Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#93314   alkanas
 27 Sau 2009 12:12
Kichas rašė: O kaip kiti turintys GL kotus, ar nesusiduret su tokiom problemom?
is 3 spinu ne vienas bedu neturi ne kreivumo ne kamstis netrupa, o tas kreivumas, gal spiningas atrodo kaip atsiloses biski, na laikant ziedeliais i apacia, atrodo lyg virsune i virsu biski uzriesta

#93316   DainiusM
 27 Sau 2009 12:14
vava rašė:ar esat kuris turejes spininga su tokia rankena
http://www.zvejybosmagija.lt/get.php?i.2113

kaip atsiliepimai?
As manau, kad tas galas apatinis rankos galetu but nors ir pimpaliuko formos, vis tiek uz jo laikysiesi nebent krokodila is nilo traukdamas... :-D
Dizaino reikalas cia, as kazkada okuma turejau su panasia rankena, tai man tikrai patogus spiningelis buvo... manau lygiai toks pat butu buves ir su vientisa rankena... ;-)

#93319   linkaz
 27 Sau 2009 12:18
Kichas,

Neturiu GL. Turiu "konkurenta", croix avida, premier.Pirkdamas taip issziurejau kad juokas suima. Jei kreivas GL ar panasios klases kitas kotas-joks 3,14sdielinimas kad "viskas gerai", vos ne "taip ir turi buti" ir t.t. manes neitikintu. Ir net ne del kainos , pilnai Tau pritariu- absoliuciai viskas ,be jokiu kompromisu , turetu buti OK, o ne vien "krutas "pluostas ar "kruta" furnitura tai tipo pirk :-D

#93322   Airis
 27 Sau 2009 12:19
shimano speedmaster su tokia rankena buvo. isikimbi ir meti. kazkur buvo rasyta, kad cia tipo "rezonansine" rankena, gerai perduoda kibima, bet...

#93324   Airis
 27 Sau 2009 12:22
linkaz rašė:Kichas,

Neturiu GL. Turiu "konkurenta", croix avida, premier.Pirkdamas taip issziurejau kad juokas suima. Jei kreivas GL ar panasios klases kitas kotas-joks 3,14sdielinimas kad "viskas gerai", vos ne "taip ir turi buti" ir t.t. manes neitikintu. Ir net ne del kainos , pilnai Tau pritariu- absoliuciai viskas ,be jokiu kompromisu , turetu buti OK, o ne vien "krutas "pluostas ar "kruta" furnitura tai tipo pirk :-D
kitam forume skaiciau apie talon spiningus, kad kreivi blankai, ziedai blogi, surinkimas nekoks. matyt amerikoje gamyklose amerikonus pakeite "iseiviai" is kitu saliu :-D turiu cd aspius--kaip nulietas, nera prieko prisi...st, nebent, kad melynos spalvos :-D

#93335   DainiusM
 27 Sau 2009 12:36
airis... melyna spininga turi :?: :twisted: kaip tu sitoki prakola padarei, negi nezinai, kad kimba tik ant juodu :?: :?: :?: :lol:
p.s. del kreivumu, seip as ir neturejau galimybes pasirinkt- GLX buvo nupirktas ir atveztas be manes, bet tfu tfu tfu, nerandau prie ko prisikabint (broko tipo). Del rankenos... na seip yra ta rankena ir savo darba atlieka, tiesiog kai kaina tokia, tai noretusi, kad ji butu tokia biski isskirtine... a to anie ant tikrai geru blanku kazkodel tikrai leva furnitura lipina. :x
p.p.s. bet ner to blogo... susirasiu anksciau ar veliau rite kuri tikrai prilips, tada ieskosiu roadbuilderio kuris pakeis zieda ir rankena patinkancia mano rankai uzdes... procesas tsskant maloniai issitemps iki... :-D

#93354   Kichas
 27 Sau 2009 13:08
alkanas rašė: is 3 spinu ne vienas bedu neturi ne kreivumo ne kamstis netrupa, o tas kreivumas, gal spiningas atrodo kaip atsiloses biski, na laikant ziedeliais i apacia, atrodo lyg virsune i virsu biski uzriesta
Ne, maniskis tikrai kreivas. Tiesa tas kreivumas nera labai didelis ir i kuri nors sona, bet pats blanko galiukas neproporcingai pakiles i virsu. Taip tikrai neturetu buti, juolab, kad ant pirmojo taip tikrai nebuvo, o sitame tai krenta i akis. Ziedeliai irgi isdestyti ne viena linija. Zodziu amerikonas tikrai buvo girtas konstruodamas ta kota.
linkaz rašė:Neturiu GL. Turiu "konkurenta", croix avida, premier.Pirkdamas taip issziurejau kad juokas suima. Jei kreivas GL ar panasios klases kitas kotas-joks 3,14sdielinimas kad "viskas gerai", vos ne "taip ir turi buti" ir t.t. manes neitikintu. Ir net ne del kainos , pilnai Tau pritariu- absoliuciai viskas ,be jokiu kompromisu , turetu buti OK, o ne vien "krutas "pluostas ar "kruta" furnitura tai tipo pirk :-D
Tokio atsakymo man labai reikejo. Reiks dar karta Aleksandrui parasyti, gal ka pasiulys. Kazkaip negaliu susitaikyti, kad taip ilgai lauktas spinas gali nuvilti

#93358   Airis
 27 Sau 2009 13:12
niuxa rašė:airis... melyna spininga turi :?: :twisted: kaip tu sitoki prakola padarei, negi nezinai, kad kimba tik ant juodu :?: :?: :?: :lol:
aciu dievui, kad melynas perlamutras, tai ant saules spindi visom spalvom ir ziedeliai fuji titaniniai sic, o ne alconit

#93419   ALEX
 27 Sau 2009 15:47
Gerbiantis save rodbilderis, gyvenime nepasakys kad yra idealiai tesiu blanku ypac kada kalba eina apie labai auksta medziagu moduli.

Nuotraukoje museline meskere GLOOMIS GLX2000 , kainuojanti 1500$
Deja ju buvo tik 200vt. Meta - fantastiskai tiksliai. Daug labai geru muselininku bande metiti su sita meskere. Ivertinimas - pats auksciausias.
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=9 ... cna05d.jpg

Spiningas 1141, darbe pas mane jau 8 metus. puikus metimo tikslumas ir t.t. Spiningas, su kurio as gaudau 90% zvejybu.
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=8 ... jtq6yy.jpg
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=9 ... mm0kdj.jpg

Serijiniu spiningu rankenos - virsuje po 8 metu intensiviu zvejybu , zemiau po 3 metu.
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=n ... gkk873.jpg

Spiningo rankena po 7 metu zukles. Spiningas yra -CUSTOM BUILT
Surinko Gary Loomis ir Vern Dollar.
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=g ... 0v0lme.jpg
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=s ... 5oa7zl.jpg

Spiningo kainuojancio 1200$ rankena po 4 metu zukles
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=i ... vaoqdf.jpg

#93469   Kichas
 27 Sau 2009 16:49
ALEX rašė:Gerbiantis save rodbilderis, gyvenime nepasakys kad yra idealiai tesiu blanku ypac kada kalba eina apie labai auksta medziagu moduli.

Nuotraukoje museline meskere GLOOMIS GLX2000 , kainuojanti 1500$
Deja ju buvo tik 200vt. Meta - fantastiskai tiksliai. Daug labai geru muselininku bande metiti su sita meskere. Ivertinimas - pats auksciausias.
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=9 ... cna05d.jpg

Spiningas 1141, darbe pas mane jau 8 metus. puikus metimo tikslumas ir t.t. Spiningas, su kurio as gaudau 90% zvejybu.
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=8 ... jtq6yy.jpg
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=9 ... mm0kdj.jpg

Serijiniu spiningu rankenos - virsuje po 8 metu intensiviu zvejybu , zemiau po 3 metu.
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=n ... gkk873.jpg

Spiningo rankena po 7 metu zukles. Spiningas yra -CUSTOM BUILT
Surinko Gary Loomis ir Vern Dollar.
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=g ... 0v0lme.jpg
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=s ... 5oa7zl.jpg

Spiningo kainuojancio 1200$ rankena po 4 metu zukles
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=i ... vaoqdf.jpg
Na ka as galiu pasakyti... Grazus ir geri irankiai. Tikriausiai kiekvienas turi savo istorija... Nuotraukos tik patvirtina, kad kreivu kotu pasitaiko, bet sprendziant is forumieciu atsiliepimu yra ir tiesiu blanku. Gal but kreivumas neitakoja koto darbo, taciau dauguma musu zveju esam siek tiek pedantai, ne tokie kaip visi. Ir ilgai svajoje apie konkretu iranki, koks jis geras ir visoks kitoks, pagaliau ji isigije pamatom, kad ten nera jau viskas taip idealu...

#93476   ALEX
 27 Sau 2009 17:43
Reiketu atkreipti demesi i ta, kad tiesiausi blankai yra trumpesni ir butent apie toki niuxa ir kalbejo
Kamstis situ rankenu tarnauja labai ilgai ir be problemu.

#93480   Jackfish
 27 Sau 2009 18:11
kiek zinau loomiai visi atgal riesti galiukai siek tiek, o kiek ziurejau lamiglasus, tai pas juos atvirksciai - i prieki. Kazkas sake, kad taip daroma specialiai.

#93523   DainiusM
 27 Sau 2009 20:06
jarwa rašė:Marketingo ir reklamos aukos yra pačios nekalčiausios,nes jos nesupranta,kad yra apgautos :-D :-D :-D ,bet jos dar ir kitus nori įtikinti savo teisumu :shock: (tai kaip tam anekdote,kur rodomi kvailiai veidrodžiuose,bet išėję iš to kambario ir kitus agituoja ten apsilankyti,nes nenori pasirodyti tokiais...)
Cia tipo as kvailys, kad loomio spininga isigijau? Tokiu atveju sitam forume labai daug kvailiu... beja egzistuoja ir tokia zmoniu kasta, kurie negaledami isigyti gero yrankio jaucia pykti ir kiekvienai progai pasitaikius stengiasi rudai patepliot. :roll: Ziedas minetas kol su tukstantine gaudau man nemaiso, rankena man nepatinka... bet ja su kaupu atperka blanko darbas ir savybes, kurios siuo atveju 100% atitinka mano lukescius ir poreikius. O jei reiktu rinktis man patinkanti blanka su prasta furnitura ir idealiai atrodanti ir padaryta spininga su man nepriimtinai dirbanciu blanku... spek ka pasirinkciau? Aisku butu smagu jei visa tai butu viename, bet turim ka turim... :roll:

#93623   SatanKlaus
 27 Sau 2009 23:39
Ech, atvirai kalbant, tikrai darosi liūdna, kad tiek daug žmonių užtrenkia būtent savo tobulėjimui duris...

Nu jūs šnekat, kad loja tie, kurie atseit neturėje GLoomio spiningų.. O jūs brangieji ar bandėt ieškot alternatyvos? Juk yra Daiko, Tenryu, Daiwa ir t.t. Ar jūs juos esate išbandę???????????? Taip? Nepatiko akcija? Perdaug žiedais apkrautas kotas? Neišbalansuoti? Ir jums jie aišku neprilipo? Nu tada kita kalba, čia vien eruditai-ekspertai, išbandę begalę kotų ir galų gale nusprendę, kad alternatyvos JOKIOS nėra....

Ir pridėję ranką prie širdies pasakykite: ar jūs tikrai atskirtumėte 10 GLoomis spiningų nuo 10 kitų gerų spiningų gamintojų užrištomis akimis, tik iš to, kaip kotas dirba rankoje? A? Aš manau kad ne.. na, nebent Alex. O tai reiškia, kad jūsų nuomonę labiausiai ytakojo kiti, tada jūs nusipirkote GLoomis ir nusprendėte kad nieko geresnio ir tinkamesnio jums nėra :!:

Dabar kitas dalykas. Alex (aš jo nepažystu asmeniškai) galbūt yra puikus žmogus ir tikrai raukia spininguose turbūt viską, bet: jis yra konkrečios produkcijos pardavėjas..... tai jau nėra gerai :-D Automatiškai per visus galus kels i viršų savo produkciją... Ir visa ta istorija su Talon... juk ponai, jei tokių spiningų išvis nėra, tai kam apie juos TIEK kalbėt? Dabar atveš kas nors ir pradės prekiaut kokiais nors pvz ABA kotais, kurie bus pakankamai stiprus konkurentas, ir visa istorija prasidės iš naujo... Taip gi negalima..

Beje, nei vienoj savo rašliavoj neparašiau kad GLOOMIS yra blogi kotai, tiesiog negaliu pakest kai bandoma ytikint visus kad jiems alternatyvos NĖRA :!:

Tai be abejo labai subjektyvios mintys, Alex>bez abid ;-)

peace ;-)

#93625   kazbekas
 27 Sau 2009 23:42
airis rašė:
jei nesunku, isvardink savo darbinius spiningus[/quote]
croixas 7,6 laitas, lamiglasas sertificated pro 9,6 (mediumas), daiwa 3,10m (heavy), Byron 3m (laitas kastinginis), trabuco 2,70m (jigas laitas), gl 841.
cia pagrindiniai.
o kodel tave tai sudomino?

#93658   alkanas
 28 Sau 2009 09:07
SatanKlaus rašė: Beje, nei vienoj savo rašliavoj neparašiau kad GLOOMIS yra blogi kotai, tiesiog negaliu pakest kai bandoma ytikint visus kad jiems alternatyvos NĖRA :!:
tai tu nesinervuok, vienas pvz: gl841 viso pasaulio pripazystamas kaip ul etalonas, pagal jy yra lyginami visi kiti ul kotai... as nesiruosiu kazka kazkuo itikint, bet paimkim vieno ir kito gaminotjo analogiskus spiningus ir vertinkim darbines savybes (apie grozi as nekalbu) galima pabandyt paziuret kad ir toki dalyka, kiek kuris spiningas sveria, pabandyt koki galios testa padaryt kuris kiek apkrovos atlaikys dar ka nors, kas tik sauna i galva... o alternatyva visad yra, nevisi gaudo lumiais, gaudo ir atemi kotais ir nesu mates kad kas nors butu parases kad siuo ar ktio gamintojo kotu nepagausi ar neistrauksi zuvies... ner ko pykt ant gaudanciu lumio kotais, lygiai taip pat ir gaudanciu noname kotais, kiekvienas renkames kas kam patinka arba galim ipirkt $

#93821   Vitolis
 28 Sau 2009 17:54
Shaindien susineshiau visas savo rites, pretendentes ant GL 842GLX ir gavau:
1. Shimano TWINPOWER 2500FB - vos, vos spino virshune pakilusi nuo horizontalios ashies. Na gal per marytes plauku. Bet tai ne rodiklis manau. Galima sakyti kad balansas.
2. TWINPOWER 1000 XTR su galiniu stabdziu - Virshune jau pakilusi aukshtyn nuo horizontalios padieties daugiau, na apie 10 cm. (lemia turbut tas, kad rites galine dalis yra sunkesne, nes stabdis galinis)
3. DAIWA CrossFire-i 1500 su priekiniu stabdziu. Idealus balansas.
4. Shimano SYMETRE 750 FI Spino virshune gerokai nusvirusi zemyn.
Ishvada darau sekancia: Zvejosiu su Twinu 2500, arba su Daiwa.
p.s. Visu riciu bugneliai pilni.

#93888   Vitolis
 28 Sau 2009 22:16
jarwa rašė:Man ,Vitoli ,įdomu ..o kurį tašką tu imi kaip atskaitos...t.y.rankenos pradžios ar ritės kojelės atžvilgiu -nes tai yra diskusijos apie balansą pradžia :?:
Na matai, ash kaip tamsta išsireiškiai esu vienas ish tu tavo yvardintu psichiniu ligoniu. Tai gal "sveikiesiems" ne taip ir svarbu uz kurio spino galo tie nupusheliai laiko. Bet kaip nebut keista, zinok, uz to paties kaip ir sveikieji. Gal kada teks progos susitikt, tai ir insitikinsi. Beje, ash ish kaimo. :-D

#93921   Vaidis
 29 Sau 2009 09:18
fastas rašė:na gerai uzteks apie tuos tuksdtantinius kotus, neseniai nusipirkau lietuviu broliu uzsakyta ir padaryta koteli 'LARUS triumph',kaina protinga na blankas tikrai auksto modulio grafito ;hm;,,ir be to labai tiesus ,,ziedeliai fuji isdestyti supert lygiai[ne taip kaip kolegos rase]new conception; vienu zodziu su visais p-ais....;ka jus i tai :?:
ir aš tokį nusipirkau tiktai 3m, sakė, kad blankas st-croix'o, kiek tame tiesos, :donknow', šiap tai nieko atrodo toks, aš jį pasiėmiau lašiams jūroje nuo kranto gaudyt, o, kad testas iki 21,5g tai brėdas kažkos, su tokiu svoriu mėtyti, tai tikras kuolas jis, nes spiningas tikrai kietas ir blankas ne toks plonas :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 Vaidis. Iš viso redaguota 29 kartus.

#93922   ruginukas
 29 Sau 2009 09:22
na irgi gyvenu kaime :-ou-je
tai darbiniai UL - 841 IMX; L - 1141 GLX ; ... ::hai-bai

p.s. priejau iki to po eiles bandymu, bendravimo su dauguma Lietuvos (ir ne tik) vedanciuju spiningautoju (Lietuvos spiningautoju asociacija) ir t.t.
ir siuo metu sioms dviem klasems (UL ir L) analogu neradau
IMHO
Paskutinį kartą redagavo 1 ruginukas. Iš viso redaguota 29 kartus.

#93930   fastas
 29 Sau 2009 09:54
nesuprantu vaidi24 ka tu norejai pasakyti[kad bredas]tai cia ka tipo blogai surasyti duomenys ar ka :roll: :idea:

#93975   Vaidis
 29 Sau 2009 12:16
fastas rašė:nesuprantu vaidi24 ka tu norejai pasakyti[kad bredas]tai cia ka tipo blogai surasyti duomenys ar ka :roll: :idea:
duomenys gal ir gerai surašyti, bet pakračius jį, tai neatrodo jis iki 21,5g, o be to kai pirkau, patikino mane, kad jis iki 42g, tipo Larus kataloge taip rašo :roll: kuom tikėt :donknow'

#93977   Hookaz
 29 Sau 2009 12:31
toks klausimas pasistojo...o tas 841, 842 ar tinkamas mikrikams (guminukams) dziginimui? domina turinciu tokius patirtis.

#93979   Skumbrotas
 29 Sau 2009 12:40
Vaidis24 rašė:duomenys gal ir gerai surašyti, bet pakračius jį, tai neatrodo jis iki 21,5g, o be to kai pirkau, patikino mane, kad jis iki 42g, tipo Larus kataloge taip rašo :roll: kuom tikėt :donknow'
Jei kotas ant rankų tai kur problemos išsiaiškint :?: Imi saują įvairaus svorio švinukų ir pirmyn ant jūros kranto. Pusę valandos pamėtysi keisdamas svarelius nuo mažiausių iki tol, kol pajausi kad "pereboras", ir bus aišku kokios to kotuko ribos praktiškai.
Aš visus naujus kotus taip pratestuoju pradžioj, nes ne visada viskas ką pardavėjai sako ar ant koto užrašyta yra teisybė.

#93983   Vaidis
 29 Sau 2009 13:08
Gdainius rašė:
Vaidis24 rašė:
fastas rašė:nesuprantu vaidi24 ka tu norejai pasakyti[kad bredas]tai cia ka tipo blogai surasyti duomenys ar ka :roll: :idea:
duomenys gal ir gerai surašyti, bet pakračius jį, tai neatrodo jis iki 21,5g, o be to kai pirkau, patikino mane, kad jis iki 42g, tipo Larus kataloge taip rašo :roll: kuom tikėt :donknow'
Viršutinė riba ir yra apie 35-40 g, o va meta jis nelabai kaip :/bd-d/el
pamėtysim, pažiūrėsim, nepatiks - keisim :roll: beje, kokiais svoriais mėtei?

#93986   Gdainius
 29 Sau 2009 13:16
Mėčiau labai įvairiais, bet mesti padoriau pradeda nuo 15 g, bandžiau ir salmo sliderį 10 skęstantį mestelt (lygtais 46 g), bet jau jautėsi , kad perkrautas.O visos kalbos , kad blankas labai panašus į St.Croixo, tai tik kalbos, nieko bendro , nebent tik išvaizda.Pažiūrėk saviškį ar tiesus, nes kiek žiūrinėjau keletą mačiau kreivų.

#93993   fastas
 29 Sau 2009 13:54
Gdainius rašė:Mėčiau labai įvairiais, bet mesti padoriau pradeda nuo 15 g, bandžiau ir salmo sliderį 10 skęstantį mestelt (lygtais 46 g), bet jau jautėsi , kad perkrautas.O visos kalbos , kad blankas labai panašus į St.Croixo, tai tik kalbos, nieko bendro , nebent tik išvaizda.Pažiūrėk saviškį ar tiesus, nes kiek žiūrinėjau keletą mačiau kreivų.
tai visa laime kad neluzo ,kaip su ta gramatura tai abejoju kad ant koto raso viena ,o kataloge kita-negali buti.Is kur jus istrauket tokius duomenis apie 40 gramu ir daugiau,ten parasyta 3/8-3/4 oz.[1 oz---28gr.]

#93998   Vaidis
 29 Sau 2009 14:13
Gdainius rašė:Mėčiau labai įvairiais, bet mesti padoriau pradeda nuo 15 g, bandžiau ir salmo sliderį 10 skęstantį mestelt (lygtais 46 g), bet jau jautėsi , kad perkrautas.O visos kalbos , kad blankas labai panašus į St.Croixo, tai tik kalbos, nieko bendro , nebent tik išvaizda.Pažiūrėk saviškį ar tiesus, nes kiek žiūrinėjau keletą mačiau kreivų.
na žiūrėjau aš tą blanką, lygtai tiesus :roll: ,ir žvairas nesu :-D aš tai ne mažesniais kaip 22g mėtysiu, vienu žodžiu, kol pats nepabandysiu, tol nelabai ką ir diskutuot galiu, geras-blogas, parodys laikas ir pirma žūklė ../;nzv

#94002   Jonvabalis
 29 Sau 2009 14:32
Vaidis24 rašė: ir aš tokį nusipirkau tiktai 3m, sakė, kad blankas st-croix'o, kiek tame tiesos, :donknow', šiap tai nieko atrodo toks, aš jį pasiėmiau lašiams jūroje nuo kranto gaudyt, o, kad testas iki 21,5g tai brėdas kažkos, su tokiu svoriu mėtyti, tai tikras kuolas jis, nes spiningas tikrai kietas ir blankas ne toks plonas :roll:
Turiu LARUS Platinum Spirit spinigą, ilgis 9'6", testas 1,75-17,5 g, du sezonus eksploatavau. Išvaizda vizualiai tai 1:1 st.croix: užrašai, rankena, ritės laikiklis, ir pats blankas labai panašūs. Panašaus Croix'o nesu žvejyboj čiupinėjęs, todėl palyginti negaliu, na o larus, tai tokie mano pastebėjimai: pirmiausiai užkniso ritės laikiklio veržlė vis laiks nuo laiko atsilaisvina, svorius mėtyt pradeda tik nuo 7-9 g. Bandžiau džigaut tai su 9 g galvakabliu dugno nejaučiu. Man pasirodė, kad daribinis testas prasideda nuo viršutinės deklaruotos ribos :roll: .

#94017   dzonotonas
 29 Sau 2009 16:56
Xrapas rašė:Kol kas nesigirdi nusiskundimų dėl Larus Platinium- keli pažystami pirko, nesigaili. Dragon Team Dragon irgi, mano nuomone, verti dėmesio. Kainos- 300 Lt ribose :roll:
Na,o kurį geriau rinktis Shimano catana ar nexave.Tuo pačiu nežinau kokio ilgio geriau 2,1m ar 2,4m. Žvejoju iš valties PVC kietu dugnu ežere.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė