Nei kart, Doni, nesu pasakęs kad Llietuvoj man blogai. Kažką tu čia maišai, brangusis. Žvejot Lietuvoj yra super, gyvent super, tik uždirbt tai jau nelabia išeina lietuvoj gyvenant, tiksiau kai kam išeina, bet tik 1-am gal iš 1000-io. o čia blogai ar gerai, nznz. man vienodai,va ką esu ne kart minėjęs. Tau irgi, rišant muses ir prakalinėjant jas tiems, kas jų nemoka susirišti, yra gerai, man irgi gerai, bet yra kur kartais būn geriau, pragyvent eina pigiau....
Taigi ,,sėkmės formulė", jei taip galima pavadinti....Nors kaip sakiau, jokios sėkmės čia nėra, Vaidi, nėra.
Aš ne koks Dievas, kad galėčiau nurodinėti žmonėms kaip gyventi, bet padiskutuoti galime. Taip, aš sugebu pragyventi nedirbdamas ir galėsiu dar ne vienus metus, nes mokėjau taupyt, kai ne kurie pinigus taškėt į kairę ir dešinę, nes manėt, kad pakilimas bus amžinai, neateis jokia krizė.... \dabar aišku, gailitės, bet šaukštai jau po piet, ir atėjus vėl geriems laikams, jūs (kaikurie, ne visi), vėl taip pat elgsitės, nes jum pinigs spaudžia kišenę ir jūs kitaip negalit, tokius jumis (kai kuriuos ) sutvėrė gamta ir fsio: SauliusM kaip pirko voblerius krūvom, reik nerei, taip ir pirks (nesupyk Sauliuk),Xrapas -irgi (nesupyk Xrapai), ar Savas(nesupy Savas). Oj ne, Savas pats pasidarys, sorry,sorry, sorry. Bet jie gali tai sau leisti, nes jie yra genijai. O tiek-kurie tai daro uždirbdami tik minimumą, yra patys tikriausi ligoniai. Ir liga ta yra- nepagydoma, arba labai sunkiai pagydoma.
Taigi, Vaidis ir kiti, kuriems įdomu, kaip pasiekt tą,,sėkmę", pavadinkim taip:
Pirmiausiai reik pakeist mąstymą galvikėj savo 180 laipsnių kampu. tas kas dirba, leidžia dirbti už minimumą, mano manymu, neturi savigarboas, atleiskit, ponai, už tokį išsireiškimą.... Nors, kai kuriems tai yra išsigelbėjimas nuo bado ir nieko čia nepadarysi. Faktas, geriau eit darban už 600 lt į mėnesį, nei marint šeimą badu....
Bet nesunku paskaičiuot, kiek toks žmogus turės santaupų pradirbęs 10-20-30 metų. Taigi, skaičiuojam, dauginam, dalinam, pridedam, atimam ir gaunam lygiai- 0,00 lt jis bus susitaupęs prieš pensijai ateinant...
Bet juk šie laikai jau ne Sovietų (upasi gospodi), juk sienos atvertos kiauriai ir niekas nedraudžia vykti kur nori ir kiek nori ir pamėgint pakeisti savo sumauto gyvenimo, egzistavimo savo vargano...
Pvz, nuo ko galima būt pradėti:
Tarkim aš, būdamas pačiamjėgų žydėjime, nusipirkčiau kuprinikę už 30 litų, įsidėčiau ten teptuką, dar vieną kitą dažymui tinkamą įrankį, špaklentikę ir panašiai, Nusipirkčiau bilietuką tarkim į Oslo už , tuoj patikrinsiu už kiek dabar galima nupirkt
http://www.ryanair.com/lt
pvz gegužės 11 -ai dienai jis kainuotų 50.50 LTL
arba į kokią Švediją Stockholm Skavsta gegužės 12 nuskrisčiau už 13.60 LTL ir čia jau su viskuom, su visais mokesčiais su viskuo, nes jų , tų mokesčių paprasčiausiai nėra šiuo metu, nes akcija tokia eina
Jei tu Vaidi galvosi mąstysi 3 dienas, jie jau atsiras ir tas bilietuks kainuos gal 100 gal 200 lietuviškų, bet juk tai- irgi ne pinigas, jei tu nori kardinaliai pakeisti savo gyvenimą , ar ne ?
Taigi, išlipi norveguose su kuprinike, įkvepi gaivaus oro ir išsiėmęs iš ten virtą kiaušinį ir pasisotinęs, praadedi ieškot, kuriam čia ūkininkui nudažius namą. Surast bus nesunku, manau, nes jie ten juos dažo kiekvienais metais , ir jiem turi šviest jie tie namai, blizgėt kaip nauji iš tolo. Jei darbą atliksi gerai, kaimynas to norvego irgi tavęs paprašys, kad ir jam nudažytai. Nes tu dažai kruopščiai ir žymiai pigiau, nei kad kažkokia kaimynystėj esanti firma....
Po poros mėnesių, paskačiavęs pamatysi, kad tu jau uždažei visą savo metinę algą iš 2-jų o gal ir iš 3-jų padauginus. Taigi dabar jau tu gali važiuot namo ir likusius 10 mėnesių žvejot atsipūtęs Lietuvoj, nes jau turi iš ko gyventi... Bet gali darbuotis toliau, jie tau sveikata leidžia, ir pinigiukų nori dar daugiau, tarkim kateriui nusipirkti....
Na va, vieną formulę, jei tai galima pavadint, išdėsčiau. Bet tų formulių yra n, tam kas nori pakeist gyvenimą, o tam , kas nori kad kristų kepti visščiukai iš dangaus, kas nori mėgor savo lovikės šiltai, prie šmonikės šilto šono, bet piktos kaip raganos,nes vyras nieko neuždirbo,o ir tą uždirbtą išleido akcijioniam alui, ir dar 5-is voblikus parsineš kišenėj, kur kainos buvo po 30 lt, o ji nuplėšė, paparšė kad pardavėja užspaustų po 5-lt ir jau įsivaizduoja esąs genijus, tokiu būdu išdūręs žmoną mylimiausią savo. Tokiam niekad negelbės jokios formulės....
Jisai taip darė, daro ir darys, gėrė, rūkė, rūkys ir dejuos pastoviai, kaip gyventi yra blogai
O aš sakiau ir sakysiu, Doni,-gyvenims yra nuostabus, kuriame pilna nesuskaičiuojamų galimybių yra

, tik reik nesnaust, nesnaust, pajudint smegenikes, jei jos dar ne visos išskalaustos pigaus alkoholio. Čia ne tau, Doni sakau, nepagalvok, nesupyk, čia taip, aplamai ....
Aš manau, kad Dievas, kurdamas žmogų, kažkur pervertino savo sugebėjimus. – O. Vaildas.