Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #244385   bazz2x
 30 Gru 2010 11:55
Sakykit, o pintuko spalva turi labai dau itakos sapalu zvejyboje?
 #244393   audrutis
 30 Gru 2010 12:43
Gaudant sapalus pavasari pintuko spalva visiskai neturi itakos. Vasara, kai vandens maziau, jis skaidrus, sapalam maisto apsciai ir jie isrankesni bei atsargesni - nezinau. Nelabai gaudau vasara.
 #244539   Evaldas Z
 31 Gru 2010 00:06
kaip, tik siemet pradejes, besiruosenciam pradeti, galiu papasakoti si ta apie pradzia... :-D
pirmiausiai upes.dideliu nemegstu...
kota pritaikiau turima (ir gana sekmingai) shimanke alivio 220 iki 14g. privalumai mano akim, kad sis fastas turi pakankamai jegos valdyt sapala, o iklijuota virsune pagerina lengvo masalo metima ir rodo maziausiu vobliku darba, o tiksliau-nedarba, kai masalas, pasigaves koki sapeli nustoja tinkamai virpet. uz gaudyma vobleriais microdziginiu spinu su iklijuota virsune mane cia aisku gali ir nukryziuot :grin: rite - zauberis 2000. valas pradzioj buvo stroftas 0,16 (man patiko, eseriam naudoju senokai ir naudosiu toliau) , paskui, Audrucio padrasintas visgi uzsidejau nuo pavasario krepsyje prasinesiota bugneli su 0,1 pintu+80cm 0.16 fliuriko (iki galo neisidrasinau :-D ). masalus pirkausi pagal kitu atsiliepimus, paskui kazkas pradeda aisket-atsirinksi. del slangavotesnio koto - fast action man visgi labiau priimtina. siaip, bijodamas, kad man nepavyks/nepatiks, stengiaus perdaug neinvestuot. po to pasirode, kad pavyko/patiko, bet investuot reik tik i masalus. na, bet cia jau liga. atrodo ir kimba, ir viskas normaliai, bet va reiktu dar to, gal dar tas butu kibesnis, o ziurek jau ir keleto dezuciu talpumas daros permazas... :-D
kota irgi keisiu. bandysiu jamt norstream ultra 2.44m 2-12g. visgi nei vienas save gerbiantis zvejas netampo vobliku spinu su iklijuota virsune :-D
 #244554   audrutis
 31 Gru 2010 08:33
Evaldai, nu ir kaip tau ispudziu skirtumas gaudant pintuku ir gaudant mono? :)

Jei mano parabolikas nebutu jautrus, t.y. jei nejausciau kiekvieno vobleriuko vibracijos, ko gero ir as pereiciau prie greitesnio koto. Taciau kadangi maniskis labai jautrus, plius su paraboliku traukt sapala man smagiau, tai ir keist nieko negalvoju. Netgi kitaip reiktu pasakyt - si kota as pirkau butent sapalam, nusiziurejes nuo kolegos :)
 #246575   Evaldas Z
 07 Sau 2011 14:05
apie ispudziu skirtuma zinojau... panasiai buvo ant lydekinio spino uzdejus pinta, paskui ant eseriu isbandzius. tik va sapalam kazkaip nedrysau ilgai... bet geriau veliau, negu niekad. man jau daba rankos niezti, o dar tiek laukt iki pavasario. nebutu tiek sniego, tai si siltaji savaitgali tikrai varyciau paupiu pasivaiksciot...
 #246576   Jurginas
 07 Sau 2011 14:06
audrutis rašė:Gaudant sapalus pavasari pintuko spalva visiskai neturi itakos. Vasara, kai vandens maziau, jis skaidrus, sapalam maisto apsciai ir jie isrankesni bei atsargesni - nezinau. Nelabai gaudau vasara.
A mono ar fluoro pavadoko neriši?
 #246632   linaspvlts
 07 Sau 2011 17:19
galiu pasidalint savo patirtim is sapalu zvejybos.
Naudoju pintuka 6 lb.Nepasakyciau kad jiems turi labai daug itakos,kalbant apie tai.Sapals strategas,atsargi zuvis,staigus masalo griebimas.Mano galva,zuvis turi jaustis saugi savo teritorijoj,norint tiketis kibimo.T,y menkiausias neatsargumas parodant jog tu ju akiraty,ir viskas gali but sudinta.Is kuo toliau juos pasieksit,tuo sekmingesne zvejyba.
Ne karta teko stebet,kaip traukiant pro sanasu kupsta,kur jie laikosi,jie praleidzia masala,po to apsuka rata,ir puola uz kokiu keletos geru zingsniu is sono.Ispudingai atrodo.
Ziemine ju zvejyba daugiau komplikuota.Nors is kitos puses,drumstesnis vanduo,daugiau maskuoja ju akiraty.Masalai didesni,letesnis ju darbas.
 #246709   audrutis
 07 Sau 2011 23:20
Kiek teko stebet medziojanti sapala, tai jis visada pirmu priplaukimu apziuri grobi, tada nuplaukia i sona, isibegeja ir kala grobi :) Gal todel pirmieji sapalo smugiai ir buna tokie inirtingi :)

O del to kad jie nebijo pintuko as irgi esu tiesiog isitikines, kaip ir esu isitikines kad sapalas praktiskai niekada nekibs, jei pamatys zveja (bent jau ant voblerio. Kaip su gyvu masalu nezinau). Esu vienakart didziuli monstru buri aptikes po nuvirtusiu medziu. Ka as tik nedariau, kad juos suviliot - jie nors ir domejosi masalu, i burna jo neime. Taciau atsidurus toje pacioje vietoje kita diena ir jiems nepasirodzius, kibo kaip pasele :) Zodziu 100% palaikau Lino mintis.
 #247275   Evaldas Z
 10 Sau 2011 22:05
Linai, gal geletum pasidalint patirtim medziojant sapalus ziema. is paskutinio tavo sakinio supratau, jog esi tai isbandes. nes iki pavasario as turbut neiskesiu... pagaut nesitikiu, bet bent pasivaiksciot su viltim "o gal ". idomu suzinot, kokiose upese gaudai ( pavadinimu nereikia, as apie dydzius ), kokiose vietose (duobes ar pan. ), kokie masalai (gali foto imest).
 #247283   Evaldas Z
 10 Sau 2011 22:33
beje, prisieke sapalu medziotojai galetu apzvelgti praeito sezono labiausiai pasizymejusius voblikus, planuojamus isigyti, o galbut ir labiausiai nuvylusius...
Paveikslėlis
cia mano kukli kolekcija... labiausiai pasizymejo:
2 stulpelyje 2;4;5;7
3 stulpelyje 1;4
yra ir nebandytu, dar neperprastu. nors kai toks niekingai trumpas stazas, tai nieko nuostabaus. spejau pastebeti, jog vasara kibesni vabalo spalvos (tamsus, rusvu atspalviu), o rudenejant skanus tapo ir mailiuka imituojantis viliokliai.
 #247285   Vegys
 10 Sau 2011 22:38
Galėtum ne tik numeriais, bet ir pavadinimais :) Ne visi atpažįsta visus vobleriukus.
Pasidalinimas tokio tipo informacija mano manymu labai sveikintina ! Ir ne tik apie tuos, kurie pasiteisino, bet ir apie tuos, kurie nuvylė.
Trečias stulpelis, antras nuo viršaus - Illex ? Ar pasiteisino ?
 #247296   Evaldas Z
 10 Sau 2011 23:40
ketvirtas stulpelis, antras nuo viršaus - Illex . nespejau isbandyt, gavau sezono pabaigoj, nors atsiliepimai daugumoj geri, visgi manau, jog toks spalvinimas nelabai... bet cia tik mano nepatikrinta nuomone.
 #247297   Vegys
 10 Sau 2011 23:42
ups, sumaišiau, būtent apie 4-tą stulpelį ir klausiau. Turiu tokį (arba panašaus spalvinimo), ale kai šapalų negaudau, tai jis pas mane ir neatidarytas kol kas ...
 #247321   bazz2x
 11 Sau 2011 07:49
Jooo. pavadinimus ir man butu smalsu suzinoti. Nes parduotuveje (o ypac dezutese) jie daugiau ar maziau atrodo panasiai :(
 #247378   Jurginas
 11 Sau 2011 11:21
Man praeitą sezoną tai beveik visur ir visada dirbo paprasčiausias Rapala Original paprasčiausio silver spalvinimo, 2/3 šapalų sugaudžiau būtent šitu vobleriuku. Kažkaip nebuvau linkęs stipriai eksperimentuot, gal šiemet daugiau laiko bus tyrinėjimam. Daug tikiuos iš Cheerful ir Red Rag ( nors šitas gal kiek ir didokas mano plotuos, ypač vidurvasary) voblikų, įsigijau gale sezono, bet jau spėjau apkrikštyt abu. Na o praeitą sezoną šitas paprastutis vobleriukas tikrai manęs nė karto nenuvylė :gutgut
Likusį trečdalį pasidalino Salmo Hornet 3,5 cm (naudotas, kai reikėjo gilesnio pravedimo), Mepps Aglia 00 ( naudota per visišką nekibą) ir Myran Toni 5-7 g sukrės ( naudotos kai reikėjo tolimo metimo, mat Myran mepsiokai labai neblogai metas).
Tai va, mano žvejybinėm sąlygom tokio arsenalo pilnai pakanka. ''plot
 #247441   Evaldas Z
 11 Sau 2011 13:55
na, is mano isvardinto praeito sezono sesetuko kibiausiu, trys yra Cheerful. manau, pateisins ir tavo dedemas viltis. red rag dar nespejau isbandyt. dydis siek tiek neramina, bet kol nebandytas, nieko negaliu pasakyt... del rapalos tai as siu vobliku nenaudoju apskritai, kazkaip man jie nelabai, o kai netiki, tai ir gaunas tada sh... bet vat todel ir uzvedziau sita tema ape masalus, kad suzinot, kas ka naudoja, tuo labiau, kad pas kiekviena vis kiti favoritai...
 #247468   Tadunce
 11 Sau 2011 15:13
As nuo vasaros galo cherful kiekvienoj zvejyboj meginau, ale nieko man jis nepadovanojo, daug kibesni buvo alter idemai.
Red ragu tik vienas sapaliukas paskanauti sugalvojo :(
 #247479   Jurginas
 11 Sau 2011 15:21
Tadunce rašė:As nuo vasaros galo cherful kiekvienoj zvejyboj meginau, ale nieko man jis nepadovanojo, daug kibesni buvo alter idemai.
Red ragu tik vienas sapaliukas paskanauti sugalvojo :(
Nuo vasaros galo apskritai mažai šapalų pagavau. Na, bet čia jau tokia šūdina specifika Šventosios ties Anykščiais, kad maždaug nuo rugpjūčio antros pusės daros vis sunkiau kažką pagaut. Nuo rugsėjo antros pusės išvis, lengviau kiršlį pagaut negu ešerioką, upėj telieka lydekos, upėtakiai, kiršliai ir smulkmė.
Beje pamiršau paminėt Jackson Komachi, berods WA spalvos, padovanojo keletą neblogų šapaliecų tvičinant ešerius.
 #247537   linaspvlts
 11 Sau 2011 17:45
Evaldas Z rašė:Linai, gal geletum pasidalint patirtim medziojant sapalus ziema. is paskutinio tavo sakinio supratau, jog esi tai isbandes. nes iki pavasario as turbut neiskesiu... pagaut nesitikiu, bet bent pasivaiksciot su viltim "o gal ". idomu suzinot, kokiose upese gaudai ( pavadinimu nereikia, as apie dydzius ), kokiose vietose (duobes ar pan. ), kokie masalai (gali foto imest).
Paveikslėlis

Cia siandien isigijau kelis masalus.Apatinis Zip baits yra isbandytas,ir tikrai vertas demesio masalas.Esu istrauukes ne viena sapala ant jo.Savo senaji apgadinau,tai teko isigyt nauja.Mano pravedimo taktika jam,negreitas sokdinimas jo,stengiantis islaikyti ji truputi virs dugno(senasis buvo S,skestantis)

sapalus gaudau iki pat kovo menesio,kol uzsidaro sezonas upese.(cia UK)
Vanduo ne toks skaidrus kaip vasara,didesne srove,smulkmes nelieka iprastinese srauniuose sekliuose,ir visa tai suveja juos i pakrantes meldus,duburius,sanasynus pakibusius virs nugriuvusiu i vandeni medziu.Kad ir paemus vasaros laika,didesni sapalai,tik trumpam laikui isplaukia i viduri sroves.Laikosi daugiausia buriais,po 3-10.Nezinau ar kas patvirtins tai,bet turiu toki pastebejima,kaip ju zvalgai.Kurie kartas nuo karto atitruksta nuo burio,pasileidzia pasroviui,netoli taves apsisuka,ir vel letai nuplaukia i prieki.Geriau tokio susitikimo isvengt.
Jei brendant upe,stengtis laikytis kuo tyliau.Kad ir smulkme kuria jus pabaidet i prieki,gali nulemt jusu zvejybos sekme.Saplas idealios ramybes,ir nepriekaistingos atsargos zuvis.
Jei jau teko su jais susidurt sroveju kur gylis ne didesnis nei virs kelenu,ir iki jusu burio,kad ir keliasdesimt geru metru,geriau nerizikuot,ir priklaupus srovej,paslepti savo silueta.Nedideliam gyli,luztantis zuvies regos laukas,jus pritraukia kaip ant rankos.
Tai patikrinta.
Ziemos metu masalo greitis dar labiau suleteja.Jei jau upe leidzia stovet jusu masalui neplukdomam,galima zaist vienoj vietoj,po to staigiau truktelejus vel persikelt keliais metrais toliau ir visa tai pakartot.Jei esate akivaizdaus sapalo kibimo liudininkas(t,y visa tai stebite)neskubekite traukt.Mano taktika,besivejant sapalui masala,kaip lieka 10-20 cm,truktelet staigiau,ir po to sustabdyt.Sunku tai nupasakot,bet niekada nei zuvis nei as neapsirinkam.
Jei gaudote sukremis rudeni ar ziema,labai padeda raudonas akcentas ant jusu masalo.Jei norite isbandyt,baltame ar tai aukso spalvos lapeli,ant pacio vidurio uztepkit dideli raudona apskritima.Tai patvirtinta,ir isbandyta.Rudeni ir ziemos metu,sapalai megsta maitintis i vandeni krentanciomis uogomis.tai gali but ir sermuksnio uogos.
Vobleriu spalvos turetu but naturaliu spalvinimu.Minnow mano megstamiausi.Negiliai neriantys,tai gali but ir kabantys(suspending) srovej,plaukiantys.
Jei jau teko ibrist i upe ziema,nesistenkit ieskot ju vidury upes(turiu minty nedidelius upelius).Patikrinkite pakrantes,uzutekius.Sapalas sesli zuvis.Jei upeje pastoviai zvejojate,turetumet jau turet mintyse ju pastovias buvimo vietas.
Jei teko uzkabint dideli monstra,jokiu budu neleiskite jam nert atgal i sansyna,ar pakrantes zoles.tai gali but paskutine akimirka kaip ji matet.Pagave,ir isipyne i zoles,jie labai lengvai atsikabina nuo kablio.
tai tiek.Visa ka cia surasiau,esu pats isbandes,bet tai gali neatitikti jusu pastebejimu.
 #247584   Sokratas
 11 Sau 2011 20:21
Visiška tiesa čia surašyta. Pradedantieji galit išmokti šį tekstą mintinai, nepamaišys :).
Dar pridėčiau nuo savęs, kad , užkibus šapalui, svarbiausiai yra atlaikyti pirmus kelis galingus smūgius, o vėliau jie bus žymiai švelnesni, arba iš vis nebebus jų, tų smūgių...
 #247651   Sokratas
 11 Sau 2011 23:00
Kartais tie šapalai ir ne tokie baugųs. Va leidžiasi net nufotkinami :)

Paveikslėlis Paveikslėlis
Aišku, čia ne kilograminiai, na bet ir ne milius
 #247679   Sokratas
 12 Sau 2011 03:11
Gal čia jie neršia, gal ką, kas čia besužinos. Juk nepaklausi, ei ką veikiat :)
 #247681   Sokratas
 12 Sau 2011 04:01
Va kibus vabaliuks, jei kas dar nežino:

Paveikslėlis
 #247760   Evaldas Z
 12 Sau 2011 13:02
zinom ta vabaliuka. tik va kaip pasapalaut nespjaunantis, galetum placiau apzvelgt savo arsenala (iliustracijos nepamaisytu) .
 #247964   Evaldas Z
 13 Sau 2011 09:56
Audrutis su Tadunce maciau jau siemet bande sapalo Sventojoj ieskot. i kokius masalus dejot viltis ?
 #248039   Tadunce
 13 Sau 2011 12:44
As tai dejau, kad kuo labiau palei dugna eitu, Audrutis kazkoki jaxon mazyti didziaja laiko dali plukde..
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė