Vakarykštė žvejybinė istorija - nuo šapalo nepabėgsi
Turėjau laisvą pusdienį iki vakaro, tad kaip visada audžiau mintį kur čia nulėkti pažvejoti. Buvau nusiteikęs pasidaryti kelionę ir nuvažiuoti kažkur tolėliau už miesto. Iš pradžių kirbėjo mintis keliauti paieškoti upėtakinių upelių, bet vėl į galvą lindo, kad šiais metais taip ir nepavyko normaliai atsidaryti šapalaujant. Tik kažkaip labai pasiilgau mažesnių upių, tokių Šešupės tipo, kurioje pažvejodavau kai būdavau tame krašte. Tad mintyse iškilo dvi upės - Šventoji ir Širvinta. Pastarojoje žvejoti neteko, tad nusprendžiau bandyti. Susikroviau mantą, sėdau į automobilį ir navigacijos pagalba nulėkiau apie 55 kilometrai nuo Vilniaus, ties keletu kaimelių, kur esu girdėjęs, jog yra šapalinių vietų.
Nuvažiavau į vieną ruožą, bet ten buvo seklu, o ir baidarininkai plaukiojo, tad palėkiau kiek žemyn upe ir atradau gražesnių vietų, su duobėmis, kiek pasivaikščiojau, turėjau vieną gražų kibimą, bet deja nerealizuotą ir vėl lyg iš niekur, viduryje laukų išlindo įbimbę, dainuojantys baidarininkai

susirinkau mantą, sėdau į automobilį, ir nors jau buvo apie 20 valanda, nusprendžiau važiuojant pakeliui stabtelti Musės upelyje, pabandyti bent kokį upėtakioką suvilioti. Upelis gražus, tik pakankamai šiltavandenis, tad man nepasirodė itin upėtakinis, žinoma nelyginti su Merkio upėmis ir upeliais. Bet vis vien nusprendžiau pamėtyti, bet po pusvalandžio ant kablio pasirašė ne upėtakis, o nedidelis šapalas, kurio čia ir važiavau, dar galiausiai mini ešeriokas ir jau visai temstant paskutiniu metimu medyje pakabintas ir prarastas Riggiukas. Eh, nuostoliai, bet vakaras, nors ir ne itin žuvingas bet smagus.
Ir kaip visada didelė žvejyvos žavesio dalis naujos vietos, žmonės, kaimai, kaimeliai. Vien per vakar vakarą buvau gal penkiuose kaimeliuose kurių net nebuvau iki šiol girdėjęs. Mėgstu pašnekinti žmones, paklausti, tad kaip visad žavėjausi, kokie geri ir nuoširdūs tie žmonės, ypač mažesnės gyvenvietėse. Patars, pasiūlys automobilį pasistatyti kieme ir dar užkąsti pasiūlys. Čia ir yra žvejybos žavesys, kelionės, vaizdai, žmonės, naujovės, netikėtumai, atradimai. Viskas tikra ir labai gražu.
Ir kaip visada, keli vaizdai.