Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #328502   ultimate
 24 Gru 2011 22:10
O aš jau esu sužlugdytas psichologiškai šapalų žūkle spiningu. Trys rimti sezonai nuo liepos iki rugsėjo vidurio Minijoje su spiningu, nebijant nei karščio, nei uodų. Tik kantrybė ir tik kantrybė. Begalė mini voblerių, sukrių, dar tamsoje ateita prie vandens iki pat vakaro su mintim (katras katrą), bet šapalai mane, tiesiog į vienus vartus.
Jie vejasi voblerius, bet palydi iki kranto ir tiek. O tikrai esu jiems paskyręs daug dienų, ištisų savaičių, tačiau supratau vieną - būti sugeltam uodų, po jų įkandimų atrodyti spuoguotom rankom, veidu, kaklu, kaip kokios oda rupūžės. Žodžiu šapalai laimi į vienus vartus. Kaip minėjo fyderiu suvilioti juos žymei lengviau nei su spiningu.
 #328504   shelwius
 24 Gru 2011 22:40
ultimate rašė:O aš jau esu sužlugdytas psichologiškai šapalų žūkle spiningu. Trys rimti sezonai nuo liepos iki rugsėjo vidurio Minijoje su spiningu, nebijant nei karščio, nei uodų. Tik kantrybė ir tik kantrybė. Begalė mini voblerių, sukrių, dar tamsoje ateita prie vandens iki pat vakaro su mintim (katras katrą), bet šapalai mane, tiesiog į vienus vartus.
Jie vejasi voblerius, bet palydi iki kranto ir tiek. O tikrai esu jiems paskyręs daug dienų, ištisų savaičių, tačiau supratau vieną - būti sugeltam uodų, po jų įkandimų atrodyti spuoguotom rankom, veidu, kaklu, kaip kokios oda rupūžės. Žodžiu šapalai laimi į vienus vartus. Kaip minėjo fyderiu suvilioti juos žymei lengviau nei su spiningu.
pasigynčyti galiu laisvai, bet tiek to... aš kaip tik fyderastam kruopų duodu spiną laikydamas rankose šapalinėse vietose. Nors čia begalės niuansų yra, kai kurią dieną ir jie pavaro neblogai. Šitoj vietoj galima begales straipsnių ir traktatų prikurt :ks>
 #329385   Evaldas Z
 30 Gru 2011 20:01
arsenalo papildymas sezono belaukiant. tik kablius be uzkarpeliu i trisakiukus reiks pakeist.
Paveikslėlis
 #329409   romas100
 30 Gru 2011 22:21
Evaldas Z rašė:arsenalo papildymas sezono belaukiant. tik kablius be uzkarpeliu i trisakiukus reiks pakeist.
Paveikslėlis
Kaip upetakiai juos megsta ir kabliu keist nereik ;-) Isbandytas reikalas :gutgut
 #329445   Evaldas Z
 31 Gru 2011 01:09
MariusM rašė:įsiūlė ir tau :)
nea, situos pats issirinkau, nes kol rinkausi pries tai trejeta zipu, suprato, kad fraze "va situos dar labai giria" nelabai mane veikia ir liovesi konsultuot :-D kokius jamei ?
romas100 rašė:Isbandytas reikalas
tai sakai, kad atsipurtimu nepadaugeja su tokiais kabliais... nu gal. nors kai sapalas smugiuoja burnos beveik nepraverdamas, tai ir trisakiai negelbsti, pora akimirku palaikai ir ate.
 #329467   DainiusMistrall
 31 Gru 2011 12:47
Su artejanciais visus bendramincius ''plot ! spiningas mano pagrindinis ginklas,bet sapalus viliot pradejau tik sia vasara,rezultatai mane pati nustebino, nuo 500g iki 1 kg.pagavau nemazai.didziauses 1.6 kg. graziausi papuole rugseji,vasara kibo mazesni. Kaip pradedanciam sapalautojui, gal patarsit, kur laikosi stambesni vasara? pavasari kada jau galima pradet bandyt gaudyt? beja gaudziau vien vobleriukais.
beja kaip ikelt nuotrauka?
 #329473   Evaldas Z
 31 Gru 2011 13:53
Mistrall, geras sezonas buvo matyt :gutgut pradedanciojo sekme lydejo, kaip ir mane pernai :grin: vat si sezona kai kam sekes geriau, kai kam - blogiau. pavasari bandyt galima nuo balandzio, nors cia vel viskas priklauso nuo to, koks pavasaris. as pirmuosius pagavau balandzio viduryj. kiti dar kiek anksciau. paziurek 2011 fotoreportazu 2psl. beje, kokie masalai labiausiai pasiteisino ir kokio dydzio upese ar upelese gaudei ?
 #329482   Foje
 31 Gru 2011 14:56
Evaldas Z rašė:arsenalo papildymas sezono belaukiant. tik kablius be uzkarpeliu i trisakiukus reiks pakeist.
Paveikslėlis
Jei ne paslaptis, kas čia per žvėriukai ir kur juos pirkai? :)
 #329485   Evaldas Z
 31 Gru 2011 15:01
Foje rašė:Jei ne paslaptis, kas čia per žvėriukai ir kur juos pirkai? :)
Bassday Sugar Deep 35F yra Triturus
Mistrall, grazus zveriukai :gutgut
 #329498   Evaldas Z
 31 Gru 2011 16:35
na, as labiausiai megstu neprieinamas, apzelusias nedideles upeles. i neri tik vasara po darbo kartais nueinu.
 #329553   blight
 31 Gru 2011 23:39
Evaldas Z rašė:
romas100 rašė:Isbandytas reikalas
tai sakai, kad atsipurtimu nepadaugeja su tokiais kabliais... nu gal. nors kai sapalas smugiuoja burnos beveik nepraverdamas, tai ir trisakiai negelbsti, pora akimirku palaikai ir ate.
Šiaip turiu keletą tokių vienšakinių Bassday Kongoku Crank, sakiau specialiai nekeisiu, pažiūrėsiu kaip elgsis, o kai paves tada pakeisiu unt trišakiukų. Tai nepakeisti dar po šiai dienai (per 3 sezonus), neatsikabino dar nei vienas šapalaitis, bet nežinau, gal dar "kolkas" :roll:
 #329599   Vitolis
 01 Sau 2012 17:10
blight rašė: Tai nepakeisti dar po šiai dienai (per 3 sezonus), neatsikabino dar nei vienas šapalaitis, bet nežinau, gal dar "kolkas" :roll:
Rei duot ir jam šansą ;-var-var.
 #329783   TITANIC
 02 Sau 2012 18:03
"Apsiniaukusiomis dienomis šapalą sėkmingai galima gaudyti spiningu-Masalas – įvairios nedidelės besisukančios blizgės"

Norėjau paklausti tai tokiu būdu labai tinka gaudyti šiuo metu laiku. Įpač kaip nėra dar ledo. Tad norėjau paklasuti kaip pasiteisina tooks būdas relybėje?
 #329956   Rafal
 03 Sau 2012 11:36
Bet pas sita japona ir spiningas linksta.... :shock: :eek: :lol:
Idomu iki kiek ten gramu... :lol:
 #330125   iusegun
 03 Sau 2012 20:13
Rafal rašė:Bet pas sita japona ir spiningas linksta.... :shock: :eek: :lol:
Idomu iki kiek ten gramu... :lol:
o pas tave nelinksta :-D ?
:superšokas
 #330139   Rafal
 03 Sau 2012 20:49
Linksta ir pas mane, na bet ne taip :-D :lol:
 #332650   Evaldas Z
 11 Sau 2012 14:56
na, ka , gal siam sezonui pagaliau kota issirinksiu. tik va norejau paklaust, kas kokiais gaudo ?
Zinau kad:
Audrutis kazkoki loomi naudoja
Blight fujitsu shogun 2-11g
Tadunce croixa AVS66ULF2
AVS66ULF2 vakar pakraciau. neprilipo... perminkstas, pertrumpas pasirode. ilgesnis laitas gal ir butu geriau. legenda laitine tai :gutgut bet... is banaxu dar kazka galima issirinkt gal. pontoon 21 vienas kotelis labai patiko... jeigu atsilaikysiu ir jo nejamsiu, tai greiciausiai jamsiu fujitsu shogun 2.3m 2-11g.
 #332654   Tadunce
 11 Sau 2012 15:06
Audrutis su 1141 gaudo. Tau, manau, kad tikrai per minkštas bus, jei avidas toks pasirodė :) Mano wildriveris 10'6 panašaus užmetimo ne tokia šlanga kaip loomis..
 #332715   blight
 11 Sau 2012 18:06
Didesnėse upėse daug kas 1141 giria :roll: GLX'inis tai nėra jau toks labai šlangavotas, bet sakė kokį salatį pasikirtus 3kg jau linksta ties rankena. Papurtau vis jį į vieną pardę užsukęs, pavarvinu seilę, pasižiūriu į kainą ir padedu atgal į stendą, pardavėjai vėl eilinį kartą į mane kreivai pasižiūri piktų žvilgsniu... Tai bepurtan labai užsiknietėjo jį gyvai pabandyt, vieną forumietį jau bandau šnekint kokion bendron žūklėn... ane Vitoli? :cool:
O beje Evaldai, kokiu dabar kotu šapalauji?
 #332845   MariusM
 11 Sau 2012 22:28
Evaldas Z rašė:na, ka , gal siam sezonui pagaliau kota issirinksiu. tik va norejau paklaust, kas kokiais gaudo ?
Zinau kad:
Audrutis kazkoki loomi naudoja
Blight fujitsu shogun 2-11g
Tadunce croixa AVS66ULF2
AVS66ULF2 vakar pakraciau. neprilipo... perminkstas, pertrumpas pasirode. ilgesnis laitas gal ir butu geriau. legenda laitine tai :gutgut bet... is banaxu dar kazka galima issirinkt gal. pontoon 21 vienas kotelis labai patiko... jeigu atsilaikysiu ir jo nejamsiu, tai greiciausiai jamsiu fujitsu shogun 2.3m 2-11g.
jeigu nori, galiu duoti pabandymui AVS80MLM2 prie vandens pamosikuoti.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė