Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #274794   Evaldas Z
 16 Bal 2011 18:58
jau jama, siandien atsidariau. ''plot 4 krante 3 atsipurte ir dar tusciu smugiu nemazai. didziausias ~40cm. tusciu kibimu priezastis, manau, perdidelis voblikas. bet tik didesnius galejau panardint i reikiama gyli... foto ryt reportazuose. crackjackas juodas su melsva nugara ir rudu pilvu dirbo :gutgut bet ji nutraukus, kibo ir ant kitu.
 #275184   Rafal
 18 Bal 2011 10:31
Cia toks ne protingas klausimas bet kaip atpazinti sapala nuo meknes?Ziurejau i foto kazku skiriasi bet nekaip negaliu suprasti kuo? Gal kazkas pades ar imes gera straipsniuka apie tai busiu dekingas... ;uolrait
 #275185   Vaidis
 18 Bal 2011 10:34
Šapalo žabtai tokie, kad ojojoj, o meknės pan kaip kuojos, na ir šiaip vizualiai skiriasi ir forma ir žvynai, šapalo žvynai stambesni, na vnz. skiriasi jie tikrai :)
 #275188   Wytux
 18 Bal 2011 10:40
Mekne greiciau su kuoja gali sumaisyt, o ne su sapalu. Paziuri i sapala is virsaus - jo galva dvigubai platesne nei kuojos ar meknes.
 #276135   Aurumas
 20 Bal 2011 18:24
sveiki, tikiu, kad paskaites visus 21 psl rasciau atsakymu ar bent jau atsiliepimu..bet siuo atveju reiktu greito atsakymo. ar viliojate sapalus "strike pro" vobleriukais, konkreciau mazyliais 2,5 cm. ar duoda rezultatu, siandien nuziurejau, tai idomi butu jusu nuomone. jei nesunku ir kitu gamintoju galit pasiulyti savo favoritu viena kita ;-)
 #276166   blight
 20 Bal 2011 19:31
Aurumas rašė:ar viliojate sapalus "strike pro" vobleriukais, konkreciau mazyliais 2,5 cm.
BabyPro 25F jau klasika tapęs, kaip vienas universaliausių masalų. Teko pagaut juo nuo aukšlės iki salačio... šapalams irgi vienas geriausių masalų (pas mane jų spalvinimo variantų dabar virš dešimt :oops: ../;nzv ):
Paveikslėlis
Na o daugiau iš mažylių kaip galvoji ~2,5cm Strike pro berods net nėra :roll:
 #276204   Sokratas
 20 Bal 2011 20:44
jo, geri šitie, visas žuvis ima. Tik nusipirkus, siųlyčiau trišakiuką pasikeist į didesnį...
 #276229   Evaldas Z
 20 Bal 2011 21:16
pasiemiau ir as siemet pabandyt straika dvidali geru atsiliepimu prisiskaites, ziuresim, kaip cia bus su juo. straiku mazyliu irgi keleta turiu, pagaves sapalu, bet kazkaip ant didesniu perejau, nes su laitu nelabai jie skrenda. tokie masaliukai labiau vasarai artimai kovai, kor is uz krumo po kitu krumu kelis metrus svystelt ar paplukdyt. o trisakius straikam ne vien del dydzio keist reikia...
 #276379   Edosius
 21 Bal 2011 10:32
Aurumas rašė:sveiki, tikiu, kad paskaites visus 21 psl rasciau atsakymu ar bent jau atsiliepimu..bet siuo atveju reiktu greito atsakymo. ar viliojate sapalus "strike pro" vobleriukais, konkreciau mazyliais 2,5 cm. ar duoda rezultatu, siandien nuziurejau, tai idomi butu jusu nuomone. jei nesunku ir kitu gamintoju galit pasiulyti savo favoritu viena kita ;-)
Kur žvejosi?
 #276417   Aurumas
 21 Bal 2011 11:57
Edošius rašė:
Aurumas rašė:sveiki, tikiu, kad paskaites visus 21 psl rasciau atsakymu ar bent jau atsiliepimu..bet siuo atveju reiktu greito atsakymo. ar viliojate sapalus "strike pro" vobleriukais, konkreciau mazyliais 2,5 cm. ar duoda rezultatu, siandien nuziurejau, tai idomi butu jusu nuomone. jei nesunku ir kitu gamintoju galit pasiulyti savo favoritu viena kita ;-)
Kur žvejosi?
Planuoju link pasvalio palekti. Jei del masalu klausi, tai man ten sekmingai gaudesi ant jacksoniuku, bet sudomino strike pro delto ir uzklausiau. katik per pietus tris pasiemiau, veliau ikelsiu. O jei del pacios zvejybos, tai duosiu tau zinoti pries vaziuojant ;-) :/brazasista
 #276588   Evaldas Z
 21 Bal 2011 21:36
as tai sian norejau atstatyt pusiausvyra dezutej ir pasiimt crackjacka juodaji (jau pora siemet paaukojau neptunui 'viarkt ) bet radau tik sr o man mr reikejo (nors orai vis silteja, gal sapalai jau sekliau budes), tai is pykcio paemiau dar ir alter idem pabandyt tokia spalvele.
Paveikslėlis
mazai as bandes si modeliuka, o ir atsiliepimai apie ji ivairus, vieniem pasiteisina, kitiem nelabai... tai nusprendziau pats patikrint. Blight kazka apie si voblika buvo gero parases berods.
 #276624   blight
 21 Bal 2011 23:03
O ::liux , būtent tas ir tokios spalvos iš "pontūnčikų" man pats mieliausias, tiek SR, tiek MR variantai (priklausomai nuo sąlygų). Bet čia gal žvejybos vietų specifika, man jis labai gerai veikia Nemune (kur daugiausia ir gaudau), mežesnėse upėse jau ne tas... O šapalaujant Nemune užsitikrino pas mane vietą topuose, mėgsta jį ir meknės, ir riebuliai šapalai... Keletas įrodymų iš pernai/užpernai žvejybų (tik gal fotkės nelabai bykusios :roll: ) :
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #276703   Evaldas Z
 22 Bal 2011 10:09
grazus laimikiai ir kotukas :gutgut del didelese ir mazose upese vyraujanciu sekmingu masalu skirtumo pritariu. kad ir LM pvz. man nelabai mazose upese. be to, mazosios upes daznai gan kieta savo charakteri turi ir masalus pritaikyt tik konkrecioj vietoj eksperimentuojant pavyksta. trumpiau tariant - eilini karta viskas paaiskes vietoj.
 #277112   giedriuzzz
 25 Bal 2011 09:48
Kadangi šiuo metu gana smarkiai suaktyvėję peiliukai, tai noriu paklausti ar naudojate kokį pavadėlį apsisaugoti nuo jų? Jeigu taip tai kokį? :roll:
 #277372   Evaldas Z
 26 Bal 2011 14:20
vakar ir as peiliuka su FC pavadziu issitraukiau (48 crackjacko is zabtu nesimate) bet FC net nepasiserpetojo. aisku, del visa ko perrisau nauja. krante taip pat atsidure 10 sapalecu, bet visi sportininkai, i puskili turbut net nebuvo pretendentu. o va 6dieni tik viena sapaliuks istrauktas, pora atsipurte ir keleta kibimu per visa diena... zvejota skirtinguose tos pacios upes ruozose.
 #278709   Lukass
 02 Geg 2011 19:22
Su klausimėliu aš, pasidomėti. Koks valas tinkamiausias, jei galit firmą ir mm ir kaina, bet iki kokių 20-30LT kokį jūs pasiūlytumėte gaudyti šapalams, bet nevisada jie kimba dažnai užsikabina ir lydekiukai iki 1,5kg kažkur maximum gal kada ir didesnis lups, gal pasiūlytumėte kokį pavadėlį dėti kiek mm ar nebūtina? Pasidalinkit patirtim. Ačiū ;)
 #278714   Rafal
 02 Geg 2011 19:38
Nezinau ar tai geriausias variantas bet as darau taip. :oops: Turio mono vala 0,20mm ir dedu is fluokarbono pavadeli ar 0,18 ar 0,16. Daziniausiai 0,18, o 0,16 tai zinau kad neistrauksiu zuvi daugiau nei vieno :roll: kg
 #278723   Evaldas Z
 02 Geg 2011 20:01
Rafal rašė: tai zinau kad neistrauksiu zuvi daugiau nei vieno :roll: kg
o kodel cia toks nusiteikimas ? as va neperseniausiai su 0.18 FC pavadziu ~3kg lydi issitraukiau. jeigu lydekiai daznai pakliuna, galima bandyt ploniausius 0.07mm met. pavadelius. nors del savo isitikinimu as visgi naudoju FC. labiau ne del lydeku, o del isitikinimo, kad pinto sapalai baidos. nors cia tik mano isitikinimas, kiti ir tiesiai prie pinto voblika parise pagauna... zinoma, ne paciam skaidriausiam vandenyj. del mono, tai is bandytu man labiausiai Stroftas GTM patiko, naudojau 0.16. ai, beje, isbandziau Blight'o pamegtaji alter idem. trecias metimas - smugis (tuscias), ketvirtu metimu pasodinau ant kelmo... 'viarkt
 #278731   Rafal
 02 Geg 2011 20:43
O kodel sufixo tokia maza kaina? Pirma karta matau... :oops: :oops: :lol:
 #278746   MariusM
 02 Geg 2011 21:15
Pasiskaitinėjau apie šapalus ir jų gaudymą, labai panorau ir aš šią žuvį suvilioti, tik bėda, kad nelabai aš gaudausi vilniaus teritorijoje ir aplink ją (kas liečia upes ir upelius). Pirmas išėjimas link upės buvo šis savaitgalis, pabandžiau Neryje už 2 Nemenčinės, ten tik pakliuvo peiliukas ir vienas stiprokas griebimas (net nesupratau kas galėjo būti). Sekmadienį senuko nupasakotas, kad ant mažesnių voblikų man reiktų Žeimenos upėje laimę bandyti. Žeimenoje pasigavau ešeriuką, o to ieškomo šapalo neaptikau. Gal galėtumete pavardinti upes, upelius bent jų ruožus (iki 10 km) kur šią žuvį sutikti galima (Kad nevarlinėti kiaurai) ? (labai tiksliai nereikia, suprantu, kad niekas nenori žuvingų vietų išpasakoti, galite ir pm parašyti). Tiesiog labai jau sunku ieškoti, kai nepažysti aplinkos, o vienas lauke ne karys. Kiek savaitgalį pastebėjau prie visų upių privažiavimai mišku, kas nevietiniam labirintas '''bum .

Pakolkas sukauptas toks arsenalas, kai kurių norimų variantų parduotuvės neradau, pardavėjai sakė pavelavai (daug pirktis iš karto nesinori, kad negulėtų žaisliukai be reikalo).

Paveikslėlis
 #278859   Rafal
 03 Geg 2011 14:43
Nupirk butinai salmo tiny. Jis man asmeniskai labiausiai pasiteisina. O apie vietas, nezinau ar tau bent kas pasakys, galiu tik tek pasakyti kad gaudau Neri.Aisku is karto ne pagausi bet jei ieskosi bent 3 kartus nuvaziuosi i kazkoki ruoza tai zinosi ar verta ar ne.O apie neri tai yra ten tu sapalu, tik reikia zinoti kur ieskoti.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė