300   Antas
 14 Vas 2012 21:28
ot keisti, dar nesuprantu kaip galima issirinkti meskere papurtant be nieko, nei apkrovos, nei rites, nei mest gali koki 20 metru, tai nezinau, nebent rankoje palaikyti ir pajust kokybes malonuma delne, gali dar pauostyti, pakrapstyti ziedus. palyginimui: uzeini i auto salona, pamaigai ratus, paspardai spoileri, su liezuviu palaizai langus ir nustatai ar tau patiks ar ne, koks max greitis ir kokio tipo pakaba.
O man patinka maniskis shakespeare, akcija fast, dar nemaciau shakespeare mach feeder butu ne fast akcijos, o jei patinka slangesnis, tai aisku nepatiks fast ir atvirskciai.
nors shakespeare turi viena minusa, tai virsuniu liaunumas + fast akcija, pas mane 2 liaunos virsunes tiesiog skylo, nuo pries virsutinio ziedelio iki virsutinio, kodel neaisku. sekantis fideris greiciausias bus browning all season
beje vyrgaz issimatavau primityviai savo nanofil vala, tai man truksta ties 2 kg, bet visada ne per mazgus, kaip ir rasei, nors ko noret, kur esu nufotkines, ten ir matosi, kad valas diametras nevienodas eina, tai yra su nukrypimais.
tai nesk keisk savo nanofila i didesni diametra arba pinigus susigrazink.
 #342304   Antas
 14 Vas 2012 21:31
senelis rašė:
tukasG rašė:
tukai,mano,ir ne tik mano pastebejimu,stovinciame vandenyje virsunele kuo liaunesne/jautresne tuo geriau... sulauzyti metant neiseis,o kibima rodys tikrai puikiai ;uolrait
o kaip del uzmetimo atstumo ? ar jis nenukencia
 #342310   vyrgaz
 14 Vas 2012 21:44
Antas rašė:tai nesk keisk savo nanofila i didesni diametra arba pinigus susigrazink.
negi ims atgal ar keis kas išluptą iš pakuotės ir pora metrų patrumpintą valo ritinėlį? Dargi pirkau iš e-parduotuvės..Galvoju gal ant plūdinės sueis..Sušarą tik gaudau, al musėt tas visiškas netamprumas tai visiškai netiks plūdinei..belieka spiningėlis, arba pavadėliam rišt..125m.. :lol: Kai sakas, visam gyvenimui..
 #342311   Potropniai
 14 Vas 2012 21:47
as irgi iki siol zvejoju tikrai pigiais fyderiais ir nesuprantu kodel iki 120gr fyderis turi buti brangesnis? Jau seniai supratau,kad nebrangus fyderis gali labiau lipt prie rankos ir but mielesnis uz skambiu vardu pavadinta shuda ;-) Na ne visai shuda,bet daikta,neatitinkanti savo kainos :cool:

Na o kaip manai tas sheakspeare'as uz 230 lietuvisku protingas kainos ir kokybes santykis?
 #342319   senelis
 14 Vas 2012 21:53
tukasG rašė:Kokios liauniausios brauninginės viršūnėlės būna? Iš mano turimų (kinietiškų) liauniausia - 0,75 oz. Kartais norisi ko nors dar jautresnio. Ypač pikeriaujant.
ant mano pirmo fyderio liauniausios virsuneles buvo parasyta 2oz,bet is tikro ji buvo gal 15oz :lol: su laiku ateina supratimas apie virsuniu jautruma :lol: tiesiog reikia ziuret,ar tikrai ji liauna,o ne ziuret,kas ant jos parasyta. browning 1 oz 65cm virsunele tikrai verta demesio- jautri ir verta savo kainos ;-) IMHO :roll:
 #342328   vyrgaz
 14 Vas 2012 22:08
Aš pirkdamas liauną viršunėlę nežiūriu nei tų ozų nei tų gramų-atsinešu savo turimą "minkščiausią" ir elementaraus lankstumo būdu išsirenku..Aišku žiedeliai gal ir kreivokai priklijuoti, al 20 gr šėryklą labai gerai vietoj laiko ir su maždaug 45 laipsnių išlenkimu, iš šėrimui naudotos didelės 30gr "+ pašaras" nebijojo..
Geriau pasakykit kokį stovelį fyderiui nusipirkt..Apie trikojį renaldas rašė, man netinka, variantai tokie:
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=2606
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=2608
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3520
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=30703
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=30694
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=1746
 #342344   Guru
 14 Vas 2012 23:15
Na nezinau kaip ten neiseis sulauzyt virsuneles užmetant.. Mano Byrono (fastas) virsunele luzo tiesa ne metant, o ant kranto kulnu kliudzius, bet ties sujungimu jau tokia pavargusi buvo , sutrukinejusi.. ir ne mikro itrukimai (Stiklas). Uzmetimo metu sulinkdavo tik ji, antra dalis tik vos vos. Vidutine pagal jautruma virsune nenukentejo ne trupucio.. taigi arba pati virsunele buvo nekokybiska, arba su Fastais tai imanoma, arba gal dar ka nors praleidau..
 #342359   shimano 26
 15 Vas 2012 00:39
Antas rašė:ot keisti, dar nesuprantu kaip galima issirinkti meskere papurtant be nieko, nei apkrovos, nei rites, nei mest gali koki 20 metru, tai nezinau, nebent rankoje palaikyti ir pajust kokybes malonuma delne, gali dar pauostyti, pakrapstyti ziedus. palyginimui: uzeini i auto salona, pamaigai ratus, paspardai spoileri, su liezuviu palaizai langus ir nustatai ar tau patiks ar ne, koks max greitis ir kokio tipo pakaba.
O man patinka maniskis shakespeare, akcija fast, dar nemaciau shakespeare mach feeder butu ne fast akcijos, o jei patinka slangesnis, tai aisku nepatiks fast ir atvirskciai.
nors shakespeare turi viena minusa, tai virsuniu liaunumas + fast akcija, pas mane 2 liaunos virsunes tiesiog skylo, nuo pries virsutinio ziedelio iki virsutinio, kodel neaisku. sekantis fideris greiciausias bus browning all season
beje vyrgaz issimatavau primityviai savo nanofil vala, tai man truksta ties 2 kg, bet visada ne per mazgus, kaip ir rasei, nors ko noret, kur esu nufotkines, ten ir matosi, kad valas diametras nevienodas eina, tai yra su nukrypimais.
tai nesk keisk savo nanofila i didesni diametra arba pinigus susigrazink.
papurtant meskere tikrai gali pajausti koks meskerykotis,smaikstus ar kuolas,ir nereik cia detis visaziniu,nes tavo palyginimas su auto visai netikes..taip ,kad geriau kita kart patylet,nes sneket bele ka.. tai antai noriu paklausti,kai perki meskere prasai,kad leistu pratestuoti???,t.y pametyt su ja,ai sakai pardavejui pratestuosiu as ja ,jei netiks atvesiu,palei tave taip iseina?

http://salapin.ru/blogs/video867.html
 #342377   Antas
 15 Vas 2012 08:23
o tu pats nustok vaizduoti kazka ir vartoti ir paziurek 10 kartu, gal pamatysi, kad jie purto trumpiausiai, o iskart daro apkrova ir ziuri kiek ir per kur linksta, tai yra kuolas, slanga ar per vyduri. tai ir sakau koto purtymas ( be kruvio uzdejimo) tas pats kaip langu laizymas apziurint automobili. ta rasiau ir pries tai.
p.s. ka as rasau yra mano nuomone - nepatinka neskaityk, aisku gali ir nesutikt ir be to nieko nepersu, komunizmo laikai jau senai praejo, bet kazkas matyt dar liko prie to mastymo.
 #342399   tukasG
 15 Vas 2012 09:14
vyrgaz rašė:Geriau pasakykit kokį stovelį fyderiui nusipirkt..
Iš čia parodytų man tai šitas įdomiausias pasirodė: http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=2608. Aptakus toks, valas už niekur neturėtų kabintis, tvirtas atrodo. Nuo tokio žuviai stipriai patraukus meškerė jau nelabai turėtų žemėn nušokt, nebent su visu kuoliuku... Neturiu, bet norėčiau. Manau turėtų būt patogus.
 #342410   senelis
 15 Vas 2012 09:42
Skridžas rašė:
senelis rašė:
Skridžas rašė:tai sensli neišduosi savao prestono pavadinimo? :roll:
Nesupratau? :shock:
Tiesog norėjau sužinoti koks modelis,aš pvz nusižiurėjes šita esu :roll:
http://www.prestoninnovations.co.uk/Pro ... /CARBP-05/
Tai ir imk,jei kisene leidzia,turesi fyderi-mersedesa :grin: As toki jau nebegaminama turiu modeli,bet isbandymus visus atlaike ;uolrait
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė