Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#84350   vava
 28 Lap 2008 14:55
atiduodu save jusu teismui ;-)
pavazinejau po parduotuves ir igijau Sciera 270m, 5-20 ismetimo , o jam i komplekta paemiau Ryobi Zauber 3000. (susibalansavo gerai)
Nors ir gavosi brangiau, nei butu su Shimano Clarus, bet tikiuosi tais daiktais nenusivilsiu.
Dar atsimines, kad nesupratau Blight , kai jis snekejo apie juras ir jurates :oops: , ingijau ir jas i komplekta. beigi dar dubysa paemiau, nes jos svoris mazesnis.
Tai laukciau jusu komentaro. O gal yra , kas naudoja pats Scieros spiningus?
Bet kokiu atveju, ryt varau pametyt, paziuret, kas do daiktas tas naujasis mano komplektas :lol:

#84353   vašylas
 28 Lap 2008 15:07
Turiu scierą tik 9'9" 2 ar 3 metus. Praktiškai tai mano darbinis kotukas. Pakalkas viskas čiki.

#84459   Gdainius
 28 Lap 2008 22:16
vava rašė:atiduodu save jusu teismui ;-)
pavazinejau po parduotuves ir igijau Sciera 270m, 5-20 ismetimo , o jam i komplekta paemiau Ryobi Zauber 3000. (susibalansavo gerai)
Nors ir gavosi brangiau, nei butu su Shimano Clarus, bet tikiuosi tais daiktais nenusivilsiu.
Dar atsimines, kad nesupratau Blight , kai jis snekejo apie juras ir jurates :oops: , ingijau ir jas i komplekta. beigi dar dubysa paemiau, nes jos svoris mazesnis.
Tai laukciau jusu komentaro. O gal yra , kas naudoja pats Scieros spiningus?
Bet kokiu atveju, ryt varau pametyt, paziuret, kas do daiktas tas naujasis mano komplektas :lol:
Greičiausiai pasiėmiai 9' scierra su 10-22 g užmetimu, 3000 zauberis manau per didelis jam, nes realiai mesi su šituo kotu iki 15 g masalus, virš 15 g jau jaučiasi, kad perkrautas.Šiaip turiu tokį, bet naudoju tik upėtakiams ir dar kitą 9.3', tas puikiai tinka ešeriams kauno mariose ant sukrių ir lydekas gaudau su 7-14 g galvakabliais, bet nedžigint.

#84576   DainiusM
 30 Lap 2008 15:43
Na vat vakar pagaliau isbandziau nauja zaislkiuka- GLX842. Ispudziai SUPERINIAI :-D Pasirode, kad nerealiai plataus panaudojimo spiningelis... tarkim puikiai jauciasi 00 sukres darbas, o tuo paciu galima uzmesti ir pakenciamai tvicinguoti 11cm rapalos minow tipo vobla. Ant 15g gumos irgi nesupyko... zodziu panasu, kad isimylejau. :-D

#84608   vava
 30 Lap 2008 20:21
Gdainius rašė: Greičiausiai pasiėmiai 9' scierra su 10-22 g užmetimu, 3000 zauberis manau per didelis jam, nes realiai mesi su šituo kotu iki 15 g masalus, virš 15 g jau jaučiasi, kad perkrautas.Šiaip turiu tokį, bet naudoju tik upėtakiams ir dar kitą 9.3', tas puikiai tinka ešeriams kauno mariose ant sukrių ir lydekas gaudau su 7-14 g galvakabliais, bet nedžigint.
ne, uzmetimas 5-20.
vakar isbandziau. esu labai patenkintas nauju komplektu. pradzioj bandziau lengvesnius masalus, bet veliau oro salygos diktavo , kad reikia metyt didesnius. Tai 21g sverianti dubysa skraide visai normaliai, kol vejas jos neikabino melduose, kur ji ir liko :evil:
o del 3000 Ryobi, tai nezinau, ka turi minty sakydamas per didele, bet man pasorode visai savo vietoj ;-)

#84616   Gdainius
 30 Lap 2008 21:02
vava rašė: ne, uzmetimas 5-20.
vakar isbandziau. esu labai patenkintas nauju komplektu. pradzioj bandziau lengvesnius masalus, bet veliau oro salygos diktavo , kad reikia metyt didesnius. Tai 21g sverianti dubysa skraide visai normaliai, kol vejas jos neikabino melduose, kur ji ir liko :evil:
o del 3000 Ryobi, tai nezinau, ka turi minty sakydamas per didele, bet man pasorode visai savo vietoj ;-)
Tai tu pasiėmiai ATP greičiausiai dviejų dalių, o aš galvojau , kad edp 3 dalių, tuomet nieko negaliu pasakyt, nes ju anais nesusidūriau.Bet pažiūrėjus foto, man pasirodė, kad šie spinai pritaikyti multiplikatorinėm ritėm, ne žiedelis pirmas mažaas ir su trim atramom visi :roll:

#84621   vava
 30 Lap 2008 21:33
nu taip, ATP 2-u daliu. bet biski mane gasdini, kai sakai , kad cia multikui kotas..... nuo vieno begau gaunas, o ant kito uzsiroviau :evil:
o apskritai, ar galit kas pasakyt, kas gali but blogai zvejojant beinercine rite su kotu , skirtu multtikui?

#84624   Xrapas
 30 Lap 2008 22:00
vava rašė:... nuo vieno begau gaunas, o ant kito uzsiroviau ...
Sprendžiant iš FOTO- klasikinis spiningavimui beinercine rite skirtas kotas. Žiedelių dydis ir kiekis irgi standartinis tokios klasės kotams. Gal tik pati rankena kiek ilgoka, gali būti nepatogu gaudyt iš valties, bet čia jau įpročių reikalas.
Taip kad sveikinu su pirkiniu ;-)

#84625   Kairys
 30 Lap 2008 22:09
Vava, nusiramint gali. ;-) Jei Xrapas sako, Xrapas žino, taip kad džiaukis įsigiję spiningą ir sėkmingų tau žvejybų. ;-)
Beje, o išbandydamas spiningą ar turėjai kokį kibimą? Kad meta neblogai tai supratau, o ar jau pakrikštytas, ta prasme, ar jau susipažino su žuvimi? ;-)

#84635   audrutis
 01 Gru 2008 08:28
Vitolis rašė:
Agi visku. Dabar ti su juo ir varineju. Tai lydoku pakirkint, starkioku irgi aina neblogai pakirst, tai ashariu, bandau ir Kirshli ir Shapalu suvyliot. Ans viskam pasrodo vigadas. Ir ner ans jau toks sasiska. Visai smagus irankelis. Suzenyjau ash ji su Twin poveriu 2500 ir visai gut. Patenkintas kai litu radys.
Vitoli, ir kaip susibalansavo 1141 GLX su 2500 Twin Poweriu? Ar viskas ciki piki, ar nepersunki rite? Kadangi kovo menesi jau galvoju koki sapala pagaut (jei ziemos nebus vel), artimiausiu metu ir as griebsiu si stebuklinga kota. Tikiuosi nepabrango jis, nes doleris tai stipriai pakiles :evil: O zenysiu as ji su Biomaster 2500. Tiesa, gal galit man kas paaiskint kuom skiriasi rites 2500 nuo 2500S pagal shimana :?: :roll: Dekui
Bliamba katik paziurejau kainas pas japona, tai per pastaruosius kelis menesius viskas subrange 25% mazdaug :evil: Reiks nutaikyt per pora ateinanciu menesiu geriausia euro/jenos kursa ir griebt :-D

#84638   Xrapas
 01 Gru 2008 08:40
audrutis rašė:...gal galit man kas paaiskint kuom skiriasi rites 2500 nuo 2500S pagal shimana ...
Indeksas S- shallow type spool, variantas su sekliu būgneliu.

Paveikslėlis

#84644   vava
 01 Gru 2008 09:11
Kairys rašė:Vava, nusiramint gali. ;-) Jei Xrapas sako, Xrapas žino, taip kad džiaukis įsigiję spiningą ir sėkmingų tau žvejybų. ;-)
Beje, o išbandydamas spiningą ar turėjai kokį kibimą? Kad meta neblogai tai supratau, o ar jau pakrikštytas, ta prasme, ar jau susipažino su žuvimi? ;-)
Aciu Xrapui, nuraminai ''plot .
spiningas dar nepasikrikstyjo, bet tikiuosi sekanti karta pajusiu ta malonuma.

#84755   Vitolis
 01 Gru 2008 19:21
audrutis rašė:

Vitoli, ir kaip susibalansavo 1141 GLX su 2500 Twin Poweriu? Ar viskas ciki piki, ar nepersunki rite? Kadangi kovo menesi jau galvoju koki sapala pagaut (jei ziemos nebus vel), artimiausiu metu ir as griebsiu si stebuklinga kota. Tikiuosi nepabrango jis, nes doleris tai stipriai pakiles :evil: O zenysiu as ji su Biomaster 2500. Tiesa, gal galit man kas paaiskint kuom skiriasi rites 2500 nuo 2500S pagal shimana :?: :roll: Dekui
Bliamba katik paziurejau kainas pas japona, tai per pastaruosius kelis menesius viskas subrange 25% mazdaug :evil: Reiks nutaikyt per pora ateinanciu menesiu geriausia euro/jenos kursa ir griebt :-D
Audruti viskas ciki. Kito varianto net neisivaizdinu. Aishku Stela gal irgi but ciki, taciau jau komplektelis :v-ar kainuotu. Nezinau, gal reiktu prie jo kokia signalizacija pajungt :-D

#84779   Rolas
 01 Gru 2008 22:59
Buciau dekingas jeigu kas pasidalintu ispudziais apie Avid AVS70MLF2, gal kas turit si modeli? (Noreciau spiningo nedideliai upei, neipatingai didelems zuvims:).

#84842   audrutis
 02 Gru 2008 12:37
Nuo kitu metu brangs g.loomis produkcija, ta patvirtino Aleksandras, tad siuo metu viskas pardavinejama dar geromis kainomis, o ir siaip kaledines nuolaidos. Kas turit susiplanave spiningeli koki sekanciam pavasariui, manau verta paankstint pirkima ;-) Plius krize ateina, paskui pinigo nebebus licno :-D As va 1141 GLX uzsisakiau jau :roll: neistveres :-D

#84848   Airis
 02 Gru 2008 13:04
ir taip pasaulyje krize, o loomis kels kainas.absurdas

#84849   ramkis
 02 Gru 2008 13:25
Loomis nekels, pakels ponas $ ir naujieji savininkai, t.y. Shimano

#84851   audrutis
 02 Gru 2008 13:31
Na komentuot sito negaliu, nes reikalo neismanau. Taciau pateiksiu kita pavyzdi sia tema, susijusi su valiutu kursu svyravimu. Pries keleta menesiu pirkau is plat internetines parduotuves rite shimano nasci, kuri plika (be papildomu bugneliu) kainavo 56 eurus. Ta pati rite siandien kainuoja 75 eurus. Paskaiciavus pabrangimas gaunasi virs 30% ;-)

#84852   Airis
 02 Gru 2008 13:34
truputi ne i tema:
eurais neapsimoka pirkti, geriau svarais, bent jau pries pora menesiu siunciausi signalizatorius, tai islosiau apie 150lt

#84854   audrutis
 02 Gru 2008 13:35
ramkis rašė:Loomis nekels, pakels ponas $ ir naujieji savininkai, t.y. Shimano
Plius tokiu isskirtiniu ir ne masinio naudojimo prekiu, kaip loomis kotu, kaina labai mazai reaguoja i visokias krizes ir panasiai. Kaip ir patys pardavimai manau. Tas kas gali isleisti virs 1000 litu uz spininga ne per krize, manau gales isleisti ir per krize :-D

#84855   Airis
 02 Gru 2008 13:40
ramkis rašė:Loomis nekels, pakels ponas $ ir naujieji savininkai, t.y. Shimano
jai tiketis, kad dolcas pakils, tai ir pakils kainos. vot idomu pasidare, kiek kainos nukrito, kai dolcas krito iki 2.25 nuo 4lt. einu ieskoti senu kainu.
Paskutinį kartą redagavo 1 Airis. Iš viso redaguota 2 kartus.

#84857   ramkis
 02 Gru 2008 13:55
Na sitoj situacijoj reiks ir man nukauti SR842-2GLX, kazin ar Aleksandras ana turi? Ir kazi kiek kaztuos?

#84862   audrutis
 02 Gru 2008 14:27
Na va airi, viskas logiska. Logikai priestarautu tik paskutine eilute, taciau doleris staigiai sove i virsu dar visai neseniai, tad ko gero spiningai buvo ivezti i Lietuva pries tai. O va kai prades vaziuot spiningai pirkti dabar, plius jei, kaip sako ramkis, nauji savininkai padidins kainas ir doleriais, viskas kaip ir susidelioja. Ar tau tai vis dar kelia itarima :?: :shock:

#84863   Airis
 02 Gru 2008 14:28
kaip matosi, kaina (lietuvoje)krenta neziurint kurso.

#84864   Airis
 02 Gru 2008 14:30
kad man jokiu itarimu nekele ta kaina, siaip idomu buvo paziuret kas kaip ;-)

#84865   audrutis
 02 Gru 2008 14:30
airis rašė:kaip matosi, kaina (lietuvoje)krenta neziurint kurso.
Kazkaip tau keistai matosi. Gal tu pasiimk kalkuliatoriu ir pasiskaiciuok ;-) Del paskutines eilutes raciau anksciau, kad spiningai galejo but ivezti pries dolerio suoli i aukstumas :grin:

#84871   dagys
 02 Gru 2008 14:43
Planavau pavasariui GL sr842-2IMX ar GLX. Kaip suzinot kainas pas Aleksandra (kiek supratau geriausia pirkti is jo), ar reik uzsisakyt is anksciau ir pan :?: Audruti pasidalink patirtim

#84881   audrutis
 02 Gru 2008 14:55
dagys rašė:Planavau pavasariui GL sr842-2IMX ar GLX. Kaip suzinot kainas pas Aleksandra (kiek supratau geriausia pirkti is jo), ar reik uzsisakyt is anksciau ir pan :?: Audruti pasidalink patirtim
Issiunciau tau i privata Aleksandro numeri, jis tau atsakys i visus iskilusius klausimus ;-)

#84884   ramkis
 02 Gru 2008 15:12
Ar jo numeris nepasikeite? Sukciau ir as.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė