Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #311767   Donasssss
 15 Spa 2011 09:40
DainiusM rašė:
p.arturas rašė:http://www.vpsc.lt/
;-var-var.
ne nu tu nepyk bet tau kazkas yra biski negerai su galva. As jau lyg ir normaliai paaiskinau apie savo zvejybas o tu ir ve 10ag.... Pirma kad tau atkristu vienas varijantas as pasakysiu kad nusipirkti valti 4m ir varikli 15ag as tikrai galiu sau leisti,bet as nepirksiu. Dabar tu kleckas man normaliai paaiskink kad man nekiltu daugiau klausimu. As gaudau tik senvagese ir kanaliukuose,labai patinka ir pavelkiauti tad perplaukinedamas is vienos vietos y kita velkiauju,tai kam man reikalingas tas 15ag? Toliau,as gaudau is valties kurios ilgis yra 2,7m.kai pirkau valti rinkausi tarp 3m ir 2,7m tai visa laime kad issirinkau 2,7. Zvejoju vienas,mano pasiimami daigtai telpa po soliuku tad visos valties grindys yra tuscios. Tai va ir vel klausimas,kam man reikalinga didesne valtis. Vat dabar laukiu nesulaukiu paaiskinimo...
 #311768   Donasssss
 15 Spa 2011 09:41
DainiusM rašė:
p.arturas rašė:http://www.vpsc.lt/
;-var-var.
ne nu tu nepyk bet tau kazkas yra biski negerai su galva. As jau lyg ir normaliai paaiskinau apie savo zvejybas o tu ir ve 10ag.... Pirma kad tau atkristu vienas varijantas as pasakysiu kad nusipirkti valti 4m ir varikli 15ag as tikrai galiu sau leisti,bet as nepirksiu. Dabar tu kleckas man normaliai paaiskink kad man nekiltu daugiau klausimu. As gaudau tik senvagese ir kanaliukuose,labai patinka ir pavelkiauti tad perplaukinedamas is vienos vietos y kita velkiauju,tai kam man reikalingas tas 15ag? Toliau,as gaudau is valties kurios ilgis yra 2,7m.kai pirkau valti rinkausi tarp 3m ir 2,7m tai visa laime kad issirinkau 2,7. Zvejoju vienas,mano pasiimami daigtai telpa po soliuku tad visos valties grindys yra tuscios. Tai va ir vel klausimas,kam man reikalinga didesne valtis. Vat dabar laukiu nesulaukiu paaiskinimo...
 #311771   p.arturas
 15 Spa 2011 09:46
Kleckas1978 rašė:TEN VISUS ZVEJUS TIESIU TAIKINIU NES PRAKTISKAI VISI RIMTI ZVEJAI LIGONYS :-D

P.S. ponas Arturai o kuom jus naudojaties ir kur - nes kuo daugiau nuomoniu tuo geriau - nes kiekvienam savo ir cia aisku kad 100% visur ir visi nesutarsim :(
295, kietu dugnu, su kyliu, balionai 40
motoras elektrinis 46lbs
akumas 105
spiningaujam dviese, vietos pakanka- bet gal ir butu geriau biski didesne
transportuoju isleista ir isrinkta- uzknisa, del to didesnes nenoriu.
gaudau ezeruose
 #311791   Marius1
 15 Spa 2011 13:57
Ką tik susiradau lankstinuką, tai skirtumas 4kg?
Imčiau tik 3,2m vien dėl to, kad tie 30cm verti tų 4kg. :ruko
O jau 3,6 ir 3,2 svoriai skiriasi 13 kg ( čia manau jau yra skirtumas ar 55kg ar 68kg)
P.S. rašiau konkrečiai apie larus valtis.
Taip, kad į kiekvieną situaciją verta gilintis ir ieškot racionalumo :/braj
P.P.S Čia tiems kurie verkia dėl svorio.
 #311793   p.arturas
 15 Spa 2011 15:12
kas supratau, tai kad kylis butinas.
nebepirkciau be kylio. jei yra soninis vejas be kylio-kaip su taziku.
ir neturiu nuomones apie kietai pripuciama dugna, neteko eksploatuot.
 #311866   HIPIS
 16 Spa 2011 09:17
As is sono, siokia tokia susidares, apie pripuciama dugna PVC..
Nepatiko vidines erdves i auksti sumazejimas..nepatiko, kad reik vistiek kuotai ji apsaugot is vidaus, nes lepus pradurimams, starkio spigliam, nukritusiem kabliukam, bei rusenantiems cigaretes pelenam..
Pliusas tikrai valtis lengvesne...ir juntamai..
 #311877   alkanas
 16 Spa 2011 12:52
Kleckas1978 rašė:...bla bla bla ... !:nujop...!
ar raminsies tu nebetauskes nesamoniu , atvaziuok pas mane i siaulius su savo tuo 4 metru taziku ir parodyk kur galesi pazvejot, kur nusileisi valti, tas pats lies ir daugeli kitu rajonu vandenu, tai parodysi ta savo 4metru valties patoguma, kai privaziuosi prie ezero, apsisuksi ir vaziuosi prie kito ezero, ir ten bus tas pats, nepazvejojes grysi namo ir tiek, ar bent dabar supranti, kad kalbama ir apie nedidelius vandens telkinius, ne vien apie juru marias. didele valtis yra gerai, bet ne visur ir visada ::hai-bai siaip tavo persona aiski , spininguose irgi toks pat :lol: tik 2 arba 3 metrai kiti durniai , zodziu bereikalo as cia isiveliau :oops:
 #312504   Rapalas
 19 Spa 2011 09:53
Neblogas pavizdys Saulius su Emiliu, laksto tikrai su kokiu 4 metru valtele ir su 9.9 ag varikliuku, normaliai pasistato kėdės, atsisėsti gali ir ne ant borto, bei operatorius telpa. Gaudant vienam mažuose ežeriukuose tikrai to nereiki. Bet gaudant 2 ir didesniuose ežeruose tai liuksas. :D O šiaip baikit peštis nes neprieisit prie vieningos nuomones, vieniem bus gerai 3 kitiem 6 metrai. Žinau kas km gaudo su 6 metru kateriuku ir nesiskundžia. Nėra ka ten tampytis, atvarei nuo priekabus nustumei ir piriot :D Km variklio min 9.9 reikia, nes kartais reikia ir nuplaukti kokius 5 km ar 10. O su 2 arkliais patikekit nekas. Jau plaukiau, o dar žostkiau kai užsilenkia variklis, ir nakti irkluoji romantiskai per km :D Beje Emilis ir Saulius kiekviena karta susidedinėja ta valtį :)
 #312539   Donasssss
 19 Spa 2011 12:36
Rapalas rašė:Neblogas pavizdys Saulius su Emiliu, laksto tikrai su kokiu 4 metru valtele ir su 9.9 ag varikliuku, normaliai pasistato kėdės, atsisėsti gali ir ne ant borto, bei operatorius telpa. Gaudant vienam mažuose ežeriukuose tikrai to nereiki. Bet gaudant 2 ir didesniuose ežeruose tai liuksas. :D O šiaip baikit peštis nes neprieisit prie vieningos nuomones, vieniem bus gerai 3 kitiem 6 metrai. Žinau kas km gaudo su 6 metru kateriuku ir nesiskundžia. Nėra ka ten tampytis, atvarei nuo priekabus nustumei ir piriot :D Km variklio min 9.9 reikia, nes kartais reikia ir nuplaukti kokius 5 km ar 10. O su 2 arkliais patikekit nekas. Jau plaukiau, o dar žostkiau kai užsilenkia variklis, ir nakti irkluoji romantiskai per km :D Beje Emilis ir Saulius kiekviena karta susidedinėja ta valtį :)
tai mes jau baigem,tik tu matau ne. Pasakoji apie 6m kateri su kurio kazkas zvejoja pelkese...
 #312799   DainiusM
 20 Spa 2011 15:38
As tai tristiebe jachta imciau, nes atlanto vandenyne su tokia patogiau butu...
plem kazkas pamirso nuo ko diskusija prasidejo, prie ko zmogui orentacija i KM gyvenant Siauliuose? :)
 #312912   HIPIS
 20 Spa 2011 20:24
:gutgut
90% musu vandenu to nereik..
Daug kur vandenuks tik nuo 50- iki-300 ha..O kur dar misko ezerelei akeles po 6-20ha, senvages, uztvankos-malunai..O ten tokiu mamuliu gyvena, jog daug kas savo rekordus pagerina..
Tai bendrai sumuojant, dauguma renkas tai kas patogu, konkreciom salygom, konkrečiai vietovei o jei dar žvejes individualistas, vienisius..tai yra mėgsta kompanija, bet ne valti..
Va taip ir kyla nesusikalbejimas, nes daugumoi atveju,,,laivo,, nei velniui nereikia..dingsta visi pliusai ji taikant prie konkreciu salygu ir poreikiu..

Kaskada suplauke i kruva diskutavom, kam patogiau, ar man su iki 3m. ir vienam, ar jiems dviese 3,60.. Priėjom isvados, jog man..Nes, man vienam, vidines erdves yra daugiau nei jiems dviese padalinus tai ka jie turi..
Bet cia kaip visada, labai individualus atvejis..Kai kam vien turejimas kasko didesnio uz kitu, jau malonumas ir statuso itvirtinimas..na kiekvienas savaip is proto eina..

ps. beje valtis valtei nelygu..PVC versijoi gan svarbi ir pati valties forma..Va Brig trumpa turetu juntamai maziau erdves nei Suzumaras ar tas pats larusas. Esme priekio formoi, kur bukesne ten vietos bus daugiau..
 #313041   Xrapas
 21 Spa 2011 10:42
HIPIS rašė:...vienam, vidines erdves yra daugiau nei jiems dviese padalinus...Esme priekio formoi, kur bukesne ten vietos bus daugiau..
Tai kad užtenka ten tos vietos ir "siaurasnukėj", kad ir KAIMAN'e :donknow'
Po suolu- didžiulė tašė :lol: , prieky dar yra vietos 20 litrų kibirui ir kokiam maišui su rūbais ar pan...

Paveikslėlis

Gale irgi be problemų telpu ir su savo netrumpom kojom, šiuo atžvilgiu netgi patogiau, nei medinėj :roll: .

Paveikslėlis
 #313046   Vitolis
 21 Spa 2011 11:13
Va žiūriu aš į tavo valtelę Xrapai ir jau ne pirmą kart kyla toks durnas klausimuks :) Kiek laiko užgaišti pasiruošt išplaukimui, o po to, kad vėl viską susipakuot ir dar valtį taip išblizgint po kiekvienos žvejybos. Žinau, kad su ja plaukioji jau ne pirmas sezonas, o ji pas tave atrodo kaip tik vakar gaminta :gutgut Aš praverčiu apie 0,5 val., kol viską susiruošiu ir išplaukiu.(spiningai jau būna paruošti "kovai" iš namų) Po žvejybos 1val. kol viską susinešioju mašinon, išdžiovinu, išvalau valtį. Ir tuo beveik niekad nebūnu patenkintas, nes idealiai viską išlaižyt nesiseka 'viarkt Žinau kokis tu estetas visame kame. Ypač visų tavo turimų pribambasų priežiūroje. Tiesiog ydomu. Tuo labiau, kad prieš žvejybą (beveik įsitikinęs esu) nebūni paruošęs net spiningų, o viskas pas tave dėkliukuose, o po visko, vėl viską nuvalai ir vėl į dėkliukus supakuoji. Ar aš neteisus?

~

#313081   Xrapas
 21 Spa 2011 13:27
Vitolis rašė:... Kiek laiko užgaišti pasiruošt išplaukimui, o po to, kad vėl viską susipakuot ir dar valtį taip išblizgint po kiekvienos žvejybos. Žinau, kad su ja plaukioji jau ne pirmas sezonas, o ji pas tave atrodo kaip tik vakar gaminta :gutgut Aš praverčiu apie 0,5 val., kol viską susiruošiu ir išplaukiu...
Fotografuota pirmo nuleidimo ant vandens metu, dabar jau biškį kitaip atrodo :-D Ir lopelis vienas atsirado :?
Pats surinkimas/pripūtimas kažkur ~ 20 minučių. Išimt kotus iš įmaučių, uždėt rites ant kotų ir pririšt pavadėlius- dar ~ 10 min., taip kad krapštomės panašiai :lol:
Valtį surenku ir išrenku ant PVC tento gabalo, tai daug šluostyt netenka :donknow' . Jei sulyja- palieku mašinoj, o sekančią dieną padžiaunu darbe, yra labai patogi vieta ant surinkimo stalų :cool:
Po žvejybos, jei nereikia skubėt užtrunku kažkur 0.5- 1 val. Yra buvęs ekstra atvejis- paskambino iš namų, tai pavyko išvažiuot nuo ežero per 15 minučių.
 #313153   Vegys
 21 Spa 2011 18:08
Xrapas rašė:Pats surinkimas/pripūtimas kažkur ~ 20 minučių
Įdomumui - kokio dydžio valtis ir kaip pripūti ? Rankine pompa ar .. ? Manyčiau greit ..
 #313190   Skumbrotas
 21 Spa 2011 20:07
Vegys rašė:
Xrapas rašė:Pats surinkimas/pripūtimas kažkur ~ 20 minučių
Įdomumui - kokio dydžio valtis ir kaip pripūti ? Rankine pompa ar .. ? Manyčiau greit ..
Aš su suzumaru 360 tiek užtrukdavau, kol priekabos neturėjau. Su kojine pompa, buvusia komplekte.
 #313536   Xrapas
 24 Spa 2011 07:33
Vegys rašė:... kokio dydžio valtis ir kaip pripūti ? Rankine pompa ar .. ? Manyčiau greit ..
285 cm. Pučiu elektrine, užbaigiu kojine.
Šeštadienį specialiai chronometravau :grin: : nuo atvažiavimo prie ežero iki valties nuleidimo vandenin- 17 minučių.
 #313606   Vitolis
 24 Spa 2011 11:55
Xrapas rašė:
Vegys rašė:... kokio dydžio valtis ir kaip pripūti ? Rankine pompa ar .. ? Manyčiau greit ..
285 cm. Pučiu elektrine, užbaigiu kojine.
Šeštadienį specialiai chronometravau :grin: : nuo atvažiavimo prie ežero iki valties nuleidimo vandenin- 17 minučių.
Bet pilnai pasiruošiai ir išplaukei tik už kokių 45 min. :-D Su visais pribambasų paruošimais. Ar ne taip?
 #313610   Xrapas
 24 Spa 2011 12:04
Vitolis rašė:...Bet pilnai pasiruošiai ir išplaukei tik už kokių 45 min...
Kai važiuoji vienas- ilgai netrunka :-D
Šiaip, nors nelėkiau kaip į gaisrą, bet startavau max. po pusvalandžio: variklio ir echoloto neėmiau, kotas tik vienas ir tas vienos dalies :donknow' .
Beje, kai reikia labai skubėt- išbandytas dar vienas fintas: išleidus orą tik iš nosies bushas su visom grindim ir suolais telpa "kabluko" bagažinėj ;-)
Išbandžiau pernai, kai pusdienį kraustėmės į kitą ežerą :gutgut .
 #313612   Rapalas
 24 Spa 2011 12:51
Ta bick valtele gal ir graži, bet nesuprantu kaip su ja velkiauti, ir sedeti nugara i prieki, pamėtymam gal ir tinka, bet ne velkiavimui. O aš savo skata 3,3 susirenku ir išplaukiu irgi per max 30 minučiu, jei pasiruošes nuo priekabos tik nuleist tai dar greičiau, susideti irgi greitai eina, palauki tik kol pradzius, jei vasara tas ivyksta labai greitai, valti plaunu dažnai, bet tai darau namie, prisipuciu ant pievutes be dugno ir gražiai su šepečiuku visus dumbliukus apnašas, smėliukus nusivalau, tada blizga kaip nauja, net pačiam malonu sėdėti tokioi valtyje. Bet kadangi einu link priekabos tai startas žvejyboje bus dar greitesnis.
 #313629   HIPIS
 24 Spa 2011 14:38
Is mediniu ir plastikiniu, visada velkiaujama nugara i prieki..Bent nesu mates kitaip sedint..
Beje is PVC irgi, kasko vyrai sedi ant suoliuko ir veidas i gala, akys i dangu..gal sikna bangeles tasko :roll:
As tai ant bambalio, bet tada kotu nesimato irgi nekas..

Gal ir juokingai, bet biski patiuningavau savo velkiavimo procesa..
Kai ziuri vis i prieki o kotai ant transo ir nesimato, arba galva uzverst reik..prie ju po uzmetimo prisegiau dugniniu skambaliukus. :lol: tuos kur po du, apvalus..Ale visai bieko, kibimas kaiii duod, mirusi prizadintu :lol:
Tik per banga nebus gerio, patys skambes..bet cia seip pakvailiojimas, kai veikt ner ka..
 #313683   Vegys
 24 Spa 2011 17:56
HIPIS rašė:Kai ziuri vis i prieki o kotai ant transo ir nesimato, arba galva uzverst reik..prie ju po uzmetimo prisegiau dugniniu skambaliukus. :lol:
:-D :gutgut Iš tikrųjų, ne kart taip masčiau padaryt, bet neprisiruošiau :)
 #313744   Donasssss
 24 Spa 2011 20:52
nesuprtau truputi kur cia kas negerai,kai sedi nugara y prieki? visaip bandziau,bet neradau nieko patogiau kaip sedejimo nugara y prieki,pasidejus kedute su atlosu.taip visa diena prazvejojas jokio nuovargio nejauciu
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė