Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#110546   Plikis
 10 Bal 2009 15:50
Gal kas bandėt Nemirsetoj lašių pagaudyt :?:
Ar ten beviltiška bandyti :roll:

#110584   Airis
 10 Bal 2009 21:07
Syvakar vel bandem su Bryzu karkleje. atmojavom saziningai, bet lasiai nekreipe demesio.tolumoje matesi daug kiru vienoje vietoj virs vandens, matyt strimeliu saika plaukiojo, todel ir lasiai nesidomauja blizgemis--strimeliu, kaip pris...ta. vanduo poskaidris, truputi bangavo, mat vejas siaures vakaru. nuo rytojaus prasideda rojus. vejukas rytu, stilius.

#110829   ErikaZ
 12 Bal 2009 15:24
Kuriose Baltijos juros priekrantes vietose zvejau nestato tinklu? Nes siandien kai pamaciau kiek smiltyneje tinklu, net baisu pasidare... Gal yra kokiu ruozu Neringoje, kad nebutu tinklu? :(

#110842   Algirdas
 12 Bal 2009 18:01
gal ir yra kur koks tarpelis :-D nes juroj tinklai nelimituojami kas kiek nori tas tiek stato :-D

#110898   Airis
 13 Bal 2009 13:54
uzvakar "atsidariau" Karkleje. uzkibo kg lasiuks ant zilvino. vanduo skaidrus, ramu. siandien vel mausiu ant vakarinio kliovo.

#110899   Deividas
 13 Bal 2009 14:35
Airis rašė:uzvakar "atsidariau" Karkleje. uzkibo kg lasiuks ant zilvino. vanduo skaidrus, ramu. siandien vel mausiu ant vakarinio kliovo.
uzvakar ir as atidariau,vakar per diena tuscia tai siandien patingejau vaziuot,spiningeli minijoj ramiai mojavau kol draugas nepaskambino ir nepasake jog siandien kimba nidoj :neutral:

#110986   f'eD
 13 Bal 2009 21:13
tuoj tuoj ir mazu prasides.. as jau po truputi moraliskai pakuojuos ateinanciam savaitgaliui ../;nzv :grin:

#110988   Airis
 13 Bal 2009 21:18
kai stirmele dings nuo pakrantes, tada ir prasides normaliu lasiaku kibimas.dabar anie sotus , kaip bajorai :-D

#110991   Skumbrotas
 13 Bal 2009 21:21
f'eD rašė:tuoj tuoj ir mazu prasides.. as jau po truputi moraliskai pakuojuos ateinanciam savaitgaliui ../;nzv :grin:
Kad jau derėtų sakyt "tuoj tuoj ir didžiuma pasibaigs...", jeigu ką :? .... Vanduo sparčiai šyla, dar trys - keturios savaitės ir bus lašiams "u tiu tiu' :!: :neutral:

#110994   Skumbrotas
 13 Bal 2009 21:25
Airis rašė:kai stirmele dings nuo pakrantes, tada ir prasides normaliu lasiaku kibimas.dabar anie sotus , kaip bajorai :-D
Strimelės niekur nedings iki rudens... Čia jų ganyklos, pasibaigs nerštas - atsitrauks netoli, iki 10-15 metrų gylio, ir dar su savim lašiakus nusives... :cry:

#111018   SauliusM
 13 Bal 2009 22:28
Airis rašė:uzvakar "atsidariau" Karkleje. uzkibo kg lasiuks ant zilvino. vanduo skaidrus, ramu. siandien vel mausiu ant vakarinio kliovo.
jo uzvakar kai kartu buvom as irgi du kliovus turejau ale pasiseke tik tau. dar as ultralaita meciau, ale kai tu isegei, baiges motyvaciaekspreimentuot ir perejau ant klasikines sistemos. a vot vakar vakare su Taaciu nulekem ant vakarinio kliovo ir toj pacioj vietoj praktiskai tuo paciu laiku kaip tu uzvakar emiau 62cm ilgio patele. tsakant irgi atsidariau. darinejant pilve radau ka tik praryta sviezia stinta. jame sita zuvis 22,5gr (spec tokia su more silda pagal uzmetima palygint pirkau) pjautine blizge. dar beje bandziau su multiku metyt. tai meta multas principe ta pati kaip ir beinercine. nors pirma kart gyvenime su juo meciau. bet cia gal metymo su nevskaja patirtis suveike, nes barzdu kazkaip irgi nepridariau. bet ne del uzmetimo o todel kad ciort jevo znajet kokiu greiciu blizge trauki man tas multas nepatiko. ir siaip beinercine patogiau rankoj laikyt vala vyniojant. tai kazkaip po pirmos nurautos blizges dugne ir meciau ta multa atgal kuprinen. tai va tiek. ajnu dar apie pleksnes ir nemuna kitose temose parasysiu.

#111026   Taacis
 14 Bal 2009 05:54
SauliusM rašė:
Airis rašė: ...
emiau 62cm ilgio patele. tsakant irgi atsidariau. darinejant pilve radau ka tik praryta sviezia stinta.
...
dar beje bandziau su multiku metyt. tai meta multas principe ta pati kaip ir beinercine. nors pirma kart gyvenime su juo meciau. bet cia gal metymo su nevskaja patirtis suveike, nes barzdu kazkaip irgi nepridariau.
Davai parashyk (pats) kaip atidarei ir maudymosi juroje sezona. Bo ash galiu su pagrazhinimais parashyt... Juk ir zhuvy tu pagavai tik del to, kad feisa buvai vandenin inkishes ir matei kur shlakis stovi :)

#111051   audrutis
 14 Bal 2009 08:09
Chebryte, noreciau paklaust ar brendat kas siuo metu juron ne su neoprenais, o su kvepuojanciom bridkelnem? Turiu itarima, kad su pastarosiomis galima margucius nusalt :roll: Neturiu patirties tokioje zukleje, kai uzbrendi ir visa laika buni uzbrides, t.y. neislendi daznai kaip kad spiningaujant upeliuose :roll:

#111059   Skumbrotas
 14 Bal 2009 08:36
Aišku, kad brendam. Po bridkelnėm galima pasivilkt flysų pagal poreikį, tad su neoprenais yra daugiau šansų margučius nušalt.

#111060   rytukas
 14 Bal 2009 08:40
aš bridau su airiu ir saulium šeštadienį :)
po apačia norfino drenažiniai, kalsonai, norfino fleesas ir demisezoninio kompleto kelnės. jokio pavojaus kiaušiukam tikrai nelieka.

audrutis rašė:Chebryte, noreciau paklaust ar brendat kas siuo metu juron ne su neoprenais, o su kvepuojanciom bridkelnem? Turiu itarima, kad su pastarosiomis galima margucius nusalt :roll: Neturiu patirties tokioje zukleje, kai uzbrendi ir visa laika buni uzbrides, t.y. neislendi daznai kaip kad spiningaujant upeliuose :roll:

#111061   audrutis
 14 Bal 2009 08:42
Nu bliamba gal as tada jautresnis, o gal vienu flysu neuztenka (naudoju vision polartec), bet kai ibrendu upeje siuo metu laiku, kur vanduo mazdaug +5, ilgiau 5 minuciu neisbunu :roll: Na gal ilgiau 10 maximum. O kiek tu visko po apacia pasirengi ir kiek mazdaug laiko su tais apdarais nebuna salta tokiu metu :?:

#111062   audrutis
 14 Bal 2009 08:46
rytukas rašė:aš bridau su airiu ir saulium šeštadienį :)
po apačia norfino drenažiniai, kalsonai, norfino fleesas ir demisezoninio kompleto kelnės. jokio pavojaus kiaušiukam tikrai nelieka.
Aaaa, tai cia jau daug visko po apacia, cia tai tikiu kad ir as nesusalciau. Gaudant upeje, kai daug judi, tai daugiau nei flysai ir drenaziniai nepasirengsi po bridkelnem :cool:

#111064   kazbekas
 14 Bal 2009 08:56
audruti, temperatura dabar juroj +10. Tai tikrai nera labai saltas vanduo. Tad pavojus susalt daugiau teorinis.

#111070   rytukas
 14 Bal 2009 09:16
na netaip ir daug. kalsonai plonyčiai, po džinsais ir nesimato, demisezoninės kelnės, susuktos į maišleį yra maždaug 25cm ilgio ir 8-10 cm diametro. jos plonytės. manau, kad nesušalsi ir su fleesais ir drenažiniais po apačia. juolab, kad orai vis geryn. :)
audrutis rašė: Aaaa, tai cia jau daug visko po apacia, cia tai tikiu kad ir as nesusalciau. Gaudant upeje, kai daug judi, tai daugiau nei flysai ir drenaziniai nepasirengsi po bridkelnem :cool:

#111080   SauliusM
 14 Bal 2009 09:48
Taacis rašė:Davai parashyk (pats) kaip atidarei ir maudymosi juroje sezona. Bo ash galiu su pagrazhinimais parashyt... Juk ir zhuvy tu pagavai tik del to, kad feisa buvai vandenin inkishes ir matei kur shlakis stovi :)
o ka ten rasyt. nu nukrito mano naujojo multiko viena detale vandenin, nu toks marazmas ant virsaus kur uzsispaudzia, kad tipo pirstu laikyt patogiau butu kai vala vynioji. nu tai va pamaciai kurioj vietoj dugne ans guli. tai ir nardziau kol issitraukiau. benardydamas za odno ir kur zuvis stovi ir kur blizge reik mest apsiziurejau :-D

#111094   rytukas
 14 Bal 2009 10:25
esu įkalbinėjamas antrosios savo pusės balundžio 25-26 dienomis lankytis pajūryje. jei orai bus teigiami spjausiu į lydekas ir upėtakius. tik masalais reikės apsirūpinti geriau nei pirmą kartą bandant. nes 3 iš 4 palaidojau karklėje dar pirmoje dienos pusėje :) viso praradau 4 vartykles. dvi iš jų išlėkė švedijon. juolab, kad vieną špulę su pintuku primiršau pasiimti namo. yra "priežastsi" grįžti. :)

#111275   Donis
 14 Bal 2009 22:14
Skumbrotas rašė:Aišku, kad brendam. Po bridkelnėm galima pasivilkt flysų pagal poreikį, tad su neoprenais yra daugiau šansų margučius nušalt.
Nu nezinau :roll: ,ismegines neoprenu (jau 2 sezonas) o jura su brydkelnem tikrai nebebrisciau :)

#111289   Taacis
 14 Bal 2009 23:42
audrutis rašė:Nu bliamba gal as tada jautresnis, o gal vienu flysu neuztenka (naudoju vision polartec), ...
O kiek tu visko po apacia pasirengi ir kiek mazdaug laiko su tais apdarais nebuna salta tokiu metu :?:
Brendu su neoprenais ir kelnes tokios http://www.salmo.lt/shop/ziemine-aprang ... 5-XXL.html
dabar galiu atstovet nors ir valanda ar daugiau- neshalta. Zhiema dar drenazhus dejausi ir ilgai nestovedavau, bet shalta nebuvo. Neoprenai mano nestori, 3 arba 4 mm (tikrai ne 5mm).

#111296   Airis
 15 Bal 2009 05:10
mano neoprenai vision subzero 5mm ir vision polartek kombinzonas. prie 2 laipsniu vandens nesalta, prie 6--persilta

#111474   Arunasbaze
 15 Bal 2009 21:42
Taacis rašė:
audrutis rašė:Brendu su neoprenais ir kelnes tokios http://www.salmo.lt/shop/ziemine-aprang ... 5-XXL.html
dabar galiu atstovet nors ir valanda ar daugiau- neshalta. Zhiema dar drenazhus dejausi ir ilgai nestovedavau, bet shalta nebuvo. Neoprenai mano nestori, 3 arba 4 mm (tikrai ne 5mm).
lygiai su tokia pat apranga istoviu Nemune isibrides 4 val ir nereikia isbristi-nesalta.Be neoprenu-20 min ir i kranta :-D

#111487   Vaidis
 15 Bal 2009 22:20
šiandien 3,5 val atmojavau karklej ir nieko, anei vieno kibimo, tik kai uzsidejau solvkrokeno tobi blizge, tai būrys tobių parsivijo iš paskos :-D , aš taip tampydamas partaukiau, tai tie galvojo :roll: kas tam korešokui čia atsitiko :?: varom pažiūrėsim :!: :-D

#111492   SauliusM
 15 Bal 2009 22:39
as va dabar mastau, o kodel pjautines blizges nepopuliarios zvejyboj juroj nuo kranto?
principe tai:
1. metas toliau uz zilvinus ir moresildas
2. kainuoja pigiau (dvigubai) nei zilvinai ir moresildos.
3. lasiai ant ju kimba...

kame kampas kad mazai kas jom gaudo?
:roll:

#111503   SauliusM
 15 Bal 2009 23:01
Vitolis rašė:O va man jau seniai pasistojo mazas....klausimuks. Kodel visi brendat, shalat savo velykas ir nei vienam nedashunta sest i pustinuke ir tokiu pat atstumu ramiai metyt. Kazkada buvau paklauses, tai man atsake (skleroz prokliatyj nepomniu kas) kad ner kaifo atseit sedint :-D Neisikirtau :twisted:
nu tai principe teisingai ir atsake, nes toj lasiu zvejyboj tai principe braidymas po jura, maudymasis saltam vandeny, sokinejimas per bangas, blizgiu i toli svaidymas sudaro kokiu 90% viso uzsiemimo. valteloj tai viso sito malonumo nebeliktu. o lasisos tai cia tik tarp kitko... vistiek toli grazu ne kiekvienoj zvejyboj kibima apturi, nekalbant jau apie pagautas zuvis :-D

#111504   savas
 15 Bal 2009 23:05
Vitolis rašė:O va man jau seniai pasistojo mazas....klausimuks. Kodel visi brendat, shalat savo velykas ir nei vienam nedashunta sest i pustinuke ir tokiu pat atstumu ramiai metyt. Kazkada buvau paklauses, tai man atsake (skleroz prokliatyj nepomniu kas) kad ner kaifo atseit sedint :-D Neisikirtau :twisted:
Nu lygiai toks pat buvo pasistojes , kalbant apie pleksnes. Kam nuo kranto mojuot, jei keliais yriais mostelejes gali tiesiog is gumeskes zvejot.

#111520   Taacis
 15 Bal 2009 23:57
O ash va su tuba ir lastais norejau plaukt. Bet prigasdino mane, kad srove mane nafik nunesh... *PYP* bijau dabar.
Pazhuvausiu dar koky sezoniuka ezheruose su tuba, gal kada ir y jura isheisiu...

bet kita vertus- taip gera pamechius isheiti krantan ir pagulet ant smeliuko...
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 73
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė