Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #213785   PRobe
 14 Rgp 2010 10:31
kestutis666 :gutgut mano akiai atrodo, kad pavyko, man gražu.Tai čia foliją naudojai ?
Įdedu ir aš savo paskutinį dardelį.
Drebulė 10,5 cm.
Paveikslėlis
 #213795   kestutis666
 14 Rgp 2010 12:56
taip, ten folija.dabar reiks laukti rugsejo menesio testuoti karo salygom,tada paziuresim kaip pavyko :grin:
o tavo vobleriai tai tikrai grazus, ir galiu pasakyti iskarto, kad vyke ir zuvis tos pacios nuomones bus ''plot :/braj;
 #214017   savas
 16 Rgp 2010 16:47
Ner kada drozt, ner kada dazyt, ale kartais pavyksta istaikyt

Paveikslėlis Paveikslėlis sitie 5,5cm plaukiantys, labai agresyvus.

Paveikslėlis 14cm plaukiantis, kaip tokiam dydziui - galima sakyt, aktyvus darbas.
 #214187   mepps
 17 Rgp 2010 17:32
savas vobleriai pas tave super, ziurek turiu klausima. kaip tu padarai liezuvelius tokius kaip pirmo ir antro voblerio?
 #214192   savas
 17 Rgp 2010 18:03
Buvau jau rases apie tuos zetus.
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... &start=690 pirmo trecdalio pabaigoj ;-)
Kai kas kaitina su lituokliu lenkimo vietas, kai kas per transformatoriu ikaitinta viela naudoja. Tik man nepatiko nei vienas is tu variantu (sunku padaryt vienodus), a sitaip truputi pasitreniravus gali varyt identiskus iki begalybes
Paveikslėlis
 #214330   Sokratas
 18 Rgp 2010 20:37
nesu turėjęs voblos tokiu liežuviu... Noriu paklaust, ką, kokį judesį jis duoda, kuom mandresnis už paprastus eilinius ....
 #214332   savas
 18 Rgp 2010 21:26
Siaip tai toks liezuvis visiskai ner mandresnis uz paprasta, jei neskaityt to, kad gali priverst dirbti beviltiskiausia vobla. Tik priekines kilpeles itvirtinimas truputi kitoks. :-D
Ai, dar pamirsau viena neesmini dalyka, kad vobleriai su tokio tipo liezuveliais labai gerai laiko srove, praktiskai ir skirti gaudymui dideleje sroveje, tarp akmenu, slenksciuose, vienzo - kur vandenelis verda. Toki paleidai pasroviui, reikiamoj vietoj sustabdai ir to uztenka, kad pradetu vizget, dar paleidai - vel stop (vizga), tada prisitrauki vizganti ir vel is naujo... Letam vandeny irgi puikiai dirba net mazais greiciais. Skandinavu tinklapiuose voblos su tokiais liezuviais uzima didziaja dali, turbut ne siaip sau
 #214364   Sokratas
 19 Rgp 2010 08:35
Dėkui.... vadinasi, reik man tokių :)
 #214513   ansanas
 19 Rgp 2010 20:44
O tarkim negalima prisipirkai kokiu 40spalvu flomasteriu ir dazai vablerukus na ir kas,kad neatsparus jie vandeniui juk siaip ar taip ruosinys po to lakuojamas..? :)
 #214530   Pelekas
 19 Rgp 2010 22:49
ansanas rašė:O tarkim negalima prisipirkai kokiu 40spalvu flomasteriu ir dazai vablerukus na ir kas,kad neatsparus jie vandeniui juk siaip ar taip ruosinys po to lakuojamas..? :)
Flamasteriai negerai laikosi, tepasi, o jei su vandeniu skiedziamu laku lakuosi tai gali ir nusiplaut arba piesini sugadint. Tada geriau tie, kur su laku, tipo water prof. Be to, ne viska su jais padarysi nebent dar ir pvz nagu laku derinant, blizgesys tada grazesnis.
 #214532   Pelekas
 19 Rgp 2010 22:58
savas rašė:Dar keliems istaikiau laiko

Paveikslėlis

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Kai kibira padarysit, tai ir jus tokius sedevrus kursit. Savas kaip visad... ;uolrait . Siek M'ams dar toli iki tokio dazymo... :tia-tau
 #214627   ansanas
 20 Rgp 2010 14:06
Gal galit apsviest kur kaune arba aplink balzos metosi? ir kiek ana mazdaug kainuoja?nors rankos pas mane kreivokos,bet labai jau knieti pamegint...o kadangi ziema as ne zvejys tai tureciau kaip laika uzmusinet. Ir dar sakykit kaip jus tas akis padarot?is ko kaip?
 #214631   savas
 20 Rgp 2010 14:35
Modelistu pardese ieskok balzos. Tik kam ji Tau, jei tik pradedi drozt? Pasiimk liepos ar alksnio kokia lentike ir bandyk, jei uzsikabinsi, galesi tada ir balzai pinigus laidyt. Apie akis jau kalbeta anksciau, pasiieskok.
P.s. Galima ir su flomasteriais dazyt, pries tai nugruntavus. Tik paskum bus sunku nulakuot gerai, nesutepus vaizdelio, nors yra specialiu laku, skirtu uzfiksuoti piesini atlikta piestukais, kreidelem ir t.t. Tiesa, tu laku kaina gerokai virsija visas padorumo ribas.
 #214836   ansanas
 22 Rgp 2010 15:37
Sakykit tokia problema idejus i griovely viela su kilpom viskas normaliai,bet kad vobleris negultu ant sono reikia nemazai svino i ta griovely idet tai kaip paskui ta griovely uzklijuot jei ten svino prideta buna?ir dar kas tas gruntavimas kaip kuom ir kam jis daromas?po gruntavimo neatsiranda nelygumu ?nereik sveist? ir paskutinis klausimas kaip dazant padaryt svelnius spalvu perejimus jeigu turiu tik teptuka..
 #214983   savas
 23 Rgp 2010 12:58
ansanas rašė:kad vobleris negultu ant sono reikia nemazai svino i ta griovely idet tai kaip paskui ta griovely uzklijuot jei ten svino prideta buna
Nereikia daug svino, nebent darai skestanti. Uztenka karkaso ir kabliu svorio, kad vobleris stovetu kaip priklauso. Juo daugiau svino, tuo sunkiau isjudint vobleri darbui. Jei svinas istestas per medinuko ilgi - darbas irgi vangesnis. Galima grezt skylute reikiamoj vietoj ir ten idet svino strypeli (taip gaunasi koncentruotesnis balastas vienam taske, apie kuri paprastai ir makaluojasi masalas, aisku su visokiais niuansais). Svina galima iklijuot tais paciais klijais kaip ir karkasa. I likusia tustuma galima iklijuot to pacio medzio skiedra, galima uzpildyt epokliju ir medzio dulkiu misiniu (gerokai sustiprina voblerio uodega, jei ji plona), galima uztept automobiliniu glaistu (labai pagreitina darba, tik reikia zinot, kad prie poliesterinio glaisto veliau blogai kimba epoksidke)
ansanas rašė: kas tas gruntavimas kaip kuom ir kam jis daromas?po gruntavimo neatsiranda nelygumu ?nereik sveist?
gruntuojama (jei nemaisai su impregnavimu) su paprasciausiais gruntiniais dazais, jei ner spec. priemoniu (tipo baltas propionatas), patartina baltu atspalviu, kad geriau isrysketu velesnes spalvos. Pvz. geltona fluorascencine ar geltona stroncio tik ant sviesaus pagrindo veikia... Reiketu atkreipti demesi i tai, kokiu pagrindu pagaminti dazai bus naudojami, geriausia jei sutampa grunto ir dazu pagrindas. Nelygumu gali but, gali ir nelikt. Tai priklauso nuo to kaip paruostas pavirsius, koks gruntas ir kuom dengiama. Pasveist gali reiket. Pagal situacija, tik bet koks nelygumas pridedant papildomus dazu ar lako sluoksnius dar daugiau isryskeja.
ansanas rašė: kaip dazant padaryt svelnius spalvu perejimus jeigu turiu tik teptuka..
Imanoma, tik reikia igudziu. Bet neapsimoka, nes porolonu tai padaroma ir greiciau ir kokybiskiau. Maza smulkmena: reik orientuotis kokiu spalvu perejimai (susiliejimai) galimi, o katros susimaisiusios duoda purvinumo efekta.
Sekmes.
 #215312   savas
 24 Rgp 2010 17:43
Jo, pasikartosiu - galingai atrodo!
Ir dar klausimukas aidu: kuom paskutiniu metu dengi baigiamuosius sluoksnius, bo jau uzkniso visi tie standartiniai lakai. Kai kartais pavyksta neblogai nudazyt, noretusi ir issaugot toki buratina ne tik vienam ar dviem kibimam.
Nors, tiesa sakant, geri dantys bet kokia danga sutrupina ir po laimikio papildomai lakuot reikia.
Zilva von jurasemia, kuom lakavai ta crasy varliu? Tuo metu propionato lyg ir nenaudojai dar, ar tai tas UR 293?
 #215326   PRobe
 24 Rgp 2010 19:55
savas aš tai lakuoju "UR 293" kokius 5 kartus. Bet su jom yra irgi niuansų, po kiekvieno lakavimo dažai šiek tiek pakeičia spalvą, ir dar jei lakas tirštokas atsiranda oro pųslelės (reakcija su oru suprantu), kuomet praskiedžiau vaitspiritu, tai tas biški dažams pakenkė, kaip po suskaldė, nors dažai buvo gerai išdžiuvę.Tai dabar skiestu laku lakuoju jau bent kartą nulakuotą gaminį.Nu o lako kietumas mane kolkas tenkina, monstrų nepagavau, nors jei jie ir sugadinų mano darbą aš nesupykčiau.
Kas dėl liežuvių, tai ir mano paskutiniai trys"suskilinejo" .Mano tie trys buvo balnai, tai pagalvojau gal perkaitinau ar lenkdamas persistengiau, nors prieš įklijuojant nieko blogo net neįtariau.O čia pasirodo ne man vienam :v-ar mistika,gal sakau koks oro slėgis ytakos turi :-D . p.s.
Balninius liežuvius dariau smalsumo, ar kaip sakai mados vedinas.Kažkaip pačiam praktikoi norisi išbandyti,suprasti kas prie ko.
Jei kas dėl lako ar liežuvių turit kokių pararimų iš anskto dėkoju.
 #215339   savas
 24 Rgp 2010 20:32
PRobe rašė: jei lakas tirštokas atsiranda oro pųslelės (reakcija su oru suprantu) lako kietumas mane kolkas tenkina, monstrų nepagavau, nors jei jie ir sugadinų mano darbą aš nesupykčiau.
Kas dėl liežuvių, tai ir mano paskutiniai trys"suskilinejo" .Mano tie trys buvo balnai, tai pagalvojau gal perkaitinau ar lenkdamas persistengiau, nors prieš įklijuojant nieko blogo net neįtariau.O čia pasirodo ne man vienam :v-ar mistika,gal sakau koks oro slėgis ytakos turi :-D . p.s.
Aisku. Gal Zilva atsakys. Tas UR dziuna reaguodamas su dregme esancia ore: kuo dregnesne aplinka, tuo greiciau vyksta reakcija, jei dar ir temperatura aukstesne - tai procesas gali tapt nevaldomu (vyksta saltas "virimas" - burbuliukai). Del monstru as irgi kazkur rasiau, kad buciau laimingas, jei pagauciau bent po viena kiline ant kiekvieno padaryto buratino, tik kad taip nesigauna... O ir kiline sugeba pravaryt kiaurai visus sluoksnius ir mbelieka taisyt lako sluoksni - tokiu atveju vobleri isgelbsti impregnavimas.
Del skilinejimo : dabar kaip tik sedziu ir sprendziu si klausima - pastebejau, kad trukinejimo epicentras sutapo su mikro nelygumu voblerio ispjovoje, kur buvo liezuvelis. Vadinasi efektas - kaip su smailu daiktu per "tripleksa", kazkur buvau skaites, kad epoksidkei reikia palikt mikro tarpa ( cia apie jachtas kalbejo), pasirodo teisybe - vobloms turbut irgi veikia...
 #215627   mepps
 25 Rgp 2010 19:36
va va ir as pagaminau kelis voblikus, medis liepa. Dirba graziai:)
sis manu gal upetakiam prilips...
Paveikslėlis

o sitas lydekiokui gal itiks...
Paveikslėlis
 #215727   mepps
 26 Rgp 2010 12:21
dar keletas mano darbu:) visi plaukiantys
5cm lieapa
Paveikslėlis
7 cm liepa
Paveikslėlis
8 cm liepa, sitas kazkas panasaus i Rapala Skitter Pop :)
Paveikslėlis
 #215752   ZILVA von jurasemia
 26 Rgp 2010 13:19
PRobe rašė:savas aš tai lakuoju "UR 293" kokius 5 kartus. Bet su jom yra irgi niuansų, po kiekvieno lakavimo dažai šiek tiek pakeičia spalvą, ir dar jei lakas tirštokas atsiranda oro pųslelės (reakcija su oru suprantu), kuomet praskiedžiau vaitspiritu, tai tas biški dažams pakenkė, kaip po suskaldė, nors dažai buvo gerai išdžiuvę.Tai dabar skiestu laku lakuoju jau bent kartą nulakuotą gaminį.Nu o lako kietumas mane kolkas tenkina, monstrų nepagavau, nors jei jie ir sugadinų mano darbą aš nesupykčiau.
Balninius liežuvius dariau smalsumo, ar kaip sakai mados vedinas.Kažkaip pačiam praktikoi norisi išbandyti,suprasti kas prie ko.
Jei kas dėl lako ar liežuvių turit kokių pararimų iš anskto dėkoju.
atleiskit chebrike , kad pamirštu kartais , bet tai tiesiog nespėju visur ir tiek , ....kas dėl organinio stiklo tai jis turi tą bėdą skilinėt , ypač jei įklijuojamas labai tampriai su epo , aš galvoju tai todėl , kad džiūstant jis yra labai stipriai suspaudžiamas ir įvyksta jo ,,vidinis" skilinėjimas , jei klijuodavau kokiais super klijais pakankamai laisvoje ertmėje jam įstatyti to nebūdavo , na , nebūdavo tai nereiškia , kad negali būt , gal būt tai atsitiktinumas , o gal ir ne ...bet esmė tame , kad aš jo atsisakiau ir dabar jei nelankstau naudoju plexiglasą , lenktus kaip žinot pirkausi iš Suomijos gatavus jau propionatinius , na ir dar naudoju aliumini , ji galima šiek tiek palankstyti , bet jis neatrodo pakankamai estetiškai , bet čia vėl kaip kam , kitiems kaip tik atrodo daug tikroviškiau ......
...dabar dėl lako ... man klausimas su vaitspiritu atsikiedė normaliai , jokiu ten šurium burum nebuvo ? aš skiedžiu su Solventu .
...jis kol šviežias būna pakankamai skystas ir tinka naudot , vėliau matyt kai nugaruoja sutirštėja ir jau reikia skystinti - atskiestas plauna dažus , blogai , aš darau taip - pirmą sluoksnį aptapšnoju su neskiestu ir su kokiu paraloniniu tamponėliu , tiesiog , kad sudaryti tą pirmą nenuvarvėjusį sluoksnelį , vėliau jau nardinu , maudau atskiestame , reikia tik žiūrėt , kad nesusidarytų storų lašų , storų sluoksnių nes tada jis ir ,,susiburbuliuoja" ....
...beje kaip ir perėjau į pusiau profus , jei kam įdomu galima tartis ir parduočiau vieną kitą modeliuką , bet tartis privačiai . Aišku ne viską tebeturiu , po kelionės į Švediją gryžau stipriai nukraujavęs - švedai nebeleido išsivežti jų atgalios , paėmė beveik viską ką turėjau ....na , bet gimsta nauji .....
http://lt.netlog.com/jurasemia/photo/setid=7195&page=5
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė