Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #225421   Vegys
 08 Spa 2010 13:41
Nafig tada forumai reikalingi ? Kad visi susirinkę patylėtume ? :roll: :lol:
 #225422   Vegys
 08 Spa 2010 13:48
Vaidis rašė:Ką tik skambinau draugui iš GGA(gyvosios gamtos apsaugos), tai pasakė taip, su ta licecija parai, tai fig, negalėsi žvejot ir savaitgalį, o jeigu turi mėnesiui nusipirkęs, tai tada galėsi ir savaitgalį žvejot, nes draudimas įsigalioja tik nuo pirmadienio :neutral:
Aš irgi ką tik skambinau galutinai pasitikslint. Man dar kartą pasakė, kad su 15 dienos licenzija galima gaudyt ir 16 ir 17 dienomis !!! Sakau, Klaipėdos GA kitaip kalba. Sako - "blogai jie kalba. su 15 d licenzija galima žvejot visą savaitgalį.". Kalbėjausi su Marium Žymantu, viršininko pavaduotoju.
 #225424   Edosius
 08 Spa 2010 13:50
Vegys rašė:
Vaidis rašė:Ką tik skambinau draugui iš GGA(gyvosios gamtos apsaugos), tai pasakė taip, su ta licecija parai, tai fig, negalėsi žvejot ir savaitgalį, o jeigu turi mėnesiui nusipirkęs, tai tada galėsi ir savaitgalį žvejot, nes draudimas įsigalioja tik nuo pirmadienio :neutral:
Aš irgi ką tik skambinau galutinai pasitikslint. Man dar kartą pasakė, kad su 15 dienos licenzija galima gaudyt ir 16 ir 17 dienomis !!! Sakau, Klaipėdos GA kitaip kalba. Sako - "blogai jie kalba. su 15 d licenzija galima žvejot visą savaitgalį.". Kalbėjausi su Marium Žymantu, viršininko pavaduotoju.
Liuks žinios ''plot Tik reik kažkaip atsikratyt peršalimo ar tai kažkokio gripo ir pirmyn kitą savaitgalį :ruko
 #225425   Vaidis
 08 Spa 2010 13:58
Hm, nu įdomiai čia, tuoj aš jam paskambinsiu ir pasakysiu, kad info iš Vilniaus ir kad man čia neprieštarautų visokie Klaipėdos gamtosaugininkai :liež-uvis :-D
 #225437   arnas23
 08 Spa 2010 15:45
kadangi neturiu praktinės patirties šios žuvies žvejyboje (~10 metų specializuojuosi upėtakių žūklėj:)), paklaust norėjau, ką rekomenduojat rišti tarp pinto valo ir blizgės? Pavadėlį? Skaidraus valo gabalą (pamiršau, kaip jis ten vadinasi? :)) Ir ar nereikia kokio menko svarelio , kad masalas eitų kuo įmanoma žemiau? Pasidalinkit patirtim prašau :)
 #225511   Bratka
 08 Spa 2010 19:56
Gali risti florokarbono pusmetri 0,4mm,bet kad tai kazkaip itakotu kibimu daznuma nepastebejau :roll: ir uzmetinet nelabai patogu,jokiu svareliu nereikia,pirk blizges 22-28gr. krautuvei pasakyk kad lasiam ieskai parodys.
 #225696   Ignelis
 10 Spa 2010 08:45
grazu ir kas linxmiausia kad su kiekvienais metai vis daugiau :) :gutgut idomu kodel juros priekranteje lasisu ne tiek daug stambiu pagaunama negu upese... nors pats ir nezvejoju nu bet kaifuoju vistiek zinodamas kad ju yra :) beto sudyta fermine lashisha man yra skaniau negu ekologishka :lol:
 #225768   Tadass
 10 Spa 2010 19:48
Lasiakas tai super :gutgut :gutgut :gutgut
Bet kam jau taip metyt :mėlynvarla Nugalejai zuvi, tai liuks, bet siek tiek pagarbos priesisninkui reiketu parodyt :idea:
 #225896   arnas23
 11 Spa 2010 13:06
Įdomu, kurioj vupėj šitą šlakį (mano galva čia tikrai šlakys) ištraukė?
Mano rezultatai per penktadienį 17-18.30 val., šeštadienį 14.30-18 val., ir sekmadienį 15-18.30 val - trys palaidotos vartiklės Neryje...
gal kam geriau sekės? :) Kiek mačiau aplink mane žvejojantys taip pat apart įkabinimų į akmenis daugiau nieko neturėjo :)
 #225898   roomke
 11 Spa 2010 13:09
arnas23 rašė:Įdomu, kurioj vupėj šitą šlakį (mano galva čia tikrai šlakys) ištraukė?
Mano rezultatai per penktadienį 17-18.30 val., šeštadienį 14.30-18 val., ir sekmadienį 15-18.30 val - trys palaidotos vartiklės Neryje...
gal kam geriau sekės? :) Kiek mačiau aplink mane žvejojantys taip pat apart įkabinimų į akmenis daugiau nieko neturėjo :)

Čia lašiša, ne šlakis ...
 #225946   martiz-zz
 11 Spa 2010 19:26
Ignelis rašė:grazu ir kas linxmiausia kad su kiekvienais metai vis daugiau :) :gutgut idomu kodel juros priekranteje lasisu ne tiek daug stambiu pagaunama negu upese... nors pats ir nezvejoju nu bet kaifuoju vistiek zinodamas kad ju yra :) beto sudyta fermine lashisha man yra skaniau negu ekologishka :lol:
kodel nepagaunama stambiu juroi paaiskinimas paprastas, neatplaukia stambios taip arti, tik mailius, nes ir tinkluose tik toli pasitaiko didelio, o ir trolingu toli pagauna geru :)
 #226034   Tadass
 12 Spa 2010 09:02
Siaip trolingistai irgi nelabai dideliais egzemplioriais dziaugiasi. Priekrantej (iki antros seklumos) didziausia, kokia as zinau, kad pagavo tai nepilnai 7 kg. Idomu butu suzinoti is paciu trolingistu apie ju rekordus :roll:
 #226041   Skumbrotas
 12 Spa 2010 09:48
Tadass rašė:Siaip trolingistai irgi nelabai dideliais egzemplioriais dziaugiasi. Priekrantej (iki antros seklumos) didziausia, kokia as zinau, kad pagavo tai nepilnai 7 kg. Idomu butu suzinoti is paciu trolingistu apie ju rekordus :roll:
Gal dar neišmoko gaudyt :?: Ne tam gylyj trolinguoja kur tos didžiosios ganosi :?: Rusų laikais kai lašišas žvejodavo žvejų kolchozai tai kiek žinau jas gaudydavo 7-15km nuo kranto, ir naudodavo specialias ūdas - pakabintas ant plūdžių, kad masalas kabėtų kažkuriam tai vandens sluoksnyje, o ne ant dugno. Be to ant laivų būdavo sumontuota daug galingų prožektorių ir visą naktį blizgindavo į tą plotą kur sumestos ūdos, gražus būdavo vaizdas nuo kranto :)
 #226125   MINDULE
 12 Spa 2010 17:19
O gal tos didzhiosios ne vien Baltijoj ganosi, bet ir toliau paplaukia ;)
 #226171   audrutis
 12 Spa 2010 19:47
Na ka, antri metai meginu laime ir kolkas vis dar :!fig! Berods roomke buvau sutikes, tai pas ji tas pats rezultatas :( Bliamba tie lasiakai ir slakiai mane tikrai siutint pradeda :-ug Pagausiu - jei bogu suesiu :superšokas
 #226240   Edosius
 13 Spa 2010 07:54
audrutis rašė:Na ka, antri metai meginu laime ir kolkas vis dar :!fig!
Viskas gerai, man daugiau liks :ruko
 #226244   Vegys
 13 Spa 2010 08:12
Audruti,
reiškias tau bus kaip kad man - pamatysi žuvį trečiais metais. Kitais metais imk licenziją ir net negalvok :)
 #226252   roomke
 13 Spa 2010 09:15
Teko vakar stebėti kaip kitame krante vyko kova su lašium sakė 68-69 cm
Viskas vyksta arti, bet kaip tais me pas mane ... :(
 #226272   Vaidis
 13 Spa 2010 10:26
Na va, pagaliau išsiaiškinau dėl šio savaitgalio galėjimo/negalėjimo žvejot licencijiniuose ruožuose :) tai va, žvejoti savaitgalį galima turint tiktai metinį leidimą, nes licencijos 16-17 d. neišduodamos, o draudimas įsigalioja nuo 18d., o bet tačiau tik sugavus šlakį/lašišą nedelsiant paleisti į gimtąją stichiją :!: O šiaip visas kitas žuvis galima gaudyti laikantis galiojančių MŽT ;-)
 #226276   Minde204
 13 Spa 2010 10:39
Vaidis rašė:Na va, pagaliau išsiaiškinau dėl šio savaitgalio galėjimo/negalėjimo žvejot licencijiniuose ruožuose :) tai va, žvejoti savaitgalį galima turint tiktai metinį leidimą, nes licencijos 16-17 d. neišduodamos, o draudimas įsigalioja nuo 18d., o bet tačiau tik sugavus šlakį/lašišą nedelsiant paleisti į gimtąją stichiją :!: O šiaip visas kitas žuvis galima gaudyti laikantis galiojančių MŽT ;-)
Tai cia kalba buvo apie metini zvejo bilieta ar ka kita?
 #226281   Vaidis
 13 Spa 2010 10:49
Taip, reikia turėti metinį žvejo bilietą ;-)
 #226283   arnas23
 13 Spa 2010 10:54
Vaidis rašė:Taip, reikia turėti metinį žvejo bilietą ;-)
O Metinis žvejo bilietas, kiekvienam regione yra atskiras, priklausomai nuo prižiūrinčio AAD?
 #226285   Vaidis
 13 Spa 2010 10:58
arnas23 rašė:O Metinis žvejo bilietas, kiekvienam regione yra atskiras, priklausomai nuo prižiūrinčio AAD?
Na tai taip, negi aš su savo Klaopėdoj išsiimtu biietu važiuosiu į Nerį Vilniuj gaudyt :lol: Kiekvienam 'kieme' savas chazeinas ;-)
 #226330   Tadass
 13 Spa 2010 13:07
Vaidis rašė:Na va, pagaliau išsiaiškinau dėl šio savaitgalio galėjimo/negalėjimo žvejot licencijiniuose ruožuose :) tai va, žvejoti savaitgalį galima turint tiktai metinį leidimą, nes licencijos 16-17 d. neišduodamos, o draudimas įsigalioja nuo 18d., o bet tačiau tik sugavus šlakį/lašišą nedelsiant paleisti į gimtąją stichiją :!: O šiaip visas kitas žuvis galima gaudyti laikantis galiojančių MŽT ;-)
Skambinau i Valstybinę aplinkos apsaugos inspekciją, Vyriaus.valst.inspektoriui. licencijos baigiasi 15 diena ir nei su menesine nei su 15 d. licencija LASISU bei SLAKIU zvejoti NEBEGALIMA (nuo spalio 15 dienos). Jeigu 15 diena butu savaitgalis - vo tada kui znajet kaip ten butu, o dabar - 15 d - PENKTADIENIS, kas nera savaitgalis.
Kadangi draudimas pasideda 16 d, kas jau yra savaitgalis, - draudimas nukeliama i 18 diena. Taip ir gaunasi toks kazusas, kad draudimo metu be licencijos net prie upes su meskere negalejai prieiti, o dabar per si savaitgali gaunasi "langas", kada licencijos nebegalioja, taciau draudimas taip pat dar neisigaliojes, todel galima gaudyti visas kitas zuvis laikantis taisykliu. :shock: Cia ta pati parasiau, bet gal smulkiau isaiskinau, nes paskaites Vaidzio posta vis tiek nesupratau kas ir uz ka.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė