Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #202101   SauliusM
 05 Bir 2010 22:41
a nu jei ten maziukai sapaliukai pagrinde, tai galima visisku ultralaitu gaudyt tada... puskilini bambaliuka su belekokia rykste issiprasyt didesniu problemu neturetu kilt.
 #202166   rgutis
 06 Bir 2010 22:28
bruzgynams ir upeliams geriau 1,80 nuo 3-15gr L,lengviau vaikscioti :lol: ;uolrait
 #202463   iusegun
 08 Bir 2010 08:27
rgutis rašė:bruzgynams ir upeliams geriau 1,80 nuo 3-15gr L,lengviau vaikscioti :lol: ;uolrait
i zvejyba vaziuojame zvejoti, o tik paskui vaikscioti :-D
as manau atvirksciai - maziems upeliams kaip tik geriau yra ilgesnis spiningas (240 manau otimalus var.). nes su tokiu spiningu yra daug geriau valdomas masalas, geresnis pravedimas, nereikia prieiti visai arti vandens t.y. zuviai tave sunkaiu pamatyti. o vaikstant ar pereinant ilgesnius atstumus galima ir istraukti veina dali, kad jau labai nekliutu. tokie mano pastebejimai.
 #202644   rgutis
 08 Bir 2010 17:43
tai ir vaikstom ,braidom nebent su donkem sedi tada jo :-D man brendand geriau trumpesnis,o nuo kranto ir 2,70 nieko blogo,tik atsibosta daznai surinkineti spininga [Sv{in viskas priklauso koks priejimas pakrantem.:lol:
 #203528   bretas
 13 Bir 2010 16:03
sveiki, kaip kimba sapalai?Sestadieni buvau nulekes i viena pamegta vietele, sapalai kaip isproteja eme, dar gyvenime tiek kibimu ir tiek sapalu nebuvau istraukes... Liudna tik, kad pirmasis sapalas nusinese vobleriuka kuri tik penktadieni nusipirkau... 'viarkt 'viarkt bet sapalas gerulis buvo, koks 1,5-2,0 kg, ir jau minejau anksciau, kad man nebe pirma karta kyla problemu su tokio dydzio sapalais, jau praradau ne viena vobleriuka, kotas pas mane liaunas ir lankstus , stabdis palaidas, nzn kaip jis ten truko,vala naudoju "owner brod" atrodo taip vadinasi, )0,18(3,1kg) kaina 18,90 uz 100 ar 150m.
Uzsidejas kita vobleriuka i kranta isvilkau 1,3kg sapala be jokiu problemu, paskui dar tris apie 1kg istraukiau, taip pat jokiu problemu, nesuprantu, kodel nei is sio nei is to truksta valas... Gal kas koki rimtesni vala zinot?

Beje tesiant sapalavimo tema, tadiena i kranta isvilkau 6sapalus, visi is vienos vietos, negana to man besapalaujant praplauke 6 baidares, bet sapalams ne motais, kliovu net nzn kiek turejau, ir viskas is vienos vietos nuo 17:30 iki 20:00.
Tik imeti dar nori, kad vobleriukas paplauktu zemiau, jau griebia nuo virsaus, baidare praplauke is kart meti ir vel ima. Gal jiems galva susisukusi buvo nzn, bet dar tokio sapalu kliovo neteko matyti. ;uolrait
 #203537   rgutis
 13 Bir 2010 18:00
bretas rašė:sveiki, kaip kimba sapalai?Sestadieni buvau nulekes i viena pamegta vietele, sapalai kaip isproteja eme, dar gyvenime tiek kibimu ir tiek sapalu nebuvau istraukes... Liudna tik, kad pirmasis sapalas nusinese vobleriuka kuri tik penktadieni nusipirkau... 'viarkt 'viarkt bet sapalas gerulis buvo, koks 1,5-2,0 kg, ir jau minejau anksciau, kad man nebe pirma karta kyla problemu su tokio dydzio sapalais, jau praradau ne viena vobleriuka, kotas pas mane liaunas ir lankstus , stabdis palaidas, nzn kaip jis ten truko,vala naudoju "owner brod" atrodo taip vadinasi, )0,18(3,1kg) kaina 18,90 uz 100 ar 150m.
Uzsidejas kita vobleriuka i kranta isvilkau 1,3kg sapala be jokiu problemu, paskui dar tris apie 1kg istraukiau, taip pat jokiu problemu, nesuprantu, kodel nei is sio nei is to truksta valas... Gal kas koki rimtesni vala zinot?

Beje tesiant sapalavimo tema, tadiena i kranta isvilkau 6sapalus, visi is vienos vietos, negana to man besapalaujant praplauke 6 baidares, bet sapalams ne motais, kliovu net nzn kiek turejau, ir viskas is vienos vietos nuo 17:30 iki 20:00.
Tik imeti dar nori, kad vobleriukas paplauktu zemiau, jau griebia nuo virsaus, baidare praplauke is kart meti ir vel ima. Gal jiems galva susisukusi buvo nzn, bet dar tokio sapalu kliovo neteko matyti. ;uolrait
kur cia gaudei? as bandziau tai net neziurejo i nieka '''bum
 #203571   Vegys
 13 Bir 2010 20:14
bretas rašė:vala naudoju "owner brod" atrodo taip vadinasi, )0,18(3,1kg) kaina 18,90 uz 100 ar 150m.
Man šis valas patiko. Tikrai stiprus. Nėr taip, kad su pernykščiu gaudai ? O gal nusitrina kur nors ? Patikrink pirmus keletą metrų. Valas tikrai geras ir bent jau man - patiko.
Šiaip gera žūklė buvo pas tave !
 #203661   bretas
 14 Bir 2010 10:53
rgutis rašė:
bretas rašė:sveiki, kaip kimba sapalai?Sestadieni buvau nulekes i viena pamegta vietele, sapalai kaip isproteja eme, dar gyvenime tiek kibimu ir tiek sapalu nebuvau istraukes... Liudna tik, kad pirmasis sapalas nusinese vobleriuka kuri tik penktadieni nusipirkau... 'viarkt 'viarkt bet sapalas gerulis buvo, koks 1,5-2,0 kg, ir jau minejau anksciau, kad man nebe pirma karta kyla problemu su tokio dydzio sapalais, jau praradau ne viena vobleriuka, kotas pas mane liaunas ir lankstus , stabdis palaidas, nzn kaip jis ten truko,vala naudoju "owner brod" atrodo taip vadinasi, )0,18(3,1kg) kaina 18,90 uz 100 ar 150m.

kur cia gaudei? as bandziau tai net neziurejo i nieka '''bum

Gaudziau aukstaitijos Sventojoj, kai rasiu laiko leksiu vel i ta pacia vieta, pernai su draugu ten vaziuodavom, tai daugiau kirsliu pasitaikydavo, nei sapalu( siemet beje taip pat viena apie puse kg istraukiau).
 #203667   bretas
 14 Bir 2010 11:13
Vegys rašė:
bretas rašė:vala naudoju "owner brod" atrodo taip vadinasi, )0,18(3,1kg) kaina 18,90 uz 100 ar 150m.
Man šis valas patiko. Tikrai stiprus. Nėr taip, kad su pernykščiu gaudai ? O gal nusitrina kur nors ? Patikrink pirmus keletą metrų. Valas tikrai geras ir bent jau man - patiko.
Šiaip gera žūklė buvo pas tave !
Na su siuo valu pastaruoju metu visiskai nebesamones kazkokios... Pernai nusipirkau pirm karta ji, pabandziau patiko(gerai metasi, pagal diametra gana tvirtas) nebuvo jokiu problemu, bet susizvejojo man jis pernai, liko gal 30m, siaip viskas gerai, tik, kad uzmetimas sutrumpejo ir paplukdyt voberio nebeiseidavo, tada Vln nusipirkau toki pati, parvaziaves namo jau norejau persisukt ant rites, bet panele(ji taip pat megsta pazvejot, daznai ant eseriu gaunu malku nuo jos :-niak' ) mano pristojo, kad jos lievas valas, tai susukau ant jos rites, na po vienos ribalkos paziurejau, kad pas ja valas(tiek kiek issimeta) pasidares matinis, pries tai ji nutrauke pora sukriu ir as kiek suirzes apkaltinau, kad nemoka uzrist mazgo, na ji man iteike savo spina ir sako surisk... ir as uzrises vis patampau paziuriu ar gerai viskas, tai taip tampydamas tris kartus nutraukiau rakomis vala be didesniu pastangu, tada susinervinau, ir apie 20m kur buvo matinis valas nuviniojau ir ismeciau, ir vel valas laiko normaliai, bet vel per zvejyba pasidaro matinis ir silpnas... Sakau gal jos rite pjauna vala(vediklis tas), bet apziurejau, kad jis normaliai sukasi, nera jokiu astriu kampu ar pazeidimu.Penktadieni nusipirkau vel to paties valo is tos pacios krautuves ir susisukau ant savo rites, na ir kol kas lyg ir viskas tvarkoje, neskaitant to karto kai nemazas sapaliecas nusinese nauja vobleriuka... Tai nebezinau kokias isvadas cia padarius.Visus tris kartus pirkau vala is tos pacios krautuves, tan apie matini vala papasakojau, sako ant saules gal laikai, arba nusipirkai sena uzsigulejusi vala, tada jiem pasakiau, kad is ju ir pirkau ta vala, jie sako pas mus neuzsiguli sis valas, ir kad jokiu problemu su juo nekyla... Dar vienas is pardaveju sako, gal galus sukeitei... na ne kaip sukau is spules taip ir susukau( o nuo to priklauso valo tvirtumas?) Nebezinau, gal rite panos kalta... o gal pakliuvo spule nekokybisko valo...
 #203682   bretas
 14 Bir 2010 12:46
na gal cia ir ne ta tema apie valus ir rites kalbet, bet, kad jau pradejau cia, tai ir taska padesiu cia... Po poros konsultaciju atlikau nuodugnu rites ir spino patikrinima ir pastebejau, kad prie rites vediklio yra nedidele nuzulinta zyme... atlikes pora bandymu pastebejau, jog susukinejant vala, valas eina kaip tik per ta zyme ir net idialiai atitinka zymes forma, taigi padariau isvada, kad valas per zvejyba pasidaro matinis ir nebetvirtas butent del sios trinties su vediklio(net nezinau kaip pavadint ta dali tarp pacio vediklio bugnelio ir lankelio...)
Dabar kyla kitokiu minciu... rites garantinis dar nesibaiges, idomu ar man ta rite pakeistu ar tos serijos rites visos su ta pacia beda...(beje rite : Salmo Diamond Trophy ) Salmo mane jau visai nuvyle ir nebeketinu pirkti nieko is jos gaminu, nes si rite kartu su Salmo spinu Salmo Elite Micro Jig buvo pirkta mano panelei dovanu, o spina drauge "sulauze" gal 5oje zvejyboje, ikabinusi i zole lengvais truktelejimais bande atkabint masala ir po poros bandymu spinas pasipyle gabaliukais....Virsune luzo ties sujungimu i keleta daliu... Neneoriu uzsiiminet reklamom ar antireklamom, bet si firma mane stipriai nuvyle, dabar drauge dar lazdavoja koki cia slamsta dovanoji.... :oops: '''bum :oops:
Gal kas esat susidure su siais gaminiais ir gal paneigsit mano nusivylimus..
 #203946   rgutis
 15 Bir 2010 18:54
Made in LENKIJA NIEKO NUOSTABAUS
 #204001   Tanius
 15 Bir 2010 22:53
Bretas, pirma a rimtai puses kilo kirsly ivaldei?? :shock: :shock: Antra, pamėgink patikrinti žiedelius, galbut yra vos vos nuskilę, ar tulpė ibrėžta. pas mane irgi vedikliai keli išsidėvėję, matosi kita net spalva, bet valo nepjauna.
 #204008   bretas
 15 Bir 2010 23:31
Tanius rašė:Bretas, pirma a rimtai puses kilo kirsly ivaldei?? :shock: :shock: Antra, pamėgink patikrinti žiedelius, galbut yra vos vos nuskilę, ar tulpė ibrėžta. pas mane irgi vedikliai keli išsidėvėję, matosi kita net spalva, bet valo nepjauna.
na jo nei sveriau nei matavau, todel garantuoti, kad 0,5kg negaleciau, tiesa pasakius, gal kiek perlenkiau :oops: dabar pamyslinau, kad jo ta svori nustaciau pagal ilgi o jis mazdaug +-kaip puskilinio sapalo, bet sapalai buna storesni ir sunkesni, tad svoris ko gero kirslio turetu buti mazesnis. ;;yel bet manyciau 400g tai tikrai turi but. turiu fotke kazkur jo, galesi pats nusprest imesiu ryt prie kirsliu temos, bo cia ir taip jau su savo valais, ritem ir spinais prisiukslinau :v-ar
 #204236   bretas
 17 Bir 2010 11:10
bretas rašė:
Tanius rašė:Bretas, pirma a rimtai puses kilo kirsly ivaldei?? :shock: :shock: Antra, pamėgink patikrinti žiedelius, galbut yra vos vos nuskilę, ar tulpė ibrėžta. pas mane irgi vedikliai keli išsidėvėję, matosi kita net spalva, bet valo nepjauna.
na jo nei sveriau nei matavau, todel garantuoti, kad 0,5kg negaleciau, tiesa pasakius, gal kiek perlenkiau :oops: dabar pamyslinau, kad jo ta svori nustaciau pagal ilgi o jis mazdaug +-kaip puskilinio sapalo, bet sapalai buna storesni ir sunkesni, tad svoris ko gero kirslio turetu buti mazesnis. ;;yel bet manyciau 400g tai tikrai turi but. turiu fotke kazkur jo, galesi pats nusprest imesiu ryt prie kirsliu temos, bo cia ir taip jau su savo valais, ritem ir spinais prisiukslinau :v-ar

foto nebus :oops: beieskodamas foto savo telefone prisiminiau, kad fotografuota buvo su paneles telefonu, nerades ir ten foto suzinojau, kad pritrukus atminties, visos foto is zvejybos buvo pakeistos nagu laku fotkemis... '''bum kada tos "bobos" supras kas yra svarbiau... :-ug ;;yel
 #204991   rgutis
 21 Bir 2010 19:54
senden buvau prie minijos.ale nei mepsu nei vobleriu nejo isiulyti :e:e i mepsa tai isvis net nekreip demesio.o kad sapalu yra matosi.bakst bakst voblika ir viskas :piktaz
 #204998   AIVARIUKSTIS
 21 Bir 2010 21:10
rgutis rašė:senden buvau prie minijos.ale nei mepsu nei vobleriu nejo isiulyti :e:e i mepsa tai isvis net nekreip demesio.o kad sapalu yra matosi.bakst bakst voblika ir viskas :piktaz
Gal jie tave mate?? :grin:
 #205014   rgutis
 21 Bir 2010 22:37
gal ir mate arba nekliovine diena.
 #207432   giedriuzzz
 09 Lie 2010 16:39
Siandien pasiemiau pora vabalu sapalams. Vienas is ju Salmo boruze, kito firmos neatsimenu, bet grazus labai, su tokiais usiukais ant pilvo :roll:

Vakare eisiu ismegint ;-var-var.
 #207484   giedriuzzz
 10 Lie 2010 08:43
Ant salmo boruzeles pora paemiau, bet nedideli, po kokia 200gr.
O sitas dar tyli:

http://www.raiden-baits.com/tovar.php?model=c22

Spalva SC01

Dirba tai graziai. Tos plunksnytes traukiant juda ir atrodo kaip vabalas kojytem maskatuotu ;-var-var. Jei tos plunksnos butu juodos ir papilve juoda (sitam vabalui geltona) tai butu grynas Dusios vabalas ;-)
 #207559   iusegun
 10 Lie 2010 11:29
giedriuzzz rašė:Ant salmo boruzeles pora paemiau, bet nedideli, po kokia 200gr.
O sitas dar tyli:

http://www.raiden-baits.com/tovar.php?model=c22

Spalva SC01

Dirba tai graziai. Tos plunksnytes traukiant juda ir atrodo kaip vabalas kojytem maskatuotu ;-var-var. Jei tos plunksnos butu juodos ir papilve juoda (sitam vabalui geltona) tai butu grynas Dusios vabalas ;-)

tam visada po ranka yra juodas markeris ;-)
 #207707   SauliusM
 12 Lie 2010 09:22
vakar Nemune zemiau Kauno, vanduo mazdau metru aukstesnis nei normaliai. bet jau biski apskaidrejes ir krenta po biski. nors ten zemiau Kauno dar ir nuo HES'o labai priklauso kyla ar krenta. Vobleriais susidomejo trys sapalai ir viena lydeka. visos zuvys apie puskili.
visos atkabintos dar vandeny nebrendant i kranta ir gyvena toliau.
 #207735   gintars
 12 Lie 2010 11:06
Dubysa siandien ryte nuo keturiu iki septyniu, keturi kliovai, du sapalai, vieno neisemiau, ir saudykle su auskaru. susigunde salmo tiny ir jaxon micro vobleriukais. svoris 0,9 ir 0,7 kg. visos zuvys toliau gyvena
 #211525   Sokratas
 02 Rgp 2010 20:30
Teisimgai Agis kažkada sakė, vabalas turi būti rudas, o ne žalias :)
Pagaliau, gal per du metus nuo užsakymo, atgabeno tokį ir į Mažeikius. Brangumas nesvietiškas, net 22 litai. Ir va, prašau:

Paveikslėlis
 #211560   senuks
 03 Rgp 2010 07:59
Bobi,tu,kaip sens šapalisc,turėtum imt muselinę rankon ir susrišt vabalą pac :-D niu,o tada visi storasprandžiai tavo :koliorava
 #211630   Sokratas
 03 Rgp 2010 13:30
labai norėčiau, bet kažkaip bijau, nes nieko nemoku....
 #211679   cesius
 03 Rgp 2010 17:34
O tai mes gimem su muha shtoli :lol:
 #211703   Sokratas
 03 Rgp 2010 18:42
aišku negimėt, bet draugų turit mokančių aplinkui.... Pas mane tokių nėra :cry:
 #211707   cesius
 03 Rgp 2010 19:15
Tik reik pradet ir viskas atsiras savaime , uzsiregistrini F.F ir rasi krastieciu kurie pamokys. Beroc pac admins Laimons is mazeikiu ::hai-bai
 #211786   senuks
 04 Rgp 2010 08:12
Va,Bobi-vakarykštis :twisted: Ant vabaliuka sėdo-43cėmė,min.1,5kg :ruko
Paveikslėlis
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 124
  • VDS, VPS serveriai