Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #214707   Fiskius
 20 Rgp 2010 20:50
Siandien turejau laisvo laiko pusvalandi tai mariose gale nuo betonkes mikrikus pameciau, uzmikrinau 2 nupezusius eseriukus :) Vejas isilgai mariu, gale bangos :shock:
 #214863   Mr. Nobody
 22 Rgp 2010 19:38
Šiandien su pusbroliu sugalvojom irgi pamikrinti su valtele netoli salos prie tų "Baltųjų rŪmų" :D pirmas 5 min nieko ir truputį palaukus pusbrolis prataria kad turi kažką geresnio aš jau nustoju mėtyt ir laukiu ką partems po lengvokos kovos žiūriu atlekia kuprius maždaug 300~500g po kurio laiko dar vienas mažiukas. Kadangi aš gaudžiau su pavadėliu tikėdamasis ko nors rimtesnio o pusbrolis be tai jau vienu metu galvojau nusiimti pavadį ir be jo gaudyti, bet paskutiniais momentais ir aš pajaučiu kažką anam gale įtraukiu į valtį, ogi peraugusios aukšlės formos sterkas :D pusbroliui jau neramu pasidarė , kad nenukastų pavadžio dantytieji, bet po kurio laiko ir jis sėkmingai pora tokių ištraukia be jokių nutraukimų. Nesuprantu ką jie ten veikė pačiose švendrėse... Na tai tiek :D
 #215213   Vismantas
 24 Rgp 2010 11:43
Edošius rašė:Kažin Vismanto neįtraukė šamas :roll:
Sveiki, Kolegos ;-) Malonu, kad rūpinatės :grin: Deja, baigėsi atostogos ir tenka grįžti į darbus. Trumpai apie žūklę. Iš tiesų, duobė Jūsų nurodytoje vietoje Kupiškio mariose tikrai įspūdinga. Vietomis siekia net beveik 12 m. Šiek tiek pasimakalavom su kvaklėm ten, tačiau jokio signalo nebuvo. Gerai tai, kad nors su kvakle išmokau "dirbt". Kada nors dar reikės apsilankyti Kupiškyje.
Jei šamai nekibo, tai prieš porą savaičių bent vėžių prisigaudėme. O jų sakė tiek prisiveisę, kad net kabliuko su slieku negali įmest, nes vėžys tik ir tempia
Geros visiems likusios vasaros ir puikių laimikių ''plot
 #215592   Mr. Nobody
 25 Rgp 2010 14:53
Dėl vėžių tai tiesa... Birželį, Liepą buvo labai įkyrėję, bet dabar kažkodėl apsiramino ;-var-var. dėl to kibumo ant kabliuko pamėginimui nusipirkom bučiuką vieną, tai rezultatas gan geras buvo prie pat žolių padedu po keletos valandų ateinu pasiimti 30~50 vėžių vartosi bučiuje :D O kai kurie senelių kaimynai, vietiniai skundžiasi, kad vėžiai nenori "kibti" , tai dėl įdomumo nuėjau pažiūrėti ką jie ne taip daro, na jų "technika" truputį juoką sukėlė vieni pasiema bučiu :!: be jokio masalo viduj :!: su valtim nuplaukia ir palieka už kokių dešimt~dvidešimt metrų nuo kranto, kiti naudoja kažkokius manau per mažus kažkokius nežinau kaip įvardinti skylėtus, akiuotus dubenis irgi be jokio masalo... Ir visada einant namo skundžiasi kur vėžiai dingo visi kalba daug priviso bet jų nėra ir pnš. :[anuol .. ai ir kokios naujienos iš spiningautojų fronto? :[anuol Gal jau prasidėjo rudeninių dantytojų kibimas?
 #220162   gelmės
 12 Rgs 2010 08:51
Jei atsibodo rinkti grybus ir juos tvarkyti, tai varykit į marias. Nieko nepagausit ir nereiks namie skusti žuvies. ;-)
 #220229   vava
 12 Rgs 2010 20:17
kimba smulkme nuo kranto ir veziai ant dugniniu kartais..
 #220784   tukasG
 14 Rgs 2010 21:50
Laba visiems.
Veiksmo vieta: šalia "Uošvės liežuvio". Laikas: šiandien 15 - 19 val. Įrankis: blogai paruoštas kinietiškas fyderis. Masalas: musės lervos. Rezultatas: keletas smulkių karšiukų ir gerai praleistas laikas bei truputį patenkinta žvejybos aistra. Pas kolegas taip pat nieko įspūdingo.
 #226134   Dolmeris
 12 Spa 2010 17:55
O tai kaip su starkiais ar kitais plesriais zverim mariose? Ar negaudo niekas ar neraso? Butu idomu suzinot
 #226223   tukasG
 12 Spa 2010 22:50
Gaudyt tai gaudo, tik bent jau iš mano pažįstamų tai kol kas šį rudenį niekas labai didele sėkme nesigiria. Praitais metais keletas draugų buvo ant vidutiniškų starkių neblogai užtaikę panašiu laiku, vienam velkiaujant didžiuliu guminuku pavyko 7,5 kg lydekį paimt. Pats šį rudenį dar neturėjau laiko plėšrūnų pažuvaut.
 #226290   Vitolis
 13 Spa 2010 11:18
Gaudyt tai bandom, bet galima sakyt, kad shiemet visishkas atsosas. Per praeita savaite zvejota 3 dienas ir tik 2 starkiu vaikiukai. Esheriai irgi tyli. Rytais matosi ir daugiau valciu. Viena dien suskaiciavau aplink 11 geldu, taciau pasimale gal pora valandu ir dingo beveik visi. Nuo kranto ant mailiaus su dugnine bandem sekmadieni. Per 4 dugnines 3 esheriokai ir viens maziukas starkiukas. Zveju ta diena ir su valtimis ir krante buvo pilna, taciau taip niekas ir nesigyre.
Kol kas marias palikau ramybej.
 #226311   Aurumas
 13 Spa 2010 12:21
O mano ausys girdėjo, kad iš marių vandenų buvo išimtas starkiokas ~ 10 kg. žinios atėjo iš utenos romados
 #226428   tukasG
 13 Spa 2010 19:46
O mano ausys girdėjo, kad iš marių vandenų buvo išimtas starkiokas ~ 10 kg. žinios atėjo iš utenos romados
Girdėjau ir aš šitą gandą iš vietinio žvejo, bet kadangi šaltinis nėra labai patikimas, o savomis akimis nemačiau, tai man ši istotija taip ir liko tik gandu :)
 #226433   Edosius
 13 Spa 2010 20:13
Oi tie gandai.. :lol: Pagavo lydekioką 10kg prie vadinamų "tiltų" ir starkiokius kelis praeitą savaitę, tai iš tų kelių starkiokų patapo dešimtinis starkis :grin: Kas gaudo prie "tiltų" tas žino kad ten lydekinės vietos ir 10kg starkius pamiršti reikia tose vietose :/braj; O ir šiap tikrai žinoma kad ne starkis, o lydekis buvo pagautas 10kg... bet va jei prie to lydoko vienas starkiukas puskilinis mėtės, tai patapo nuo Kupiškio link Utenos jau 10 kg -liežvis
 #226438   tukasG
 13 Spa 2010 20:28
Man pasakojo, kad veiksmas vyko šalia Drūlėnų, gilumoj, spiningu, iš valties.
 #226455   tukasG
 13 Spa 2010 21:44
Dar iš gandų serijos. Patvirtinkit arba sugriaukit mitą, kad Kupiškio mariose galima sugaut (ir sugaunama) gražių šapalų bei meknių. Nei vieno, nei kito pačiam sugaut šiame telkinyje neteko. Sugautų savom akim irgi nemačiau, bet gandų, ypač apie meknes ant karkvabalio pavasariais šalia Mituvos intako, girdėjau nemažai. Vasarą, ten tikrai aktyviai kažkokie monstrai tarp žolių vabzdžius ir mailiuką renka, bet bent jau man tai tik raudės kartais ant kabliuko pasiprašo.
 #226549   Vitolis
 14 Spa 2010 11:10
tukasG rašė:Dar iš gandų serijos. Patvirtinkit arba sugriaukit mitą, kad Kupiškio mariose galima sugaut (ir sugaunama) gražių šapalų bei meknių. Nei vieno, nei kito pačiam sugaut šiame telkinyje neteko. Sugautų savom akim irgi nemačiau, bet gandų, ypač apie meknes ant karkvabalio pavasariais šalia Mituvos intako, girdėjau nemažai. Vasarą, ten tikrai aktyviai kažkokie monstrai tarp žolių vabzdžius ir mailiuką renka, bet bent jau man tai tik raudės kartais ant kabliuko pasiprašo.
Labai galimas dalykas. Beveik kiekviename dirbtiniame telkinyje (kur buvo patvenktos upes) ir Shapala ir Mekne ir Shalvi sutikt yra galimybe. Ne ishimtis ir Kupishkio marios. Tiek Levens upeje, tiek Mituvoje ir Shapalu ir Mekniu tikrai buvo nemazai. Tais laikais smagiai juos gaudydavom. Niekur shios zuvys nepasidejo, tik gal surado savo, daugiau joms patrauklias vietas ir ten ju galima sugaut. Man gal priesh 10 metu, teko sugaut maza sukriuke nebloga storasprandi kaip tik Mituvos ylankoj.
O kas liecia Starkius iki 10 kg., Tai cia tikrai bus ish tos radio "viena boba sake" Tokiu egz. kol kas dar nepavyko niekam turbut sumedziot. Tuo labiau shiemet. O va lydoku, tokio svorio, tai yr ir nemazai ir dar didesniu.
 #226833   dagys
 16 Spa 2010 10:18
Apie šapalus nežinau, o meknes nuo kg. ir daugiau mariose gaudydavo. Geroji vieta prie Palevenėlės, kur senas žvyrkelis po vandeniu dingsta. Einant toliau, kur pakrantės medžiai visai virš vandens palinkę. Ten meknės nelaimėlius karkvabalius gaudydavo ir kartais lemtingai suklysdavo ;-) . Dabar kiek žinau ten niekas nebegaudo. Gal nebekimba, o gal...
 #226849   tukasG
 16 Spa 2010 14:18
Reiškia jų mariose yra ar bent jau gali būti. Reiks pavasary pasimokyt gaudyt "ant karkvabalio", ar kokį panašesnį vobleriuką pabandyt patampyt :) . Aš esu girdėjęs, kad meknes apie kg yra pagavę Mituvos ir Pajuodupės įlankose masalui naudodami karkvabalius. Žvejojo irgi ten, kur šalia vandens auga medžiai.
 #226958   tukasG
 17 Spa 2010 19:23
Šiandien pora valandų popiet buvo paskirta mikro guminukam. Patirties neturiu. Pirmieji bandymai. Rezultatas - penki delniniai ešeriokai. Dirbo tik skaidrus permatomas su melsvais blizgučiais ir salotinis "Relax"guminukai. Keista, bet "Mepps Black fury" sukriukė nedavė rezultatų. Kolegos "ant gyvos" ėmė gražų lydekaitį.
 #226969   Marazas
 17 Spa 2010 20:20
:/braj; Šiandien pora valandų "padročinau" su žieminiu spiningėliu nuo tilto, apie 20 ešeriokų sugundžiau, bet jie nebuvo verti dėmesio. Todėl auga toliau.
Valčių plaukiojo nemažai, bet labai jau niekas nesigyrė laimikiais...
 #227095   Aiwarez
 18 Spa 2010 16:29
Edošius rašė: Kas gaudo prie "tiltų" tas žino kad ten lydekinės vietos
Kokius tiltus turit omenyje?

O dėl starkių, tai man draugelis gal prieš savaitę minėjo, kad jo tėvos draugas pagavo 8kg starkį, bet kai nemačiau tai linkęs svorį dalinti bent iš 3 :lol:
 #227119   Marazas
 18 Spa 2010 19:33
Tiltai yra Kupiskio mariu pabaigoje, nebetoli Pandelio miestelio , tarp Vainiūniškio ir Lailūnų kaimų.
O 8 kg. starkis tai kažkas neįtikėtina... :shock:
 #227269   tukasG
 19 Spa 2010 14:03
Šiandien ryte vandens paviršius tiesiog kunkuliavo nuo medžiojančių ešeriokų. Deja, neturėjau jokio paviršinio masalo. Visgi pavyko keletą nedidukų ešeriokų užmikrint. Iš visų bandytų masalų dirbo tik skaidrus permatomas "Relax" riperiukas. Diedukams gaudantiems dugnine ant mailiaus - rytas be žuvies. Matyt ešeriai paviršiuj.
 #228935   Mr. Nobody
 27 Spa 2010 14:11
pastarasias 3 dienas praleidau prie mariu, rezultatai gana nuvyle: pirmas ankstyvas su spiningais is valties prie salos ir uz salos rezultatas: Apvalus 0 :roll: , pietus ir vakaras iki sutemu praleisti su fyderiukais, rezultatas: mano 2 plakiai ir viena kuoja, kolegos: tiek pat :shock: , antros dienos ankstus rytas buvo praleistas vel su spiningais tik nebe valtyje o nuo kranto su paternosteriu eserius iserzint bandem rezultatas:2 sakos, 4 kriaukles ir valas su avizele :[anuol
vidurdienis vel praleistas prie fyderiu laimikiai panasus tik dabar daugiau plakiu ir nei vienos kuojos ar karsio, na o vakare ant fyderio 2 plakiai ir is gylumu grizes karsis, ant pludes 3 plakiai, kolegoms 5 plakiai.
Trecia diena anksti ryte visiskai tuscia buvo tiktai paskutinemis minutem vienas plakis ir islekem namo... :mėlynvarla
 #229098   tukasG
 27 Spa 2010 20:37
Šiandien pavakarys su spiningu ir mikro masalais nuo kranto, rezultatas nulinis. Tiksliau minusinis, nes prarasti penki masalai ir nulis kibimų. Kolegos taip pat neturėjo kuo pasigirt.
 #229252   Agis
 28 Spa 2010 15:29
O tai čia palei krantą gaudėt, kad meškerės statmenai gylin eina ar feederį išniekinot bezdžiones kabindami :roll: :lol:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė