Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#89356   DainiusM
 06 Sau 2009 16:06
Vaikas ir tiek.

#89358   Robinjo
 06 Sau 2009 16:08
Koks tai nematytas naujas gyvis :shock: Turbut Salacio is Bites forumo ir Magnumo hibridas :lol:

#89359   vava
 06 Sau 2009 16:09
niuxa rašė:Paveikslėlis
niuxa, paaiskink man nesuprantanciam, kaip tie du paskutiniai neria, jei jie liezuveliu neturi?
cia as rimtai , jei ka :oops:

#89360   Agis
 06 Sau 2009 16:18
Pažiūrėk i valo tvirtinimo kilputės vietą, i platų priekį ir suprasi :lol:

#89361   senuks
 06 Sau 2009 16:18
Man patink nilso- big mausas(pirms nuo viršaus),kaliega šį rudenį pasileido apie7kg lydį. :cool: ir šiaip jie kaži kokie kosminiai :-D

#89364   DainiusM
 06 Sau 2009 16:24
Seip as cia pirma pasitaikiusia fotke ikisau, idomu buvo guru isprovokuoti, bet panasu, kad guru nera... :twisted:
vava ten gi rapalos ratlinai, neria jie kaip agis sako del savo tvirtinimo tasko, plius snukis toks ale liezuvelis. Dirba tankiai virpedami. Pirkau juos is nostalgijos panasios konstrukcijos rusiskiems vobliams- anie man labai kibus budavo, o situ normaliai nepavyko apgaudyti. :roll:
Jop, nillsas tai toks kosminis, gan savo tiskas daiktas, galima pradzioj keliais stipriais rites pasukimais "uzvaryt" i didesni gyli, o paskui suletint pravodke, jis eina uzduotam gylyje.
Viduriniai salminiai, kaip ir neturiu nieko gudraus apie juos pasakyti...

#89365   Agis
 06 Sau 2009 16:27
Tai as irgi buvau apie Ratlina klausima sugalvojes :lol: kazi kodel ant jo nei spakt :lol: ir dar toks brungus :-D mažum nežinau ką su juom daryti :roll:

#89366   Agis
 06 Sau 2009 16:30
Dar su Salmo Skinner,-iu RGS kiek besitampyčiau ale tik man anas gražus :lol:

#89367   DainiusM
 06 Sau 2009 16:30
Agi, kaip sakiau labai panasios konstrukcijos rusiskas daiktas (daba nebematau tokiu prekyboje) ir darbas panasus buvo, gal virpejimas kiek intensyvesnis. Vat ant anu tiek lydziai tiek eseriai smeigdavosi... deja anie juos ir pasieme. :neutral:

#89371   vava
 06 Sau 2009 16:48
niuxa rašė:Seip as cia pirma pasitaikiusia fotke ikisau, idomu buvo guru isprovokuoti, bet panasu, kad guru nera... :twisted:
vava ten gi rapalos ratlinai, neria jie kaip agis sako del savo tvirtinimo tasko, plius snukis toks ale liezuvelis. Dirba tankiai virpedami. Pirkau juos is nostalgijos panasios konstrukcijos rusiskiems vobliams- anie man labai kibus budavo, o situ normaliai nepavyko apgaudyti. :roll:
Jop, nillsas tai toks kosminis, gan savo tiskas daiktas, galima pradzioj keliais stipriais rites pasukimais "uzvaryt" i didesni gyli, o paskui suletint pravodke, jis eina uzduotam gylyje.
Viduriniai salminiai, kaip ir neturiu nieko gudraus apie juos pasakyti...
aciu, supratau. o vidurini (kur fotkej) turiu (arba juodai panasu) ir esu kelis lydekiokus nedidelius istraukes ant jo

#89379   Sokratas
 06 Sau 2009 17:06
Netrukdykit jūs to Rapalo su savo penketais, jis dabar ieško voblerių straipsniuose apie bendravimo kultūrą.

#89421   Xrapas
 06 Sau 2009 20:26
vava rašė:... kaip tie du paskutiniai neria, jei jie liezuveliu neturi?...
Kaip dirba- gali šitam filmuke pažiūrėt ;-) .
Ratlinais gaudau nelabai dažnai, bet "beviltiškais" pavadint tikrai negalėčiau- esu pagavęs tris tokias...vidutines lydekas. Draugas, su kuriuo gaudėm iš vienos valties, pernai ištraukė ~ 3 kg.
Visais atvejais pasiteisino lėtas traukimas kuo arčiau dugno su nedideliais pagreitėjimais ritės pagalba. Bandėm džigaut, kaip paprastai rekomenduoja su tokiais vobleriais, bet be rezultatų, ir leidžiant pasiekti dugną labai jau dažnai žoles pasigauna.

#89422   Airis
 06 Sau 2009 20:32
xrapas kaip visada :gutgut

#89427   Laukinis
 06 Sau 2009 21:32
dekui uz nuoruoda siap su jais negaudau,bet gal pasiteisins papirksiu pora

#89439   jarwa
 06 Sau 2009 23:12
Man įdomu - nuo kranto ,o dar upėj...įmanoma gaudyti ratlinais ar ne :?: :?: :?: ,nes ežere iš valties - tai suprantu,o kaip nuo kranto :?:bandėt kas gal :?:

#89490   Rapolas
 07 Sau 2009 09:41
bobis rašė:Netrukdykit jūs to Rapalo su savo penketais, jis dabar ieško voblerių straipsniuose apie bendravimo kultūrą.
Tikrai ,mokinuosi atmintinai :))
Geras straipsnis, bandysiu tobulet.

#89505   DainiusM
 07 Sau 2009 10:21
jarwa rašė:Man įdomu - nuo kranto ,o dar upėj...įmanoma gaudyti ratlinais ar ne :?: :?: :?: ,nes ežere iš valties - tai suprantu,o kaip nuo kranto :?:bandėt kas gal :?:
As va turiu minti anuos isbandyt upej, kai buna krantas skardis, o po juo duobe ir prieit neina prie pat vandens turetu su sitais eiti pazaisti "is virsaus"... :roll:

#89529   Rapolas
 07 Sau 2009 11:07
niuxa rašė:
jarwa rašė:Man įdomu - nuo kranto ,o dar upėj...įmanoma gaudyti ratlinais ar ne :?: :?: :?: ,nes ežere iš valties - tai suprantu,o kaip nuo kranto :?:bandėt kas gal :?:
As va turiu minti anuos isbandyt upej, kai buna krantas skardis, o po juo duobe ir prieit neina prie pat vandens turetu su sitais eiti pazaisti "is virsaus"... :roll:
Man tai atrodo,kad ratlinai gaudo ir upej,ir ezere. Ant skardzio taip pat turejau minti pabandyt (karjere),bet nespejau siemet (jau uzsalo), bandysiu kitais metais.
Upej, gaudau Neryje, reiketu sunkesniu negu Rapala , bet ir jie gaudo neblogai.

#89591   Skumbrotas
 07 Sau 2009 13:42
niuxa rašė:
Bandžiau silikoninius ratlinus (berods Storm) Skirvytėje nuo betonkių ir iš valties. Šitam reikalui dirba super - eina palei dugną iki pat kojų, net kad ištraukti reikia vynioti lėtai, bo smarkiau patraukus laksto į šonus kaip koks balansyras. Taip kad jei reik pragaudyt duobes palei skardį arti saves geresnio masalo nesugalvosi.

#89607   Laukinis
 07 Sau 2009 14:34
Skumbrotas rašė:
niuxa rašė:
Bandžiau silikoninius ratlinus (berods Storm) Skirvytėje nuo betonkių ir iš valties. Šitam reikalui dirba super - eina palei dugną iki pat kojų, net kad ištraukti reikia vynioti lėtai, bo smarkiau patraukus laksto į šonus kaip koks balansyras. Taip kad jei reik pragaudyt duobes palei skardį arti saves geresnio masalo nesugalvosi.
sutinku visom4...........draugas tubausiu tvenkini netoliu valties 5 m gyli pakabinu su juo lydi

#89944   jarwa
 08 Sau 2009 17:29
:lol: Ne ...iš valties - viskas aišku... o nuo kranto...bandėt kas ?
ar neverta net pirkti ,nes mano" valtis"1980 m gimimo ir nesiruošiu su ja žudytis ,išplaukdamas į kokias Kauno marias ar ežerą :roll: :?: :?: :?:

#90143   ansanas
 09 Sau 2009 16:39
Gal galit parekomenduot is salmo kokius 5lydekinius voblerius plaukiancius ir negiliai neriancius ~0.5m.Bandyciau internetu uzsisakyti .

#90150   Vegys
 09 Sau 2009 17:21
ansanas rašė:Gal galit parekomenduot is salmo kokius 5lydekinius voblerius plaukiancius ir negiliai neriancius ~0.5m.
http://www.salmo.com.pl/page.php?id=69 - kievieno modelio po viena ! ;-) O jeigu rimtai - kodel butent Salmo ? :roll:
ansanas rašė:Bandyciau internetu uzsisakyti.
.... ir kodel internetu ? Juk Salmo ner kazkokia retenybe Lietuvoje ....

#90155   DainiusM
 09 Sau 2009 17:35
"salmas salmui" nelygu ;-) Lietuvoj kazkaip daugiau braliuku latviuku darbo vobliku, o zmones sako, kad nebraliukai pshekiukai geriau padaro.... dazymo kokybe geresne ir t.t. (pats turiu ir tu ir tu, tai tikrai lenku darbas labiau patinka) :roll:

#90170   ansanas
 09 Sau 2009 18:52
Internetu nes pas mane mieste salmo neprekiauja,tektu i kauna vaziuot ieskot.internetu patogiau,be to ir kaina ta pati kaip parduotuvese. Berods

#90273   Rapolas
 10 Sau 2009 15:30
ansanas rašė:Gal galit parekomenduot is salmo kokius 5lydekinius voblerius plaukiancius ir negiliai neriancius ~0.5m..
Nebūtinai vienos firmos iš karto penkius toms pačioms sąlygoms užsisakyti (nebent sąlygos skirtingos, o gylis toks pat).
Tas pats - Butcher patinkas lydekoms, nors gal ir ne joms buvo skirtas.
Yra dar - Slider , Fanatic, nu ir buvo jau minėti aukščiau poperiai.

#90282   cesius
 10 Sau 2009 17:14
Jo Bucheris pukio imitacija super dirba tiek eseriui ,tiek lydekai , tik ar verta lydekoms tokius mazylius naudot :?: :roll:
Tokiam gyliui puikiausiai tiktu sleideriukai ;-var-var.

#91469   Vitolis
 17 Sau 2009 19:45
Shiandien atsitiktinai maximoje pamaciau kevlaro yvairaus diametro, kuri jau daug metu naudoju pavadeliams spiningaujant. Kaina lyginant su zvejybos pardese retai bunanciu kevlaru juokinga. Tik 5 Lt. Kartu paemiau ir neblogai atrodanti Spro voblika Minou Fluotinga. 5,5cm. Parsineshes namo staigiai pamerkiau i vandeni. Plaukia tikrai graziai, tik va ziedeli ant liezuvelio teks pakeist, nes per storas ir auseleje beveik nevaikshto. Kablius irgi. "nepikti". Viduje su barshkanciais shratukais, taciau pluduriuoja graziai. Traukiant ant shono nevirsta. Na kiek tai leido vonios galimybes ir zmona (per daug vandens nenaudok!!! :-D ) Voblikas tik 6 Lt. Kevlaro pavadeli naudoju ir gaudant mazais voblikais. Kai jis pakankamai plonas, daznai apsaugo brangu masala nuo dantytosios, o kibimu rezultatyvumui ne tiek ir kenkia. Tik va beda, kad tokio diametro kaip shiandien, jau seniai niekur nemaciau. O cia bac ir maxima ishgelbejo.
Paveikslėlis
Viska cia surashiau, kadangi viskas vienoje nuotraukoje.

#91470   cesius
 17 Sau 2009 19:49
Nusipirkau ir as toky kevlara ir naudojau muselkai lydekoms , tik neteko patirt jo patvarumo :roll: , ar jis laiko ka nors :?:

#91473   Vitolis
 17 Sau 2009 20:03
cesius rašė:Nusipirkau ir as toky kevlara ir naudojau muselkai lydekoms , tik neteko patirt jo patvarumo :roll: , ar jis laiko ka nors :?:
Musishkiai spiningautojai gana rimti pvz. paciuose Drukshiuose naudoja Kevlaro pavadelius, tik zinoma storesnio diametro. Lydoku dantys ji ne taip greit iveikia. O ir lankstus, pan. kai pintas valas. Spiningaujant UL esherius, jei zinau, kad ten daznokai pasirodo ir lydokai, visuomet dedu ir pavadi ish jo. Ti dabar neatmenu firmos pavadinimo to mano turimo senojo. Jo ir spalva buvo pilka. O cia beveik juoda. Na pamatysim pavasari.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė