Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#133043   MINDULE
 07 Rgp 2009 21:56
Tomas_G rašė:Sveiki, ka patartumet is Croixu o gal ir is kitu firmu lydekoms, pagrinde ezeruose naudociau, retai upese:) ilgis nuo 260 i virsu:) zvejyba vobleriu ir sukriukemis, jokiu gumu. laukiu patarimo.
Tomai, viskas priklauso kiek tam gali leshu skirti... Ash asmenishkai kai pirksiu nauja, tai pirksiu St. Croix Avid Fast Action Mid-Power (arba Mid-Hi-Power)... Yra pigesnis Wild River modelis, tau pachiam rinktis... Bet aplamai Avid struktura man labiau patiko...
Tik priesh pirkdamas butinai pachiupinek ir psitikrink struktura, nes visi normalus St Croix'ai yra rankomis daryti ir tas pats modelis buuna visai kitokios strukturos... Dazhnai ish 5 tik vienas prie rankos limpa, chia jau pachiam rinktis...

#133052   rytukas
 07 Rgp 2009 23:33
čia rimtai tokie skirtumai? tas pats modelis skirtingu įlinkiu?
o kaip tokią prekę iš užusienių siųstis? gal visgi kažkiek perlenkei lazdą skirtumus aprašydamas..?

MINDULE rašė: Kaip dar pavadinti spiningo lankstuma ir bendra "darba"... Tas pats modelis, vienas svyruoja kaip botagas per visa kota linksta, kito dyrba tik virshutinis trechdalis ir daugelis kur nors tarpe tarp tu dvieju...

#133147   Lamiglas
 09 Rgp 2009 17:24
MINDULE o kokius butent trukumus radai abziurinedamas wild riveri ar avida , turejau wild riveri neturiu prie ko prikibti , man atrodo croixsas labai akuratnai daro spiningus tai ne lamiglasas su savo kreivais blankais arba talonas su prastoku rankenos kamsciu ( nesakau kad visi bet kelis teko matyti)

#133182   MINDULE
 10 Rgp 2009 06:40
Lamiglas rašė:MINDULE o kokius butent trukumus radai abziurinedamas wild riveri ar avida , turejau wild riveri neturiu prie ko prikibti , man atrodo croixsas labai akuratnai daro spiningus tai ne lamiglasas su savo kreivais blankais arba talonas su prastoku rankenos kamsciu ( nesakau kad visi bet kelis teko matyti)
Lamiglas'o neturejes nei vieno, nuomones neturiu, bet pazhystamas zhvejys ant vandenyno kranto verkia, kad abu tureti suluzho ir ishsiuntus i Life Time Waranty nieko nevyksta ir jau 3-4men kaip negauna meshkeriu atgal...

Kas del St Croix'o tai jau minejau, tas pats modelis vienas prie vieno aprashyme chiupinejasi visishkai kitaip... Del kokybes neturiu nusiskundimu... Pas teva du wildriver'iai tarnauja jau 6-8 metus (8.6", Fast action, Hi-Power)... Pats praeita rudeni buvau priverstas nusipirkti nauja kota, po to kai suluzho Penn'as, radau ta apie kuri minejau... Ishsirinkau viena ish dvieju buvusiu parduotivej, kitas ir po puses metu ten buvo... Labai patenkintas darbu ir kokybe... Tik va vel kaip minejau, kito su tokia struktura (akcija) teko ieshkoti beveik puse metu :).

St. Croix Avid ish vis buvau suzhavetas, nors kolkas chiupinejau tik parduotuvese, bet iki pavasario manau turesiu ir toki. Tik juos taip pat reikia rinktis, kai randi parduotuvej 5 (tokius pachius aprashyme) ir kiekvienas vis kitoks rankoje, reikia ishsirinkti ta kuris labiausiai priimtinas...

Kazhkas klause apie atsisiusdinima... Ash asmenishkai to niekada nedarysiu, jau geriau sumokesiu truputi daugiau, bet turesiu tai ko ieshkau...

#133240   kazbekas
 10 Rgp 2009 12:18
nezinau MINDULE kas pas jus St.Croix gamina, bet pas mus jie visi stabilus ir visi vienodi kaip nulieti. Jokio skirtumo akcijoje ar darbe. Na nebent lakas buna skirtingai nulasejes ;-) Blankai ant tiek vienodi, kad net stebiuosi, kaip jus sugebat surast skirtingus tu paciu parametru.

#133331   SauliusM
 10 Rgp 2009 20:43
Gadas rašė:Sveiki, padekit del luzusio spino. Man nuluzo pats galiukas apie 10 cm, klausimas butu, kokia itaka sutrumpejus spinuj? Kokia iseitis... ??? didelis dekui...
iseitis dvi, uzsidet ant galo tulpe ir zvejot tada turesi kitokios akcijos ir kitokio ilgio kota arba nest ta kota remontuot. :-D ai nu dar yra ir trecia iseitis, mest ta kota nafig ir nauja nusipirkt :-D

#133757   Tanius
 12 Rgp 2009 14:20
Tai va, situacija tokia, kad katik gavau skambuti is tetos, su pasakymu, kad sveikina su praejusiu gimtadieniu lia lia lia lia... ir esme, kad turi pazystamu Larus firmoje, ir gautu kaip ir didmeninem kainom ko noreciau is sandelio, man kaip tik reikia spiningelio, bet ir vel tiksliai nezinau, ka ir kaip gaudysiu, nes masinos kaip dar ir metus neturesiu, bet sirdis linksta link lighto, kad ir mazesny masala uzmest, bet kad ir ledeka suvaldyt, taciau nors ir suvokiu, kad universaliu spiningu nera, bet vistiek noretusi geriausio varianto uz mazdaug 250 ir pageidautina is Laruso, gal koky nebloga spina matet, jautet, girdejot paskutiniu metu, domina viskas, taip pat dar ydomu kaip jum larus platinum spin. Dekui. Ir is karto sakau, kad pats suprantu, kad nezinau ko noriu tiksliai, bet tikiuosi, gal padesit ka nusprest jaunuoliui :-D

#133771   vk
 12 Rgp 2009 15:25
Tanius rašė:, kad turi pazystamu Larus firmoje, ir gautu kaip ir didmeninem kainom ko noreciau is sandelio,
ir pageidautina is Laruso, gal koky nebloga spina matet,
Atkreipk dėmesį, kad "lietuviškas Larus", tai yra firma Caputis atstovauja ne tik Larus, bet ir kitas firmas: http://www.larus.lt/?content=page&id=110&lng=LT
Tad realiai gali plačiau rinktis.
Pvz., daug ką domintų Ryobi ritės didmenine kaina. :roll:

Aš spiningauju jau gal 3 metus Larus Platinum spiningu ir visai juo patenkintas. :)

#133791   ramkis
 12 Rgp 2009 16:03
Tanius rašė:Kokiu platinumu? Tai minejo, minejo, bet kad spininginiu kotu tose firmose tei nelabai.
Yra yra ten tu spinu. Visai neblogu yra Ryobi spinu, tik, kaina didesne nei, kad Larusu. Zodziu pasirinkti galima.

#133793   Lamiglas
 12 Rgp 2009 16:11
rasyta ne karta apie larusus bet dar pasikartosiu jei domina , pats gaudau su trimetriniu platinum triumph 10 - 21g , realiai yra galingesnis , geras dziginis spiningas , jei tau per galingas pasiziurek larus platinum nuo 2 - 12 g , bet butent is platinum serijos nes pigesni larusai gero ispudzio nepaliko , sakiau ir sakysiu - uz tokia kaina tikrai geras pasirinkimas

#133873   Vaidis
 12 Rgp 2009 20:37
Taniau, Platinumas bent jau 10,5 -21g tikras kuolas, pasijėmiau jį jūroj lašius gaudyt, virš 21g tikrai meta neblogai, iki - *prastai*, dėl jautrumo, tai tikrai jautrus, jūroj kiekvienas akmenėlis jaučiasi, starkius džigaujant irgi kala per nagus, bet jeigu tu nori lightuko, tai žinoma toks tau ne pa puti (skaityti rusiškai), beje kai aš jį pirkau, dar džiginį platinuma čiupinėjau, bet ans man jau per skystas buvo jūron, bet šiaip netgi labai nieko toks ;-)

#133905   vk
 13 Rgp 2009 07:03
Vaidis rašė:Taniau, Platinumas bent jau 10,5 -21g tikras kuolas,
, dėl jautrumo, tai tikrai jautrus,
Aš turiu 260 cm 10,5-21g Larus Platinum ir St.Croix Wild River kotus. Gaudau lydekas ežeruose daugiausia guminukais. Tai dažniausiai žvejoju būtent Platinum spiningu. Croixas man perdaug linksta :-D ir to linkimo metu prasčiau jaučiasi ranka, kas ten kabinasi. O Platinumas - tikrai kuoliškesnis :lol: ir gal todėl iškart aiškiau suprantu, žolė ten ar lydeka.

Pritariu, kad Platinumu galima mėtyti kur kas sunkesnius svorius.
Dėl užmetimo nuotolio - turbūt taip pat pritariu, bet tiesiog man nereikia toli mėtyt, tad tai man neaktualu.

Gal Platinumas - kuolas, bet man tokie patinka !:nujop...! ir kitą kotą pirkdamas, kad ir Loomį :-D, vėl aukosiu visus lankstumus ir gerus užmetimus vardan momentinio kibimo jausmo perdavimo rankon. :yaaah!

#133919   ramkis
 13 Rgp 2009 08:08
Taniau. Cia bus sudetinga issirinkti koteli. Platinium serijos spinai nieko, bet kaip ir sake tas iki 21g. - kuolelis, yra Platinium Jig - tas nieko, galima is bedos ne tik dzigauti, yra gar vienas modeliukas jis ilgas berods 9.6' ir uzmetimas jojo ne toks ir didelis, bet ans man toks truputi per minkstas. Dar yra visai puse varpos serija is Larusu tai Amber. Tie visai nebrangus bet rankoje tai visai maloniai laikosi, gal ziedeliai kiek prastesni, bet pabandyti verta o ir kaina juju truputis virs 100. Na turi pasiekti sostine, ir isikibes savo giminaitei i paranke nueiti i Caputi, viska tenais paciupinti ir issirinksi :-D Tik neskubek, ir visiems dideliu ir garsiu brendu fanams(tame tarpe esu ir as) parodes :!fig! nusipirk toki koteli koks tau patinka, kad ir pati pigiausia :-D

#133934   vk
 13 Rgp 2009 09:10
Xrapas rašė: O jei gaudytum daugiausia vobleriukais? ../;nzv :lol:
Ką aš galiu žinoti, kol jais negaudau? :lol: Jei pradėsiu jais gaudyt - tada ir suksiu galvą. ;;yel

#134198   SauliusM
 14 Rgp 2009 12:45
gal kas nors turit st.croix avida AVS66MHF2 ir ka nors papasakot apie ta kota galit? ypac domintu atsiliepimai apie sito koto tinkamuma tvicingui, starkiu dzigavimui is valties ir slakiu gaudymui vartiklemis nedidelese upese. kaip suprantu, tai cia pikciausias is trumpuju avidu turetu but.

#136052   eimantasv
 26 Rgp 2009 12:15
gal kas zinot kaip sis spiningelis Salmo Elite Attack XM 2,4m? kokie atsiliepimai?gal kas turit ? ka gero ar blogo apie ji turit pasakyt? :)

#136064   Vegys
 26 Rgp 2009 12:50
adema rašė:Koks spin geriausias upetkiams gaudyti,su su greitos akcijos virsune ar letesnes?
Spėčiau, viskas priklauso nuo žvejybos stiliaus, masalų.
Aš pvz žvejoju vobleriukais, ale ramiai, ne tvičinguoju. Žvejyba lėta, pavadinčiau ja "tinginio". Užmetu, bandau kad masalas kuo arčiau kliūties praplauktų. Jei yr galimybė, palaikau masalą ilgiau vienoje vietoje, šiek tiek patimčioju, ale iš lėto. Todėl man pilnai tinka lėtesnės akcijos.
Kas megsta tvičinguot, aišku, geriau greitesnės.

#136117   adema
 26 Rgp 2009 17:55
bet su letesnes akcijos virsune sunkiau pakirsti zuvi sroveje,ar ne?

#136224   Vegys
 27 Rgp 2009 08:19
Metimas upėtakių žūklėje trumpas. Tai kazkaip dėl pakirtimo manau kad dzin ar letesnė akcija ar greitesnė .... :roll:

#136273   rytukas
 27 Rgp 2009 10:29
viskas priklauso nuo to kur gaudai. kartais metimas siekia ir 25-30 metrų. aš gaudau fastu ir dar pintuką užsivyniojau. pojūčiai - :cool:

#136281   eimantasv
 27 Rgp 2009 11:22
kokie atsiliepimai apie SHIMANO BEAST MASTER AX,BX spinus?

#136328   SauliusM
 27 Rgp 2009 14:43
cia panasu kad reikia suprast kaip nauja lumio kataloga:
http://www.northforkcomposites.com/
nors diskusiju visokiu dviprasmisku ir siaip visokios mistikos internete tai daugiau nei pakankamai. ka maciau oficialaus, tai tik sitoj nuorodoj.

o siaip tai jei oficialiai isleis ta savo endurance serija tai gali vel tekt teismais del pavadinimo jam pasitampyt. tik sy kart ne su shimano o su cortland'u:
http://www.cortlandline.com/content.asp?id=731

ot duoda diedas bajeriu ant senatves
:lol:

#136353   SauliusM
 27 Rgp 2009 18:54
o vienu zodziu siandien buvo taip. uzejau as i abu partnerius. nieko pirkt kaip ir esminio nesiruosiau. bet paemiau i rankas koki tai mitchell elite spin spiningeli. teko nusipirkt. :roll: vienzo kotelis 6'6'' ilgio su uzmetimu iki 32gr... jei kam reik pikto karatiskos tai siulau pasidomet, nes berods ribota partija tokiom kainom gavo. nu yra ir biski lengvesniu ir sunkesniu modeliuku. ai beje. kaina. ta kur as nugrioviau tai stovejo isstatytas su lipduku 159 Lt...
:roll:
vienu zodziu...
http://www.mitchell-fishing.co.uk/produ ... ELITE.html
rankeniuko foto:
http://www.roumaillac.com/peche/images/ ... 5B1%5D.jpg

#136378   AntanasM
 27 Rgp 2009 21:00
Siandien vienam kolegai padejau pirma spininga isigyti: shimano CATANA sensitive 2.7 5-20gr ir ryobi excia mx4000 nupirkom. Siaip gal nieko komplektas kaip pirmas spiningas ? Bet excia tik su vienu bugnu, ar galima kur dasipirkt?

#136380   SauliusM
 27 Rgp 2009 21:04
AntanasM rašė:Siandien vienam kolegai padejau pirma spininga isigyti: shimano CATANA sensitive 2.7 5-20gr ir ryobi excia mx4000 nupirkom. Siaip gal nieko komplektas kaip pirmas spiningas ? Bet excia tik su vienu bugnu, ar galima kur dasipirkt?
siaip tai gal ir neblogas komplektas, bet kodel excia tokia didele? ka 3000 nebutu uzteke? :roll: ypac kaip ant tokio kotelio...

#136384   AntanasM
 27 Rgp 2009 21:12
3000 neturejo, bet lyg tarp ju skirtumas tik bugnelio gylyje , ar ne tik?

#136385   SauliusM
 27 Rgp 2009 21:13
AntanasM rašė:3000 neturejo, bet lyg tarp ju skirtumas tik bugnelio gylyje , ar ne tik?
nu tada gal ir normaliai jei skirtumas tik bugnelio gyly...

#136433   vital(vilnius)
 28 Rgp 2009 06:13
AntanasM rašė:3000 neturejo, bet lyg tarp ju skirtumas tik bugnelio gylyje , ar ne tik?
mano manimu ir 2000-ne tiktu ant tokie spiningelio ;-)

#136438   Xrapas
 28 Rgp 2009 06:42
SauliusM rašė:... kotelis 6'6'' ilgio su uzmetimu iki 32gr... jei kam reik pikto karatiskos tai siulau pasidomet, nes berods ribota partija tokiom kainom gavo...
O man 6'3 ilgio 4- 18 gr. labai patiko :roll: ...
Kainavo 109 Lt.
Šiaip pardavimo kaina, kiek teko rasti internete, kažkur ~ 300 Lt.
Rusai jau pažįsta šitą modelį, nepeikia:
http://www.fion.ru/obzor/162/

#136439   Xrapas
 28 Rgp 2009 06:47
AntanasM rašė:... skirtumas tik bugnelio gylyje , ar ne tik?...
Visų dydžių- tas pats mechanizmas, šiuo atžvilgiu pati ištvermingiausia būtų 1000 dydžio :) .
Kitų dydžių skiriasi ir rotoriai, ir būgneliai.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė