Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, sistemėlės, signalizatoriai, priedai, rūbai, kėdės, ir t.t.

#96557   Vegys
 11 Vas 2009 13:04
airis rašė:svino reikia ne maziau nei 65g lygtais, nes kai maziau, tai kabliukas nebeprakerta karpio lupos. todel visa laika naudoju 80-90g-100g. jai reiketu toliau mesti, tai galima ir 120g(mano kotai 3.5lbs, tai galeciau tokius svinus deti).
Sorry, pries tai per skubejima buvau neteisingai perskaites tavo parasyma "svina nelengvesni nei 80g" (perskaiciau kad "svina lengvesni nei 80g"), del to ir rasiau apie didesni svina. Siuo atveju su tavim sutinku.

Del pakirtimo trumpesnis pavadelis gal ir ok. Tik va kitas klausimas - kaip del baidymosi ? Is filmuko (cia kaip pavyzdys) man pasirode, kad karpiai daznai itardavo klasta ir masalo neimdavo, nors knisinedavo visai salia.

Beje, airi, ka vadini "mazaisiais" ir "didziaisiais" karpiais ? As kaip kad ta riba laikyciau apie kokius 5-6 kg.

Del plauko - imesk foto, ydomu bus. Beje, kokio dydzio kablius naudojat ? As tuo metu naudodavau didelius, 1 ar 2 nr. Dabar manau kad naudociau mazesnius ...

#96563   Laukinis
 11 Vas 2009 13:15
Blin neberandu to filmuko...............vel filmuota po vandeniu,vienas prie kito buvo sumesti vienodi masalai,tik kabliai skirtingi......tai kur kabliai buvo trumpu kotu kibo geriau...............dar ir as turiu klausima,gal kas bandet parselius zvejot ant teslos,masala i reikiama vieta nuplukdant laiveliu?

#96566   Vegys
 11 Vas 2009 13:25
o koks butu teslos privalumas pries boili ? :roll: Tesla juk gali net kuojos nuest, o signalizatorius - tyles ....

#96569   Laukinis
 11 Vas 2009 13:30
del kuoju tai taip,tik klausiu nes viena vasara maciau Visbaruose chebra taip darbavosi,bet per 2 paras per n kotu tik 1 lyna tebuvo pagave........

#96575   Airis
 11 Vas 2009 13:41
tame filmuke ir valas nuo svino eina i dango, o neguli prispaustas prie dugno. toks svinas ant pliko dugno atrodo, kaip svetimkunis, naudociau gryna akmeni arba kokia medzio sakeles imitacija ir tuomet trumpas pavadys nebaidys karpiuku. kabliukus naudoju 2 nr jei boilis 18-20mm , nr 4 jei gaudau ant 16mm arba tigriniu riesutu. kabliai pas mane kamasan 775 2-4 nr arba korda long shank 2-4nr, abu modeliai su ilgais koteliais ir papildomu vamzdeliu nededu, nes manau , kad jie apsunkina kabliuka. trumpais koteliais kabliu nenaudoju visiskai, jie gal labiau tinkami ant pop up boiliu.
va mano plaukas http://www.mainline-baits.com/articles/ ... k300/7.jpg

#96578   Laukinis
 11 Vas 2009 13:44
airis rašė:tame filmuke ir valas nuo svino eina i dango, o neguli prispaustas prie dugno. toks svinas ant pliko dugno atrodo, kaip svetimkunis, naudociau gryna akmeni arba kokia medzio sakeles imitacija ir tuomet trumpas pavadys nebaidys karpiuku. kabliukus naudoju 2 nr jei boilis 18-20mm , nr 4 jei gaudau ant 16mm arba tigriniu riesutu. kabliai pas mane kamasan 775 2-4 nr arba korda long shank 2-4nr, abu modeliai su ilgais koteliais ir papildomu vamzdeliu nededu, nes manau , kad jie apsunkina kabliuka. trumpais koteliais kabliu nenaudoju visiskai, jie gal labiau tinkami ant pop up boiliu.
va mano plaukas http://www.mainline-baits.com/articles/ ... k300/7.jpg
o su tokia plauko sistema esi turejas nerealizuotu kibimu?

#96580   Airis
 11 Vas 2009 13:50
kolkas neturejau. visi pasikirsdavo 100%. net ir tas karosas. meginom ikisti 20 boili i zbatus-nelabai lindo

#96583   Laukinis
 11 Vas 2009 13:57
vo vo as zadejau klausti to pacio kaip tas karasikas ji prarijo......as bezvejodamas karpius vienam tvenkini per 2 paras 3 tokius islupau.....ir 6 karpius nuo 7 iki 14kg jei idomu i privata galiu imest tiksles koordinates ateiciai,telkinis mazai zvejojamas bet karpiu ten oi oi oi

#96588   Airis
 11 Vas 2009 14:06
aisku inmesk.aciu :-D

#96841   savii
 12 Vas 2009 21:20
http://www.mainline-baits.com/articles/ ... k300/7.jpg[/quote] o gal yra inete kur galeciau pamatyti,kaip reikia risti.ir kodel manai ,kad ilgesniais koteliais kabliukai yra geriau?kadangi as esu pradedantysis tai butu labai idomu suzinoti,ismokti.as kolkas gaudau tik ant kukuruzu-konservuotu,virtu.ar tiktu tokia sistemele kukuruzams,ar yra geresniu?

#96845   Laukinis
 12 Vas 2009 21:47
nu uz plauko sistema kl kas geresnes niekas dar nesugalvojo

#96850   savii
 12 Vas 2009 22:22
laukiniskarpis rašė:nu uz plauko sistema kl kas geresnes niekas dar nesugalvojo
ne taip mane supratai,as apie plauko sistema ir kalbu.tik ju risimo budu yra l daug,apie juos ir klausiu.kokiem kabliam,kokie risimo budai tinka geriausiai ir t.t......

#96854   Airis
 12 Vas 2009 23:38
o gal yra inete kur galeciau pamatyti,kaip reikia risti.ir kodel manai ,kad ilgesniais koteliais kabliukai yra geriau?kadangi as esu pradedantysis tai butu labai idomu suzinoti,ismokti.as kolkas gaudau tik ant kukuruzu-konservuotu,virtu.ar tiktu tokia sistemele kukuruzams,ar yra geresniu?[/quote]
nuoroda pataisyk, nes neatsidaro. siaip per youtube yra fox filmuku, kaip risti knotlessknot ir plauko sistemas ivairias. parodyti vietoj geriausias ir efektyviausias budas. kodel ilgesniais koteliais geriau?jei pastebejai, kai kabliukai yra trumpais koteliais , tai sistemeleje prideda dar vamzdeli, kad gautusi didesnis pasikirtimo kampas. su ilgu kotuku to vamzdelio nebereikia. yra paprastas budas, kaip ismeginti suristas plauko sistemeles, bet dabar neturiu laiko rasyti.parasysiu sestadieni

#96861   kamstis
 13 Vas 2009 07:02
Su dulkiu siurbliu ;-) :-D

#96952   Airis
 13 Vas 2009 14:11
kaip patikrinti ar gerai surista plauko sistemele ir kaip anksti isikerta kabliukas:

ant suristo plauko sistemos uzdedame boili, kaip ruosdamiesi zvejoti. kairiaja ranka laikome horizontaliai delnu i virsu. guldome boli su kabliuku prie nykscio, kairioje delno puseje. tada paimame uz pavadelio galo ir traukiame per desine delno puse, zemyn!!!(ne i sona) kabliukas artedamas prie delno krasto atsistos ir ismigs i delna. paekspermentuokit su trumpakociais, ilgakociais, uzlenktais gyliais i sona kabliukais ir pamatysite , kurioje vietoje kabliukas isminga. anksciausiai ismigs ilgakociai , tokio lenkimo partridge f8 http://www.wackerbaits.com/sf/index1.html kabliukai. gerai sega ir mano megstamiausi kamasan b775, korda long shank http://www.wackerbaits.com/sf/index1.html blogiausiai sega kabliukai su uzlenktu gyliu i viena puse.

#97024   savii
 13 Vas 2009 20:23
airis rašė:kaip patikrinti ar gerai surista plauko sistemele ir kaip anksti isikerta kabliukas:

. anksciausiai ismigs ilgakociai , tokio lenkimo partridge f8 http://www.wackerbaits.com/sf/index1.html kabliukai. gerai sega ir mano megstamiausi kamasan b775, korda long shank http://www.wackerbaits.com/sf/index1.html blogiausiai sega kabliukai su uzlenktu gyliu i viena puse.
TAI JAI TEISINGAI SUPRATAU TU BUTENT TOKIUS http://www.mainline-baits.com/articles/ ... k300/7.jpg KABLIUS NENAUDOJI,TIK TOKI RISIMO BUDA NAUDOJI ANT PARTRIDGE F8?BEJE,O KAMASAN B775-NE PRIE TRUMPAKOCIU SKAITOSI? :roll:

#97407   Laukinis
 17 Vas 2009 09:42
vyrai o ar MARKERI kasnors naudojat?

#97464   Airis
 17 Vas 2009 12:45
laukiniskarpis rašė:vyrai o ar MARKERI kasnors naudojat?
naudoju beveik kiekviena zvejyba ir ne tik vietos pasizymejimui, bet ir dugna prazuonduoti, kur zoles, kur smeliukas, lygus dugnas.

#97629   savii
 18 Vas 2009 08:04
airis rašė:
laukiniskarpis rašė:vyrai o ar MARKERI kasnors naudojat?
naudoju beveik kiekviena zvejyba ir ne tik vietos pasizymejimui, bet ir dugna prazuonduoti, kur zoles, kur smeliukas, lygus dugnas.
tai taip suprantu,kad markeriui ir jai naudojama raketa tai prie mantos dar du kotus reik isigyt? :shock:

#97704   Airis
 18 Vas 2009 12:29
siap jai nori buti tikras karpininkas , tai reikia. vietoj markerio koto naudodavau spininga iki 60g uzmetimo, o spodo nenaudoju visai. pasiseriu su kobra ir vsio. siaip markeris labai geras dalykas, nes issimatuoji gyli, suzinai dugna ir pasizymi serimo vieta, kad nereiketu boiliu metyti dievui i langus.

#97708   Vegys
 18 Vas 2009 12:37
Kai netingedavau, as elgdavausi "ukiskai" - valtuke prisipuciu, nuplaukiu, pasizymiu pluduru, parplaukiu. Nesportiskai taip .... visai ne kaip karpininkas. Ale toks ir nesu ;-)

#97710   Airis
 18 Vas 2009 12:43
jai toli nuo kranto zvejoji tenka, tai vienintelis toks sprendims su valtele uzsitemti masalus ir pasiserti.

#97725   Laukinis
 18 Vas 2009 14:26
nu man dazniausiai taip ir buna arba su valtele arba su serimo laiveliu nutempu pries tai isityres dugna........bo tai tikslei i 10 kol kas neismokau mesti,visa laik kazkaip toli nuo kranto zvejoti tenka

#97769   tidass
 18 Vas 2009 17:38
kada tvenkiny nuosavam galima butu pradeti karpius zvejoti? kada pabunda? as tik pernai vasara pradejau juos gaudyti, pavasari dar neteko, idomu kada prasideda kliovai? :?:
Paveikslėlis

#97773   Laukinis
 18 Vas 2009 17:53
nu visur jie prabunda skirtingai,bet as sezona pradedu apie geguzes viduri......birzelio pradzia,bet jei tvenkinys seklus vanduo greiciau isyla tai jie jau gali pasirodyti sekliose ilankose kur vanduo siltesnis ir anksciau

#97776   Vegys
 18 Vas 2009 18:09
laukiniskarpi, speciau kad nuosavas tvenkinys yra nedidelis. Nedidelis - reiskias greiciau isyla vanduo. + ir karpiai mazam tvenkinyje speciau kad mazesni, nei kad apie kokius tu galvoji ;-) Todel ir kibimas manau kad prasideda zymiai anksciau. Komerciniuose tvenkiniuose (jie juk irgi greiciau isyla, nes seklesni/mazesni) zinios apie karpiu kibima pasirodo anksciau ...

tidass, kokio dydzio/gylio tvenkinys ? Kokio dydzio karpiai ?

#97787   tidass
 18 Vas 2009 19:18
tvenkinys stai man uz nugaros sioje foto berods 80 aru(tiksliai nepamenu), karpiai standartiniai 3 - 5kg, gylis jame iki 6m. ant boiliu visiskas sudas, kiek prasedetu vakaru veltui... tik uzmviau kukuruza ismirkyta brendyje per 1 val 2 grazuoliai po 4 kg keliavo i i mano graibsta :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė