Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos; pašarai, masalai
 #282528   Graffer
 17 Geg 2011 16:39
Vakar nuo 17:00 kažkur iki 20:00 10l kibiras per abudu po 200-500g karasikai. Super trys valandos praleistos...
 #282576   mantique
 17 Geg 2011 19:31
Graffer rašė:Vakar nuo 17:00 kažkur iki 20:00 10l kibiras per abudu po 200-500g karasikai. Super trys valandos praleistos...
Aš ir variau tai kažko nelabai norėjo kibt per valanda 2 pagavau kažkur tarp 100-200g tik. O užvakar tam pačiam pruduke sake delninuku prilupo kaip reikalas. Ryt reiks nuvaryt tik kad orai nekokie...
 #282803   Graffer
 18 Geg 2011 12:04
mantique rašė:
Graffer rašė:Vakar nuo 17:00 kažkur iki 20:00 10l kibiras per abudu po 200-500g karasikai. Super trys valandos praleistos...
Aš ir variau tai kažko nelabai norėjo kibt per valanda 2 pagavau kažkur tarp 100-200g tik. O užvakar tam pačiam pruduke sake delninuku prilupo kaip reikalas. Ryt reiks nuvaryt tik kad orai nekokie...
Tai butent iki 20:00 kliovas superinis buvo, o po to kaip nupjove...
 #284433   blight
 24 Geg 2011 22:00
Karasikai aplink mane senvagėse po biškį kimba, bet masinio kibimo dar nėra, kažkotais vėluoja. Savaitgalį pergudravau vieną kilograminį ir porą puskilinukų... visi ant sliekiuko :roll:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #284475   Saugirdas
 25 Geg 2011 09:13
Kuo jaukinai?
Pirktiniu jauku, kapotais sliekais su juodžemiu, ar dar kaip nors? :roll:
 #284605   blight
 25 Geg 2011 21:18
Na čia vėl priklauso kaip ir kur gaudau.
Yra vieta kur gaudau plūde, ten gylis visai nedidelis, tai tada visai nešeriu. Teko bandyt šert ne kartą visokiais variantais ir tiesą sakant nepastebėjau jokio efekto, čia įdomus ir keistas dalykas, bet panašiai kaip ir su lynais būna... na bet taip yra :donknow'
O va yra vietų kur gylis jau nemažas ir ten gaudau fyderiu su karmūške (30-40gr), jon kemšu pirktinį pašarą, nėra per daug skirtumo, tinka bet koks iš serijos "lynas-karosas", na ir mėgsta medaus pagardinimą ;-) Vat ten jau pašaras tikrai veikia, aplinkinių gaudančių elementaria donke rezultatai būna tikrai prastesi ;-)
PS. Pagauti karosai ir yra skirtingais būdais per porą žūklių savatgalį (du plūde, ir vienas fyderiu).
 #293175   EdgaBoy
 08 Lie 2011 08:26
Sveiki, norejau paklausti apie viena prudeli Trakuose, tikiu atsiras ten zvejojusiu karosus, jis randasi vaziuojant link Raudondvario is Traku iskart uz ziedo pavaziavus kokius 400m po kaire puse, apvalus toks, nedickas. lygtais cia mezgesi pokalbis apie ji temoje bet taip ir neissipletojo. gal kas bandet ten rimtu karosu suviliot, zadam jamti si prudeli su draugu, zvalgybine zukle parode kad ju ten yra, bet kaip ir visur reikia perprasti to vandens telkinio zuvu manieras. jaukui naudojom bazini kuoja jauka raudona, kvapa "capra melasa", ar kaip jis ten, na ir stambiu komponentu, su jauku ok viskas, lygtais suvilioja zuvi, smulkus burbulai po kiek laiko kyla, kibimai padazneja, bet vat kazkaip jie vangiai vistiek ima :? , meginta sliekai ir dzikai, matem kiti teslike pirktine naudoja ir kukuruza bet rezultatai dar prastesni. tiesa gaudem pludinemis. gyliai ivairus ismeginti, vietos keitimas ismegintas, nzn kas ten zvejojat, atsisaukit :) gal pora vertingu patarimu is patirties kaip juos iskrutinti '''bum ... o gal cia oro salygos blogos buvo..nzn help :grin:
 #298924   Liksime
 16 Rgp 2011 19:24
Rugpjucio 7d susiruosiau isbandyti sekme pagauti karpioka, nedidukiame tvenkinuke Kauno raj.
Deja kukuruzais ir dzikiukais ant dugnines susigunde tik sie:

Paveikslėlis

Buvo sauleta, grazi diena. Apie 14-18 valanda.
 #299879   Rafal
 22 Rgp 2011 12:35
Sveiki, susidomejau as karosu gaudymu museline meskere. Gal kazkas kazka patars? Kokius masalus naudoti, kur zvejoti, kokiose vietose. Buciau dekingas jei kazkas kazka pasakytu, ar duotu koki online straipsni.
Is ankto aciu
 #299889   Kairys
 22 Rgp 2011 13:32
Čia kažkas iš jaunųjų žvejų lygtai museline du rimtus karosus išvelėjo iš pavasario, bet juos tikslingai museline gaudyt tai man kaip ir mazochizmas atrodo... :roll: Aišku, jei noro turi, bandyk, bet už plūdinę ar dugninę su sliekučiu, dziku, tešla ar kukurūzu karosui turbūt geriau nerasi. :roll:
 #299899   Rafal
 22 Rgp 2011 14:00
Aisku kad su pludine ar dugnine zvejyba bus rezultatyvesne, bet paskaiciau rusu tinklapius tai ten neblogai gaudo karosus su muselka. As ne seniai labai mazame prude pabandziau tai 3 uzkibo, ir nuo to viskas prasidejo, tai dabar galvoju kad jau kita vasara reikias normaliai su museline padirbet :lol:
 #301827   blight
 31 Rgp 2011 14:17
Hmmm, tai muselė turbūt kokį kukurūzą turėtų imituot? :-D Ale juos dar galima ir mikro guminukais gaudyt, jei jau taip :cool:
 #301882   Rafal
 31 Rgp 2011 16:40
blight rašė:Hmmm, tai muselė turbūt kokį kukurūzą turėtų imituot? :-D Ale juos dar galima ir mikro guminukais gaudyt, jei jau taip :cool:
Kazkada bandzaiu juos mikrinti bet veltui, is manes toks spiningistas kad..... :lol: O su mazomis nimfutemis per ta vasara tris mazukus islpau bet gaudziau ne su muselka o su spinu UL. :oops: Dariausi tokia sistemele is karto Nimfa po to virs 30cm svino svareliai apie 1,5 g Pabandykit jus gal kazka pagausite. O skaiciau kad jeigu zmones kazkurie mikrina tai jie daro tai tik rudeni nes tada geriausiai taip kimba tie karosai. Siemet dar reiks pabndyti :)
 #309249   donceka
 04 Spa 2011 14:20
Radau tema taciau konkreciu patarimu nera :) Tai gal kolegos pasidalinsit kas kaip.

Trumpai nesu zvejys kartais tieisog pazvejoju na laiko uztenka tik retsykiais savo prude pazvejot. Prudas apie 5 arus plius minus sena reljefa zinau. Bet neskaitant keliu kartu kai pagaves esu ant slieko ir ant kururuzo 500g karosus kelis nieko rimto suzvejot nepayvksta. O jei slieku zvejoji tai kibina ji mazi karosiukai tobish 5-15 cm dydzio.

Bandziau keliose vietose ir sokiu tokiu pasaru mest ir t.t. nu nieko gero nepagaunu nei tu ka.

Tai gal kas galetu pasidalinti informacija kaip sakant nuo A iki Z kaip pagauti didesni karosa.
 #310205   Rafal
 09 Spa 2011 08:33
:/braj; Labas, is karto galiu pasakyti kad taip apibudinti ant ko uzkibs mazas o ant ko didelis negali turbut niekas, tiksliai pasakyti. Taip didesni valgo kukuruzus, didele porcija slieku..... Bet ir mazas kai bus labai aktyvus gali ir boila sau uzkimsti :lol: Gal tu nori pagauti o ten ju nera tu didesniu? :shock: Pas mane pvz. didzausi visada kimba ant kukuruzo, kartais ne ant vieno, o net triju. :lol: Kazkada bandziau zvejuoti tuos didelius boilais, kibo, dideli, bet labai retai ir daug efektyvesne tada buvo plude ir dugnine.Jei kimba tik mazi tai gal jaukas kazkoks ne toks naudok dideliu granuliu kazkokiu juk yra ten visokiausi pazymeti- XL, XXL. Pabanrdyk paserti kaip karpius seria visokiusias dideliais grudeliais(kazkada sitas dalykas pas mane labai suveike). Didink masalo kieki, kabliuka. As tavo vietoje taip padaryciau - padidinciau kabliuka mazdaug nr.8, deciau tris ar du kukuruzus. Turbut sita jau ne suvalgys mazas karosiukas :lol: . Gal kazkas ir su manimi nesutiks, bet tai tokia mano nuomone. :roll:
;uolrait :/braj;
 #325934   ultimate
 11 Gru 2011 15:27
Sveiki. Po biški domiuosi karosų žūkle, noriu pavasarį išmėginti laimę pagauti bent delninuką :tia-tau pradžiai. Dabar skaitau renku info. Vasara radau vieną kanalą, tai kitą dieną jame praleidau dieną, bet didesnio kaip 15cm nepavyko sugauti, pasitaikė lynukų 15cm. Klausimas ar tame kanale dar gali būti didelių karosų, ar tokie kanalai jau pasmerkti. Ta prasme, kad žuvis didesnė ir nebeauga ten?
 #325943   Liksime
 11 Gru 2011 17:30
Ultimate, tikslas ir noras tavo sveikintinas :D tik bandau isivaizduoti, kaip tu atsakytum pvz i klausima, mes visatoje vieni ar ne vieni, jei teleskopas toliau nemato, kazi ar ten kas gali toliau buti ar nea :D
 #326070   ultimate
 12 Gru 2011 09:36
Gal netaip suformulavau klausimą. Pabandysiu taip: yra prūdu kuriuose auga kuojikės ir kiek man žinoma jos užauga iki živco dydžio nu max 17cm ir jos ten dauginasi, gyvena, bet nebeauga didesnės. O aš žinau tik kelias vietas kur yra karosų 1.tai Kuršių marių "betonkė" (pavasarį, bet ten vietos niekada nėra, kaip estafetė perduodama iš rankų į rankas) 2. tai du skirtigi kanalai, bet jose maži karosiukai su lynais. Tai ir klausiau gal kas yra susidūręs su tokiais reiškiniais ir iš pairties gali pasakyti "taip karosaų yra" arba "ne čia kaip ir su raudelėm". pvz: pruduose kituose nedideliose lydekos iki 3kg gali siekti (teko matyti upelį apie 2kg lydekiuką) tai vat vienos žuvys užauga o kitos ne. Tai ir buvo mano klausimas, ar verta tokiose vietose prasidėti ir kažko tikėtis, ar geriau ieškoti kitur vietų. Gal dabar aiškiau parašiau.
 #326424   Agis
 14 Gru 2011 00:30
ultimate, daugumoje Žemupio kanalų, pavasarį sėkmingai žvejoja karosus ir gana neblogus, tačiau ir aš nesuprantu to dėsningumo kada ir kur jie pasirodo, čia nebent "perkanda" juos tik tie, kurie besivaiko juos po tuos kanalus :lol: kartais pravažiuojant sustoji pasižvalgyti, tai pamatai, kad permyžame kanaliuke vyrai lupa padorius karosus, o rodos iš kur ten jų gali būtį.Potvynis matyt taip sujaukia tą visą kanalų raizgalynę su jos gyventojais, kad tik ieškant juos galima atrasti, nors nemažai ir pastovių vietų.Pavažinėk, kai potvynis nuslūgs aplink Miniją, Teninį, Rusnės kanalus ir pamatysi, kad vietomis prie kanalų mašinų kaip atlaiduose :lol:
Prieš kokį dešimtmetį ar daugiau žinojau vadinamų "marinių" kibimo dėsningumą.Galima buvo juos susekti kokias dvi savaites, prasidėdavo kaip ir dabar tame "garde" mariose prie mukrano, o pasibaigdavo "apendicite" prie Eketės nubėgimo.Nežinau kodėl juos mariniais vadindavo, jie buvo balti, šviesųs.Dabar mano sugaunami vasarą mariose jau tamsokį, gelsvoki.
Klaipėdoje gyvenant manau, kad karosas, tai tikrai nėra sunkiai sugaunama žuvis, tiesiog pasidairyk ir neužmiršk pačių marių.
Miesto balos turi savą specifiką, vienur nurenkami didesni, kitur atvirkščiai, pakeliui važiuojant lydekauti, nurenkamas visas mailius.Draugystės stotyje yra dvi balos, tipo priešgaisriniai rezervuarai, tai ten šefuojantys, nurenka visus mažius ir pristato į parduotuvę, o vat didesnius paleidžia, kaip sakoma veislei :lol:
 #326438   ultimate
 14 Gru 2011 08:40
Super ;uolrait Agi va tokios info ir reikėjo :gutgut Mariose mačiau, kaip gaudo prie mukrano, kildavo noras pabandyti, bet vietą gauti sunkoka. O apie tuos kanalus ir turėjau omenyje, kur prie Teninio, tik va vasara praleistas laikas ten privertė susimastyti ar ten yra didelių karosų. Viskas aišku dabar, belieka :ks> susirinkti žinias ir pavasarį bandyti, bent delninuką sužvejoti.
 #326440   Agis
 14 Gru 2011 08:55
Pro Sakūčių parduotuvės kampą važiuok vieškeliuku link Kintų ir pamatysi siurblinę, prie MInijos, o už jos kanalą, vat ten kažkaip anksčiausia pastebiu karosininkus :lol: Nuo Kintų pusės per miškelį dar ne visada eina pravažiuoti, o nuo Sakučių jau normaliai, nu gal kartais pasisitumiant, pabuksuojant ale pasiekiama :lol: ten ir karpiukų papuola, žvejai sako, kad iš karpyno per potvynius pabėga :roll:
 #332811   LT-Žvejys
 11 Sau 2012 21:15
Sveiki esu naujokas bet pirmosios 100 mano zuvu buvo karosai ;-var-var. Vasara tokius palupdavom su draugu po 1kg BET PATARIMAS KAROSUS GAUDYKIT PRIE DUGNO IR SU KUKURUZU geriausiai bet dabar ziema :mėlynvarla :mėlynvarla :mėlynvarla O vsara tai foto imesiu per 2 savait virs 50 karosu po 700g 1kg
 #353720   mepps
 22 Kov 2012 13:34
Sveiki, gal kas apie Vilniu (iki 50 km) zino kokiu vietu kur galima butu karosu pagaudyti?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 19
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė