Įdedu ir aš savo paskutinį dardelį.
Drebulė 10,5 cm.

Flamasteriai negerai laikosi, tepasi, o jei su vandeniu skiedziamu laku lakuosi tai gali ir nusiplaut arba piesini sugadint. Tada geriau tie, kur su laku, tipo water prof. Be to, ne viska su jais padarysi nebent dar ir pvz nagu laku derinant, blizgesys tada grazesnis.ansanas rašė:O tarkim negalima prisipirkai kokiu 40spalvu flomasteriu ir dazai vablerukus na ir kas,kad neatsparus jie vandeniui juk siaip ar taip ruosinys po to lakuojamas..?
Nereikia daug svino, nebent darai skestanti. Uztenka karkaso ir kabliu svorio, kad vobleris stovetu kaip priklauso. Juo daugiau svino, tuo sunkiau isjudint vobleri darbui. Jei svinas istestas per medinuko ilgi - darbas irgi vangesnis. Galima grezt skylute reikiamoj vietoj ir ten idet svino strypeli (taip gaunasi koncentruotesnis balastas vienam taske, apie kuri paprastai ir makaluojasi masalas, aisku su visokiais niuansais). Svina galima iklijuot tais paciais klijais kaip ir karkasa. I likusia tustuma galima iklijuot to pacio medzio skiedra, galima uzpildyt epokliju ir medzio dulkiu misiniu (gerokai sustiprina voblerio uodega, jei ji plona), galima uztept automobiliniu glaistu (labai pagreitina darba, tik reikia zinot, kad prie poliesterinio glaisto veliau blogai kimba epoksidke)ansanas rašė:kad vobleris negultu ant sono reikia nemazai svino i ta griovely idet tai kaip paskui ta griovely uzklijuot jei ten svino prideta buna
gruntuojama (jei nemaisai su impregnavimu) su paprasciausiais gruntiniais dazais, jei ner spec. priemoniu (tipo baltas propionatas), patartina baltu atspalviu, kad geriau isrysketu velesnes spalvos. Pvz. geltona fluorascencine ar geltona stroncio tik ant sviesaus pagrindo veikia... Reiketu atkreipti demesi i tai, kokiu pagrindu pagaminti dazai bus naudojami, geriausia jei sutampa grunto ir dazu pagrindas. Nelygumu gali but, gali ir nelikt. Tai priklauso nuo to kaip paruostas pavirsius, koks gruntas ir kuom dengiama. Pasveist gali reiket. Pagal situacija, tik bet koks nelygumas pridedant papildomus dazu ar lako sluoksnius dar daugiau isryskeja.ansanas rašė: kas tas gruntavimas kaip kuom ir kam jis daromas?po gruntavimo neatsiranda nelygumu ?nereik sveist?
Imanoma, tik reikia igudziu. Bet neapsimoka, nes porolonu tai padaroma ir greiciau ir kokybiskiau. Maza smulkmena: reik orientuotis kokiu spalvu perejimai (susiliejimai) galimi, o katros susimaisiusios duoda purvinumo efekta.ansanas rašė: kaip dazant padaryt svelnius spalvu perejimus jeigu turiu tik teptuka..
Aisku. Gal Zilva atsakys. Tas UR dziuna reaguodamas su dregme esancia ore: kuo dregnesne aplinka, tuo greiciau vyksta reakcija, jei dar ir temperatura aukstesne - tai procesas gali tapt nevaldomu (vyksta saltas "virimas" - burbuliukai). Del monstru as irgi kazkur rasiau, kad buciau laimingas, jei pagauciau bent po viena kiline ant kiekvieno padaryto buratino, tik kad taip nesigauna... O ir kiline sugeba pravaryt kiaurai visus sluoksnius ir mbelieka taisyt lako sluoksni - tokiu atveju vobleri isgelbsti impregnavimas.PRobe rašė: jei lakas tirštokas atsiranda oro pųslelės (reakcija su oru suprantu) lako kietumas mane kolkas tenkina, monstrų nepagavau, nors jei jie ir sugadinų mano darbą aš nesupykčiau.
Kas dėl liežuvių, tai ir mano paskutiniai trys"suskilinejo" .Mano tie trys buvo balnai, tai pagalvojau gal perkaitinau ar lenkdamas persistengiau, nors prieš įklijuojant nieko blogo net neįtariau.O čia pasirodo ne man vienammistika,gal sakau koks oro slėgis ytakos turi
. p.s.
atleiskit chebrike , kad pamirštu kartais , bet tai tiesiog nespėju visur ir tiek , ....kas dėl organinio stiklo tai jis turi tą bėdą skilinėt , ypač jei įklijuojamas labai tampriai su epo , aš galvoju tai todėl , kad džiūstant jis yra labai stipriai suspaudžiamas ir įvyksta jo ,,vidinis" skilinėjimas , jei klijuodavau kokiais super klijais pakankamai laisvoje ertmėje jam įstatyti to nebūdavo , na , nebūdavo tai nereiškia , kad negali būt , gal būt tai atsitiktinumas , o gal ir ne ...bet esmė tame , kad aš jo atsisakiau ir dabar jei nelankstau naudoju plexiglasą , lenktus kaip žinot pirkausi iš Suomijos gatavus jau propionatinius , na ir dar naudoju aliumini , ji galima šiek tiek palankstyti , bet jis neatrodo pakankamai estetiškai , bet čia vėl kaip kam , kitiems kaip tik atrodo daug tikroviškiau ......PRobe rašė:savas aš tai lakuoju "UR 293" kokius 5 kartus. Bet su jom yra irgi niuansų, po kiekvieno lakavimo dažai šiek tiek pakeičia spalvą, ir dar jei lakas tirštokas atsiranda oro pųslelės (reakcija su oru suprantu), kuomet praskiedžiau vaitspiritu, tai tas biški dažams pakenkė, kaip po suskaldė, nors dažai buvo gerai išdžiuvę.Tai dabar skiestu laku lakuoju jau bent kartą nulakuotą gaminį.Nu o lako kietumas mane kolkas tenkina, monstrų nepagavau, nors jei jie ir sugadinų mano darbą aš nesupykčiau.
Kas dėl liežuvių, tai ir mano paskutiniai trys"suskilinejo" .Mano tie trys buvo balnai, tai pagalvojau gal perkaitinau ar lenkdamas persistengiau, nors prieš įklijuojant nieko blogo net neįtariau.O čia pasirodo ne man vienammistika,gal sakau koks oro slėgis ytakos turi
. p.s.
Balninius liežuvius dariau smalsumo, ar kaip sakai mados vedinas.Kažkaip pačiam praktikoi norisi išbandyti,suprasti kas prie ko.
Jei kas dėl lako ar liežuvių turit kokių pararimų iš anskto dėkoju.