Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#65773   Skumbrotas
 24 Lie 2008 10:31
3,10 kg, 62cm, smulkmenos vėliau, kai prie normalaus interneto prisėsiu.

#65990   Airis
 27 Lie 2008 10:56
Skumbrotas rašė:3,10 kg, 62cm, smulkmenos vėliau, kai prie normalaus interneto prisėsiu.
truputi paerzinsiu: skambinau skumbrotui, neiskenciau- atsipenejes lasiakas, pavasari 60cm budavo 1.7kg. pagavo juroj , pavakari, ant sbirulino. na ka , reiks galasti kablius ir pratesti jurini sezona. matyt ant nakties atvaro lasiniai pasimaitinti.

#68486   Skumbrotas
 18 Rgp 2008 11:29
Šeštadienį ryte Smiltynėje buvo pagauta lašiša 68cm 3.50kg.
Pagavo toks rusas iš Maskvos, poilsiaujantis pas vieną mano kaimynę. Kadangi neturėjo nei metro nei bezmeno svėrimui, tai kaimynė atsiuntė pas mane. Įsišnekėjom, tai sakė jis buvęs pasieniečių karininkas, dabar jau pensijoje, rusų laikais tarnavęs Klaipėdoje, ir nuo tų laikų pamėgęs spiningavimą jūroj. Sakė beveik kiekvienais metais apie rugpjūčio vidurį atvažiuojąs savaitei ar ilgiau papoilsiauti į Lietuvos pajūrį ir visad sugauną po 1 - 3 lašišas Smiltynėj. Klausiau ko nevažiuoja į Kaliningrado pajūrį - sakė kad ten jis po mėnesį ir daugiau praleidžia žvejodamas pavasarį, o tokiu laiku esą didesnė tikimybė pagauti lašišą netoli uosto molų pas mus, kur jos buriuojasi ir ganosi prieš patraukdamos į upes neršti. Sakė didžiausią pagavo prieš porą metų, 5 su viršum kilogramų svorio.
P.S. pagauta ant savadarbės blizgės, kažkiek panašios į Abu Garcijos "Tobi".
 #72467   arudom
 19 Rgs 2008 10:50
rugsejo 12 buvom smiltynej dviese- ne pum :cry: , pries tai dar rugpjucio gale- ne grybstelejimo, tai velniop ta rudenine zvejyba...ner ko lyginti su pavasariu- nera buve kad kibimo nebutu....

#72471   Skumbrotas
 19 Rgs 2008 11:13
Pagal rusų žvejų nuomonę rudenį lašišos, skirtingai nei pavasarį, yra sočios ir atsiganiusios, lengvai sumedžiojamo maisto joms yra pilna, todėl nepuola vaikytis greitai traukiamo masalo. Anot jų rudenį masalai turi būti traukiami lėčiau ir masalų spalvos turi būti provokuojančios.
 #72503   arudom
 19 Rgs 2008 14:14
Nu jo, blizges tai Nida ir Zilvinas, paskutinis 2 variantai, tigru neturejom :donknow' bet tai gribztelti turejo. Tipo kaip su lydekom buna - drozi drozi, kabina bet nepakabina, tada pakeiti guminuka ir yra....

#72549   žVYNAS
 19 Rgs 2008 19:55
Norgej rudeni juroje lasiai tikrai kapoja, aisku ne kasdiena kimba, bet kai pasirodo tai tikrai padauzo, nors zvejota buvo tikrai nepora kartu, droziau intensiviai o va, bent man asmeniskai pavasarys ten buvo gan nikus, nors ir vasara, palyginus su pernais metais ir nekokia, kibimu tikrai mazai. As gi sakiau, kad ant LT lasisu daugiau :-D

#73212   Skumbrotas
 24 Rgs 2008 09:49
Vakar vakare eilinį kartą prieš miegą, pasiėmęs spiną ir porą žilvinų nupėdinau į pajūrį valandikei paspiningauti. Buvau dar dieną nusižiūrėjęs porą pagylėjimų link II Melnragės, tad tiesiai ten ir patraukiau. Neskubėdamas nuodugniai apmėčiau pirmą duobę – nieko !nea! . Nuėjau prie kitos, vėl iš širdies prašukavau ir skersai, ir įstryžai – nieko !nea! . Valandėlė prabėgo, laikas grįžti ir eit liuliukų. Grįždamas stabteliu prie pirmosios duobės, galvoju kol parūkysiu dar pamėtysiu. Užmetu, prisidegu grabo vinį, ir pradedu traukti. Tik pasukus ritę kelis kartus kad jobtels kažkas - vos koto iš rankų neimušė :!: . Staigiai kertu...Yes :yaaah! ... Sėdi :yaaah! ... Ir ne byčiokas jaučiamai :che-he: ... Išsyk lengvai pasiskolina gerą gabalą valo, bo biški silpnai stabdžius buvau piveržęs :mėlynvarla . Prisuku juos, kad perdaug neįsijaustų, ir prasideda šou :koliorava . Dieviškus galingus smūgius pakaitom keičia neviltį varantys valo atsipalaidavimai – žuvis dūksta. Aš neskubinu, metras po metro velku ją link kranto. Žuvinas stengiasi atimti mano fenwiksą, tas raitosi, pintukas zvimbia.... Adrenalino pilnos kelnės, vaizduotė :mhu jau piešia didžiulę sidabru tviskančią karalienę... Karštligiškai mąstau :roll: , kaip ją reiks paimti, nes esu su greitbačiais, sietuko nepasiėmiau... Nusprendžiu – jei kas pulsiu į vandenį ir baigsiu kovą graikų/romėnų stiliumi :!:
Užsidegu ant galvos dėvimą prožiką (liux daiktas). Žuvis jau netoli, verpetuose jau kelis kartus suboluoja šonas. Bet jau jos jėgos ryškiai išsekusios – be didelio vargo partempiu paskutinę atkarpą. Likus kokiem penkiem metram iš vandens pasirodo išsižioję žaptai.... Bet kokie žaptai :shock: .... – galvą galima sukišti :!: ... Šalia nasrų į mane žiūri didelė pikta akis :,-wow ... „Pypt, pypt, pypt“ :/nu/n/x – nugi MENKĖ :!: Graži menkė ::liux , akim pasvėrus kokius 5 kilus liuosai trauks... Bet – menkė :e:e .... Per kūną nuslenka nusivylimas :aina-sikt – laukta juk karališko vizito....
Bandau biški užtempt ant kranto smėlio, kad kojų nešlapint. Ir staiga pimpt ir vos neatsisėdu – „connection canceled“ !:nujop...! :jop-mat :piktaz Menkė žaibiškai padaro grakštų reveransą !bee! , uodega parodo kažką panašaus į !:fak! ir nuplaukia [oj-me: ... Atsitokėjęs pasigaunu valo galą – ten segtuko suktuko kilpelė... Neišlaikė, blin.... 'viarkt
Taigi.... Apie ką čia aš :?: :roll: Ai, štai – norėjau paprašyti, jei kas pagaus menkę su žilvinu tai prašymas grąžinti. Ne menkę – žilviną.... :oops:

#73214   Vegys
 24 Rgs 2008 09:55
Skumbrotas - super aprasymas :) Siaip uzuojauta aisku - tiek del Zilvino, tiek del to, kad ne ta zuvi kitam gale radai uzkibusia. Ale anyway, 5 kg ir menke turejo suteikt malonumo sociai. Ir po traukimo speju dar viena (o gal ir daugiau ?) cigarete surukei ar ne ? :lol:

#73240   Skumbrotas
 24 Rgs 2008 11:01
senelis rašė:Ech... o man nors tokia menke palaikyt :roll: Juk smagiau,negu is laivo,turbut :roll:
Menkę traukti pagavus nuo kranto ir iš laivo yra du nepalyginami dalykai. Esmė tame, kad pagavus iš laivo didelėj gelmėj menkė aktyviai priešinasi keliant pirmus 10m. Paskui jai prasideda dekompresija ir aktyvumas dingsta. O traukiant horizontaliai link kranto iš 2-3m gilumos jokios dekompresijos žuvies nekamuoja ir ji stipri ir aktyvi išlieka iki pat pabaigos.

#73243   Skumbrotas
 24 Rgs 2008 11:20
Seklu dabar čia. Gyliau nebent arčiau molo. Su bridkelnėm nebraidžiau.
Menkėm įprasta naktimis priplaukti arti prie kranto. Kiek esu pastebėjęs ypač tinkamas laikas basibaigus audrai, kai vėjas nurimsta, bet dar tebėra bangavimas. Jos tada aktyviai sukinėjasi palei bangų mūšos juostą - matyt ten gausiai randa maisto.

#73245   Skumbrotas
 24 Rgs 2008 11:31
Dar vienas pamąstymas - menkėm gal geriau tiktų galvakablis su guminuku, jos šiaip tinginės ir nelabai manau linkusios vaikytis lašišines greit traukiamas blizges. Ir vakarykščiu atveju griebė po to, kai blizgė keliolika sekundžių pragulėjo ramiai dugne ir vos pradėjus traukti. Matyt pajudėjo palei nosį tai ir susigundė.

#73322   Skumbrotas
 24 Rgs 2008 16:41
Apie pusę dvyliktos. O iš bendros patirties galiu pasakyti, kad šiokiu laiku jau nuo 9 vakaro galima tikėtis menkių kibimo, o esant audringai jūrai ir apsiniauskus - net ir prieš sutemstant.

#73349   žVYNAS
 24 Rgs 2008 20:08
As vel su tuo uzp.... uzsieniu, tai mes ten menkes dziginam juroje taip pat kaip cia starkius, guminukais, kala graziai ir kovotojos galingos, vakarais sutemus daznai praplaukia pusmetrio gylije, matom todel, kad mums uz nugaru buna prozektoriai, jos ten krabuku iesko, pakisus po nosim guminuka-kala kaip isproteje :neutral:

#73353   Airis
 24 Rgs 2008 21:01
ryt pasiimsiu keleta fosforiniu guminuku nakciai, gal sudirbs, o blizges patepsiu fosforiniu tepalu ;-)

#74447   Airis
 05 Spa 2008 10:18
jau turiu fosforini zilvina, pagaminta, pagal spec uzsakyma :liež-uvis

#74451   Airis
 05 Spa 2008 11:08
gal kokia menke 5kg uzkibs skumbroto duobeje ../;nzv
 #74524   arudom
 06 Spa 2008 09:25
Pavasari buvau parases tris laiškus- i AM, ZUM, seimo aplink. aps. kom. del tinklu pavasari juroje. Esme- reginys kuri pamaciau Nidoje nudistu pliaze pavasari balandzio menesi pasiurpino- tinklai uzmesti 50 m. nuo kranto, del tu tinklu vienas vargsas nudidtas pliku pimpiu zvejojo mano supratimu neperspektyvioj vietoj(tai buvau ne as :grin: ). Gavau atsakyma, kad nera apribojimu kokiu atstumu nuo kranto gali buti tinklai. Na tai Agrobalt parodos netu zuvininkystes tyrumu centro darbuotojai (ju teikimu ZUM tvirtina verslines zvejybos taisykles, leidzia isakymus) tvirtino kad naujose taisyklese bus apribojimas - 1 km nuo kranto...Pažiurėsim.

#75381   Zhaibas
 11 Spa 2008 22:55
o kada turetu isigalioti tos naujos taisykles? butu super, nes preita pavasari sunku buvo net vejazhuves gaudyti nemirsetoj, vienu metu visa pakrante buvo uztverta per metimo nuotoli :( Sutikus vietini pareiguna (regioninio parko inspektorius, or something) - sake, kad tinklams pakrantej tiek leidimu isduota, kad jis teoriskai nemato galimybes kur ten galetu buti uzmesti nelegalus tinklai, nes jiems paprasciausia nebelieka vietos :)

#76532   kamstis
 18 Spa 2008 20:07
Ziauru [oj-me: [oj-me: [oj-me: pavasari laukit ir musu su kamstuku ;-)
Nera zodziu :gutgut Nuostabu :!: :!: :!: :!:

#76622   žVYNAS
 19 Spa 2008 16:14
Spiridoncikai, manes miegancio nereikejo deti, dabar :oops: :-D , siaip tikrai grazu, malonu prisimint ;uolrait

#76624   Vitolis
 19 Spa 2008 16:31
žVYNAS rašė:Spiridoncikai, manes miegancio nereikejo deti, dabar :oops: :-D , siaip tikrai grazu, malonu prisimint ;uolrait
Zvynuti, miegantis tai ne shi...is. Gal pavargys buvai. Kas zino. Tiek kelio atmachalinot, tai visai nenuostabu. Gal uzsupe bangos bestovint. Viskas ciki. But gerai pabandyt pavasary. Jei leksi, priglausk ir mani :grin:
 #76906   arudom
 21 Spa 2008 09:55
Zaibas raso :o kada turetu isigalioti tos naujos taisykles? butu super, nes preita pavasari sunku buvo net vejazhuves gaudyti nemirsetoj, vienu metu visa pakrante buvo uztverta per metimo nuotoli Sutikus vietini pareiguna (regioninio parko inspektorius, or something) - sake, kad tinklams pakrantej tiek leidimu isduota, kad jis teoriskai nemato galimybes kur ten galetu buti uzmesti nelegalus tinklai, nes jiems paprasciausia nebelieka vietos .

Zaibe- mane isdure- pasitikrinau-jokiu taisykliu pakeistu nera. Taigi - turesiu laiko reikes vėl rasyti tik gal tiesiai i seimo GA komiteta, ir del atstumu ir man dar reikes pasitikrinti megejiskas taisykles - man atrodo lygtai skiriasi apribojimai zvejojant lasisines prie Šventosios upės ir mariu itekijimo i jura verslininku naudai (kuo jie geresni?). Tegu atsakineja , tik kad toki rasta parasyti su visom nuorodom reikia pusdieni pavargti....

#77568   Skumbrotas
 24 Spa 2008 09:00
peilis rašė:klausimas, kodel lasisoms,(slakiams) gaudyti juroje nenaudojami vobleriai?
Sunku toli užmesti. Taip nėra, kad visiškai nebūtų naudojami vobleriai - bando daug kas. Spiridonas berods net puikų šlakį įkirto. Geriausiai tinka sunkūs jūriniai vobleriai be liežuvėlio, šokdinami dugnu.

#77599   spiridonas
 24 Spa 2008 10:27
Nepagavau ant voblerio :n.nee: esu bandes gaudyti ant x-rap 10 cm, bet kad jis patraukus tredzdali atstumo visada dugna pradeda arti- nepatogu zvejoti , o ir uzmetimo atstumas menkas :roll: , bet kad neimanoma pagauti tikrai nemanau , ypac tada kai lasiakai pradeda sou isdarineti per 20 m nuo koju

#79518   Skumbrotas
 04 Lap 2008 11:28
Vakar vakare porą valandų bandžiau spiningauti menkes nuo pietinio molo. Žvejyba teko nutraukti dėl visiško extrymo - užėjo toks rūkas, kad nebesimatė nei meškerės galo, nei kojų, kas stovint ant šlapių ir slidžių akmenų nėra gėris... Turėjau tik vieną atsargų kibimą - nurovė guminuko uodegą.

#79562   ErikaZ
 04 Lap 2008 13:24
galetum gal placiau papasakoti apie tokia zvejyba? net nebuciau pagalvojes.. ant ko kimba? kokiu laiku? na dar ka papasakok, nes pirma kart toki spiningavima nuo molo girdziu.. :)

#79574   Skumbrotas
 04 Lap 2008 13:54
Kad čia nėra ko daug pasakoti - lygiai taip pat kaip ir menkių spiningavimas iš valties. Spiningas, sunkesnis galvakablis su riperiu ar tvisteriu, meti tolyn ir džigini. Kadangi menkės prieina arčiau kranto naktį, tai ir žvejoji vakare sutemus. Žvejyba daugiau atrakcija, nes tikėtis daug prigaudyti neverta, pakrantėje nebūna jų tuntais, viena kita pavienė maitinasi, kurias ir galima pabandyti suvilioti. Didesnė tikimybė pagauti su dugnine, ir vargo mažiau.

#79985   Agis
 05 Lap 2008 10:50
As manau, kad uzsimetus dugnines ar surfus tikrai galima butu sone paspiningauti.Juk pleksnes ryja iki si...os, tai manau nieko tokio baisaus butu, jeigu ir palauktu, kol spininga susisuktum :roll:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 73
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė