Is zvejybu dienorascio:
2009.02.01 Preila
Ant ledo vietoje buvom tik apie 12 val. Nuo kranto ėjom apie 40 min. Atvažiavom trise: aš, mano tėvukas ir Rimas. Vietoje mūsų jau laukė Agis. Oro sąlygos: saulėta, vėjas R krypties, 6-10 m/s, temperatūra visą dieną laikėsi apie 8 laipsnius šalčio (ryte buvo apie -12, vakare irgi panašiai), slėgis aukštas, ledas tikrai virš 10 cm, bet kažkodėl per jį einant trakštelėdavo

, lygus, skaidrus, sausas. Kas žvejojo nuo ryto, tai buvo pasigavę kas 5, kas 20 stintų (Doni

). Vieno žvejo žodžiais: "kai pradėjo tekėt saulė, visos meškerės pradėjo linguot". Atėję susileidom po dvi meškerėles. Žvejų ant ledo buvo pakankamai nedaug, o ir tie patys pamažu skirstėsi. Vienu momentu man ant vienos meškerės pasikabino dvi, o ant kitos trys stintos. Rimui tuo pačiu momentu viena ant blizgutės. Agis buvo surinkęs keturias, o tėvukas stovėjo „tuščias“

. Masalui naudojom penktadienio kuoją, tik Agis turėjo karpio porcijų. Įsidienojus, kibimo nematė niekas, mūsų entuziazmą palaikė “Torres 5”

. Ir taip iki kol saulė horizonte pradėjo slėptis už medžių. Va tada ir prasidėjo: stojom į vieną eilę ir pradėjom „darbuotis“. Kibo visiems. Vienu momentu išgirdau Agį tariant: „junk šviesas, kol anos dar nepasitraukė !”

. Taip ir padarėm (dėkui tėvukui, neveltui šeštadienį palakstėm po parduotuves kol viską susirinkom ir jis vakare sukonstravo „Elektrėnų žiburius“) . Po to jau niekas nuo savo meškerių nebesitraukė. Vieną ištrauki, jau žiūrėk kita nekantrauja

. Į kvietimą „prieit prie baro“ niekas nebereagavo

. Nebuvo kada, reikėjo traukt ! Tik kartais pasigirsdavo: “pas ką masalai?“, „blyn, susipainiojau !“, „palauk, dabar dar negaliu, nes kitą traukiu (čia pokalbis su stinta

)“ ir t.t. Žvejybos laikui artėjant į pabaigą išgirdom kaip iš marių platybių kažkas atčiuožia. Kai vyrukai priėjo, išgirdom: „va čia tai žvejyba !” Manau juos nustebino mūsų „darbas“ ir jo rezultatai: prie kiekvieno iš mūsų gulinčios jau sušalusių ir įsitempusių stintų krūvelės. Geras vaizdelis turėjo būt
Man labai pasiteisino nedidelė avižėlė su plonu, nedideliu, ilgakočiu kabliuku, kurio viršuje pritvirtinta nedidelė, apvali plokštelė, kurios viena pusė tamsiai bordo spalvos, o kita su ryškiu raudonu tašku, kuris apvestas fosforiniu atšvaitu. Rezultatai gal ir ne super įspūdingi, bet prie tokio nekibimo dieną, mes buvom laaaaabai patenkinti (apie): Agis – 120 vnt., tėvukas – 80 vnt., aš – 100 vnt., Rimas – 60 vnt. Ant trijų skritulių pastatytų su stintų galvom, vėgėlių nepagavom. Grįžom 21.30 keltu.
Išvados: nors tėvukas gaudė ir su 0,25 mm pavadėliais, pagavo panašiai. Agis žvejojo su trimis meškerėlėm ir karpio porcijom gal todėl pagavo daugiau. Be GERO apšvietimo ant ledo nėr ką veikti ! Kai žuvis kimba, tada nelabi svarbu smulkmenos, bet
tų avižėlių reiks užsipirkt

Mano manymu žvejyba buvo puiki