Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#89618   Liveris
 07 Sau 2009 15:08
o KAIP ju kokybe aplamai ir kas per kotai? rusu saituose daug apie juos kalba.

#89696   Kairys
 07 Sau 2009 18:21
O aš šiandien neiškenčiau ir pasidovanojau sau Trijų Karalių proga spiningą. Ruošiu ratus žiemą, taip sakant. ;-) Norėjau kiek sunkesnio tipo įrankio, skirto lydekoms ir panašiems padarams gaudyti didesnėmis sukrėmis, blizgėmis. Spiningas - Mitchell Avocet, 3 m ilgio, dviejų dalių (buvo ir trijų), užmetimas - 8-25 gramai, patogus ir malonus rankoje, ne per ilga rankena, neklius už šonų ar pilvo. :-D Pirkau pas "Abu partnerius". Tiesa, dar visai malonus pasirodė Shimano Clarus.
Gal kas gaudot panašiu Mitchellu, kokie atsiliepimai? Tik nepeikit labai. :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 Kairys. Iš viso redaguota 8 kartus.

#89726   Liveris
 07 Sau 2009 19:16
Na MIxas gaudo su Shimano clarusu 7-21g. 268 cm rodos, tai jam lyg ir nieko, bet ant vobliku netinka, biskeli perskystas.

#90061   senuks
 09 Sau 2009 10:00
Jakšymaš :cool: Taigi,vakar nutiko tragedija mano sklepe,sulaužiau per žioplumą sava fujitsą 2-11g.*BLYN*,einu parukyt,ans kažkaip įsigudrino nuvažiuot nuo sienos(buvo atremtas)tiesiai tarp durų,nu aš, kaip ''labai akylas'',atidarinėjau dureles-rezultac-30cm viršūnės ant žemės :-D Taigi,nutiko tai nutiko,vat klausims-ar apsimok tipo klijuoti,ar remontuoti :?: Ar geriau fijinius žiedukus nuimt,mažu prireiks kada :?: :-D Kita vertus,būtų galimybė atsinaujinti spinigų kolekcijoje,ale kad daba krizi :-D

#90068   senuks
 09 Sau 2009 10:48
Na nesutverc esmi laikyt tvarkingai įrankiukus,tūbų gyvenime neturėjęs.Mana skleps,gan šilc ir tvarkings,nu ir spinai,gan dailiai suramstyti į sieną.Nors jaučiau,kad kada įvyks nelaimė :-D Deja,neužbėgau įvykiams už akių :-D Man patink taip,spiną į auto,su rite uždėta ir netgi kartais su masalu,atvykstu prie vandens,jau rankos ir taip drebėt pradeda,kaip pamatau h2o :je-heh Tai jei,dar reiktų traukt iž tūbos,dėt ritę,verti valą,rišti masalą-išprotėčiau :je-heh Vienžo,taip man ir reik,kažkada turėja taip nutikt.Vasarą visi mana spinai,keliauja į tvartuko skladuką,kad nereiktų bėgiot sklepan,kad būt po ranka,bo upė tai šalia,kol žmoniki daro vakarienę,tyhoriom nuskleipiu pračekinti sava zalpus :je-heh Tatai,būtų mano spiningų nūdiena :cool:
PS.Niuha,nėr už ką-kaip sakant-paloženo :cool:

#90082   Airis
 09 Sau 2009 11:40
turiu tokia tuba, kur su rite isikisa , bet labai jau sunkiai isipaiso kotas i tuba. o siaip visus kotus laikau ant tokiu lentyneliu, kad neslidinetu kur nereikia, tik surfus ir karpinius su deklais ramstau i siena.

#90084   senuks
 09 Sau 2009 11:44
Gal kas,paporintų ar yr tokių stoviukų pirkt,kaip būna shopuose.Pamislyjau,sudėčiau sau dailiai ir psio :? Pasidaryt neišeis,bo stalius iž manęs nekoks :-D Na ,nebent kokį eskiziuką įmestumėt :?: Būč dėkingas :cool:

#90085   blight
 09 Sau 2009 11:47
Nu senuks, bus tau ish manes zvengt, kad vis kaishioju ish tubos pirmyn atgal :bvia Ash tai tam sklepuki sededams i meshkeriu kampa stengiaus neziuret :roll: , stovi stovi meshkere, pamete kazkas shalia kojine - zhek zhhh ir nuvaziavo i shona pasieniui :roll: O jei rimtai tai bandyk tvarkytis, ne karve kainuoja. Aishu koto darbas kazkiek nukentes, bet ant 3m gal perdaug nesijaus :roll: Ir shiaip cia kaip kam - bratkis savo sutvarkyta (irgi panashiai 30cm nuo virshaus) jau 2 metus nekeicia ir patenkinc zvejoja :-D

#90086   Airis
 09 Sau 2009 11:55
senuks rašė:Gal kas,paporintų ar yr tokių stoviukų pirkt,kaip būna shopuose.Pamislyjau,sudėčiau sau dailiai ir psio :? Pasidaryt neišeis,bo stalius iž manęs nekoks :-D Na ,nebent kokį eskiziuką įmestumėt :?: Būč dėkingas :cool:
is senuku nusipirk " L " formos kojikes(yra ivairiu ilgiu , storiu) ir prisuk 2 prie sienos reikiamu atstumu, se tau ir lentynele kotams guldyti

#90089   senuks
 09 Sau 2009 12:00
Su stoviuku ką norens sumislysiu,bet jau daba suku kiaušius,kokį light spiną pirksiu :-D Eis prie jo zauberis 2000tinis.Oi man patink grūzintis dėl spino pirkimo :-D

#90093   blight
 09 Sau 2009 12:20
Shiaip gan paprasta stovuka galima pasidaryt jei turi shiek tiek medzio ir su kuo didesnes skyles ishsigrezt.
Apacioj imi stora lenta (na tiktu ir medziu drozliu plokshte), bet taip jau min 20mm, ir grezi daug nemazu, tarkim 50mm skyliu, bet ne kiauriai, o iki vidurio.
Virsutine lenta imi siauresne (storis gali but tas pats), grezi jau mazesenes, tarkim 30mm, skyles, bet jau kiaurai. Tada ta lenta perpjauni ishilgai per skyliu ashine linija (kitaip sakant palieki puse skyles :-D )
Na tas abi lentas sujungi shonais ir turi stova.
Na truputuka sunku paaishkint, daug greiciau butu breztelt ranka, bet neturiu dabar su kuo in kompa ikelt, bet jei sugalvosi tep daryt, papieshiu :-D ;-)

#90101   senuks
 09 Sau 2009 13:05
Čiūjų koščejūškų reiks užsiimt drožinėjimu :-D Ale tai velnias,storos sienelės fujitso,prisiminiau bičiulio nulaužtą jaxsoną :-D Te šiauduks buva :-D Na aišku ir kainų razmers akivaizdus.Fujitsas apie 400lt kaštavo :cry: *BLYN*,aš ir vėl grįžtu prie graudžių verksmų :-D

#90105   DainiusM
 09 Sau 2009 13:16
Nu plia... nusiperki butinai BRANGU spininga, tada jami pageidautina BRANGIA rite... masalu mitinga... atvaziuoji prie upes- svelniai glostydamas imi spina is tubos, po to is kojines, po to suneri... dar paglostai, po to isimi is dezutes rite... paglostai... dedi ant spino... pavartai rankose (geredamasis kaip grazu)... tada issitrauki masalu kilograma kita.... pusvalandi renkiesi ka uzdet... uzdedi... da pavartai visa tai rankose (pasidairai a kas nemato, jei mato vartai ilgiau ir su isdidzia mina)... per ta laika nusidislokuoji prie vandens ir fyyyst uzmeti... tada suki ir megaujiesi... da kokius du tris kart uzmetes ir nieko nepagaves meti paniekinama zvilgsni vandens link (mazdaug nelygis ta pelke mano irankiams) ir aini prie masinos, kur taip pat tik atvirkscia tvarka viska susipakuoji... VUO KUR ZVEJYBOS SPININGU ZAVESYS :twisted: :idea: :twisted: A cia plia... sklepe i kampa kaip sluota kokia... tfu ty... :evil: :twisted: :-D :lol: :lol: :lol:

#90111   senuks
 09 Sau 2009 13:28
:je-heh Einu parukyt,atsisėdu ant sava tapčana,ant staliuka metras žūklės žurnalų,paskaitau straipsnį,spinai visi šalia stov :je-heh Imu spiną(priklausomai apie ką skaičiau)pvz.mikro,suduriu-patabaluoju,pasvajoju,pavartau,pamislyju-ot zaibys būtų pamėtyt,toks smagus daikc :-D Žiū cigarec jau pasibaigi,viską atgal,einu į viršų :-D Po valandos,kitos-lipu sklepan parūkyt...........skaitau straipsnį iš metrinės krūvos :je-heh
Reziume-prie vandens,jau nebenoriu vartyt i glostyt spino :je-heh
O jei rimtai,reiktu ma mokytis tausot daiktą(ypač žvejobinį) :-D

#90116   DainiusM
 09 Sau 2009 13:55
Mane prie tubu pripratino shimanas upetakinis... buvo komplete, tai daba kai ana pardaviau papirkau tuba i kuria 4 spiningai lenda :-D

#90138   Xrapas
 09 Sau 2009 16:13
senuks rašė:...Gal kas,paporintų ar yr tokių stoviukų pirkt,kaip būna shopuose...
Kad tokie gal nelabai patogūs?
Aš tai visus laikau pakabintus medžiaginiuose dėkluose. Turiu namie atkovojęs tokį plyšį tamsiam kambary už spintos, apie 40 cm., jame per vidurį pritvirtinau tokią tipo kabyklą- 8 mm strypas su privirintais 5 mm skersinukais, na kažkas tokio: -I-I-I-I-I-I-- :lol:. Vienas strypo galas prisuktas prie sienos, skersinukai truputį palenkti į viršų ir ant jų sukabinu dėklus su kotais. Vietos užima minimaliai, gerai džiūna.
Vienintelis nepatogumas- tenka kilputes iš kokio nors batraiščio prie dėklų prisiūti.
Na o žūklėn vežioju tik tūboj :neutral: .

#90161   Vitolis
 09 Sau 2009 18:40
niuxa rašė:Nu plia... nusiperki butinai BRANGU spininga, tada jami pageidautina BRANGIA rite... masalu mitinga... atvaziuoji prie upes- svelniai glostydamas imi spina is tubos, po to is kojines, po to suneri... dar paglostai, po to isimi is dezutes rite... paglostai... dedi ant spino... pavartai rankose (geredamasis kaip grazu)... tada issitrauki masalu kilograma kita.... pusvalandi renkiesi ka uzdet... uzdedi... da pavartai visa tai rankose (pasidairai a kas nemato, jei mato vartai ilgiau ir su isdidzia mina)... per ta laika nusidislokuoji prie vandens ir fyyyst uzmeti... tada suki ir megaujiesi... da kokius du tris kart uzmetes ir nieko nepagaves meti paniekinama zvilgsni vandens link (mazdaug nelygis ta pelke mano irankiams) ir aini prie masinos, kur taip pat tik atvirkscia tvarka viska susipakuoji... VUO KUR ZVEJYBOS SPININGU ZAVESYS :twisted: :idea: :twisted: A cia plia... sklepe i kampa kaip sluota kokia... tfu ty... :evil: :twisted: :-D :lol: :lol: :lol:
Patiko. Gerai cia suskelei. Bet taip gyvenimishkai.
Senuks, tai gal sakau insirashyk i GL klubu ka :-D Proga, gerasnes gal ir nebus. Uzjauciu zinoma. Pyktas buvai- isivaizdinu. Kancaro nesuvalgei? Manishkiai tai visi stove garaze. Tik va GL tai namie spintoj. Raiks pasinaudot Xrapo patarimu. Mano tamsiajam uz seifo su strielbom kaip tik vietos yr. Tuo paciu neishkinciu nepasgyris, kad pirmadieni da viens parvaziuoja 842GLX. Raiks sakau Niuxos pasklaust kaip jam jo irankelis ar vez :-D Vis neapsisprendziau ka imt IMX ar GLX, ale nugalejo GLX. Kruva vobliku laukia tvicingo.

#90180   DainiusM
 09 Sau 2009 19:05
Daugeliui raso ka IMX sito modelio labiau patinka negu GLX, ale as toks biski labai greitu lazdeliu megejas... tai man sitas spiningelis tiesiai i sirdy inkrito. :oops:
p.s. mastau ka is sunkiosios artilerijos matyt lamiglasas titanas ateis...

#90183   Vitolis
 09 Sau 2009 19:10
niuxa rašė:Daugeliui raso ka IMX sito modelio labiau patinka negu GLX, ale as toks biski labai greitu lazdeliu megejas... tai man sitas spiningelis tiesiai i sirdy inkrito. :oops:
p.s. mastau ka is sunkiosios artilerijos matyt lamiglasas titanas ateis...
A su shiuo GLX kazi mozna bus tvicas normalus padaryt su pvz. Rapalos Minou 12-14cm, su Poperiais? O pvz. mazesni 3-5 cm jauti gerai juos, ar tai jau nebus konforto?

#90192   Vitolis
 09 Sau 2009 19:30
niuxa rašė:Hmmm... manyciau komfortiskiausia (kiek bandziau) tvicinasi 5-8cm minashkos (na aisku taip ziurint standartini svori), visai padabnai valdesi ir rapaliniai 12cm plasmasiukai holografiniai... to pat ilgio juozukas buvo jau per sunkus. Poperis poperiui nelygus, maziukai poperiukai aisku valdysis gerai, dideliem poperiam jis per lengvas-liaunas. Nors man labiausia ir patiko tvichint su 6-8cm vobliukais. ;-) Plius jis turetu laaabai smagiai dirbt upetakiaujant su 1-2nr sukrem- zuvi jau bus galima normaliai valdyt (ne taip, kaip su 841) kai reikia atitraukt per prievarta nuo kelmo... :roll:
Vadnas bus ::liux Ash tokio ir norejau. Kai indesi siuntineli, skambtelk man. Lady?

#90213   DainiusM
 09 Sau 2009 20:16
BiabiJo taip. ;-)

#90227   dagys
 09 Sau 2009 21:38
Niuxa, Vitoli ar rites 842Glx-am išsirinkot :?: Ką Niuxa anksčiau rašė skaičiau, tik va ar didelis skirtumas uždėjus 200gr. ritę kaip daugelis rekomenduoja ir tarkim 230gr. - tada pasirinkimas prasiplėstų. Iš pigesnių užkliuvo Shimano exage 1000- sveria 205gr. trofėjinių egzempliorių kaip tai nepapuola, tai gal porą sezonų tarnautų :?:
Beje oficialiam saite GL kainos jau pakilo

#90237   DainiusM
 09 Sau 2009 22:26
Pasilikau prie techniumo tukstantinio. Buvau uzdejes stradika tukstantini... velniai zino, jei pries tai nebuciau pamojaves su techniumu gal butut ir tike ir patike, bet po techniumo spiningo balansas pajudejo i neigiama puse (megstu kai siek tiek jauciasi spino priekis). :neutral:

#90240   Vitolis
 09 Sau 2009 22:36
dagys rašė:Niuxa, Vitoli ar rites 842Glx-am išsirinkot :?: Ką Niuxa anksčiau rašė skaičiau, tik va ar didelis skirtumas uždėjus 200gr. ritę kaip daugelis rekomenduoja ir tarkim 230gr. - tada pasirinkimas prasiplėstų. Iš pigesnių užkliuvo Shimano exage 1000- sveria 205gr. trofėjinių egzempliorių kaip tai nepapuola, tai gal porą sezonų tarnautų :?:
Beje oficialiam saite GL kainos jau pakilo
Manau, kad uzteks ish tu ka turiu arsenale: Shimano Technium, Stradikas , Twin poweris ar Symetri vis kuri tai uzdesiu. Negi dabar zvejosi vienu kartu su keletu. Nors beveik visad valtyje buna du spinai. Vienas obiazatelno UL.
Taip. GL kainos jau naujos. Tu nerashai kokiam spinui nori det, ar ash kazka praleidau. Na jei manai 2000 gerai, tai tas 30 gr. dideles ytakos neturetu sudaryt. Bet, kiekvienu atveju reikia ziuret individualiai. Ziurek kap tau balansas gaunasi, kur paprastai laikai ranka. Vieni laiko taip, kad rites koja butu tarp rodomojo ir !:fak! , kiti tarp !:fak! ir bevardzio, kiti visa delna pernesha ant priekines koto rankenos dalies. Delo privycki

#90542   dagys
 12 Sau 2009 09:59
Ant 842 dėsiu. Jo, reikės bandyt ieškot to komfortiško-individualaus-idealausbalanso :-D ,tik ritė spininginė lengviausia pas mane 280gr. tai nori-nenori teks pasiieškot lengvesnės.
Atsibodo apie spiningus, pakalbam apie politiką. Krizė- puikus metas pirkt brangų spiną. Paslapčia nusiperki, o kai gale mėnesio nebėr ką valgyt, apkabini žmoną ir sakai- brangioji, krizė neaplenkė ir mūsų šeimos, reik veržtis diržus(naujam spinui ritės tai reikia).
Čia blevyzgos jau man gavosi, bet kai aplink slankioja bedarbystės šmėkla, negi liksi abejingas- bent moderatoriai be darbo neliks :) :grin: :-D

#91527   Jonvabalis
 18 Sau 2009 15:11
Norėčiau paprašyt pagalbos renkantis spinigėlį. Turiu 3m Larus Platinum serijos spiningą iki 17 g. esu juo pilnai patenkintas Nemune ir kituose telkiniuose mėtant nuo kranto, tačiau jis minkštokas su 9 g. galvakabliu dugno nelabai ką jaučiu, vobleriai tik nuo 7g optimalu. Todėl sumasčiau, kad noriu kito, bet rimto spinigėlio, kuris apimtų ir ir būtų kiek universalesnis mano poreikiams. Norėčiau, kad būtų galimybė ir padžigint mikro guminukus ir vobleriukus 3-7g. pasvaidyti, noriu greito, bet ne kuolo. Man atrodo, kad gaunasi kažkas tarp UL ir L.
Skaičiau nemažai diskusijų ir kituose sit'uose, tačiau dažniausiai diskusijos nusirutulioja vieno ar kito gamintojo subjektyviam aukštinimui. Šiaip nesivaikau iš snobiškumo pusės, dėl prabangios etiketės, tačiau suvokiu, kad kokybė turi kainą. Nenoriu, kad po pirmos žvejybos padėčiau į kampą ir galvočiau, kad kai sūnus užaugs jam bus pats tas, tokį vieną jau turiu, taigi nenoriu didinti kolekcijos.
Gerai, neišsiplėsiu turiu du pretendentus st.croix ir g.loomis, bet nebūtinai:

St.croix avid AVS70MLF2, 7', MLight, Fast, line 4 - 10, lure 1⁄8 - 3⁄8, $180;

G.Loomis 842-2, GL3 7' Light, Fast, line 4 - 8, lure 1/16 - 5/16, $270. atitinkamai kitos G.loomis šio modelio modifikacijos IMX-$325, GLX-$385.

Nežinau kuom g.loomis GL3, IMX ir GLX ženklinimai skiriasi darbiniams parametrams, bet kaina tai ženkliai (gal žinot kokios Lietuvoje g.loomis kainos šių modifikacijų).
Iš anksto dėkoju.

#91547   DainiusM
 18 Sau 2009 16:36
Kuo skiriasi GL3, IMX ir GLX jau buvo rasyta ir diskutuota, todel netingek pasikuisti forume... o seip GL3 mesciau is saraso, karvauodegis jis. :roll:

#91550   Jonvabalis
 18 Sau 2009 18:09
Skaičiau, bet skirstymas GL3 minkštokas, IMX kietesnis, o GLX dar kietesnis man nieko nesako. Gerai, GL3 metu iš sąrašo, nes noriu kietesnio, tačiau IMX ar GLX ?
Tiesa, kokį pats pirkai?
Paskutinį kartą redagavo 1 Jonvabalis. Iš viso redaguota 19 kartus.

#91614   Jackfish
 19 Sau 2009 07:31
Jonvabalis rašė:Skaičiau, bet skirstymas GL3 minkštokas, GLX kietesnis, o IMX dar kietesnis man nieko nesako. Gerai, GL3 metu iš sąrašo, nes noriu kietesnio, tačiau IMX ar GLX ?
Tiesa, kokį pats pirkai?
Kaunas, zuklys: ten ir gali palygint tuos kotus, jei dar nebus vienas ar kitas ispirktas ;-)

#91615   Jonvabalis
 19 Sau 2009 08:28
Nuvažiuosiu ir būtinai kratysiu protingu veidu :ruko , tačiau kaip daugelis sako, kad kratydamas be masalo nelabai pajunti kas ir kaip. Būtu idomu sužinoti atsiliepimų kas turi ir išbandęs realiai.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė