Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.

#90729   Sokratas
 13 Sau 2009 14:50
Neperseniausiai aiškinomės tuo klausimu. Makaulė pasakė aiškiai, nuo ledo iš vis ant gyvos negalima...

#90733   MatasM
 13 Sau 2009 15:29
stirlic rašė:savaidgali buvau Latvijoi seimyna norejo paslidinet na ,laime ezeru ten salia sociai ,(Madonos rajonas)kas gerai kad pasjuos galima gaudyt dar sausio menesy ant gyvos zuveles tai per savaidgali trys lydekos +-2kg,ir kruva smulkmes buvo keleta ir normaliu eseriu,vienu zodziu ir vilkas sotus ir avele sveika (seimyniniu adzvilgiu) :)
:evil:

#90747   Agis
 13 Sau 2009 16:02
24. С 16 марта по 30 апреля запрещена рыбная ловля на спиннинг и ловля с использованием живца.

O gal tai jau pasenusios :roll: gal kas konkrečiau ką žinot, kad nebalamutyti ;-)

http://www.lpr.lv/index.php?go=News&in=view&id=161

#90784   Sokratas
 13 Sau 2009 18:38
Šiose taisyklėse nerandu, kad būt parašyta, kad negalima ant gyvos nuo ledo žvejot....
Gal yra naujesnės, nagi atsiliepkit, žinovai...

#90836   VirTus
 13 Sau 2009 23:26
makaule rase apie Pape,o ten berods atskiros taisykles :roll:

#91185   stirlic
 15 Sau 2009 17:58
pirkau leidima trim menesiam 5 latai,rode taisykles ir meskeriojaune vienas daug latviu taisykles tokios galima meskeriot dviem yrankiais pav:spiningas ir viena velevele,arba dvi veleveles ,bet savininkas turi buti 50m.atstumu nuo veleveles sitaip zvejojant buvo atvaziavus gamtos apsauga ne puse zodzia :)

#92699   Skridžas
 24 Sau 2009 21:33
Egipte žvejyba nuo kranto Šarm el šeihe draudžiama, bet Hurgadoje leidžiama (aš buvau Hurgadoj) tai va netoliese mano viešbučio buvo toks lieptas
Paveikslėlis
Nuo jo ir žvejojau visada
Paveikslėlis
Išbandžiau begalę būdų: ir spiningavau, ir su plūde, ir dugnine. Pasiteisnio būdas daugiausiai dugnine su ilgu pavadėliu. O koralinės žuvys kibo ant sistemėlės kaip ešeriams Juodkrantėje: tiek ant mikriukio, tiek ant krevetės ir kalmaro gabaliukio :lol:
Paveikslėlis
koralinai raudoni ešeriai
Paveikslėlis Paveikslėlis
kibo ir kleikos :-D
Paveikslėlis
buvo ir kleikos krokodilai
Paveikslėlis
Paveikslėlis
toki atkabinti ir pavojinga, kad rankos nenukąstų :-D
Paveikslėlis
Iš tiesų baisu buvo imti visas žuvis, nes pirmą kartą jas mačiau :roll:
Paveikslėlis
didesnės kleikos (vietinių vadinama "fish tube") :lol:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
tos kleikos su labai maža burnyte snapo gale, kaip užkibdavo ant 8 nr. kablio neįsivaizduoju :roll: o kai pagavau šitą žuvi, tai neėmiau jos į rankas :neutral:
Paveikslėlis
tik kai pagavau vėlau, ir buvau ne vienas, vietiniai pamokinto kaip tą žuvį truputėli padidinti, kad mėsytės būt daugiau :-D
Paveikslėlis
Vietiniai be baimės tą žuvį balioną ( pasak jų - "baloon fish") minko

Paveikslėlis
:-D Tai va, kai sočiai prisižaidžiau su tomis koralinėmis žuvimis, nusprendžiau rimčiau pradėti :grin: ir pradėjau ruoštis naktinei žuklei Paveikslėlis
nesijuokit, ten vietiniai visi su tokiom suknėm :-D
Paveikslėlis
neduoda ramiai pasėdėti pažįstami (susipažinom vietoj, labai faini žmonės, jie ir fotkino)
Paveikslėlis
O man neliūdna vienam buvo,turėjau zakuskės: pončkų kažkokių kinietiškų, ir vištos spranelių, ir viskio pusę litro :-D Ir tokos vaišės man visai nesutrugdė ištemti smagų ešerioką, tik šitas biški kitoks :roll: Paveikslėlis
O dieną jie irgi kibdavio smagiai, bet ne labai dažnai - į valandą vienas koks. Mesdavau nuo liepto panašai apie 50-60 metrų. Bet čia berods vienintelė žuvis, kuri vietinių yra valgoma, ir sakė labai skani :grin: Paveikslėlis
Priešinosi irgi labai stipriai, toks jausmas, kad anam gale valo koks 2 kg sėdi, o čia tokie matrioškinai ;-)
Paveikslėlis
Jie didžiausią įspūdį ir paliko, nes kibdavo agresyviai - lengvas spiningėlis per pusę užlinkdavo, kibimo nepastebėti neįmanoma :) Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Ech, gražuoliai... Pagavau jų neperdaugiausiai. Gal per visą tą laiką per 10, bet velniškai smagu... Tiesa, kabliukų, švino ir visko kito gero nardytojams palikau begales :-D Žodžiu, akimirkos labai gražios... Ech, kaip aš pasiilgau vasaros...Truputėli fyderio badą numalšinau.. :-D
O čia vietinių žvejybos rezultatas. Meta voblerį iš rankos ir traukia tokius kalmarus ir viskas vyksta šalia manes ant to pačio liepto :grin:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis PaveikslėlisPaveikslėlis
Jų kalmarų žvejybą įdomu buvo stebėti: ypač kai prie to jų voblerio iš niekur prisistatydavo koks dešimtis kalmarų (vanduo toks skaidrus, kad buvo galima matyti visą procesą po vandeniu) ir tik kaip koks kalmaras čiumpą tą voblerį pasigirsta tik šniokštimas ir toje vietoje kur ką tik matėsi kalmaras vanduo pajuoduoja (mat pas kalmarus taip jau gamtos užprogramuota). O vietinis patenkintas išsitraukia visą šniokščiantį ir pajuodavusį kalmarą, palaukia kol anas išspjaus visą savo rašalą ir kibiran - o paskui matyt ir keptuvėn...

Tai va - tokie linksmi ir geri mano žvejybos įspūdžiai Raudonojoje jūroje prie Hurgados krantų :)

#92706   Vitolis
 24 Sau 2009 22:04
Na tu Skidza ir pavarei. Malacius. Mes jau tavis pasgedom sakom kur biesas tavi nuneshe. Sakom gal nostalgija tuziemcam pajautei ir vel gryzai atgal prie Raudonosios juros O jis mat reportaza kai jau dave, tai ciut ne Sinbado keliones cia pas tave gavosi ar Odisejo. Tik va niekur kadre nematyt tavo Penelopes. Kiba viens tuos yvairiaspalvius buozgalvius traukei ir tuteishu shnabe lakei :-D Maniau, kad shposavoji, o tu tikrai ir spina ir fideri buvai nusitempes. Nu maladiec, tikras rybokas.

#92709   trukeris
 24 Sau 2009 22:19
Na saunuolis,jega.

#92726   diego
 24 Sau 2009 23:54
skridzai, bratka - malacius esi :!: ;-)

p.s. tiltas tai matytas man... :roll: :-D

#92759   Kairys
 25 Sau 2009 10:03
Liuks žvejyba, Skridžai. Kol pas mus ešeriai ir kuojos su plakiokais kabinėjasi, tu tiek įvairios žuvies pamatei ir pagavai. Gerai praleidai laiką, galim pavydėt ;-)

#92761   gelmės
 25 Sau 2009 10:06
Bravysimo. ::liux Kol kas, vienas iš geresnių fotoreportažų šiemet. ''plot
Sakai, kad visi vietiniai su tokiom sukniom :shock: Bet tu juk nevietinis, skridzai. :je-heh ;-)
Aš irgi pasigedau tavo :1women: Gal liabai saugojai :?: ;-)

#92776   vava
 25 Sau 2009 11:24
Maladiec Skridzai, nieozhidal , jei atvirai ;-)
Reikia tave dazniau ant reportazu darymo issiust , tai turetume malonumo ;-)

#92810   Gedasas
 25 Sau 2009 15:00
Skridzai.. :shock: o tu kurda matj :-D geras reportazas , a ty cik zvejojai ar ir dar kur buvai ?

#92936   cyma
 26 Sau 2009 08:54
Nu aš irgi norėjau paklaust, a tu ten kiba vienas buvai :?: pagal žvejybos laiką turbūt....,šiaip tai ::liux

#92939   Edosius
 26 Sau 2009 09:30
Fantastiškas fotoreportažas, fantastiška ir suknelė :-D Dešimt balų Skridžai ;-)

#92976   Skridžas
 26 Sau 2009 12:07
Buvau ne vienas,maniškė nenorėjio sava kupalnika demonstruoti...Maniškė irgi visas tas koralines žuvis buva pagavus..bet jai greitai atsyboda...ir dažnausia žvejodavau vienas :roll: Labai smagu vietrinai iš tu laiveliu atnesdavio arbatios kartu pasedėdavom..Realai norinciu zvejoti buvio daug...Vienam lietuvui net meskere buvau paskolines..Jo dėka netekau daug svino :-D Meskeres tei dvi turėjau,negi neuzjausi savo zmogaus..A jisai baisi gailėjosi kad meskerės nesisidėjio..As vienintelis gudrociu kuris meskeres insidėja :) Tiltas labai mazai lankomas budavaio tei niekas nesukdava galvos vienas sauų sėdziu kojom tabalojiu,eh romantyka ..O nakti kaip faina..gaila fotiko neturėjau,ies mobilakio naktinės foto nesigauna...Nakti net pludinės meskerės vos neinvilka unt vandeni,vos spėjau suciupti gerai papurtė ir nukandio kabliukia....Šeip ir diena daug kabliukiu nukasdava :lol:

#92985   DainiusM
 26 Sau 2009 12:33
Skridzai... as vis sukau galva kur tave maciau... :roll: :idea: Ogi prisipazink, juk tu vaidinai filme "bojavyke" KOBRA :!: Ir dar su tais paciais akiniais (tik tuo laikotarpiu jaunystej labiau pasportaves buvai matyt) :-D
p.s. a zvejyba ciki piki, kita kart i mane veztis gausi ;-)

#99813   gelmės
 26 Vas 2009 09:24
Čia reiktų klausti.
stirlic rašė:laba ryta ,turiu toki klausimeli planuojam savaidgali i svedija pazvejot yra toks ezeriukas Torsby nuo stoholmo 80km kaskur planuojam gaudyt lydekas eserius upetakius gal galit ppatart kaip juos ten ir anko kaudyt ,o gal zinot kitu ezeriuku kur galimetu pazvejot

#100456   storassss
 27 Vas 2009 22:52
Sveiki megejai ir profesonalai ;-) Gal kas gaudete aplink Londona kur nors, paporinkit kas kiba, ka gaudet, kokia situacija ? Ruosiuosi pas draugeli i londona savaitikei, tai sakau reiktu pabandyti meskere uzmesti, nes pernai buvau tai kai pamaciau paciam mieste netoli Bigbeno kai senis ungurius trauke su dugnine, tai sudas uzvire ziauriai, sakau reiktu pabandyti... Jei kas nors ka nors zinot, bandet, girdejot, tai brukstelkit ;-) is anksto dekui ;-)

#103248   diego
 15 Kov 2009 10:13
storassss rašė:Sveiki megejai ir profesonalai ;-) Gal kas gaudete aplink Londona kur nors, paporinkit kas kiba, ka gaudet, kokia situacija ? Ruosiuosi pas draugeli i londona savaitikei, tai sakau reiktu pabandyti meskere uzmesti, nes pernai buvau tai kai pamaciau paciam mieste netoli Bigbeno kai senis ungurius trauke su dugnine, tai sudas uzvire ziauriai, sakau reiktu pabandyti... Jei kas nors ka nors zinot, bandet, girdejot, tai brukstelkit ;-) is anksto dekui ;-)
kiek as girdejau (paciam neteko) tai joo, zvejoja ungurius dazniausiai ir gan stipriai.
o seip jei megsti sapalu zukle tai tikrai yra ka veikt ten.. upeliai, kanalai (cia uz londono aisku) knibzda sapalais ;-)

#103250   diego
 15 Kov 2009 10:33
nu va, neprabego nei metai, o as vel darysiu ekspedicija "rozumiem po slovensku'' :lol: ta prasme vaziuoju i Slovakija.
tik sikart labai daug kas skiriasi nuo praeitu metu, pradedant tuo, kad siuo metu praktiskai visos upetakines upes uzdarytos, ta prasme draudimas. Ir ten ne kaip Lietuvoj, ten jei draudimo metu pamato zvejojant iskart BAN'as + padori bauda. Ir nepades lauzyta anglu kalba pasakojimas kad cia gaudai ne upetakius, o kirslius ar strepecius :twisted: ir teisingai - tokiam dalykui dedu stipru - pliusa :!:

praeitais metais ten pabuvau tik 4 dieneles. Sikart 10ies dienu maratonas, tik aisku ne zvejybos :evil: nors maza iseitele radom su vietiniu slovaku draugu, pas kuri vaziuoju: tai upe Hornad ir jos vienas intakelis, ten kirsliu zukle yra leidziama. Licenzija 16,5 euru parai (didoka suma..). Didelis minusas Hornad upes yra kad ten aplink vieni GIPSIAI (cigonai), o jie siukslina daug baisiau, nei mes cia Lietuvoje :evil: bet Hornado intakelis pasak draugo slovako yra isnuomotas ir nuomininka jis pazista, tai manau ten bus alternatyva pazvejot neprisiukslintoj gamtoj.

Slovakijoj busiu balandzio 5 diena is ryto. Na manau pirma diena viskas aisku ka veiksim :/brazasista :beer'2 bet jau sekancios dienos ryte islekiam prie upeliu :!: !-kliovas-! isbunam iki vakaro ir namo. Kita ryta vel !-kliovas-! nzn ka pagausiu, zinau tik tiek kad gaudysiu museline :-ou-je

sekancios trys dienos suplanuotos vaziuoti ir praleisti vienoj pilyje, kepsniai, muzika, geras laikas ir t.t. :roll:

a patom jau kaip Dzievulis duos, ziuresim ar vel pazvejot ar siaip po kalnus pasivazinet :roll:

jei kas turit kokios liuksusines info, prasom nesigedykit ir parasykit ;-)

#103258   Mantas26
 15 Kov 2009 10:52
storassss rašė:Sveiki megejai ir profesonalai ;-) Gal kas gaudete aplink Londona kur nors, paporinkit kas kiba, ka gaudet, kokia situacija ? Ruosiuosi pas draugeli i londona savaitikei, tai sakau reiktu pabandyti meskere uzmesti, nes pernai buvau tai kai pamaciau paciam mieste netoli Bigbeno kai senis ungurius trauke su dugnine, tai sudas uzvire ziauriai, sakau reiktu pabandyti... Jei kas nors ka nors zinot, bandet, girdejot, tai brukstelkit ;-) is anksto dekui ;-)
Gali pameginti paciam Londone tai yra berots 2 zonoje CAMDEN TOWN rajone ten ten upeliu upeliai

#103296   Nexus
 15 Kov 2009 13:41
Diego i kuria vieta vazioji? nes kita sekmadienio vakara atskrendu i warsuva ir lekiu slovakijos link 5-6 dienom. tai imsiu meskere, bet nezinau nei ko, be jos ir mazu blizguciu imt. pasidalink info ka su savim imt, kad paskuj nereiketu ieskoti zukles parduotuviu. aciu

#103303   diego
 15 Kov 2009 14:11
Nexus rašė:Diego i kuria vieta vazioji? nes kita sekmadienio vakara atskrendu i warsuva ir lekiu slovakijos link 5-6 dienom. tai imsiu meskere, bet nezinau nei ko, be jos ir mazu blizguciu imt. pasidalink info ka su savim imt, kad paskuj nereiketu ieskoti zukles parduotuviu. aciu
as busiu netoli Poprado miesto, miestelyje Svit. Zvejosiu uz 30km kazkur upely Hornad. Zvejosiu tik museline, tai net nzn ka be jos tau patart :roll: zinau kad karpiu vandenys yra atidari, tai jei megsti gali bandyt. as tik museline bandysiu kirsliuka suviliot.

o tu kelintom balandzio dienom busi? as nuo balandzio 5 iki 14d.

#103315   Nexus
 15 Kov 2009 15:04
Diego, busiu nuo kovo 23 iki 28-29. vazioju i ružumberok miesteli. Nuo ten 20-30 km pagal žemelapi radau ežera(Liptovska mara). tai bandiusiu atakuot:) Eigu yra shansas, pasiteirauk savo pažystamo bet kokios info apie šita vieta.
Buciau labai dekingas.

#103316   diego
 15 Kov 2009 15:07
Nexus rašė:Diego, busiu nuo kovo 23 iki 28-29. vazioju i ružumberok miesteli. Nuo ten 20-30 km pagal žemelapi radau ežera(Liptovska mara). tai bandiusiu atakuot:) Eigu yra shansas, pasiteirauk savo pažystamo bet kokios info apie šita vieta.
Buciau labai dekingas.
ruzomberok?? :shock: nu sekmes, tam mieste baisus kvapas, mat ten kazkokia gamykla kartono ar kazkokia.. ziauriai smirda, praeitais metais ten pravaziavau pro sali ;-)

#103329   diego
 15 Kov 2009 16:42
cesius rašė:http://www.danica.com/flytier/pdurisik/pdurisik.htm
Gal pades :grin: :-D
Tavo vietoj susirisciau dvi nimfas ir keleta wet :roll:
atsizvelgiant i tasi jog ten bus nedidelis upelis, kokias patartum is tos galerijos susirist, cesiau? :shock: :roll: galvos skausmas...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė