Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #213921   Dreigas
 15 Rgp 2010 21:57
Teisingai shmekla007 pasakė.

Prieš kelias savaites draugelis atvažiavęs užsimanė pažvejoti, nuvarėm su valtim, masalai buvo beveik identiški (paskui dar apsikeitėm) ir rezultatas buvo toks, mano pusė trys lydekos iš jų du peiliukai ~400g ir viena 2kg lydeka ir normaliai ešerių (tiksliai nežinau kiek), pas jį: keletas ešerių, gal kokie 7. Nors masalais keitėmės, bet rezultatas nepanašus, esmė tame, kad metė belekaip, belekur, traukė belekaip, teko mokint, nors pats nesu profas. Tad visko čia neišaiškinsi, reik praktikos, nors pats jos dar nelabai ir turiu.

Žvejojom ant visokių 2, 3 nr sukrių.
 #213987   MinimaLTechno
 16 Rgp 2010 13:09
MinimaLTechno rašė:Na gryžau. Taigi pickerį buvau užmetęs nakčiai, aišku gėrėm ir pan, bet esmė,kad man nekibo. Dieną, ryte susimetėm plūdęs netoli kranto, tai krc gali traukti viena po kitos, bet mažikės, apgailėtinos išvis, bet tiesiog spėčiais puola ant dziko. Mes buvom ties romučiais, už kuršėnų ten koks 10km. Matau, kad ten nieko nepagausi su dugninėm, o plūdę jei toliau metu, tai ją neša. Patarkit kokią sistemą ir plūdę naudoti, kad srovė neneštų? Labai tas aktualu.

Ir dėl spiningo patarkit. Kas ten ant spiningo kimba? Nes su drauge šią savaitę vėl ten pat važiuosim, bet su valtike, paspiningausim, gal sėkmingiau bus.
Taigi kas ant ko kimba? Taprasme su kokiom blizgėm ar guminukais ten žvejoti, kad pagauti tą ar tą? Mačiau čia kažkas vabalo imitacijos turi, bet aš tam pinigų noriu šį kartą skirti minimaliai. Tad ką ant spiningo kabinti geriausiai? spalvos, formos, dydžiai ir aplamai...
Patarkit draugiškai, nes laaabai noriu pagauti kanors ten įdomaus, atsibodo standartinės žuvys, nors iš tikro užtektų jau ir lydeką ištraukti, nenuliūsčiau tikrai.
Na ir šeip patarimų galit duoti, nes nesu žvejojęs upėję, bet va mokausi :)
Ačiū!
Matau tik dalintis savo žvejybomis galit, o patarti kažkaip nelabai patariat, jėtau, negyvenu prie ventos, neišgaudysiu žuvį. Tai nors atsakykit į paryškintą tekstą. Ir ką galima pagauti romučiuose, ten kur mašiną reikia palikti ant aukšto kalno, šalia namo, o leistis pėškom į apačią, kur suoliukai yra su stalu. Apsimoka ten gaudyti? Galima visokią žuvį pagauti? Ten draugės kaimas, tai labai netoli paeiti. Plūdę mesti? Pickerį?
Šneku apie šitą vietą http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... 510&z=5000
 #213989   Auris
 16 Rgp 2010 13:11
Man tas eksperimentavimas, kai viena diena nesugauni, kita diena kazka keiti ir sugauni yra pats zavingiauses dalykas zukleje.Gi ne zuvu sugautam kiekije atsispindi zvejybos malonumai, o paciame procese.Tad skaityk literatura, bandyk pats, istruk kai tik turi laisva valandele prie vandens ir per laika ateis patirtis, kai jau zinosi kas kur kada ir ant ko.Kiekvienas gi esam individualus ir kurkim savo teorijas patis nuo to tik idomiau.
 #213991   Auris
 16 Rgp 2010 13:15
Niekas tai nepatars nieko konkretaus, ne del to , kad gaila, o del to, kad kiekvienu atveju yra taikoma vis kitokia sistema, pasarai ar masalai.Plude srovej naudojamos upines, paklausk parduotuvej paaiskins tau, leidziamos jas prilaikant, bet dazniau sroveje pasiteisina dugnine.Beto kokia zuvi tikies sroveje sugauti?
 #213992   MinimaLTechno
 16 Rgp 2010 13:16
Matau beviltiška. Maniau čia kitoks forumas, bet... taspats... Jau galvojau apsistosiu, bet nematau tolko, nes nieko neišprašysi pasakyti.

Supranti, kad aš ne prie ventos gyvenu, neturiu mašinos ir esu studentas bedarbis, tad neturiu nei noro, nei galimybiu ten važinėt, sėdėt,taškyt litus ir pan, kai galiu vietoj to pasiklausti ir išvažiavus pažvejoti kaip dera. Gyvenčiau kokiuose kuršėnuose, jau senai būčiau viską mokėjęs ir žinojęs, bet iki šiol tik stovinčiam vandeny žvejojau.

Tiek to,pamirškim, susižinosiu per kitus forumus. Vien per google galiu susirasti per 10sec upės sistemą plūdei, bet maniau su žmonėm padiskutuosiu, smagiau, be to tada kyla klausimas, kam šis forumas,jei gali google pasinaudoti? Ai, čia galima tik girtis ką pagavai...
 #213998   Auris
 16 Rgp 2010 13:55
Kokia gali buti diskusija kai yra klausiama apsudrisku dalyku, tai tu konkrecia sisteme parodyk, nupasakok tos vietos gyli, sroves stipruma, kokia zuvi tikies gaudyti ir t.t Kaip gali buti diskusija kai nera diskusijos objekto. Tu tikies ka cia gauti kazkoki stebuklinga universalu atsakyma kaip nuvaziaves prie ventos uzsimesi ir gerdamas lupsi zuvi.Keistuolis

Dar netaip senai as irgi buvau studentas bedarbis, bet masalu ar pasaru prasimanydavom patis is pigesniu komponentu.Tai cia nepasiteisinimas, jai yra tinginyse tuom dometis.Teisingai geriau pagoogklink,isbandyk, tada padiskutuosim, kodel tai nepasiteisino.
 #214004   MinimaLTechno
 16 Rgp 2010 15:47
Matai, gal tu buvai studentas, tik žvejojantis, pas mane dar be to yra daug pomėgių ir laisvalaikio praleidimo būdų. Jei būtų tik žvejyba, užtektų pinigų drąsiai. Ir kodėl tu lygini su savim? Kiekvienas esam individualūs, kam čia lygini su savim? Gal man tave lyginti su savimi, tarkim koks tu nevykes muzikoje ar kažkur kitur? Biški apgailėtina. Tu esi tu, aš esu aš, ir tikrai tavo gyvenimo negyvenau ir negyvensiu, todėl ir yra nesutapimai.
Kokią dar tau sistemėlę pasakyti? Aš pats prašau jūsų ją parodyti... '''bum
Krc dabar jau kabinėjasi matau prie žodžių. Kokių tau tau sukonkretinimų reikia? Neužtenka pasakyti, kad žvejosiu srovėje bet kokią žuvį? ką daryti, kad srovė neneštų plūdės?
Gerai, galiu pasakyti kitaip, vieta tiksli čia - http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... 510&z=5000 (įsijunk mišrus) , žuvys - bet kokios. Srovės stiprumas? Nu nežinau kaip išmatuoti :D Čia jau nesamonių prirašei, kad tik apsunkinti situacija ir parodyti aceit koks aš nekonkretus, kad tik tu liktum teisus.
Gerai, galiu pasakyti, kad netoliese yra srovė ne maža, bet šalia kitoje vietoje už kokį 15m atrodo, kad vanduo tiesiog stovi vietoje, kaip ežeras stiklinis, tačiau 30g karmūškes tempia. Nežinau gylio, nelipau į upę ir plūdės nebuvau ten metęs.
Kitur paklausiau, tai atsakymas visai kitoks buvo, nebesikabinėjo, kad aš tinginys ir pan. Manau čia priklauso nuo pačio atsakytojo. Norėsi - atsakyti normaliai, nenorėsi - išsi...inėsi kaip dabar. Bet pastarieji labai bėsina. Nenori, tai ir sakyk nesakysiu, o nevartyk ant manęs, kad aš tinginys ir pan. Arba išvis tylėk ir duok atsakyti kažkam, kas yra draugiškesnis ir ne toks priekabus.

Vietoj jūsų būčiau pasakęs apie sistemėlę upėje dvejais sakiniais ar vienu linku į puslapį, dėl spiningo būčiau atsakęs galbūt : tinka viskas, sėkmės dalykas arba pavardinęs ant ko man gerai kima. Na ir viskas, visa kalba tarkim, o dabar čia iki kokių susireikšminimų nueina ir diskusijų nereikalingų? Kam tada forumas, jei į temą negali paklausinėti, pasitarti? Ateini, paklausi - o tau sako, eik pats ir bandyk. Tai čia tam tas forumas? :}}
Aš suprantu, pasaulyje, ypač Lietuvoje, yra daug nuliūdusių žmonių, nelaimingų, pavydžių, savanaudžių, agresyvių, išsiliejančių ant kitų... todėl ir sunku gražiai susikalbėti. Bet atsipeikėti reikia ir į viską žiūrėti ne tik iš savo pusės.

Atėjau, taip gražiai ir aiškiai,mandagiai stengiausi paprašyti atsakyti į mano klausimus, o ką gavau?
- Tu ką, čia ateisi, paklausi, ir gerdamas žuvis vėliau trauksi???
Tokį šovė, trumpai tariant. Nu atsiprašau...
 #214008   Dreigas
 16 Rgp 2010 16:19
Tai kad bandom aiskinti, bet vapse nesigaudai, jokios padekos, nors pats nesugebi pasinaudoti patarimais, eik geriau verkt kitur...

"Srovės stiprumas? Nu nežinau kaip išmatuoti :D Čia jau nesamonių prirašei, kad tik apsunkinti situacija ir parodyti aceit koks aš nekonkretus, kad tik tu liktum teisus."
Sroves stiprumas labai svarbus,nes nuo to priklauso, kokias zuvis ten gali rasti, zvejybos budai ir dar daug niuancu.

Bet kokiu atveju daugiau jokiu patarimu is manes negausi...
 #214013   BenasS
 16 Rgp 2010 16:30
Klounas tas tecktonikas
 #214014   Auris
 16 Rgp 2010 16:36
Stipri srove nedidelis gilis akmenuotas dugnas.Pasigauni varlyte ar zioga,kabini ant kablio dedi virs jo burbuliuka, tikies, kad sapalas susigundys, kitokios zuvies ten nesitikek. Mazesne srove kabini upine plude ja prilaikydamas leidi, jaukini velgi nezinau ka tu ten rosies gaudyti,elgtis kaip visiem galima, maisas kombikormo ir laukti stebuklo uzmovus dzikeli .Paieskotum duobes , leta srove, tiketina ir graziu kuoju ir karsiu pasiskaityk jauko receptu, dvi dugnines skirtingais masalais.Na cia taip abstraktu, pilnas internetas straipnsiu na argi netiginys paskaityti ir po to padiskutuoti apie konkrecius atveju.Turiu as hobiu irgi ne viena, bet randu laiko viskam.Minimal Techno nesenai gryzau is Plastikmeno koncerta Lenkijoj tai nereikia man lelia ko as neismanau.Domiuos tuom lygiai taip pat kaip zvejyba.Tik nepradekim cia matuot kieno ilgesnis, ne vieta tam. Taika.

O del tos frazes mano tai pats rasei. Taigi pickerį buvau užmetęs nakčiai, aišku gėrėm ir pan, bet esmė,kad man nekibo.Tai gal jai butum zvejojas, labiau pasiruoses, butum sugaves ka nors?:) Juk taip neturi pinigu, tai gal vietoj butelio geresnio jauko ysigyti ar benzino ysipilus geresnes vietos paieskoti :)
 #214016   MinimaLTechno
 16 Rgp 2010 16:47
Geroje vietoj atsileidai ;) Aš ir žadėjau, bet...

Auri, tu šneki konkrečiai apie tą vietą kur aš parodžiau? Ten tik šapalo tikėtis?
O kokį burbuliuką konkrečiau dėti? Jis tam, kad išlaikytų tą vabaliuką ant viršaus? Ir laikyti taip, laukti šapalo? :)
Jauko receptus sakai pasiskaityti, net nežinau kur rasti, parodyk kur galėčiau paskaityti, tikrai paskaitysiu. (prisiminiau, kad yra siųsti "šiuolaikinė žūklė". Reikia perskaityti visą)

Žinoma taika, aš niekada nesistengiu pyktis, bet kaip su manim ,taip ir aš.
 #214026   Sokratas
 16 Rgp 2010 18:10
ką tokiam žmogui kaip tu, MinimaLTechno, ir į tokius klausimus galima atasakyti? Nieko.....
Esu, atrodo patyręs šapalautojas, labai didelių šapalų neištraukiu, bet kilograminių pasitaiko. Pvz šiandien nubridau ir prieš srovę ir pasroviui gal 10 km. Na gal ne 10, bet 7 tikrai.... Tokiomis va sąlygomis:

Paveikslėlis

O prigaudžiau tik va tokių kilbukų:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Ar noriu jais pasigirti? tikrai ne, nėr čia kuom girtis, bet ko neparodžius, kokie šapalai tekibo. Būčiau žinojęs, kad vandens tiek daug, būčiau ten nevažiavęs, bet dabar žinau, kas ir kaip....
Po kelių dienų, gal net po dviejų, jei nelis, ten jau bus visiškai kitaip, tose vietose šiaip vanduo nesiekdavo kiaušiukų, o dabar, matai kas dedas.... O jei užpils dar liūtys neblogos- iš vis nepabraidysi... kas atvažiuos, apsisuks ir išvažiuos....

Pabraidžiojau nemažai, pasikankinau, bet džiaugiuosi, kad iš vis neburptelėjau ir neverkiu kad mažos tekibo.... kitą kart gal bus geriau.... bet užtat, skaidria galva, pakvėpavęs, taip sakant, grynu oru....
Taip ir ten, kur tu žvejoji: šiandien yra vienokios sąlygos, rytoj kitokios bus... ir nieko čia nepatarsi konkrečiai, tik nuvažiavęs pamatai,. kaip čia geriau elgtis....

Gal mesk tu tą žvejybą, sakai, turi kitus užsiėmimus, tai ir užsiimk jais... o čia reikalinga kantrybė, kruopštumas... o jis prie butelio matai švystelėjęs meškerę bet kur bet kaip, tikisi žuvies priplėšti....Jumoristas ir tiek....
Ir kam tie priekaištai, kas čia mes tau.....Gal susimokėjai už kursus , o mes tau medžiagos nepateikiam....Pirmiau teisingai formuluok klausimus, nes dabar jie iš vis be ryšio, pasakysiu aš tau, mielas studente, ir nėr čia ko nervotis pačiam, nėr ko purkštauti....
 #214038   cesius
 16 Rgp 2010 19:18
Labai jau daug pas tave sapalu Bobi, man roc jei ten pat nuvartytum pusvalandy pries tamsa, tai but parsu per visa fotke :ruko ;uolrait
 #214041   Sokratas
 16 Rgp 2010 19:22
gal būt, gal būt, bet ant tamsos nuvaręs, kažin ar iš vis begrįžtum.... Ir šviesoj sunkiai ein praeiti...
O ir ne tiek jau jų ir yra. ,,Išvargti" čia jie per 5-ias žvejybos valandas....O pirmas dvi braidymo valandas iš vis nei vienas nepapuolė, kol pradėjau suprast, kur jie gali laikytis prie tokio aukšto vandens... Atradau ir upės šapalų šefą, bet jam pasirodė skanesnis burbulas, tai juom vos nepaspringęs daugiau nieko nebenorėjo.... :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 Sokratas. Iš viso redaguota 16 kartus.
 #214043   cesius
 16 Rgp 2010 19:25
Vot zinok ir nereik tamso plavinet, dar svesoj susirandi koky dailu meduka ir atvarai tiesiai prie jo , mes net neytariam kas dedas po mailium -:saliut
 #214060   Auris
 16 Rgp 2010 20:55
Ka ant kablio pakabines ? :) Noreciau visai ir as pabraidyt, pabodo jau prie dugniniu ramiai tykot
 #214096   vava
 17 Rgp 2010 09:28
Bobi, o kas tam bambalyje?
 #214098   Sokratas
 17 Rgp 2010 09:38
alus, negi nežinai, kas būn bambaliuose
 #214104   Dreigas
 17 Rgp 2010 10:02
vava rašė:Bobi, o kas tam bambalyje?
Greičiausiai vabalai, žiogai ir t.t. :)
 #214111   Sokratas
 17 Rgp 2010 11:06
jo, žiogai aluj mirkyti- skanumėlis ir viskas vietoj, po nosim :)
 #214117   vava
 17 Rgp 2010 11:44
gurmanas vienok :)
 #214251   Dreigas
 18 Rgp 2010 08:25
Klausyk bobi, o tu nebijai suslapint ar ismaudyt fotiko/mobilaus?
 #214275   Sokratas
 18 Rgp 2010 10:13
fotiką maudžiau jau kelis kartus, po maudynių išimu baterijas, parvežu namo, išdžiovinu, kol kas veikia, tfu tfu tfu. Telefono arba iš vis neimu, arba, jei laukiu svarbaus skambučio, kišu į prezervatyvą užrišu mazgiuku ir ok. Ir paskambint gali ir išmaudyt, nieko nenutinka...
 #214338   ttm
 18 Rgp 2010 22:12
Minimal Techno, galima sakyti kaimynas busi- mano sodyba zemiau gal uz poros km. Ar ten ne jus stovyklavote praejusi savaitgali su visais atributais ( muzika ant ciongo, palapines , lauzas, trubicos...) ? Nors, ten atrodo dvi chebros buvo- vieni su meskere, kiti su tinklu zuvi gaude :-D
Ta pazymeta vieta man l patinka- galima zvejoti visokiausiais zvejybos budais. Yra ir ramiu vietu ir srauniu, visokiu perejimu,atgaliniu sroviu ir t.t. Ten, tuoj uz revos laikosi sapalai ir kt balta zuvis, t.p. eseriai , paciame isplatejime- lydekos ir eseriai, ant pacio galo, vel prasideda sraunumos, tai galima tiketis sapalu ir eseriu t.p. . As pats nezvejoju pludine ir dugnine, taciau, manau, kad verta butu pabandyti gaudyti tokiu budu paciame isplatejime ant slieko. Vienu zodziu, ten labai dekinga vieta- pats pabandyk atrasti kas ir kaip.
 #214390   MinimaLTechno
 19 Rgp 2010 09:58
ttm rašė:Minimal Techno, galima sakyti kaimynas busi- mano sodyba zemiau gal uz poros km. Ar ten ne jus stovyklavote praejusi savaitgali su visais atributais ( muzika ant ciongo, palapines , lauzas, trubicos...) ? Nors, ten atrodo dvi chebros buvo- vieni su meskere, kiti su tinklu zuvi gaude :-D
Ta pazymeta vieta man l patinka- galima zvejoti visokiausiais zvejybos budais. Yra ir ramiu vietu ir srauniu, visokiu perejimu,atgaliniu sroviu ir t.t. Ten, tuoj uz revos laikosi sapalai ir kt balta zuvis, t.p. eseriai , paciame isplatejime- lydekos ir eseriai, ant pacio galo, vel prasideda sraunumos, tai galima tiketis sapalu ir eseriu t.p. . As pats nezvejoju pludine ir dugnine, taciau, manau, kad verta butu pabandyti gaudyti tokiu budu paciame isplatejime ant slieko. Vienu zodziu, ten labai dekinga vieta- pats pabandyk atrasti kas ir kaip.
Ne, mes ten nebuvom tą kartą, bet norėjom, per vėlai atvažiavom, buvo pilna privažiavę chebros, labai daug. Tai nuvažiavom toliau, ten kur baidares atveža. O gal geriausiai su pickeriu žvejoti? Negu su plūde, Ir srovė neneš...

Bobis, aš niekada negeriu kai žvejoju ir nešnekėk tokių dalykų, nes apgailėtinai skaitosi. Manęs nepažįsti net, o siūlai žvejybą mesti. Kam tokias tuštybes šneki? Šį kartą važiavom keturiese atsipūsti gamtoje, bet aš kaip visada, negaliu be meškerių. Tad užteks čia išvedžiot ir pykti. Nenorit, nekreipkit dėmesio ką rašau, va kažkodėl su kitais išeina pašnekėti. Kaip normaliai ttm atsakė. O ką tai reiškia? Norėsi - atsakysi, nenorėsi - rašysit vėjus ir mane kaltinsit. Mat čia kaltina, kad atseit gėriau, o ne žvejojau,todėl ir nepagavau. Tai gal šalia sėdėjai ir matei kiek ir ką gėriau? ai krc ... patylėkit geriau, nes nebeskaitysiu jūsų postų, kurie bus skirti man. Atsirinksiu, kas naudinga,kas ne.
 #214391   Sokratas
 19 Rgp 2010 10:09
Taigi pickerį buvau užmetęs nakčiai, aišku gėrėm ir pan

Kieno čia žodžiai, nepameni???
Nebeskaityk nebeskaityk, ir nežvejot gali... Pyksti ir žaibuoji čia tu, žmogau, atsipeikėk :)
 #214393   shmekla007
 19 Rgp 2010 10:14
idomus zmogus tas technomanas :D ziauru... nu nieko dar jaunas :DDDDD
 #214397   Auris
 19 Rgp 2010 10:22
Kadangi masina biski pagedo, tai susigalvojau po lietaus pesciom y venta pakalne nusileisti su dviem lengvom dugninem pasedeti.Viena meskere dzikeliai kita uzdejau du stambesnius sliekus.Ant dzikeliu kibo kuojos, nedideli ziobriukai kurie iskart keliavo atgal , leidziu sau smagiai laika, megaujuos saule, du kart smarkiai per galune duoda meskere su slieku kertu ir du stiprus smugiai kol zuvis apsisuka ir pasileidzia prie stove, sirdis ima virpeti, plaukia kaip tankas tiesiai ramiai be jokiu blaskymosi, metu batus y sali ir brendu i upe, nes prieki zolynai galvoju pasitiksiu ir per savo nekantruma susigalvoju pabandyti link saves traukti, tai buvo didziause klaida, nes rite senoka ir stabdis veikia visiskai prastai,pavadelis 0.16 neaskios kokybes skolintas(nes siaip visad naudoju stroft ir retai nuvilia) neilgai trukus sulaukiau pokst;/ net nepamates kas ten.Esu traukes Ventoj daug karsiu 2kg-2.5kg.Bet jie daug greiciau iskildavo y pavirsiu, nebent labai jau papiktintas srovej gyvenantis.Net nenumanau, kas ten buvo, bet turbut paleidau viena graziausiu sios vasaros zuvu;/
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 42
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė