Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #255103   savas
 09 Vas 2011 15:17
Nuo senu laiku metalines blizges poliruodavo, kaitindavo ir lakuodavo. Naudodavo paprasciausia bespalvi "capon" laka. Kai jis isdziuna - jokio kvapo nelieka. O jei koks zuveliokas nubrauks dantimis truputi - nesunku pakartot lakavima. Jei jau poliruot, tai siulyciau rankytem, kad gautusi su seseliukais ir patamsejimais.
 #255110   mixas
 09 Vas 2011 15:37
nagų lakas tebuvo tik pasiūlymas :cool: galų gale abejoju ar upėtakis turi laiko apžiūrėti, pauostyti ir pagalvoti, kibti ar ne :)
 #255130   Rafal
 09 Vas 2011 16:10
savas rašė:Nuo senu laiku metalines blizges poliruodavo, kaitindavo ir lakuodavo. Naudodavo paprasciausia bespalvi "capon" laka. Kai jis isdziuna - jokio kvapo nelieka. O jei koks zuveliokas nubrauks dantimis truputi - nesunku pakartot lakavima. Jei jau poliruot, tai siulyciau rankytem, kad gautusi su seseliukais ir patamsejimais.
Gerai pabandysiu o senukose ar ermitaze galima nupirkti to Capon lako?Ir galima placiau apie sita kaitinima ir dazyma blizgiu, butu idomu ir pats pabandyciau :lol: . Gal geresni iseitu tada blizges. ''plot
 #255162   Rafal
 09 Vas 2011 18:45
Labai aciu uz patarima,tikrai padejo. ;-var-var.
 #255174   henyte
 09 Vas 2011 19:52
Fiskius rašė:Dar klausimas, gal kas isivaziduojat kur ieskoti daug maz normalesnio peiliuko tinkamo drozinejimams? Perziurejau bauhofa, senukus, visiskai nieko nera:?
Bauhofe ir daug kur kitur, yra svedisku (mora ir dar kazkokiu) peiliu guminem rankenom ir juodom makstim, kaina ~18-25 lt - vargo neturesi nei su liepa nei su azuolu...
Rafal rašė: Gerai pabandysiu o senukose ar ermitaze galima nupirkti to Capon lako?Ir galima placiau apie sita kaitinima ir dazyma blizgiu, butu idomu ir pats pabandyciau :lol: . Gal geresni iseitu tada blizges. ''plot
Tik nenusinuodyk. Atidares lenkiska "capon" per durna galva prikisau nosi arciau... tai galvojau, kad akys nuo smarves isvarves. Juk yra praktiskai bekvapiu alkidiniu-uretaniniu laku ("jachtiniu") ar zmones naudoja tuos pacius uretaninius lakus tik betonui, bet skirtus vidaus darbams ir atrodo, kad niekas masalams nenutinka...
 #255992   savas
 13 Vas 2011 20:54
Ar bandei kokioj vonioj? Siaip tai reiktu kiek imanoma priekine kilpa prilenkt prie tokios formos ir gabaritu liezuvio, arba liezuvi trumpint, kad nevirstu ant sono. O ka nors patart sunku, nezinant visu plonybiu - kur koks svoris, ar be jo, koks medis ir viso zveriuko mase, na ir t.t. Lengviau butu, jei isbandytum, suzinotum negerumus, surasytum cia... Tada butu galima nagrinet priezastis, del kuriu tas ar anas dalykas nepavyko ar atvirksciai - labai pasiteisino.
Turbut geriausias variantas pradedant daryt vobleriukus, tai bandyt pakartot koki paprasta, gerai zinoma vobleri, kad bet kada galetum palygint su originalu, paziuret kiek skiriasi darbas (jei jau sugebi pakartot forma, svori ir kitus parametrus). Kol nelabai tobulos formos, liezuvelio kampas, nelabai galesi suprast kodel vobleris elgiasi vienaip ar kitaip.
 #255999   Rafal
 13 Vas 2011 21:03
Bandziau vonioi bet dideliu minusu ne pastebejau , tik reikia ji uzvedineti tai reiskia ne dirba jis is pirmo timptelejimo reikia truputi patraukti tik tada pradeda dirbti. Tai didziausias minusas. Ka patartumete kad geriau uzvedinetusi ? Gal pabandyti Cranka padaryti nes man atrodo kad jis greiciau uzsives, o dabar bandziau padaryti minnow tai truputi letesnins darbas gal del to ?
 #256008   savas
 13 Vas 2011 21:21
Del spalvu buc dares biski kitoki papetakiui is Tavo turimu dazu variantu. Pvz:
Paveikslėlis.
Nors nesu tikras, as anu negaudau.
 #257113   tomasia
 17 Vas 2011 20:00
Labas visiems, as cia su tokiu klausimu, pas mane netyciom papuole medienos gabalai keli, tiksliau gavau is staliaus peciu jais kurena, tai senos duru staktos,labai panasus i raudonmedi taciau minkstas ir droziasi pjaunasi kaip per sviesta ir gan lengvas.Stalius sako kad jis nepuna, jo kinvarpos negriauzia ir t.t.Jis toks poretas ir apsidirba lengvai o su svitriniu pasveitus tai ledas gaunasi.Idomu butu suzinoti sio medzio pavadinima.Is kart pabandziau nudrozt ale JERKA su paprastu peiliuku pirma karta gyvenime droziau :-P
http://www.ipix.lt/images/23194747.jpg
http://www.ipix.lt/images/46812609.jpg
 #257138   savas
 17 Vas 2011 20:46
Arvidys rašė:Radau atsitiktinai,bet manau bus idomu paziuret tiem kas gaminasi patys--->
Tuoj pas mane panasus agregatas gims. Siaurieciu tinklapiuose daug paprastenes konstrukcijos ir geriau iziurimu variantu yra (Rasiejos auksarankiai irgi ne viena turi). ;-)
 #257257   Fiskius
 18 Vas 2011 10:22
Ooooo, cia jau rimta. Parodyk savas, pagal ka konstruosi, mazh ir as kazka panasaus mislysiu :shock: Daug daugiau laiko butu galima skirti voblerio darbui.
Lieka tik dar israsti kazkoki zmoniska buda liezuveliams gaminti :roll:
 #257503   savas
 18 Vas 2011 21:30
Imanoma ir su bulgarke, tik tas pjovimo diskas - freza turi but nezmoniskai astrus. Paprasto pjuklo su kietmetaliu det nepatartina bo apsukos siekia 11 -12 tukstantuku, gali paskum patologoanatomas is kaktos ilgai rankiot nuskraidziusius gelzgalius.Vat nebent toki naudot:
Paveikslėlis
Jei teisingu kampu uzgalastas, tai prie tokiu apsisukimu virsys paprastos frezos svaruma, nes rankinio frezavimo agregato apsukos buna kazkur 28 -36 tukstanciai. Dauginam is max triju asmenu - turim iki kazkur 100 000 prisilietimu per minute prie ruosinio. Ant turbinkes uzdejus toki - turesim apie 480 000... :shock: Aisku tik teoriskai, nes nieks nepagalas visu dantu tiksliai vienodai. Skirtumas tik tas, kad toks diskas frezuos skersai medzio pluosto, ale kiek esu susidures su tokiais darbais tai galiu pasakyt, kad paskum su svitriniu prisilietus, tik daugiau pasiausi pagali net ir su "nuliovke" slifuodamas.
 #257510   Fiskius
 18 Vas 2011 21:54
Bet yra gi ten visokiu tu diskeliu bulgarkems, tinkamu medziui... reiks patyrinet parduotuves :roll:
 #257577   PRobe
 19 Vas 2011 09:37
Man tai tokie aparačiukai dvejopus jausmus sukelia iš vienos pusės gerai but toki turėti, tiksliau išsidroštų lyg ir mažiau vargo , o iš kitos pusės ar bespėsi kitus veiksmus atlikti kai aparatėlis vis keps ruošinukus, arba prisigaminsi pakankamai, o aparačiukas be darbo stovės. Nebent pasidalinti su kolegomis pvz. atvažiuoju pas sava su savo malkom ir pavyzdžiu, paprašau išsidrožti (aišku ne už dyką) kiek tai rošinukų... nesupyk savas čia tokie tik pamastymai. ;-)
 #257589   Fiskius
 19 Vas 2011 10:44
PRobe rašė: o iš kitos pusės ar bespėsi kitus veiksmus atlikti kai aparatėlis vis keps ruošinukus
Nu tai negi tas aparaciuks butinai tures dirbt istisai? :lol: Prisidarysi 10-20 buratinu ir eik toliau, kitas operacijas daryk. Be to galima gi paimt, paaukot koki gamyklini vobleri ir pasidaryt tikslia jo kopija, kas rankom darant, yr gana sudetingas reikalas.
Man tai labai patink, kol kas as esu smarkiai uzsideges pasidaryt kazka panasaus, vakar kuri laika uzmigt negalejau, galvoj vis brezinius deliojau :-D
 #257612   savas
 19 Vas 2011 12:24
PRobe rašė: nesupyk savas čia tokie tik pamastymai. ;-)
Buta ko. Teisingi pamastymai, bo vien sau tokiu kiekiu, kiek tokios staklikes paruost gali - nereiks. As tik noriu palengvint ir pagreitint pati drozimo procesa, plius tikslumas - irgi geris. Galu gale butu galima be sirdies skausmo eksperimentuot, nebijant sugadint ilgai "glostyta" ruosinuka. Dabar gi, jei nepavyksta kas, gaila ir sugaisto laiko ir ne visada eina suprast del ko tas medinukas oziuojasi. Jei butu kruva vienodu (santykinai) - susizymi numerius, susirasai tikslias balasto vietas ir svorius, sudedi skirtingus liezuvius, ju kampus... per viena serija gali atrast kazka panasaus i tai, ko norejosi, na ir paskum kartot. O dabar... :roll:
P.s. Siaip tai galiu garantuot, kad didziaja laiko dali tos staklikes be darbo stoves. Pas mane daug visokio velnio, katras idomus buvo, kol padarai, kazkiek pasinaudoji ir numeti, nes atsiranda kazkas naujesnio kas sudomino. Nieko nepadarysi - toks jau esu ir matyt nebepasikeisiu.
 #257624   ZILVA von jurasemia
 19 Vas 2011 12:51
PRobe rašė:Man tai tokie aparačiukai dvejopus jausmus sukelia iš vienos pusės gerai but toki turėti, tiksliau išsidroštų lyg ir mažiau vargo , o iš kitos pusės ar bespėsi kitus veiksmus atlikti kai aparatėlis vis keps ruošinukus, arba prisigaminsi pakankamai, o aparačiukas be darbo stovės. Nebent pasidalinti su kolegomis pvz. atvažiuoju pas sava su savo malkom ir pavyzdžiu, paprašau išsidrožti (aišku ne už dyką) kiek tai rošinukų... nesupyk savas čia tokie tik pamastymai. ;-)
O man tokie aparačiukai vienopą jausmelį kelia - prakaitėlio chebryte kiekį sumažint norit , kuris kapsi no nosies ant ruošinuko , vargelio , širdies kuo mažiau įdėt ir , kad daug , kad kibirais , maišais nešti eitų .....
 #257651   piatras
 19 Vas 2011 14:41
O gal profesionalai nupieštų kokias laiko sanaudas sudaro drožimas ir t.t. Dažymą automatizuokit, būsit karaliai... :-D
 #257832   ZILVA von jurasemia
 20 Vas 2011 12:16
piatras rašė:O gal profesionalai nupieštų kokias laiko sanaudas sudaro drožimas ir t.t. Dažymą automatizuokit, būsit karaliai... :-D
Sveiki vyručiai , sveiks Piatrai ,
na niekaip aš neperkandu jūsų ....jūs susiruošėt aplenkti Salmo kuri neseniai pardavė štatuose milijoninį voblerį (ar pardavė ar padarė chren znaėt , bert koks skirtumas) , jūs ką ruošiatės prikepti jų kaip blynų ? ...aš tai galvoju kaip man čia susilėtinus dirbant be jokios technikos , o jūs imat laikus skaičiuot , imat dažymus automatizuot ....
Sauliau , tavo tokie originalūs rankų darbo , vienetinio dažymo , ką tu ruošies daryt dabar? Kepsi blynus ? Tai tada dėk teptukus į šoną ir kam betapyt , pirk fotiką , gerą kopijavimo aparatą ir nebereiks nei paveikslų nieko nebereiks , užteks ir reprodukcijų ....
...nekvailiokit vyručiai , blynų ir be mūsų prikeps kitajozai , kam dar darytis lietuvišką padebesių karalystę , nors ....girdėjau korėjiečiai Tauragėje atidaro kažkokią gamyklą , reiškia darbo jėga lietuvoje jau ima darytis pigesnė nei Padebesiuose .....
Piktai čia aš , na kaip yra taip , bet matau man ,,blynų" filosofija ne filosofija .
 #257837   Fiskius
 20 Vas 2011 12:37
Zilva, ne kiekvienas tokias rankas kaip tavo turi, kad eidmas ryte i darba isdroztu viena, grizdamas po darbo antra lygiai toki pat voblika.
Bent as tai pagrybauju nemazai is rankos darydamas. A vot su aftamatika, manau daug tiksliau galima pridirbt :-D Be to, mane ,kaip automatikos inzinieriui, labai sudomino pats staklyciu konstravimas, mastau daba kasdien kaip ten viska aftomatizuot. Realiai galima butu padaryt jog tereiktu malkas keist, bet man kaip namudiniam projektui tai manau pakaks, kad isdrozus buratina, stakles sustotu :roll: :grin:
 #257842   savas
 20 Vas 2011 13:00
Fiskiau, sustabdymui tai pilna davikliu-jungikliu, dar butinas dalykas - atgaline stumiancios asies eiga. Nors nesunku ir su ranka perjungeja maktelet, tereiks is abieju pusiu po kontakta pastatyt galiniuose taskuose. Anie tai butini, bo nezinosi kada uzsiziopsosi...
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė