Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#75757   Vegys
 15 Spa 2008 08:24
ALEX rašė:As neperseniausiai rasiau, tik neatsimenu kuriame forume, kad Paulius Korsakas istrauke su 841 , 12kg lydeka!
Alex, jis ir pats cia aprases buvo - ispudinga !

#75771   audrutis
 15 Spa 2008 09:13
Saunu, pavasari kreipsiuos del 1141 :-D Tikiuos krize nenustekens mano siemos ir planai nepasikeis :-D

O Korsakas kazkurioj laidoj (pries 2 savaites berods) zvejojo ar tai 841, ar tai 842 kotu grynai lydekas guminukais bei "lemputem". Bet itariu ten buvo 842 :roll:

#75782   DainiusM
 15 Spa 2008 09:22
to Alex: va proga pasinaudojes noreciau paklausti... jau nkuris laikas svaigstu del GLX 842, ar pateisins tas kotas mano lukescius dzigaujant galvakabliais nuo 5 iki 15g galvakabliais, tvichinant nedideliais voblikais? Tuo paciu kaip suprantu jis labai greitas, ar gerai laiko zuvi? Nenusikratys nuo jo upetakis? :) Ir kaip jusu nuomone jis draugautu su twin poweriu 3000 magnio korpusu? Pintuka naudociau jam max 0.1. Daug durnu klausimu, bet kai zmogus prisegtas prie lovos, pasirodo is neturejimo ka veikt prisigalvoja visko.... :-D

#75873   ALEX
 15 Spa 2008 15:30
niuxa,
Jusu klausymai yra tokie, kokie ir turetu buti!
As niekaduos neslepdavau jog man asmeniskai labiau patinka 842 IMX.
Cia matomai veikia kompleksas 1141. As noriu pasakyti, kad uzmetimo technika su situo spiningu man yra artimesne. 842 GLX meta staigiau ir cia be abejo itakoja medziaga GLX. Jautrumo man pilnai uztenka su IMX ir tvichas taip pat pilnai tenkina.
842 GLX, bus greitesnis bet pasakyti kad jis labai greitas, negaliu, nes vien blanko forma yra tokia, kokia budinga butent upetakiniam spiningui.
Yra skirtingu nuomoniu apie sita spininga ir daug zveju skaito jog dzigas yra jam artimesnis nei tvicias, nors visa multiplikacuja su situo spiningu puikiausiai gaunasi. 15GR dzigas, jam ya labai normalu. Butina neuzmirsti kad juo pagrindine paskirtis yra butent upetakiai ir jie gali buti ir labai dideli.Zuvi laiko labai gerai, nes kaip minejau pries tai, blanko forma yra tokia, kuri nedaro ji panasu i specializuota spininga. Spiningas yra labai lengvas, bet as nerekomenduociau deti rituke sverianti maziau nei 200gr. Jeigu as teisingai supratau kalba eina api rire Twin Power MGF 3000 kuri sveria 230 gr. Na gali buti tai yra neidealus komplektas, bet kad jis bus labai funkcionalus, nera juokiu abejoniu. Svorio koncentracija bus butent riteje, ber rieso tikrai nevargins.
Paskutinį kartą redagavo 2 ALEX. Iš viso redaguota 15 kartus.

#75875   DainiusM
 15 Spa 2008 15:37
Aciu uz atsakyma. O kokia rite anam pats pasirinktum?

#75877   ALEX
 15 Spa 2008 15:57
niuxa,
Planuodamas spiningu uzsakyma as visada atsizvelgiu i rites is Amerikos rinkos. Praktiskai tokiem spiningam yra rite SHIMANO SAROS FI 1000.

#75904   makaulė
 15 Spa 2008 19:28
Lydeka 12kg pagauta su spiningu 841 imx.
Paskutinį kartą redagavo 1 makaulė. Iš viso redaguota 15 kartus.

#75910   ALEX
 15 Spa 2008 21:24
makaule

Sveikai pavydziu tau!

#75913   DainiusM
 15 Spa 2008 22:03
Oi vyrai vyrai... as jum ir sveikai pavydziu del darbo susijusio su hobiu, na ir del to, kad sugebejot susitarti vienas kitam jo negadinti. :lol: Klausimas tik toks, ar buve pamineti spiningai pagaminti is to paties modulio GLX (analogai?) kaip ir mano minetas GLX 842? :)

#75917   ALEX
 15 Spa 2008 22:40
niuxa
Stai nuotrauka sito pavyzdzio. Tas pavyzdis dar yra pas mane. Pagal charakteristikos jis yra labai panasus i 842 GLX.
Apie moduli nieko negaliu pasakyti, nes ir GLX modulio niekas apart Gario nezino!
Loomis niekaduos ji nedeklaravo, nes kada pasirode medziaga IMX, tada prasidejo moduliu karas ir kai kurie gamyntojai iki siol deklaruoja tesiog neitiketinus modulius. Gloomis paskutini karta deklaravo savo spiningu moduli 1986 metais. Planuojami spiningai netures pavadinimu GLX ir t.t.
Kada tas bus tikrai dar nezinau, nes dar yra daug darbo su isoriniu( nuotraukose matosi kad tai tikrai negalutinis vaizdas) dizainu ir paciu blanku dizainu. Po to, dar bus ivairus bandymai.
Pav., as paprasiau pakeisti 10 skirtingu spiningu blanku dizaina.
Zodziu dar daug darbo!
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=b ... buo7tt.jpg
http://www.homebox.lt/viewer.php?file=b ... ptbt5h.jpg

#75929   Jackfish
 16 Spa 2008 05:57
O rankenu dizaino neplanuojama keisti?

#75949   audrutis
 16 Spa 2008 07:53
makaulė rašė:Lydeka 12kg pagauta su spiningu 841 imx.
Makaule, o pries pora savaiciu rodytoje laidoje lydekiukus su Vladu tame misko ezeriuke irgi 841 IMX -u gaudei, ar kitu labai panasiai atrodanciu kotu?

#76015   makaulė
 16 Spa 2008 11:56
butent su tuo.....siaip realiai reeikia 4 kotu-man asmeniskai.Du ilgi nuo kranto maziems ir vid masalams kitas-sunkiems.Taip pat is valties lengviems,sunkiems. turiu tokius str1141s 9'6glx irflstr11435-2 9'6-ilgieji,sr841-2 7' ir hsr9000-3s 7'6glx........manau nuo Kolos iki Kamciatkos man daugiau nera zuvu,kuriu negaleciau pagaut siais yrankiais ir nuo kranto ir is valties.

#76021   DainiusM
 16 Spa 2008 12:08
Nu as savo idealu komplekta isivaizduoju tep:
turimas UL st.croix avid 2.1m 0.5-5.5g
busimas L g.loomis GLX 2.1m 2-8g (realiai ten ciuju bus 4-16g)
norimas (teko zvejoti u juo, seip tiktu man bet labai retiems atvejams, nes tokia sunkia artilerija ir ypac nuo kranto naudoju retai) lamiglas titanium 2.9m 7-21g o realiai turbut 10-30g minimum...
na ir norimas, bet kol kas nera labai butinas 3-3.5m kotelis kokiu 3-15g karvauodegis sapalam, salaciam ir t.t. didelese upese nuo kranto... Va dar jei butu 3 daliu ir tilptu i mano bendra tuba kuri yra 1,1m (pirmi du spinai eina kaip vejas i ja, vietos dar dviem yra :) ). Na bet neteko tokio koto matyt tai kada nors apie custom turbut reiks pagalvot... :roll:

#76038   audrutis
 16 Spa 2008 13:30
Niuxa, as idealu sarasa isivaizduoju panasiai.
Sunkiaja artilerija turiu, su ja ir padzigauti Atmatoje galiu, ir vartikles galingas pasvaidyt - tai paprastas Robinson greitas spiningelis iki 25g, uz kuri pries 4 metus suplojau gal net 350 lietuvisku. Ir tarnaus jis man dar ilgai, nes sunkiuosius masalus svaidai isskirtinai retai, keleta kartu per metus.
3 m karvauodegi sapalam ir salaciam esu nusiziurejes ir pavasari meginsiu isigyt - tai ne kas kitas kaip ir makaules paminetas gloomis 1141 GLX. Ji turi nemazai kas is tribunos, teko ciupinet ir svaidyt trumpai. Visu nuomones apie si kota vienodos - tai sedevras. Tiesa, nepigus :)
O va vietoj tavojo Avido ir 842 GLX as apsiribosiu vienu kotu, kuris manau yra tarpinis variantas tarp siu dvieju. Tai 841 IMX. Esu lygines ji su Avidu ir Avidas man pasirode labiau ul-iskesnis, taciau ne taip stipriai, kad reiktu turet abu. 842 GLX aisku labiau pritaikytas sunkesniem masalam nei 841 IMX, taciau nors jo rankose ir neturejau, manau mano turimam 841 IMX-ui universalumo uzteks ir svaidysiu su juo ir sunkesnius masalus nei rekomenduojama.

Makaule, butu idomu tavo nuomone siuo klausimu isgirst. Kokiu tu masalus svaidai su 841 IMX, domina virsutine riba :?: :roll:

#76111   makaulė
 16 Spa 2008 18:47
metau iki 15 gr drasiai,bet konfortabiliausiai iki 10gr
viskas priklauso nuo pojuciu,siaip niekad nesigilinu y tuos gramus,kazkaip ranka pati jaucia kaip kiek det,mest.Pajauti,kad perkrova,imi antra spininga,o ten jau ir nedakrovos nebus.
Vo parashiau :gazieta: be manes dar supras kas ydomu !nea!

#76118   DainiusM
 16 Spa 2008 20:00
Na tu cia musu tundrom visiskais neeelaikyyyk... neeelikyyyk... :!erzina:! :lol:

#76153   audrutis
 17 Spa 2008 07:23
makaulė rašė:metau iki 15 gr drasiai,bet konfortabiliausiai iki 10gr
viskas priklauso nuo pojuciu,siaip niekad nesigilinu y tuos gramus,kazkaip ranka pati jaucia kaip kiek det,mest.Pajauti,kad perkrova,imi antra spininga,o ten jau ir nedakrovos nebus.
Vo parashiau :gazieta: be manes dar supras kas ydomu !nea!
Dekui uz issamu atsakyma. Nesupratau ko cia nesuprast buvo galima ;-) As klausiu todel, kad nesu labai patyres spiningistas, ir baisu lazdos neperlenkt. Vat as irgi kai viena karta meciau mazdaug 15g jau biski nejauku buvo, mesdavau taip atsargiai, "balionu" :-D O iki 10g tai tikrai baimes nera, galima sviest is visu jegu :-D

#76205   gytis
 17 Spa 2008 09:49
ALEX rašė:niuxa,
Planuodamas spiningu uzsakyma as visada atsizvelgiu i rites is Amerikos rinkos. Praktiskai tokiem spiningam yra rite SHIMANO SAROS FI 1000.
Keistas pasirinkimas :-mhm . Shimano Saros F panaudotas suletintas bugnelio judejimas. Tokia sistema gera mono valams ir fluorokarbonui, bet su pintais valais gali kilti problemu.

#76219   Vegys
 17 Spa 2008 10:24
A galetumet kas nors paaiskint, kuom skiriasi GL2/GL3/GLX/IMX ? :roll:

Neapsisvietes as visai .... :oops:

#76222   Skumbrotas
 17 Spa 2008 10:32
Tai skirtingos medžiagos, iš kurių pagaminti kotai.

#76225   Airis
 17 Spa 2008 10:36
Skumbrotas rašė:Tai skirtingos medžiagos, iš kurių pagaminti kotai.
ir kokios tos medziagos nesuzinosi niekados, cia kaip coka kolos formule

#76228   Vegys
 17 Spa 2008 10:39
Kokia tai medziaga - man ir neydomu. Mane daugiau domina kokiom savybem skiriasi. Ty gal irankis is vienos medziagos - greitesnis, kitas - lengvesnis, kitas - ....esnis.

#76229   DainiusM
 17 Spa 2008 10:40
A ten ir nereik zinot, duokit i sauja skirtingo modulio 842 ir pasakysiu kas kur :cool: GL3 sio pino visai man nepatiko, letas kaip flegma, IMX labai netgi nieko, o kadangi as seip visumoj greitu kotu megejas tai manau GLX dar labiau patiks, nes greitesnis uz IMXa... :roll:

#76231   Vegys
 17 Spa 2008 10:44
O ! Pagal "greiti" issiaiskinom (GL / IMX / GLX).
O pvz svoriai panasus ar ... ? :roll:
O kainos ?
Gal dar kuom nors ?

#76235   DainiusM
 17 Spa 2008 10:46
Ir kainos ta pacia tvarka stovi, del svoriu nesu tikras ar jie ten rimtai skiriasi... :roll:

#76237   Vegys
 17 Spa 2008 10:48
Nu va, dekui. Vis siek tiek zinosiu :)

#76255   Hookaz
 17 Spa 2008 11:31
tai vnz glx serija geriausia skaitos ?

#76256   alkanas
 17 Spa 2008 11:32
pasinaudojus paieska stai ka radau :
GLX - 65 million modulus
IMX - 55 million modulus
GL3 - 47 million modulus (IM8)
GL2 - 42 million modulus (IM7)
IM6 - 38 million modulus
Standard Graphite - 33 million modulus

#76321   ALEX
 17 Spa 2008 16:09
gytis rašė:
ALEX rašė:niuxa,
Keistas pasirinkimas :-mhm . Shimano Saros F panaudotas suletintas bugnelio judejimas. Tokia sistema gera mono valams ir fluorokarbonui, bet su pintais valais gali kilti problemu.
SHIMANO SYMETRE , SAROS ir dar kai kuriuos rites turi venuoda sudejima. Lietas sudejimas visada yra geresnis nei greitas nes valas yra sudedamas labai tolygiai ir tai pirmiausiai lecia butent pinta vala, kuris reikalauja butent labai gero valo sudejimo.Senu modifikaciju Sedona, Sahara it t.t. siaubingai dedavo butent pinta vala ir barzdu skaicius budavo labai didelis. Be abejo aero sudejimas yra pranasesnis , bet ir kaina yra tu riciu didesne! Nepamenu, kad su Symetre FI butu problemu. Tas modelis puikiausiai daro savo darba jau 3 metus butent su sita sistemas. Saros yra siu metu modelis ir tai yra tarpinins variantas tarp Stradic su aerosudejimu ir Symetre.

Alkanas
GL2 - standart modulus fiberglass scrim ( skaiciai nedeklaruoti gamyntojais)
GL3 - IM 6 intermediate modulus fiberglass scrim ( skaiciai nedeklaruoti gamyntojais)
IMX - high modulus graphite scrim -42
GLX -ultra high modulus graphite scrim ( skaiciai nedeklaruoti gamyntojais)

Stai Gario Lumio zodziai! Rusiskas variantas, bet manau nesunku suprasti - Приведу простой пример – когда появился материал IM6, он был приблизительно на 26% лучше обычного «угля», но не имея хороших дорнов, мне удавалось выжимать из него не более 18%, поскольку бланки изготовлялись на старых дорнах. Когда же мы обросли жирком, то каждый новый технологический скачок в материалах (GL4, IMX,GLX) сопровождался изготовлением
соответствующих дорнов.
Модули материалов (отношение жёсткости к весу), а порою и само название углеткани, сегодня являются коммерческой тайной. Говорить о конкретной толщине стенок, максимальной длине или диаметре рукояти для забросового спиннинга не имеет смысла.

Na ir dar informacija nuo Loomio - Модуль пусть никого не волнует - попробуй порыбачь и скажи, что хорошо, а что плохо.
Последний раз я афишировал модуль в IMX - он был 42. Что после этого началось! Многие лихие компании тотчас вырулили на модуль чуть ли не в 100, только палки у них ломались от 300 граммового окушка, так что теперь мы о модулях не говорим даже женам перед сном. Наиболее важно - презентация, я бы это выразил в формуле - презентация-строй-длина.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė