Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #313853   Xrapas
 25 Spa 2011 12:40
SauliusM rašė:...UL jei netvicint yra volframas...
Yra dar ir mažų diametrų plieninių trosiukų...Laiko tiek pat, o tokio pat ilgio sveria bene perpus mažiau.
SauliusM rašė:...del titano naudojimo, tai klausiau kokia prasme ana naudot....
Na aš asmeniškai titaną dedu, kai norisi ir standumo, ir ilgio, tarkim tvičinant. 25- 30 cm ilgio styga iš plieninės gyslos tokiuose ilgiuose jau labai linkus deformuotis. Dar yra įtarimų, kad stora viela truputį iškraipo kai kurių nelabai energingų džerkų, pavyzdžiui- freestylerių arba subwalk'ų darbą. BBZ arba Zam Z tail ant 0.7 mm kietos vielos irgi prasčiau dirba, nei ant titaninės.
Bet čia- paieškos ir eksperimentai, "ant laužo" nelipsiu nei dėl stygų, nei dėl trosų, nei dėl titanų :-D ....
 #313856   SauliusM
 25 Spa 2011 12:55
Xrapas rašė:Dar yra įtarimų, kad stora viela truputį iškraipo kai kurių nelabai energingų džerkų, pavyzdžiui- freestylerių arba subwalk'ų darbą..
idomi teorija... va kad tik kas pasakytu koks darbas yra teisingas o koks iskraipytas... galetu lydekos prabalsuot internete uz/pries...
 #313857   SauliusM
 25 Spa 2011 12:57
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...ne tik uz abzhymu bet ir uz skrutkes galu...
Viršutinę skrutkę patepu arba epoksidke, arba tiesiog laku, kad susiformuotų toks mažyyyyytis rutuliukas- irgi padeda.
o tai termokembrikas ne paprasciau butu nei su visokiais smirdalais terliotis? kur perki tuos plonucius termokembrikus paklaust norejau siaip jau, jei ne paslaptis aisku... gal neaiskiai issireiskiau :roll:
 #313859   Xrapas
 25 Spa 2011 13:05
SauliusM rašė:...o tai termokembrikas ne paprasciau butu nei su visokiais smirdalais terliotis? kur perki tuos plonucius termokembrikus paklaust norejau siaip jau, jei ne paslaptis aisku... gal neaiskiai issireiskiau :roll:
Ten fotkėj- ploniausias, kokį pavyko rast...pirkau kažkur karpininkų skyriuj už nevisai protingus pinigus :? ...
Elektros prekėse visai grubūs, ploniausi bene 3,5 mm
Tinka nebent džerkiniams, ant tokio delikataus pavadėlio kaip styga aiškus "pereboras".
Man su tais "smirdalais", beje, dar greičiau nei karpyt, maustyt ir paskui kaitint fenu. Cakteli dantų krapštuku truputį klijų ant skrutkės pabaigos ir viskas :roll: .
 #313862   SauliusM
 25 Spa 2011 13:07
Xrapas rašė: Elektros prekėse visai grubūs, ploniausi bene 3,5 mm.
va uztatai ir klausiu kur gavai. bet jei sakai, kad pinigai nevisai protingi, tai bala anu nemate tada...
 #313864   Xrapas
 25 Spa 2011 13:11
SauliusM rašė:...bala anu nemate tada...
Nelabai ir apsimoka, su klijais/laku ir atrodo tvarkingiau ;uolrait :

Paveikslėlis
 #313871   Rapalas
 25 Spa 2011 13:42
O kur toki daikta galima insigyti? LT vėlgi jaučiu nėra, tik siūstis iš kažkur? Bet jis taip suprantu ne kaip styga o kaip pavadėlis, minkštas daugiau yra, ir twičinant gali persimesti kabliai voblos už pavadėlio.
 #313922   blight
 25 Spa 2011 19:05
SauliusM rašė:
Xrapas rašė:Dar yra įtarimų, kad stora viela truputį iškraipo kai kurių nelabai energingų džerkų, pavyzdžiui- freestylerių arba subwalk'ų darbą..
idomi teorija... va kad tik kas pasakytu koks darbas yra teisingas o koks iskraipytas... galetu lydekos prabalsuot internete uz/pries...
Idomi... bet visai reali ;-) Man lydekos prabalsavo - ant "belly buster" per pusantro sezono su vieliniu nepagavau nei vienos lydekos, kai prieš tai man jis buvo vienas rezultatyviausių džerkų. O darbui kad kenkia netgi matosi vizualiai :roll: Vat tai ir priverčia susimąstyt... Taip tai gaudytum viela ir bėtos nematytum... O dabar vis eksperimentuoji... Iš vielinių kiek pramėgimau mažiausiai jo darbui įtakos turėjo toksai tvarinys (prašom garsiai nesijuokti) :-D Tik tiesa čia dar nevisai galutinis - dar putplastį nudažiau juodai (lydekoms jis buvo dzin):
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Šymet perėjau ant titaninių. Xrapas jau su lūžinėjimais užspaudus ilgu vamzdeliu buvo prigązdinęs, tai nusprendžiau pažiūrėt kaip realiai... Tokių grynai testinių žvejybų buvo 4 - ravėjau senvages, tiesiogine prasme :-D Mėčiau tarp žoliu ir kiekvieną kart parsitraukdavau pelkių hipį :-D Pavadokas kolkas liko kaip naujas, jokių deformacijų nei sulinkime, nei kilpikės išstysime. Labiausiai nerimavau dėl to lūžimo persimetus priekiniam kabliui, bet nežinau, gal aš nemoku mėtyt, bet man kablys nepersimetė per pavadoką anei karto :roll: Na bet čia aišku dar per angsti daryt kažkokias išvadas...

PS. Visus titaninius pavadėlius, taip pat ir tvičinginukus iš AFW 30lbs titaninės vielos darau tik su susukimais ir apspaudžiu vamzdeliu, o susukimas gaunasi visai gražus (nors be vamzduko jis vistiek nelaikytų užtikrintai), tik labai svarbu nepersistengt sukant per daug, nes tokius atveju kiek bandžiau viela trūkdavo tie kilpute prie vamzdelio, o jei normaliai susukus kiek laisviau - visais atvejais trūko per suėmimo replėmis vietą:
IMG_8186.JPG
IMG_8193.JPG
IMG_8203.JPG
IMG_8207.JPG
IMG_8214.JPG
IMG_8246.JPG
IMG_8218.JPG
IMG_8233.JPG
IMG_8224.JPG
IMG_8250.JPG
IMG_8253.JPG
 #313928   Vaidis
 25 Spa 2011 19:25
Aš Marčiaus pavadokus jau pratestavau ne 4-iose žūklėse, o gal kokia 30 tikrai :-ou-je , dar nei vienu atveju nenuvylė, o naudoju tik du vnt, nes jokių pažeidimų ar garbanų :-D nėra :!:
Man tų 8vnt (berods :roll: ) užteks bene penkeriems metams ''plot
Dėkui Tau, Marčiau :/brazasista

O va Xrapo....per jį Maxą palikau nendrynuose :evil: :-D :-D :-D :[anuol
 #313936   blight
 25 Spa 2011 19:40
Vaidis rašė:Man tų 8vnt (ber, o ods :roll: ) užteks bene penkeriems metams ''plot
Na dar tpfu tpfu tpfu... su laiku gali dar kas išlyst :roll: Be to ne 8vnt, o 11vnt, kam išdalinai aa? :-D
Vaidis rašė:O va Xrapo....per jį Maxą palikau nendrynuose
Čia pats Xrapas pripažino, kad būtent kiek persistengė su susukimu, norėjo kad kilutė atrodytų gražiai apvalaina :-D ... bet iš klaidų ir mokomės ;-)
 #313953   SauliusM
 25 Spa 2011 19:56
blight rašė:Man lydekos prabalsavo - ant "belly buster" per pusantro sezono su vieliniu nepagavau nei vienos lydekos, kai prieš tai man jis buvo vienas rezultatyviausių džerkų. O darbui kad kenkia netgi matosi vizualiai :roll: Vat tai ir priverčia susimąstyt...
eeee... aaaaaaa... muuu... beee... susikonfjuzinau. o tai gal vielinis perstoras paprasciausiai? a tai as net su 5cm vobleruku plona vielini uzsidejes tvicinu ir nieko ano darbo nesugadina, o cia gi belly busteris...
blight rašė: ... Iš vielinių kiek pramėgimau mažiausiai jo darbui įtakos turėjo toksai tvarinys (prašom garsiai nesijuokti) :-D Tik tiesa čia dar nevisai galutinis - dar putplastį nudažiau juodai (lydekoms jis buvo dzin)
nu kas cia do virgules? gal galima detaliau aprasyt sita ideja. nu dar papalvuka suprantu, o kam tas sudurimas ir antras pavadys pries ji tai vat nepagavau kampo.
p.s.: kazin jei taip ryskiai ta paplavuka nudazyt ir papildoma trisakiuka ant ano... nu jo siaip... dzerkais su sbirulino pludem originalu.
 #314004   blight
 25 Spa 2011 22:02
SauliusM rašė: o tai gal vielinis perstoras paprasciausiai?
Bandžiau visokius, čia matomai esmė standume...
SauliusM rašė: nu kas cia do virgules? gal galima detaliau aprasyt sita ideja. nu dar papalvuka suprantu, o kam tas sudurimas ir antras pavadys pries ji tai vat nepagavau kampo.
Duosiu aš tau virgulės :-D Velnias, realiai taip parasta viskas atrodo, o papasakot rašant tai taip sudėtinga, kad neatsikimšus alaus neišeis... Tai bandau :beer'2 :
Visų pirmiausia gal reiktų pradėt kas tas teisingas darbas :roll: Kiekvienas tą patį džerką gali traukt visiškai skirtingai, vienas lėtai miegodamas, kitas daužyt išsišiepęs :-D Aš Belly Busterį traukiu labai labai trumpais "trukt", po kurio sekdavo valo atlaisvinimas, pazė labai trumpa. Taip trukčiojant "belis" kraipo gan išraiškingai nosį nuo vieno šono link kito, pasisukdamas ~90 laipsnių kampu ar net daugiau, kitaip sakant šikną sukdamas į mane. Na ir persisukant jam iš vienos pusės į kitą vielinis pavadėlis po "trukt" atsidurdavo netoli lygiagrečiai su džerku (~statmenai valui)... Negana to dar pavadokas aišku skęsta. Jei po "trukt" prilaikyt valą, tai jau tiek nosies į šoną neužsimeta. Norint "belį" permest ant kito šono, reikdavo jau straikesnio "trukt", nes pirma reikdavo ištiesint pavadį lygiagrečiai su valu (o ans ne toks ir trumpas), ir tik tada trukteldavo belis. Tų judesių niekaip nesusinchronizuodavau ir dažnai po "trukt" nosis tik išsitiesindavo į mane :roll: Traukiant džerkus ilgensniu "glaidu" tas kiek pastebėjau visai nemaišo - bet kaip sakiau, lydekos belio tokį darbą išbrokyjo :neutral: Nu ir tada gimė virgulinio... tpfu, šarnyrinio pavadoko idėja... Ta trumpesnė dalis gal 1/4 trumpesnė už belį, ir jam kraipant nosį sukiojas tik ta vielos dalis, o ilgoji praktiškai lieka lygiagreti valui. O "sbirulinka" uždėta tokia, kad išlaikytų trumpają dalį suspending :-D Jos forma tai tokia gimė paskui, kad tarp žolių traukt lengviau eitų (turiu ir su apvalia) :-D Va taip norimą darbą daug maž jau galima išgaut :-D Bet kažkoks gremėzdiškas atrodo, kaip ir sakai - nors trišakį prie jo rišk :-D Nors iš šono žiūrint visai įdomiai atrodo - lyg kažkokia žuvis vytųsi kokį tai kirminą norėdama jį krimstelt, o tas nuo jos vikriai išsisukinėja :-D Na o titaninis lankstesnis, pasukus nosį galima ir šiek tiek valą prilaikyt, pavaduks išsilenks...
Žodžiu pripezėjau daug, ale ar kas aišku nežinau... Jej ne, ta jou reeks pasakout gyvaa pre undenia :roll:
 #314060   Xrapas
 26 Spa 2011 08:49
Vaidis rašė:...O va Xrapo....per jį Maxą palikau nendrynuose...
Ar ilgai dar dėl to pavadžio mane ėsi? :-byta:
Geriau parašytum, su kokiu pavadėliu Kupiškio čempionatą laimėjai... :klasta!:
Reikėjo dėt po stiklu šalia diplomo :liež-uvis
 #314073   Vaidis
 26 Spa 2011 09:24
Viskas gerai :/brazasista, nes buna ir blogiau :-D Va pvz. per paskutine zukle Liepojoj....uzsidejau Orbita, timpt timpt, nieko neber anam gale :? :mėlynvarla WTF galvoju :shock: parsitempiu žiū i pavady, viskas čiki, tik kad spynele atrakinta '''bum 'viarkt Matyt is to noro kuo greiciau įsegt metrinį mussky, nedaspaudziau spyneles iki galo ir tai buvo antras palaidotas masalas per kastingavimo praktika :e:e Žioplys ir tiek :oops:
 #314090   Menke
 26 Spa 2011 11:42
Vaidis rašė:Viskas gerai :/brazasista, nes buna ir blogiau :-D Va pvz. per paskutine zukle Liepojoj....uzsidejau Orbita, timpt timpt, nieko neber anam gale :? :mėlynvarla WTF galvoju :shock: parsitempiu žiū i pavady, viskas čiki, tik kad spynele atrakinta '''bum 'viarkt Matyt is to noro kuo greiciau įsegt metrinį mussky, nedaspaudziau spyneles iki galo ir tai buvo antras palaidotas masalas per kastingavimo praktika :e:e Žioplys ir tiek :oops:
Prasti karabinai patys atsisega, esu taip palaidojes ne viena voblery, bet kaip pradejau naudot spinval tai ve vieno patėriaus :) O gal ten koks latvis naras voblerius atsegineja :grin: pasiziurek latvijos forumuose gal jau pardavinejant rasi :grin:
 #314093   Rapalas
 26 Spa 2011 11:59
O kaip styginis pavadėlis neatsisuka o titaninis atsisuka, kiek mačiau rusu filmukus, tai jie susuka ir jokiu zažymu nededa. Aš irgi kiek esu sukes styga tai man nė karto nėra atsisuke. Nekalbu apie džerkus, nes aš dar su malkom nežvejoju, tik su spinu, tai man dratiniu pavadėliu ir nereikia. Ir kitas klausimas apskritai vilniui yra kažko geresnio už styga pavadėliams pirkti? Pvz titaninės vielos tos ar konors panašaus. Nes kiek mandžiau su pavadėliais twičinti tai persimeta labai dažnai kabliai, o su styga ne.
 #314099   SauliusM
 26 Spa 2011 12:29
blight rašė:Duosiu aš tau virgulės :-D
nu nepatinka virgules gali falo imitatorium vadint. nematau esminio skirtumo kaip pavadinsi. :lol:
blight rašė: Jej ne, ta jou reeks pasakout gyvaa pre undenia :roll:
pora momentu visgi dar neisikirtau:
1. sakai sbirulinka ta tipo trumpaji pavaduka suspending padaro. o bet taciau dar ta ilga pridejus tai anas ilgas jau tada sbirulinka skandins turbut ar kaip ten yra? Ar jinai trumpa daro suspendingu jau esant ir ilgajam pakabintam?
2. kam to ilgo isvis reik pavadzio? tipo del saugumo nuo nukandimo nes trumpojo su sbirulinka katras tik 1 1/4 dzerko ilgio mazokai. ar dar kokia kitokia tame prasme yra? daba mastau dar, kad anas is principo isvis galetu but net minkstas trosinis...

o tas tavo belio pravedimas. tai jo. aiskus ir grazus ir geras. as slider 10 S kartais taip pravedineju. irgi gaunas tas toks vykst-vykst su uodega.
 #314102   SauliusM
 26 Spa 2011 12:31
Rapalas rašė:O kaip styginis pavadėlis neatsisuka o titaninis atsisuka,
del to kad titaninis yra zymiai labiau spyruokliuojantis. juk vien del tos spyruoklines ju savybes juos ir pradejo naudot pagrinde.
Rapalas rašė: kitas klausimas apskritai vilniui yra kažko geresnio už styga pavadėliams pirkti?
jau biskiuka uzsiciklinai su tuom "ar yra vilniuj" ir "siustis nenoriu". kartojies smarkiai... ;-)
 #314116   Xrapas
 26 Spa 2011 13:07
Rapalas rašė:O kaip styginis pavadėlis neatsisuka o titaninis atsisuka, kiek mačiau rusu filmukus, tai jie susuka ir jokiu zažymu nededa...
Kolegos mėgino įvairius variantus, net va straipsnis parašytas:
http://www.jerkbait.ru/stati-otchety/st ... odkov.html
Net pramoninę gamybą užleido.
Dėl eksploatacijos metu iškilusių problemų pavadėlių su "skrutkėm", be papildomo užspaudimo buvo atsisakyta :?
 #314127   blight
 26 Spa 2011 14:03
SauliusM rašė:1. sakai sbirulinka ta tipo trumpaji pavaduka suspending padaro. o bet taciau dar ta ilga pridejus tai anas ilgas jau tada sbirulinka skandins turbut ar kaip ten yra? Ar jinai trumpa daro suspendingu jau esant ir ilgajam pakabintam?
Aj jo, čia neaiškiai papasakojau. Taip - jin daro suspendingu visą sistemą, kartu su ilgu pavadoku, esmė ta kad tas trumpasis galas būtų horizontaliai. O tas ilgasis kad priekiu ir skęsta žemyn tai nieko tokio...
SauliusM rašė:2. kam to ilgo isvis reik pavadzio? tipo del saugumo nuo nukandimo nes trumpojo su sbirulinka katras tik 1 1/4 dzerko ilgio mazokai. ar dar kokia kitokia tame prasme yra? daba mastau dar, kad anas is principo isvis galetu but net minkstas trosinis...
Tu ką juokauji? :-byta: Nori, kad mano beliuką "džyr" padarytų? Tagi tam trumpajam užsisukus, jei valą rišt iškart prie jo, tada jis bus vos ne prie jo uodegos, o jei čiups iš priekio tai ten iš vis tada jokios apsaugos nebūtų :-D O šiaip troselis turėtų būt irgi puikiausiai, gal netgi manau ir geriau, ketinau tokį irgi pasidaryt, bet perėjau prie titaninių tai taip ir neišbandžiau :roll: Dar gal reiks kada tokį susimeistraut kokį šaltą žiemos vakarą :roll:
 #314130   SauliusM
 26 Spa 2011 14:13
blight, dabar mintis aiski mazdaug. :ks> va tik dabar dar pamasciau. paplavuka kazna kur geriau det. ant trumpojo pavaduko priekio kaip pas tave. ar ant ilgojo galo gall. tada trumpasis kaip ir dar lengviau judetu gal.... :roll:
 #314156   blight
 26 Spa 2011 16:35
SauliusM rašė: ar ant ilgojo galo gall. tada trumpasis kaip ir dar lengviau judetu gal.... :roll:
Turiu ir tokį :-D Su "Beliu" viskas ;uolrait Bet su kitais džerkais darant ilgesnę pauzę ties šarnyru abi vielos skęsta taip: \/ :roll: Tai tas su "plūde" ant trumposios vielos šiek tiek universalesnis :roll:
 #316021   blight
 02 Lap 2011 23:15
:roll: Spinwal geriausi segtukai ane? Na bent jau aš irgi laikiau juos vienais geriausių. Bet iš aklo tikėjimo pažadino ilgojo savaitgalio nuotykiai. Ogi džerkavau su titaniniu pavadoku, ant kurio užkabinau Spinwal sektuką. Gal 5 metimu ant fatso užkimba puskilinukė lydekikę. Aš ją gražiai už valo įkeliu valtin, o ta ore stipriau pasipurto ir bac ant grindų.. bet su fatsu dantyse... o pavaduks tai rankoje :shock: . Gerai, kad greit spėjau prispaust koja, nes vos neiššoko užbortėn. Nu galvoju įdomus variantas, ale mėtau toliau, nes į vielinį nenoriu keist. Užsikabinau bandziūgą. Prasvaidžiau gerus 30 metimų juo, kai parsitraukiant visai netoli valties pajutau, kad valo gale nebeliko svorio, o mano chuligans matau kaip gražiai glaidina šonu ir po biškį skęsta. Kas per velnias galvoju :superšokas Blecha būčiau mikliai traukęs inkarą, nusiyręs ir pakišęs dvimetrinį graibštą, būčiau dar išgelbėjęs. Bet taip likau apšąlęs, kad kol atsigavau ans jau buvo žemiau matymo zonos. Gylis ten ~3,5m. Vietą įsidėmėjau, galvoju gal pavyks dar išgriebt. Susikonstravau tokį irenginį - į graibštą įmečiau atkabeklį ir jo kotą apraišiojau atkabeklio šniūrų. Nu ir bandžiau paskandinęs graibštą akėt dugną. Prasikankinau gal pusvalandį, bet paskui galvoju gal užteks, nes iš šono galėjo kai kam pasirodyt kaip koks elektrikas, tai galvoju, kad paskui nereiktų GA juokint. Tai žodžiu tokia pradžia sušiko nuotaiką visai žvejybai. Bet pagalvojus gal geriau nei ate su laimikiu? :roll:
PS. Diena prieš, tvičinant pointerį kartą atsikabino ir mažesnis (Nr.14) segtukas, bet galvojau, kad prastai užsegiau.
PSS. Xrapas mane jau prieš keletą mėnesių įspėjo, kad jam gaudant upėj blizgė atsisegė 2 kart (čia jis gal papasakos plačiau), bet tada kažkaip per daug dėmesio nekreipiau :roll:

Kokiu būdu jis atsikabino negaliu įsivaizduot (nors vaizduotę ir turiu). Namie grįžęs specialiai užsikabinau kitą banditą ir visaip tampiau, ir į šonus, ir skersai, ir išilgai, ir staigiais smūgiais - nu niekaip neatsikabino :donknow' Bet išvada viena - spinwalai džerkams :stop-;. Reikės ieškot siųstis tokius:
Paveikslėlis
 #316028   SauliusM
 02 Lap 2011 23:32
blight rašė:PSS. Xrapas mane jau prieš keletą mėnesių įspėjo, kad jam gaudant upėj blizgė atsisegė 2 kart
buvau liudininkiu situ ivykiu tai galiu pattvirtint, grynai naturaliai atsisege jam netoli kranto. gerai kad negilu ten buvo, tai issigraibe tas vartikles.
o siaip tai as labiausiai vertinu is to ka isbandes paskutiniu metu tai salmo va tokius karabinus:
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... ct_id=4479
ir behr analogiskos formos (buna fanatikuose kartais)
 #319328   Liudovik
 13 Lap 2011 16:30
Sveiki, kur Klaipedoje butu galima rasti Team Dragon pavadeliu, Zukles kodas neturi, Hobis taip pat, Kote seniau turedavo, bet jo neber, kur galima butu ju rast? :donknow'
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 52
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė