SauliusM rašė: o tai gal vielinis perstoras paprasciausiai?
Bandžiau visokius, čia matomai esmė standume...
SauliusM rašė: nu kas cia do virgules? gal galima detaliau aprasyt sita ideja. nu dar papalvuka suprantu, o kam tas sudurimas ir antras pavadys pries ji tai vat nepagavau kampo.
Duosiu aš tau virgulės

Velnias, realiai taip parasta viskas atrodo, o papasakot rašant tai taip sudėtinga, kad neatsikimšus alaus neišeis... Tai bandau

:
Visų pirmiausia gal reiktų pradėt kas tas teisingas darbas

Kiekvienas tą patį džerką gali traukt visiškai skirtingai, vienas lėtai miegodamas, kitas daužyt išsišiepęs

Aš Belly Busterį traukiu labai labai trumpais "trukt", po kurio sekdavo valo atlaisvinimas, pazė labai trumpa. Taip trukčiojant "belis" kraipo gan išraiškingai nosį nuo vieno šono link kito, pasisukdamas ~90 laipsnių kampu ar net daugiau, kitaip sakant šikną sukdamas į mane. Na ir persisukant jam iš vienos pusės į kitą vielinis pavadėlis po "trukt" atsidurdavo netoli lygiagrečiai su džerku (~statmenai valui)... Negana to dar pavadokas aišku skęsta. Jei po "trukt" prilaikyt valą, tai jau tiek nosies į šoną neužsimeta. Norint "belį" permest ant kito šono, reikdavo jau straikesnio "trukt", nes pirma reikdavo ištiesint pavadį lygiagrečiai su valu (o ans ne toks ir trumpas), ir tik tada trukteldavo belis. Tų judesių niekaip nesusinchronizuodavau ir dažnai po "trukt" nosis tik išsitiesindavo į mane

Traukiant džerkus ilgensniu "glaidu" tas kiek pastebėjau visai nemaišo - bet kaip sakiau, lydekos belio tokį darbą išbrokyjo

Nu ir tada gimė virgulinio... tpfu, šarnyrinio pavadoko idėja... Ta trumpesnė dalis gal 1/4 trumpesnė už belį, ir jam kraipant nosį sukiojas tik ta vielos dalis, o ilgoji praktiškai lieka lygiagreti valui. O "sbirulinka" uždėta tokia, kad išlaikytų trumpają dalį suspending

Jos forma tai tokia gimė paskui, kad tarp žolių traukt lengviau eitų (turiu ir su apvalia)

Va taip norimą darbą daug maž jau galima išgaut

Bet kažkoks gremėzdiškas atrodo, kaip ir sakai - nors trišakį prie jo rišk

Nors iš šono žiūrint visai įdomiai atrodo - lyg kažkokia žuvis vytųsi kokį tai kirminą norėdama jį krimstelt, o tas nuo jos vikriai išsisukinėja

Na o titaninis lankstesnis, pasukus nosį galima ir šiek tiek valą prilaikyt, pavaduks išsilenks...
Žodžiu pripezėjau daug, ale ar kas aišku nežinau... Jej ne, ta jou reeks pasakout gyvaa pre undenia