Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #336281   Antas
 25 Sau 2012 07:16
Bratka rašė:
Guru rašė:vajezau kaip grazu.. net asarele nuriedeja..
pagarba..
Kad jiedu,zinok pastoviai taip,pradzioj susipyksta,veliau ziurek susikabine vaiksto :shock:
norejai parasyti skirdzas pradeda ir baigia, vos ne kaip merga :lol:

yra pas mus net browning pavadeliniu, aisku telpa ne 800 ar 1200, bet vienodo ilgio 10 berods ar 15 sukisi ir taip *4.
 #336291   Agis
 25 Sau 2012 09:09
Jūs nesupykit, bet aš nesuprantu, kam JUms tie tūkstančiai pavadėlių kai daugiausia žvejojate internete :roll:
Nu susiriši kokį desėtką iš vakaro, jeigu labai jau keičiasi žūklės sąlygos, tai vietoje ant greitųjų dar kažką pakeiti...
Gal aš ką praleidau, gal jau visi čia įsimušė į sportininkus ir smaugia tas neūžaugas dėl taškų vos ne su kiekviena žuvimi nutraukdami pavadėlius :roll:
O gal čia tiesiog hobio dalis, kai vis laiks nuo laiko vis perrišinėti tuos tūkstančius kai pasensta valas :roll: ar čia tik tam, kad ne prestižas neturėti :lol:
Nesakau, kad nereikia, bet akcentuoti, jog reikia tokių kur telpa šimtai ir tūkstančiai, tai nesupykit, bet man atrodo tai madingas periboras.
 #336294   EDVD
 25 Sau 2012 09:24
susirišti pavadėlį užima dvi min. man žvejojančiam tik šiltu metų laiku ir išimtinai retai tamsiu paros metu pavadėlinės išvis nereik. Pilnai sutinku su agiu kad čia jau primena "pas ką ilgesnis"
 #336297   Agis
 25 Sau 2012 09:44
Nu čia kaip kam, jeigu privažiuoji prie vietos ir gali susitverti visus savo žezlongus šalia bagažinės, tai ir tos dėželės nemaišo, o kai tenka paėėti igi ten, kur mažesnis kolhozas ir ramiau, plius nesinori brautis su mašina per žoles ar pievas, tai kiekvienas bereikalingas gramas sumažina žvejybinį malonumą.
Čia kaip ir su spiningo masalais ar tampytis visą dėžę su dešimtimis dirbtinių masalų, kad gal prireikas, ar primetus žūklės sąlygas į kišenikę įsimesti vieną kitą vilioklį, esantį mažose dėžutėse ;-)
 #336313   Skridžas
 25 Sau 2012 10:34
O kur pats malonumas gaminti pavadėlius :roll: O kas sako kad ta dėže tampytis reikės?Beto niekas neperša,tiesg pasidalinta mintimis kad buna ir tokiu.

p.s Antanai tau neatsibodo batona trupinti?Nes už pc su savo moteriška išvaizda labai jau drasus ,o pasaulis tai mažas :ruko
 #336356   Antas
 25 Sau 2012 13:06
Skridžas rašė:O kur pats malonumas gaminti pavadėlius :roll: O kas sako kad ta dėže tampytis reikės?Beto niekas neperša,tiesg pasidalinta mintimis kad buna ir tokiu.

p.s Antanai tau neatsibodo batona trupinti?Nes už pc su savo moteriška išvaizda labai jau drasus ,o pasaulis tai mažas :ruko
tai jau drebet pradedu, tik parasyk kada pakelsi sikna nuo pc :-D pradesiu eit ruostis rist 1200 pavadeliu ir po truputi begti :cool:
p.s. ka as kaltas, kad pradedi ir baigi, pats zinai kaip kas ..... :ruko + dar ne toje vietoje
 #336435   Skridžas
 25 Sau 2012 19:06
Agis rašė:Nu čia kaip kam, jeigu privažiuoji prie vietos ir gali susitverti visus savo žezlongus šalia bagažinės, tai ir tos dėželės nemaišo, o kai tenka paėėti igi ten, kur mažesnis kolhozas ir ramiau, plius nesinori brautis su mašina per žoles ar pievas, tai kiekvienas bereikalingas gramas sumažina žvejybinį malonumą.
Čia kaip ir su spiningo masalais ar tampytis visą dėžę su dešimtimis dirbtinių masalų, kad gal prireikas, ar primetus žūklės sąlygas į kišenikę įsimesti vieną kitą vilioklį, esantį mažose dėžutėse ;-)

Agi o su platformai dobrai toli nueini? :roll:
 #336442   Skridžas
 25 Sau 2012 19:40
Nu matai kai aš renkuosi žvejybos vietas kur geras krantas,belaidis internetas,stovėjimo aikštelė,tai man kaip ir nesvarbu ar daugiau ar mažiau daiktu,na bet jeigu čia daugumai netinka patogus daiktai tai atsiprašau :roll:
 #336461   Guru
 25 Sau 2012 20:33
hamis rašė:Apie tukstancius tikrai nekalbam, bet toki penala kietesni kur talpintu apie 50 skirtingu pavadeliu reikia tureti manau kiekvienam :D
vat tokio ir noriu, tu plastmasiu as nemegstu, o didesniam kiekiui kazkaip nejauciu poreikio :-D
 #336556   giedriuzzz
 26 Sau 2012 07:43
Skridžas rašė:Nu matai kai aš renkuosi žvejybos vietas kur geras krantas,belaidis internetas,stovėjimo aikštelė,tai man kaip ir nesvarbu ar daugiau ar mažiau daiktu,na bet jeigu čia daugumai netinka patogus daiktai tai atsiprašau :roll:
A kam žvejyboje belaidis internetas :shock:
 #336559   Agis
 26 Sau 2012 08:14
Skridzai, juk nebus įdomu, jeigu visi laikysimės tos pačios nuomonės ir įpročių, todėl ir vyksta diskusija kam reikia didesnių, o kam ir kabliukų kišenėj su rituke valo užtenka, čia juk mėgėjiškos žūklės forumas, todėl ne visi privalo atitikti sportinius standartus, tai ir kyla abejonių dėl vieno ar kito daikto reikalingumo ;-)
Platforma gera tik tuo atveju, kai sėdi šalia mašinos, bet ir tada aš nematau tikslo turėti labai didelį kiekį susirištų pavadėlių, nes esant šalia visų savo daiktų dar lengviau visa tai susiraišioti vietoje pagal sąlygas.Žinoma tas negalioja kai skaičiuojama kekviena minutė, bet kiek čia iš mūsų tas minutes skaičiuoja žvejodami ;-)
Žinoma nereikia galvoti, kad aš čia pergyvenu kas ką nešiojasi į žvejybą ir dėl to pavydžiu, tiesiog mano kitokia nuomonė ir viskas :donknow'
 #336612   vyrgaz
 26 Sau 2012 11:18
Agio foto sistemėlės privalumas- mažiau mazgų, bet tam labai galingų stoperių reika..Ta dalis, kur šėryklos karabinas slankioja, neturėtų išsitampyti..Bet mintis nebloga- kažką panašaus sukurti galima pritaikius spiningautojų pavadėlį, turbųt ir čia ans panaudotas..Tik kebloka būt šėryklą prikabinti..Asimetrinė kilpa man dėl to ir nepatinka, kad po kokio 5 metimo susipainioja, nepriklausomai nuo pavadėlio kasytės ilgumo.. :(
 #336621   renaldas
 26 Sau 2012 11:27
Galetum imest foto kaip tu risi asimetrine, man ten praktiskai niekas nesipina, per kelias h zvejybos nu gal kokius 5 sykius persimeta i tiek. Pacia kilpa reik daryt kuo mazesne ir zinoma kad pyne butu zemiau karmuskes, tada ir bedu nebelieka :)
 #336623   Antas
 26 Sau 2012 11:31
renaldas rašė:Galetum imest foto kaip tu risi asimetrine, man ten praktiskai niekas nesipina, per kelias h zvejybos nu gal kokius 5 sykius persimeta i tiek. Pacia kilpa reik daryt kuo mazesne ir zinoma kad pyne butu zemiau karmuskes, tada ir bedu nebelieka :)
nu cia vel niuansai, ar nori pats pakirtineti, ar nori, kad zuvis pati pasikirstu, ar zuvis baidosi ir t.t.
 #336625   vyrgaz
 26 Sau 2012 11:37
Na, rišu- pynutė apie 10cm, kilpa apie 15-20 cm, atkarpa kur slankioja šėrykla ilgesnė kokiais 2cm..Kad karabinas neištampytų valo, tai dar ir rutuliuką guminį užveriu..O dar, kad pavadėlis neužsimestų ant viršutinio sistemos mazgo, kembriką buvau užmovęs..Lygiai taip makaulius kažkurioj laidoj rodė....Rodos tvarkingai surišu, ir pynutę standžią susuku, ir fig.. :)
 #336626   renaldas
 26 Sau 2012 11:40
A ko ji ten gali baidytis? Karmuskes? Mano durna galva ar ta kilpa didele ar maza, serykla stovi vietoj, a kai zuvis kimba ir tu kerti, ja sujudini ir ta aplinkine zuvis baidos vienodai. Del pakirtimo vel gi, is kazkur nusistovejus nuostata, jei bus trumpa kilpa, zuvis pati pasikirs, ne karpius gaudom, jei zuvis ima masala tvarkingai, ji dazniausiai irys masala ir ar pati ar tu ja pakirsi, a jei tik uz galu tampys, tai ir uzkirtimas atitinkamas bus.
 #336627   renaldas
 26 Sau 2012 11:44
vyrgaz rašė:Na, rišu- pynutė apie 10cm, kilpa apie 15-20 cm, atkarpa kur slankioja šėrykla ilgesnė kokiais 2cm..Kad karabinas neištampytų valo, tai dar ir rutuliuką guminį užveriu..O dar, kad pavadėlis neužsimestų ant viršutinio sistemos mazgo, kembriką buvau užmovęs..Lygiai taip makaulius kažkurioj laidoj rodė....Rodos tvarkingai surišu, ir pynutę standžią susuku, ir fig.. :)
A tu pamegink pyne kokiu 15cm padaryt, ir kilpa 10-15cm, turetu rezultatai pasikeist :) Ir zinoma pati sistema turetu but risama is storensnio valo, taip 0.25-0.3m.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė