Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#92332   Vitolis
 22 Sau 2009 21:53
blight rašė:Jop, su diametrais tubu tokie ir pasirinkimai - shudvamzdziu standartai 50, 75, 110, lietvamzdziu - 80 ir tt, a vat 60 ir ner tokio. Shiaip jei standartine tuba (na iki 1.75m) tai manau neverta darytis, nes galima labai normalia, graziai apvilkta, su dirzu per peti ir t.t. nuo 30-35lt rast. O vat jau nestandarta reikia kazka galvot - kuo ash dabar irgi bandysiu uzsiimt. Reikia pasidaryt 2m ilgio :roll: bandysiu kazka regzt, bet pirma kruopshciai apsimatuosiu :lol: O Vitoli tu savo vamzdzio (ta prasme savo kanalizacijos vamzdzio.... nu zodziu supratai mani :-D ) vilkt kokia tai medziaga tikriausiai negalvoji? Vat ash tai galvoju-nesugalvoju, nes mano meshkere be medziaginio dekliuko, be to vienadaliai labai patogu - shmurksht ir jau gaudai :roll:
Tau dielnai patare. Nueik i zveju parde ir tikrai tau duos nes turi lyshnu medziaginiu imauciu. O kas liecia shudvamzdzio vidu, tai ash maniau panaudot toki paralonini vamzdi, kur izoliuoja vamzdzius. Senukuose ju yra. Jis yra perpjautas ishilgai, taciau tai ne beda. Susuksi keliose vietose raudona :-D izolke ir bus gut. Tik va reikia priderint vamzdzio diametra vidini su tuo paraloniniu. Reiks imt didesnio diametro pati shudvamzdi. Jei taip sukonstruosi, spinas gules kaip puku pataluos. Kol kas ash galvoju vilkt tiktai vamzdzio ishore su kokiu tai tamsiu materiolu. Paprashciausiai apklijuosiu ish anksto prie medziagos prisiuves rankena ir manau bus gerai. Vidu paliksiu koks yra, nes spino medziaginis deklas pakankamai storas ir kokybishkas.

#92348   jarwa
 22 Sau 2009 22:57
Tai į tuos "patalus" paguldę..-galit drąsiai į meetą Rubikių lėkti....joks velnias nebaisu... :lol: tik išimt -gaila...,bet meete nebūtinai išiminėti :-D yra ir šiaip ką veikti...
Tai pasakykit - į kokią subinę kišt tą tubą,jei, nuėjęs prie upės ,varau kokius 10 km.tik su spinu ir kuprine... :?: :?: :?: :!: kur tą tubą dėt :?: Suprantu,kai skridau į Norgę..tai be tubos -nenusiveši ,juo labiau lėktuvu,bet lakstant paupiais -tai antra uošvienė... :-D

#92359   arunas777
 23 Sau 2009 00:04
jarwa rašė:Aš net dviračiu nevažiuoju...tam yra visuomeninis transportas - tik tada pajunti,kas tai yra LAISVĖ...,neribojanti promilių dydžio ir priklausomybės nuo laiko... :-D :-D :-D
Tau ,Arūnai ,automobilis- "protivopokazano"...ant kranto gyveni... :roll:
Na vien tik nemune zvejot butu didelis nusizengimas o ir to paties nemuno krantas kartais buna uz 20km ar daugiau. Taip kad tuba ira butina, nes labai butu liudna nuvazevus tuos kilometrus issitraukti is bagaziaus ne dvidali kaip pirkai o jau tridali ar keturdali spina ir po to kaltinti save ar kolegas kuris dedamas tase ibagaziu netyce uzlauze ziedelius ar bagazio dangciu perkirto blanka. Daiktus rei saugot juo labiau seis laikais kai perkam tikrai uz nemazus pinigus.

#92374   blight
 23 Sau 2009 08:34
gintarsen rašė:Nuvarai i parda ir nusiperki gatava tuba su rytei tam skirtu kietu gaubtu ir psio(is asmenines patirties).
:shock: O kur tokiu matei? Su rites gaubtu teko matyt tik minkshtus medziaginius, kietu tikrai niekur nemaciau :roll:

#92390   vava
 23 Sau 2009 09:36
blight rašė: Su rites gaubtu teko matyt tik minkshtus medziaginius, kietu tikrai niekur nemaciau :roll:
as esu pirkes medziagini (bet tokio tvirto materiolo) dekla, kuris turi sutvirtinta nugarele, kad kotui nieko neatsitiktu. Tiesa ne spiniginis deklas mano, bet paieskojes manau rastum toki ir spiningui

#92397   gintarsen
 23 Sau 2009 10:03
Kaune,Krevej kur nupiestas lydekinas per visus langus,cia pirkau tuba savo garikui kartu su apsauga ritei :cool: Nezmoniskai patogus daigtas:nereikia nieko surinkinet pries kliova ir po,patogiai susikisa ir rite saugi ir jokio papildomo vargo.Aisku jei po zvejybos nori persimest rite ant kito spino,tai jau cia kita kalba.Uztrauktukai patogiai itaisyti ir jau sezona explotuoju ir jokiu bproblem.Kaip tik vaziuoju i ta parda daba,tai galiu primest ar dar yr jei ka domina.

#92797   Jonvabalis
 25 Sau 2009 14:12
Naujasis pirkinys g.loomis 842 GLX spinigėlis su stradic'u 2500. Dabar kaip nuogas triest į dilgėles negaliu tvert kaip norisi išbandyti, o pavasaris dar toli...
Patiko žmonos komentaras - kas po velnių tame pagalyje yra už tokią kainą !!! :-D , oi tos moterys... :-D

Paveikslėlis

#92800   juliuz
 25 Sau 2009 14:15
su pintu valu zvejosi ar su mono .pas aleksndra pirkai gl?

#92802   Jonvabalis
 25 Sau 2009 14:21
Pirkau pas Aleksandrą, pintuką irgi nusipirkau pas jį pabandymui 8 lb (3,6 kg), ant kito būgnelio mono naudosiu.

#92820   Vitolis
 25 Sau 2009 17:10
[quote="Jonvabalis"]Naujasis pirkinys g.loomis 842 GLX spinigėlis su stradic'u 2500. Dabar kaip nuogas triest į dilgėles negaliu tvert kaip norisi išbandyti, o pavasaris dar toli...
Patiko žmonos komentaras - kas po velnių tame pagalyje yra už tokią kainą !!! :-D , oi tos moterys... :-D

Geras komplektuks. bet ar ne persunki bus rite 2500?
O ka zmona sakysi neteisi? Mes va nuproteje del savo hobio galim moket tokius pinigelius. Kiti musu nesupras. Sveikiju su pirkiniu :grin:

#92833   Jonvabalis
 25 Sau 2009 18:07
Dėkui Vitoli. Svorio galėtų būti mažiau (ritės svoris 270g), matysim, reik prie vandens pamojuot. 2000 stradic'o kaip ir nėra, o twin power'is 2500 sveria 265 g menkas čia skirtumas.

#92834   DainiusM
 25 Sau 2009 18:17
Na nezinau... as tukstantini stradika buvau uzsidejas ant jo ir tai ant ribos buvo, su 2500 speju jausmas, kad tik rite rankoj laikai turetu buti. :roll:

#92839   Jonvabalis
 25 Sau 2009 18:46
Buvau uždėjęs ir aš 1000 shimaną, bet tuomet pati ritė skysta atrodo :roll:

#92840   DainiusM
 25 Sau 2009 18:51
Seip TP yra 2500 dydzio magnio korpuse, sveria kaip tukstantinis stradikas. :roll:

#92845   Jonvabalis
 25 Sau 2009 19:19
Atsiminiau, kad namie turiu, neseniai pirkęs, shimano catana 1000, 210 g. savo bolonkei, uždėjau abi rites ir bandžiau pabalansuoti rankoje, tai su 1000 catana kotas nori lenktis žemyn, o su stradic'u kaip ir OK.

Su stradicu:
Paveikslėlis

Su catana:
Paveikslėlis

#92849   kazbekas
 25 Sau 2009 19:28
kiek as suprantu, tai rite parinkt 842-am tai ne ka mazesnis uzdavinys nei "iskast" babkiu jo pirkimui. ;-) jeigu ka - as cia rimtai.
nes zudedu 200 gramu rite ant 841 ir jauciu, kad net lengvesnes noretus. o 842, neziurint i jo galinguma, tai lengvesnis irankis (gramais).
gal mane tai ir sulaike nuo 842 isigijimo.
siaip idomumo delei, as 2500 shimano sustain-a buvau uzsidejes ant 841. Na neuzmusa tie 260 gramu spino, taciau su 200 gramu rite spiningas tampa akivaizdziai jautresnis. manau tas pats liecia ir 842-a.

#93146   DainiusM
 26 Sau 2009 18:58
Jonvabalis rašė:Atsiminiau, kad namie turiu, neseniai pirkęs, shimano catana 1000, 210 g. savo bolonkei, uždėjau abi rites ir bandžiau pabalansuoti rankoje, tai su 1000 catana kotas nori lenktis žemyn, o su stradic'u kaip ir OK.

Su stradicu:
Paveikslėlis

Su catana:
Paveikslėlis
Na nezinau kaip tau taip gaunasi... :roll:
As va uzdedu tukstantini techniuma, kurio svoris 205g ir gaunam:
Paveikslėlis
Matosi, kad balansuoja ant paties priekinio kamscio galines dalies, t.y. kaip tik ten kur reikia (kaip man tai galetu dar ciut ciut link priekio but labiau). Taip, kad kiekvienas gramas+ ta reikala stumia link rankenos. :neutral:
Dar viena mintis... tas balansas slidus dalykas seip, nes spiningas kuris sveria 100g turedamas mineta balansa toj pacioj vietoj kaip spiningas sveriantis 300g daug maziau "spaus" ranka zemyn su virsune... nzn ar aiskiai issireiskiau bet tikekimes supratot. :-D Todel kuo lengvesnis spiningas tuo (cia pagal mane(R) :-D ) turetu jo su rite balansas but pastumtas arciau link spiningo priekines dalies... :roll:
p.s. na ir dedant didesne rite jau LABAI noretusi pakeist pirma zieda nuo rites i didesni... kartu su rankena tokiu atveju :idea: :twisted:

#93181   jarwa
 26 Sau 2009 20:31
Tylėjau,bet neiškenčiau..
.Mano mieli kolegos, o kas jums trukdo išsirinkus kotą ir jums patinkančią ritę truputį pasikrapštyti :?: :?: :?:
Taip nebūna,kad,uždėjus ritę,spino priekis būtų per lengvas..(na ,nebent kotas trumpesnis ,negu 2,00 m),o tada...nulupi galą rankenos - įgrūdi į blanko galą švino kiek reikia ir išbalansuosi :!: :!: kaip norėsi....Vėl užklijuoji galą koto...
Patikėkit - kad ir pridėsit svorio - kotas bus "lengvesnis",nes nereikės visą laiką atsverdinėti sunkesnę priekinę dalį...
Ką daryti,jei kokiam UL sunkesnė rankenos dalis ..nežinau :roll:

#93190   linkaz
 26 Sau 2009 21:01
jarwa, +1

Dazniau tenka balansuoti kai kotas ilgas-gamintojai kartais pagamina per trumpa(dazniau per ilga rankena,tada ji pjaunama) Abiem atvejais svinas-paprasciausia nebloga iseitis-juk ne visi rodbilderiai kad niumineti ir vel uzdeti kamsti,laikikli,ziedus... esu balansaves 3 ir 2 m. kotus
,Svino kartais reikia l.daug, net 100 gr....UL gal maziau :-D Aisku,geriausia subalansuotas gamykloje, bet perliuku pasitaiko, ir juos balansuoti verta...

...viska del svino auksciau paaiskino jarwa

#93198   Vitolis
 26 Sau 2009 21:40
Niuxa rasho:
As va uzdedu tukstantini techniuma, kurio svoris 205g ir gaunam: .......

Sakyk, shis techniumas su priekiniu stabdziu sveria 205 gr. O gal zinai kiek su galiniu tukstantukas sveria? Matai ash turiu toki, taciau gi nakcia neisiu i garaza. O va pasveriau Tvin Poweri 2500FB, su pilna shpule pintuko 0,12mm, tai jis man svere visus 300 gr. O ne 260, kaip rashyta buvo aukshciau. Va Symetre 750FI tai tik 155 gr. Reiks mastyt kokia cia uzdejus. O shvino i rankena tai jau tikrai nedesiu. Kam tada pirkt toks irankelis, o paskui ji mprievartaut.

#93200   DainiusM
 26 Sau 2009 22:03
Na komentaru su svinu rankenose as gal nekomentuosiu... :neutral:
Vitoli, nezinau zinok, paieskojau neradau shimano kataloguose, o saviskes svori paemiau is gamintojo pateiktu duomenu, pats nesveriau. ;-)

#93209   linkaz
 26 Sau 2009 22:30
Vitoli ir Niuxa,

Sutinku kad svinas - koto prievartavimas, bet stai pavyzdys: norejau ilgo kastinginio koto , nedidelio uzmetamojo svorio.Siaip Lt x...toki gausi,panashus buvo tik Avidas...Cabeloj buvo didele, apie 60% nuolaida 3 metru Fish eagle II kotui, charakteristikos,fuji furnitura, geros apvijos mane tenkino, kaip ir kaina - 40 $ vietoj berods 90$.Buvo aishku, kad rankena gerokai per trumpa, bet pasvarstes nusipirkau,juolab draugui atsiunte kotu pigiu pashtu tai ir as ant "priekabos"...- apsispresti reikejo greitai...

Kotas patiko, bet balansuoti teko...nu ir zvejojau su juo smagiai,nesigailejau del to kad teko prideti svino- kokybe ir kaina buvo patrauklus....O nesubalansavus buvo tikrai blogiau...
O beje Avido, net Premjero kotams kuriais irgi spiningauju,jokio balanso nereikia.Net su gan skirtingu svoriu multikais... Ale kaina nemaza...Neisheina tik juos tureti :-D

#93236   jarwa
 27 Sau 2009 00:25
Tokias *prastas* rankenas kaip G.loomių išvis reikėtų nulupt ir naujai uždėt...už tookius pinigus ,o tokį "gavną" daro... :roll: :-D :shock:
Balansavimas su rite - tai būrimas iš kavos tirščių...ritės svoris dar nieko nesako - svarbu ir kojelės išlenkimas t.y.kur svorio centras.
Aš pirkčiau patinkantį kotą ir patinkančią ritę -toliau sumanumo reikalas (jeigu,aišku,vaikystėje tau niekas neprivėrė pirštų tarp durų :-D :-D :-D )
Dar kart sakau - nekalbu apie UL :!: :!: :!:

#93289   DainiusM
 27 Sau 2009 10:57
jarwa, bet cia butent apie UL ir kalbama... na gerai kazkas tarpinio tarp UL ir L yra 842 loomis. :roll: Seip del rites svorio centro aisku esi teisus, kiek man teko susidurt kuo didesne rite, tuo labiau perkelia atgal svori (laikiau rankoj shimano TP magnio korpuse 2500 dydzio uzdeta ant 841, ji budama lengvesne labiau apkrove rankena negu 1000 stradikas). Del burimo pagal rites svori nesutinku kategoriskai, nes nenorint paciam uzsiimt roadbuildingu lieka butent tik sitas variantas- taikyt rite spinui ieskant idealo tavo rankai... :-D

#93290   DainiusM
 27 Sau 2009 10:59
linkaz rašė:Kotas patiko, bet balansuoti teko...nu ir zvejojau su juo smagiai,nesigailejau del to kad teko prideti svino- kokybe ir kaina buvo patrauklus....O nesubalansavus buvo tikrai blogiau...
Va cia nesutinku, nes nusipirkt sunkia rite ner bedos, jos turi du realius pliusus pries lengvas- yra gerokai pigesnes ir paprastai atsparesnes ir tvirtesnes... taigi tiesiog pasiimi 3000 daiwa traktoriu ir problemu su balansu nebelieka ;-) O va kai problema ne svorio trukumas gale, o svorio trukumas priekyje visas tas reikalas patampa gerokai sudetingesniu... :neutral:

#93307   linkaz
 27 Sau 2009 11:52
Niuxa,

Supratau, kalbi daugiau apie UL...ir problema suprantu...Nezhinau ka tokiu atveju daryt, turbut tikrai reikia grynai ieskoti konkrecios rites kotui...
Mano atvejis buvo biski kitas...Pats turejai multikini puiku komplekta,tai suprasi mane -kai "pomidoras"( :-D )virsuje, gan svarbu balansas kad ranka nevargtu, tai ir balansavimas kartais reikalingas...jankiai net spec.svareliu rinkinukus prie kastinginiu kotu pardavineja.

#93308   Kichas
 27 Sau 2009 11:52
jarwa rašė:Tokias *prastas* rankenas kaip G.loomių išvis reikėtų nulupt ir naujai uždėt...už tookius pinigus ,o tokį "gavną" daro... :roll: :-D :shock:
Pritariu 100%. As aplamai nusivyles GL spiningu surinkimo kokybe. Nezinau, gal cia tik man pasitaike tokie variantai. Pirkau 1141 GLX is Aleksandro. Neturejau galimybes gyvai pasirinkti spiningo tiesiai pas ji, pirktas spiningas buvo pristatytas tiesiai i mano miesta. Is karto pastebejau, kad kamscio dalis ties rites laikikliu labai koreta. Po keliu zvejybu dalis kamscio ir glaistas istrupejo. Apie si reikala uzsiminiau Aleksandrui. Zmogus be problemu sutiko pakeisti spininga. Dar karta jam aciu uz puiku servisa. Taciau ir antras atkeliaves spiningas nebuvo kazkuo geresnis. Jis taip pat kamstyje turi dideliu poru (pas nei viena gamintoja nesu tokiu mates). Kol kas koto dar neteko isbandyti, bet zinau, kad po keliu zvejybu glaistas isbyres ir rankena atrodys nekaip. Taip pat antrojo spiningo blankas nera tiesus. Tai mane labai nustebino. Kaip toks gamintojas gali isleisti i pardavima gaminius su tokiom nedadelkom. Aleksandras patikino, kad blanko kreivumas niekaip neitakoja darbo su kotu, taciau mokant uz kota nemazus pinigus, norisi, kad viskas butu be priekaistu.

O kaip kiti turintys GL kotus, ar nesusiduret su tokiom problemom?

#93312   linkaz
 27 Sau 2009 12:07
Niuxa,
dar karta idemiai isiskaiciau ir nuotrauka isstudijavau...Kadangi as ne specas,o tik pasvarsciau (gaila kad pasitikrint negaliu dabar prieiti prie irankiu), tai manau kad Tu esi teisus :oops:
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė