Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #265347   Vaidis
 17 Kov 2011 13:21
sonca rašė:Žalieji visame pasaulyje pasižymi pernelyg dideliu (mano manymu) radikalumu. O tas nėra gerai.
bet nemažai ir nuveikia jie, nebūtų jų, kaži kokią gamtą ir ekosistemą beturėtų pasaulis :?
 #265349   sonca
 17 Kov 2011 13:23
Negaliu ginčytis :) Turbūt jų dėka Europiečiai suprato kaip svarbu išsaugoti aplinką ir bioįvairovę kol ji dar visai nesunaikinta.
 #265351   Skumbrotas
 17 Kov 2011 13:31
Vaidis rašė:
sonca rašė:Žalieji visame pasaulyje pasižymi pernelyg dideliu (mano manymu) radikalumu. O tas nėra gerai.
bet nemažai ir nuveikia jie, nebūtų jų, kaži kokią gamtą ir ekosistemą beturėtų pasaulis :?
Apie žaliuosius ir jų veiklą labai taikliai pašnekėjo A.Čekuolis vienoje iš paskutinių "Ekovizijos" laidų :) Sutrumpintai teiginiai buvo tokie - propaguoja "kovą" su globaliniais reiškiniais, tokiais kaip klimato kaita, atšilimas ir pnš., kas iš esmės yra natūraliai vykstantys procesai, ir kuom lengviausiai prigązdint žmones, t.y. rinkėjus, o štai tokie dalykai kaip aplinkos šiukšlinimo problemos, atliekų perdirbimo techologijų propagavimas, vartojimo mažinimo siekimas jiems yra "per žemo lygio", nepopuliarūs tarp rinkėjų, todėl gudriai nutylimi :-D
 #265355   Skumbrotas
 17 Kov 2011 13:45
Nusivyles aš tais visais garsiai rėkaujančiais žaliaisiais... Tipiškas pavyzdys E.Gentvilas, kuris politinę karjerą pradėjo kaip aršus žaliasis... Teko tais laikais ne vienoj jo organizuotoj talkoj dalyvaut kuopiant visokį mėšlą iš Minijos pakrančių, teko asmeniškai tada su juo susėdus per atokvėpio pertraukėles diskutuot tom temom, gražiai viskas atrodė.... Išėjo žmogus į didelius valdžios vandenis - ir kas iš to :?: Būdamas KLP meru pavasariais organizuodavo pajūrio valymo akcijas, bet visuomet "užmiršdavo" pasirūpint, kad kalnai surinktų šiukšlių maišų būtų išvežti ten kur priklauso.... Invalidų pliažę tebėra užrašas nuo pereitų rinkimų "liberalai prieš giliavandenį uostą" - dabar būdamas KVU direktorium rėkia "giliavandenis uostas turi būti"...
 #265412   Vaidis
 17 Kov 2011 17:12
vienu žodžiu, nesuprasi ten jų, vieni ant kitų bačkas ritina ir abu šventi :[anuol :-vimt
 #272612   Sokratas
 11 Bal 2011 06:27
o bliam, o kur liko ta issivysčiusi diskusija, apie pragyvenimą šiais laikais, kur Skumbrotas mane apšaukė melagium, mafijos vadeiva, aš atsakiau, kad toks nesu ir paaiškinau kodėl. Kur Vaidis norėjo sužinoti, iš ko aš gyvenu nedirbdamas, ir išsiteirauti ,,sėkmės" formulės. Nors aš jokios sėkmės čia nematau, važinėdamas iš jūsų nusipirktom dėvėtom padangom, nes jum jau reik naujų, o man -pats tas , nes pigu, gyvendamas kukliam būstelyje, o ne 3-aukėtėj pilį užsidaręs žiemą vienam kambariukį, nes kitų 18-ikos nesugebu apšildyti. Kaip sakiau, geriau žiemas leidžiu Kanaruose, kur jokio šildymo nereikiai, drabužių irgi nereikia, o maistas- pigutėlis, jei , aišku, neturi įpročio maitintis jų ten vytintais kumpiais. Vynas tenais kainuoj 0,7 euro litras. Alaus kaina -irgi tokia pati. Kai jūs čia kaifuojat pirgkdami akcijinį kokį ten alų, ten vistiek bus dvigubai jis pigesnis ir be jokių akcijų..... tik taupumą ir galvos ant pečių panaudojimą reik įjungti Vaidi, vat ir bus tau ,,sėkmės formulė"....
Na tiek to, kažkam nepatiko, ištrynė, tai perkeliam ją į kitą vietą, gal čionais...:
 #272617   Sokratas
 11 Bal 2011 07:29
Nei kart, Doni, nesu pasakęs kad Llietuvoj man blogai. Kažką tu čia maišai, brangusis. Žvejot Lietuvoj yra super, gyvent super, tik uždirbt tai jau nelabia išeina lietuvoj gyvenant, tiksiau kai kam išeina, bet tik 1-am gal iš 1000-io. o čia blogai ar gerai, nznz. man vienodai,va ką esu ne kart minėjęs. Tau irgi, rišant muses ir prakalinėjant jas tiems, kas jų nemoka susirišti, yra gerai, man irgi gerai, bet yra kur kartais būn geriau, pragyvent eina pigiau....

Taigi ,,sėkmės formulė", jei taip galima pavadinti....Nors kaip sakiau, jokios sėkmės čia nėra, Vaidi, nėra.

Aš ne koks Dievas, kad galėčiau nurodinėti žmonėms kaip gyventi, bet padiskutuoti galime. Taip, aš sugebu pragyventi nedirbdamas ir galėsiu dar ne vienus metus, nes mokėjau taupyt, kai ne kurie pinigus taškėt į kairę ir dešinę, nes manėt, kad pakilimas bus amžinai, neateis jokia krizė.... \dabar aišku, gailitės, bet šaukštai jau po piet, ir atėjus vėl geriems laikams, jūs (kaikurie, ne visi), vėl taip pat elgsitės, nes jum pinigs spaudžia kišenę ir jūs kitaip negalit, tokius jumis (kai kuriuos ) sutvėrė gamta ir fsio: SauliusM kaip pirko voblerius krūvom, reik nerei, taip ir pirks (nesupyk Sauliuk),Xrapas -irgi (nesupyk Xrapai), ar Savas(nesupy Savas). Oj ne, Savas pats pasidarys, sorry,sorry, sorry. Bet jie gali tai sau leisti, nes jie yra genijai. O tiek-kurie tai daro uždirbdami tik minimumą, yra patys tikriausi ligoniai. Ir liga ta yra- nepagydoma, arba labai sunkiai pagydoma.
Taigi, Vaidis ir kiti, kuriems įdomu, kaip pasiekt tą,,sėkmę", pavadinkim taip:

Pirmiausiai reik pakeist mąstymą galvikėj savo 180 laipsnių kampu. tas kas dirba, leidžia dirbti už minimumą, mano manymu, neturi savigarboas, atleiskit, ponai, už tokį išsireiškimą.... Nors, kai kuriems tai yra išsigelbėjimas nuo bado ir nieko čia nepadarysi. Faktas, geriau eit darban už 600 lt į mėnesį, nei marint šeimą badu....
Bet nesunku paskaičiuot, kiek toks žmogus turės santaupų pradirbęs 10-20-30 metų. Taigi, skaičiuojam, dauginam, dalinam, pridedam, atimam ir gaunam lygiai- 0,00 lt jis bus susitaupęs prieš pensijai ateinant...
Bet juk šie laikai jau ne Sovietų (upasi gospodi), juk sienos atvertos kiauriai ir niekas nedraudžia vykti kur nori ir kiek nori ir pamėgint pakeisti savo sumauto gyvenimo, egzistavimo savo vargano...
Pvz, nuo ko galima būt pradėti:

Tarkim aš, būdamas pačiamjėgų žydėjime, nusipirkčiau kuprinikę už 30 litų, įsidėčiau ten teptuką, dar vieną kitą dažymui tinkamą įrankį, špaklentikę ir panašiai, Nusipirkčiau bilietuką tarkim į Oslo už , tuoj patikrinsiu už kiek dabar galima nupirkt http://www.ryanair.com/lt
pvz gegužės 11 -ai dienai jis kainuotų 50.50 LTL
arba į kokią Švediją Stockholm Skavsta gegužės 12 nuskrisčiau už 13.60 LTL ir čia jau su viskuom, su visais mokesčiais su viskuo, nes jų , tų mokesčių paprasčiausiai nėra šiuo metu, nes akcija tokia eina
Jei tu Vaidi galvosi mąstysi 3 dienas, jie jau atsiras ir tas bilietuks kainuos gal 100 gal 200 lietuviškų, bet juk tai- irgi ne pinigas, jei tu nori kardinaliai pakeisti savo gyvenimą , ar ne ? :)

Taigi, išlipi norveguose su kuprinike, įkvepi gaivaus oro ir išsiėmęs iš ten virtą kiaušinį ir pasisotinęs, praadedi ieškot, kuriam čia ūkininkui nudažius namą. Surast bus nesunku, manau, nes jie ten juos dažo kiekvienais metais , ir jiem turi šviest jie tie namai, blizgėt kaip nauji iš tolo. Jei darbą atliksi gerai, kaimynas to norvego irgi tavęs paprašys, kad ir jam nudažytai. Nes tu dažai kruopščiai ir žymiai pigiau, nei kad kažkokia kaimynystėj esanti firma....
Po poros mėnesių, paskačiavęs pamatysi, kad tu jau uždažei visą savo metinę algą iš 2-jų o gal ir iš 3-jų padauginus. Taigi dabar jau tu gali važiuot namo ir likusius 10 mėnesių žvejot atsipūtęs Lietuvoj, nes jau turi iš ko gyventi... Bet gali darbuotis toliau, jie tau sveikata leidžia, ir pinigiukų nori dar daugiau, tarkim kateriui nusipirkti....

Na va, vieną formulę, jei tai galima pavadint, išdėsčiau. Bet tų formulių yra n, tam kas nori pakeist gyvenimą, o tam , kas nori kad kristų kepti visščiukai iš dangaus, kas nori mėgor savo lovikės šiltai, prie šmonikės šilto šono, bet piktos kaip raganos,nes vyras nieko neuždirbo,o ir tą uždirbtą išleido akcijioniam alui, ir dar 5-is voblikus parsineš kišenėj, kur kainos buvo po 30 lt, o ji nuplėšė, paparšė kad pardavėja užspaustų po 5-lt ir jau įsivaizduoja esąs genijus, tokiu būdu išdūręs žmoną mylimiausią savo. Tokiam niekad negelbės jokios formulės....

Jisai taip darė, daro ir darys, gėrė, rūkė, rūkys ir dejuos pastoviai, kaip gyventi yra blogai
O aš sakiau ir sakysiu, Doni,-gyvenims yra nuostabus, kuriame pilna nesuskaičiuojamų galimybių yra :lol: , tik reik nesnaust, nesnaust, pajudint smegenikes, jei jos dar ne visos išskalaustos pigaus alkoholio. Čia ne tau, Doni sakau, nepagalvok, nesupyk, čia taip, aplamai ....
 #272623   senelis
 11 Bal 2011 08:04
Siaip tai as neskautau sito pono pezalu,bet kai pamaciau,kad tai instrukcija,kaip tapti turtingu ir laimingu,nusipirkus kuprine,teptuka ir bilieta uz 50 lt i uzsieni,tai susimasciau... Kaip gerai,kai zmogui reikia tik paest,vyno uz 1 eura nusipirkt,ir dar kaifas pasigirt,kad yra toks sumanus,o tie,kurie dirba uz minimuma yra niekam tike,luzeriai...
Pasakysiu atvirai - pasislykstejau tais paistalais... Juk kiek zmoniu dirba uz grasius Lietuvoje,nes nenori palikti seimu,senu tevu,nenori,kad paaugliukai vaikai augtu pas senelius arba gatveje.
Tai visa laime,kad tokiu bobiu,kuriems cia ,Lietuvoje,viskas taip brangu,pilka ir slykstu labai apmazejo (nekalbu apie visus isvykusius i uzsieni,tarp kuriu ne tik tie,kurie i kuprines teptuku ir spakliuociu prisideje,jik i uzsienius isvaziavo ir nemazai gydytoju,mokytoju ir mokslininku) Kiekvienas musu turime pazistamu,artimuju,isvykusiu is Lietuvos,bet vadint luzeriais tuos,kurie pasiliko... Vemt vercia tokiu buduliu kalbos.
Duok Dieve,kad tau,Bobi,ten pasisektu integruotis,kad pradetum jaustis pilnaverciu pilieciu,kad taves ten nelaikytu treciarusiu juodadarbiu,bet tai beveik neimanoma,nes isties laimingas zmogus gali jaustis tik gimtineje,kokia ji bebutu...Bet tai jau mano nuomone,nors niekada negali zinoti,ar paciam neteks ieskot tokios "laimes"...
 #272624   Sokratas
 11 Bal 2011 08:11
aš tavęs , Seneli, neįžeidinėjau nei karto, o tu mane-jau nebesuskaičiuočiau-
kiek...
Su priešpaskutinio tavo sakiniuo antra dalim sutinku, ir aš taip manau...
O rašydamas tuos ,,pezalus,kaip išsireiškei, aš, atrdo, pasakiau, kad čia ne receptas, ne konkretųs pasiūlymai, o tik pamėginimas padėt susimąstyt kai kuriems.....
O tu nori skaityk, nori neskaityk, čia jau tikrai prievartos nėra...
Paskutinį kartą redagavo 1 Sokratas. Iš viso redaguota 11 kartus.
 #272626   gintars
 11 Bal 2011 08:12
Bobi tai ka rasei anam poste, tai nieko naujo, cia eilinis darbo uzsienyje pavyzdys, kaip ir dirba daugauma musu jaunimo. tik daugumai is ju grizus atgal i lietuva neuztenka proto tuos pinigelius atsideti ir pasitaupyti, jie buna isleidziami brangiom masinom, ir nesibaigiantiem lebavimam, taskant pinigus i kaire ir i desine. bet aisku yra ir protingesniu, kurie ta pinigeli pataupo ir galvoja i ateiti. pazystu ir vienokiu ir kitokiu zmoniu. tie kurie pinigus svaisto tai ir nera ka sneket su jais, o tie kurie pataupo jau perkasi savo namus ar butus. o dirbo jie uzsieni tik kokius 3-4 metus po 5-6 menesius.
aisku tavo pateiktas pavyzdys apie dazyma, tai pakankamai drasus ir abejoju ar nuvaziavus taip is idejos lengvai rastum kam ta nama nudazyt... bet esme aiski, ir protingi zmones tuo naudojasi.
aisku taip nedirbsi visa gyvenima, bet pradziai kad turetum kazka savo visai neblogai.
Paskutinį kartą redagavo 1 gintars. Iš viso redaguota 11 kartus.
 #272627   Sokratas
 11 Bal 2011 08:15
jo jo jo, visiškai sutinku, tikrai lengvai nerastum nuvažiavęs. Geriausiai susirasti jau čia bebūnant, bet juk čia tik pamąstymai....
 #272628   senelis
 11 Bal 2011 08:19
bobis rašė:aš tavęs , Seneli, neįžeidinėjau nei karto, o tu mane-jau nebesuskaičiuočiau-
kiek...
Tu ne mane izeidineji,tu menkini ir niekini tuos,kurie ne tokie shustri ir nesugeba taip kaip tu duotis po Europa,taip lengvai susirasti darbo ir taip puikiai,be rupescio gyventi,neskaiciuojant kiekvieno cento. Sekmes tau ir toliau.
 #272630   Donis
 11 Bal 2011 08:22
bobi>
1.Musiu risimas ir prakalinejimas nemokantiems ju susiristi- man ne darbas, o jei tai butu darbas, as ju LT nepardavineciau, nes dvigubai brangiau jas parduodu skandinavams. Cia mano hobis, malonumas laisvalaikiui,ir tu musiu kaina tik uz medziagas yra, o pinigus gaunu uz sekmingas investicijas, kurios buvo savu laiku, savo vietoje, dirbu per keleta darbu, kurie man teikia malonuma, nes tai susije su mano hobiu.
2. As suprantu keliones ne uz 50 lt keliolikai valandu i kita sali patupet po palme, o keliones savaitems, su tikslu kazka nuveikt, daug pamatyt ir pan. Zvejybines pazintines keliones kainuoja tukstancius litu.
3. Reikia gerbti visus zmones dirbancius ir uz puse minimumo. Jei kazkas nesluos musu gatviu kaip Jus pats bepraeisit? Ar tiesiog nematot toliau savo nosies?
4.Aplamai Jus stipriai pasikeles zmogus, kuris norit pasirodyti uz visus auksciau, nes visi cia LT kvailiai ir pan.
 #272633   Sokratas
 11 Bal 2011 08:31
tikrai ne, labai gailiuosi, kad toks įspūdis susidaro ir mano parašymo. bet,matyt, kitaip neišeina man nupasakot, tikrai nepasikėlęs, Doni, oj klysti....oi klysti...

Seneliui: tikrai nei vieno nemenikinu, nei vieno neturiu omenį konkrečiai. man gaila, kad tu , prtiimi tai asmeniškai, nors aš, rašydamas iš vie neturėjau nei vieno čia iš jūsų galvoje, nei vieno

Rašiau šiaip, aplamai, kad iššaukt diskusiją, Seneli, Senučiuk tu mano....
 #272634   Sokratas
 11 Bal 2011 08:35
Taip , Doni, kelionės už 1000-ius-yra super, bet kuris tai gali sau leisti? kuris? aš tai negaliu, per daug taupus esu ir gaila man būtų, tikrai gaila. Tikrai labai labai mažai kam iš mūsų įmanomos jos....
 #272635   Sokratas
 11 Bal 2011 08:38
senelis rašė:
bobis rašė:aš tavęs , Seneli, neįžeidinėjau nei karto, o tu mane-jau nebesuskaičiuočiau-
kiek...
Tu ne mane izeidineji,tu menkini ir niekini tuos,kurie ne tokie shustri ir nesugeba taip kaip tu duotis po Europa,taip lengvai susirasti darbo ir taip puikiai,be rupescio gyventi,neskaiciuojant kiekvieno cento. Sekmes tau ir toliau.
Seneli, rūpesčių man pakanka, patikėk...gal neteisingas įspūdis susidaro. Nniekas neduodama lengvai, oj niekas, nei man, nei kitam/.
 #272637   Sokratas
 11 Bal 2011 08:43
Donis rašo: 3. Reikia gerbti visus zmones dirbancius ir uz puse minimumo. Jei kazkas nesluos musu gatviu kaip Jus pats bepraeisit? Ar tiesiog nematot toliau savo nosies?

taip turi kažkas ir tą darbą atlikti, faktas, bet juk ir alga turėtų būt už tai mokama, o ne tik grąšiai egzistavimui. Pvz Kanaruose valytojas gauna apie 800 eurų. Vienas laimingas , patenkintas , ypač jei jis iš mūsų pusės atvažiavęs, o kitas nesugeba pragyventi...

Nu bliamba. nesu aš pasikėlęs, Doni, na nesu, kaip tau įrodyti... gal kiek kitoks nei dauguma, bet ne pasikėlęs, ne ne ne...
 #272666   Skumbrotas
 11 Bal 2011 10:26
bobis rašė:..... Pvz Kanaruose valytojas gauna apie 800 eurų. Vienas laimingas , patenkintas , ypač jei jis iš mūsų pusės atvažiavęs, o kitas nesugeba pragyventi...
........
Kas tai valytojai moka algą - tu ar kitas krūtas lietuvis :?: Ne, alga moka vietinė valdžia iš surinktų mokęsčių, kuriuos sumoka vietiniai Ispanijos piliečiai, kurie DIRBA :!: Jei dauguma ispanų tupėtu po palme ir nedirbtu, neabejotinai valytojos alga būtų kokie 200eur, ir dar reiktu šluot 5x daugiau gatvių :!: O jei absoliuti dauguma piliečių tupėtų po palmėm, kaip kad yra kai kuriose Afrikos valstybėse, tai valdžia išvis neturėtu iš ko to valytojo pasamdyt :!:
Norvegijoj sakai gerai :?: Ir UK sakai gerai :?: Ir Vokietijoj štai įdėjai nuorodą kaip gerai, anea :?: Pagal tave suprasti eina, kad ten pastoviai prikrenta keptų viščiukų, kuriais ir atsiskaitinėja anie lietuviams namų tapytojams :roll: O gal dėl to jie gerai gyvena, kad ten anų kraujuje gimstant įrašyta, kad reik dirbti SAVOJ VALSTYBĖJ, kad savo darbu susikurt savo gerovę, o iš sumokėtų mokesčių sukurt patrauklią socialinę aplinką bei praturtint valtybę :?: Ir taip kiekvienai kartai vis įnešant savo indėlį sukurt klestinčią valstybę, kurioj ir algos žmoniškos, ir senatvė ori :!:
I to nepasieksi nei per dieną, nei per metus, nei per 10 metų, valstybės ir jos piliečių gerovę galima pasiekt tik per eilę kartų. Kas gali būt gero, jei didžioji dalis darbingų žmonių arba dirba ir moka mokesčius kitoms valstybėms, arba paprasčiausiai parazituoja išvis nedirbdami :?: Iš kur čia kas turės galimybę mokėt geras algas, jei pirkėjas pirmenybę atiduoda pigiam kinietiškui šlamštui, ir skersai žiūri į savų gamintojų brangesnę, bet kokybiškesnę produkciją :?: Kodėl pinigus taškantis skandinavas keičia baldus vidutiniškai kas 5 metai, taip aprūpindamas darbu pusę pribaltų ir puse Kinijos, ir dėl to nenuskursta, o gudrus taupus lietuvis baldus perkasi vieną kartą, geriausiu atveju du kartus gyvenime, ir inkščia kad darbo nėra :?: Todėl, kad jei tu neperki kitų darbo produktų, tai tie kiti neturės iš ko pirkti ir tavo darbo vaisių :!:
Ir pabaigai - Bobi, gal tu iš Maklaudų giminės, ir gyvensi jaunas daug šimtų metų :?: Jei ne, tai neabejotinai ne už kalnų laikas, kai nebe rynairo bilietai tau labiau rūpės, bet vizitai pas gydytojus ir pensijos dydis, bo tą ką susitaupei labai greit išleisi vaistams ar pampersams kokiems :!: Ir garantuotai varstysi valdiškų įstaigų duris kaulydamas visokių pašalpų ir lengvatų, bo ta tavo pensijėlė bus mizerna, o tapyt norvegiškų trobelių nebeturėsi jėgų...
 #272671   Sokratas
 11 Bal 2011 10:42
visko gali būt, visko Skumbrotai, Nieks negyvensim su Saule. Beveik 100 procentų sutinku su tavo mintimis...
Tik aš pasistengsiu ir stengiuos, kad taip neatsitiktų. Kaip sakoma, žmogus planuoja, o Dievas juokiasi iš tų jų planų....Kas čia žino kaip ten bus, gal ir taip kaip nupasakojai, gal ne...
Faktas, visuomenės neperauklėsi nei per metus, nei per 10.

šiaip tai Kanarų ,kaip ir kitų kurortų , ekonomika biški kitokia yra, nei nupaskojai, Pinigiukus ten suveža turtingi pilvoti anglai, skandinavai, vokiečiai ir pn....
Šiaip tai ispanai ten didžiausi tinginiai, darbuojas visoke indai babajai ir pn, bet visaip yra visaip...

Ai dar, ispaniška pensija ten uždirbama, jei neklustu, per 5-is metus. O jin yra 600 eurų į mėnesį...
 #272683   sonca
 11 Bal 2011 11:28
Bet tai tie pilvoti anglai, vokiečiai ir skandinavai turtingi ne po palme gulėdami pasidarė. Be tų pilvotų turistų ir vietiniam nebūtų pensijos per 5 metus.
 #272684   Skumbrotas
 11 Bal 2011 11:28
bobis rašė:......
Ai dar, ispaniška pensija ten uždirbama, jei neklustu, per 5-is metus. O jin yra 600 eurų į mėnesį...
O čia jau svaigsti, kaip ir daugelis beje svajoklių :!: Ne 5, o 15m Ispanijoj :!: Pasiskaityk ES šalių pensijų sistemų aprašymus (http://ec.europa.eu/employment_social/s ... dex_lt.htm ), ir suprasi, kad PILNĄ pensiją žmogus įgauna teisę gauti išdirbęs ne mažiau 35 metų, kai kuriose šalyse ir daugiau. O tie visokie "5 metai" ir pnš (LT 15m) yra teisė į dalinę pensiją, kuri proporcingai mažesnė pagal turimą stažą :!: Jei Ispanijoj pilna pensija yra 600eur, tai už 5m gausi 100eur. Ir taip yra visose šalyse. Be to nereik užmiršt, kad visose šalyse pensijos susideda iš 2-3 ar net daugiau dalių. Pvz ant LT dabar yra bazinė pensija 360lt + pagal formulę apskaičiuota papildoma dalis + priedas už darbo metus viršijančius 30m privalomą stažą. UK reik išdirbt pilnai pensijai 40m, teisė į dalinę įgijama po berods 10m, bet kadangi ten labai mizerni SD atskaitymai, tai ta pensija pilna tėra 600-800 svarų mėnesiui. Ten priimta, kad žmogus pats privalo kas mėnesį kaupti savo pensijai pinigus pensijų fonduose ar kituose IF. Panašiai Airijoj. Skandinavijos šalyse irgi teisė į dalinę pensiją įgyjama turint 5-10m, pilną tik turint pilną privalomą stažą, tik ten žvėriški SD mokesčiai ir ta pagrindinė pensija gan nemaža, bet nepaisant to ten irgi žmonės kaupia papildomaio, be to ten stambiose kompanijose dar yra ir kompnijų formuojamos papildomos pensijos fondai.
Taip kad reik ne bobučių klausytis, o skaityt kas įstatymuose parašyta :/braj;
 #272705   Sokratas
 11 Bal 2011 12:42
gali būt, nesiginčiju, vadinas mane norėjo apgauti, aš nesitikslinau, nes nepretenduoju kol kas į ta pensiją...
Šiaip tai stažas pas mane 25 berods metai yra, taip kad jau dalį nemažą aš esu jos užsidirbęs... O ką man reikėjo daryt, kai nedatempus iki tų 25-ių gal 2-jų mėnesių atleido dėl etatų mažinimo, ar kažkaip ten kitaip jie sumąstė, kad išeitinės nemokėti. Tu gi nepakvietei pas save tada padirbėti, tik pasakei, pasuk gerai galvą, pažiūrėk kas tau patinka ir sugalvosi ką veikti :).
Aš gi, žvejojau metus laiko ir, net tik meškere mosavau, bet ir galimybių ieškojau, galvą įjungęs mąsčiau, kaip čia toliau pasielgti. kai čia man geriau gyvenimą pakreipti....galėjau ir toliau meškerioti dar nemažai metų, iš bado nebūč miręs, santaupų, tikrai turėjau, jau aiškinau, atrodo... kai kitas atpylęs 8-ias val lėkdavo pas žmonikę ilsėtis, aš lėkdavau į kitą darbą, nes sveikatos ir noro užsidirbt turėjau oj oj oj kiek.... o ir bizniuką vieną kitą prasukdavau, tada gi, kai Gorbačiovas atleido vadikes, oj kiek būdao veiklos, visa Jugoslavija, Lenkija, Rumunija Latvija apvažiuota,ir ne ilsintis,ne pramogaujant (nors ir to netrūkdavo, jauni buvom), miegant mašinose, autobusuose savaitėmis, karttais net mėnesiais...kiti gi tuo laikotarpiu, dejavo kokios mažos algos kiek mažai tų rublių ar meškiukų tegaunam. Dejavo, bet nieko nedarė....Tu darei, dar vienas kitas darė, bet dauguma tik dejavo ir dar nuėję į darbą, mąstė, kaip čia daugiau pavogus išnęšus iš to darbo....
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 165
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė