Pasiskaitinėjau apie šapalus ir jų gaudymą, labai panorau ir aš šią žuvį suvilioti, tik bėda, kad nelabai aš gaudausi vilniaus teritorijoje ir aplink ją (kas liečia upes ir upelius). Pirmas išėjimas link upės buvo šis savaitgalis, pabandžiau Neryje už 2 Nemenčinės, ten tik pakliuvo peiliukas ir vienas stiprokas griebimas (net nesupratau kas galėjo būti). Sekmadienį senuko nupasakotas, kad ant mažesnių voblikų man reiktų Žeimenos upėje laimę bandyti. Žeimenoje pasigavau ešeriuką, o to ieškomo šapalo neaptikau. Gal galėtumete pavardinti upes, upelius bent jų ruožus (iki 10 km) kur šią žuvį sutikti galima (Kad nevarlinėti kiaurai) ? (labai tiksliai nereikia, suprantu, kad niekas nenori žuvingų vietų išpasakoti, galite ir pm parašyti). Tiesiog labai jau sunku ieškoti, kai nepažysti aplinkos, o vienas lauke ne karys. Kiek savaitgalį pastebėjau prie visų upių privažiavimai mišku, kas nevietiniam labirintas

.
Pakolkas sukauptas toks arsenalas, kai kurių norimų variantų parduotuvės neradau, pardavėjai sakė pavelavai (daug pirktis iš karto nesinori, kad negulėtų žaisliukai be reikalo).