Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #701094   Absolut
 02 Rgp 2017 09:15
Galvoju susikomplektuoti kastingini komplekteli renkuosiu muiltika curado 201 arba Chronarch ir renkantis koteli i koki ilgi atkreipt demesi? Sioj sriti esu pradedantysis,tad noreciau isgirst jusu nuomones.Aciu
 #701110   Absolut
 02 Rgp 2017 12:28
kadangi pazystamas pardavineja pertekliu ir jis man atiduoda gera kaina curado 201 arba Chronarch CI4+ 151 koteliai 753c arba 812c kotuose kazkiek gaudausiu,tai 753c manau bus pats tas rudroms ir panasiems tvicinginiams vobleriams,bet tas ilgis mane neramina,apie muilines visiskai neturiu supratimo,todel ne vien pazystamu atsiriboju ir klausiu jusu kaip pazengusiu siame srityje,buciau tikrai dekingas,jei padetumet bent minimaliai apsiprest,o toliau tikrinimas prie vandens
 #701143   edmundaxx
 03 Rgp 2017 06:44
... ir kad ilgis butu patogus. ;-)
Abu JBR patrauks Rudra ir psnasaus kalibro kitus plastmasiukus. Del ilgio skirtumo 753 ties max apkrova pasirodys galingesnis.
Imciau Chronarcha.
 #701181   dome
 04 Rgp 2017 09:43
zipas rašė:Imk japona geriau uz tokia kaina. Croixai jau su gerokai perlenkta kaina... Neverti tu pinigu
Radau deveta korksa uz 250 ir galvoju ka cia daryt :/ ar patems balisonga?
 #701190   zipas
 04 Rgp 2017 11:36
Turetu. Jie su dideliu rezervu, bet yra 1 bet. 250e tai 860 litu senuju ir dar uz deveta... Pamenu kai toks naujas apie 600 kainavo ir tada kiti peikdavo ka brangu. Pasiieskok kanors is major crafto. Uz tiek gali tikrai gera ir skambu rasti. Nepeikiu amerikonu, bet manau dabar neber nei lumiai nei croixai verti tos kainos... Bet tau sprest.
 #701257   edmundaxx
 06 Rgp 2017 13:27
Hyugu net nereik lygint Croixais. Sakyciau ta MB serija...neverta demesio, jei turi galimybes ikirst brangesni daikta.

Zipai, atsimeni, kai kura pyleisi po 2lt, o dabar po kie? Tai ar apsimoka? :shock:
 #701561   Karalaitis
 12 Rgp 2017 18:32
Gumai turbut tatula geriau, nors ir curadai sueitu, casitas plastikine rite ir masalai po 35gr. jau kaip ir didokai jai.
Apskritai tas casitas man nelimpanti rite, tubut duosiu kitais metais jai paskutini sansa - atsisiusiu lengvesne spulia is kinu ir bandysiu dzigams/paternosterio sistemai panaudot.
 #701615   Giedra
 13 Rgp 2017 21:25
Testas pavyko ir man tikrai patiko . Ne toke didele kaip pirmos tatulos ir tai jaucias, ir bugnas seklesnis nei pirmuju tad nereikejo backingo det..maloniai gula i ranka. Ir daivos magnetukai tikrai mieliau dirba su gumom nei shinano stabdziu sistema.
 #702480   DainiusM
 31 Rgp 2017 16:57
labi, turiu haibo rite is ranku kazkada nupirkes... kazkoks auksarankis perdare knobus i kamstinius- labai jau jie man nepatogus. :) gal turit ideju is kur susizebravot tinkancius standartinius, ar kas keitet i mandresnius ir originalus stalciuje voliojasi? :)
 #704275   flaotte
 22 Rgs 2017 22:26
Sveiki,
noriu meškerės, spiningų temoj vilkai nutarė, kad man labiausiai tiktų kastinginis kotas '''bum
Planuoju naudoti dideliem vobleriam patvičinant, dar kokiem tai sunkiem masalam. :mėlynvarla
Galvoju apie testą iki 50g.
Užmetimo atstumo perdaug nebus. Pagrindinė žuvis - lydeka, gaudau nuo kranto, krantai gražūs.

Apie kastinginius kotus nežinau nieko - esu bandęs kelis kartus užmesti, bet aš kairiarankis, įprasta technika man nepatogi.
Paskaičiau šiek-tiek-ir-dar-truputį 'viarkt temos, bet nelabai ką supratau. Kalbat apie ričių modelius, magnetinius :idea: dar kokius tai stabdžius... Man tai visiškai nieko nesako 'viarkt
Gal galit kaip visiškam '''bum papasakoti kokį kotą žiūrėtis ir svarbiausia apie ritę? Kas ten per bajeriai su stabdžiais, būgnelių lengvininmais ir t.t.?
:[anuol
Didelis dėkui! Atsidėkosiu laimikių nuotraukomis, galėsit girtis, kad prie jų pagavimo prisidėjot žiniom :/brazasista ;uolrait
 #704387   flaotte
 24 Rgs 2017 14:51
piatras rašė:Deja, ne visas žinias įmanoma pateikt raidėmis... :-)
Ui, aš tikrai nenoriu visų žinių :-D

man užtektų pačių pradmenų :ks>
Legendos senose knygose byloja, kad sunkiem masalam ir didelėm žuvim labiau tinka multiplikacinės ritės bei kastinginiai kotai :e:e
Taip pat legendos pasakoja :stop-; , kad tie vadinami multikai labai mėgsta taip supainiot valą, kad padeda tik seas geras peilis :-niak' :-niak' :-niak'

Pirmas klausimas, tai "normali dešinerankė" ritė - kai valas vyniojamas su dešine?

Aš pilnai tikiu, kad multiplikacinė už 20€ bus galvos skausmas, o pirkdamas pačią pačią... jausčiau malonumą net nieko nepagaudamas. O dabar kolegos bakstelėkit pirštu kuris modelis atitinka VW golf - tvirtą, patikimą, bet be didelių komforto navarotų :) :ks>
 #704408   zipas
 24 Rgs 2017 20:54
Is tikro jis taip baisiai nesupainioja. Nesu ne kart pjaunamai suvares vala. Pintukas ir narpliojas lengviau, del to galvos nesuk. O rite tiktu galbut citika e arba koks curadas 201 is pigesniu 200 yra kai meskere laikai su kaire suki desine, 201 kai laikai desine ir su kaire suki.
 #704466   zhnyplius
 25 Rgs 2017 16:18
flaotte rašė:
vk rašė:
Voblis rašė:Dabar aliexprese Curado 70/71 kaina gera apie 120 eu.
Duok nuorodą.
Kažkur pabėgo. Tikrai mačiau pirmoj dienos pusėj. Jei iki vakaro neatsiras bandysiu imti 200.
Pabandysiu pagelbėti:
Trumpos bazinės žinios apie multiplikatorius:
a) Multiplikatorinės ritės turi du pagrindinius korpuso tipus:
a. Bačkutė
b. Žemo profilio multiplikatorius arba muilinė
b) Multiplikatoriai gaminami kairiai arba dešiniai rankai ir negali būti konvertuoti kaip beinercinės ritės perstatant rankenėle. Kokiai rankai skirtas multiplikatorius gamintojai žymi skirtingai bet dažniausiai pasitaiko žymėjimas R ir L raidėmis ty R - right (dešinė) ir L – left (kairė) pagal tai kuria ranka suksi ritės rankenėlė (jei suki dešine imi R jei kaire L) shimano modelius žymi skaičiais jei modelis baigiasi 0 pvz 70; 200 ir tt ritė sukama dešine ranka jei modelis baigiasi 1 pvz 71, 201 ir tt ritė sukama kaire ranka.
c) Kad išvengt/ sumažinti barzdų susidarymą naudojamos įvairios sistemos pristabdančios būgnelio sukimąsi metimo metu jos skirstomos į du pagrindinius tipus
a. Magnetines stabdžių sistemos – būgnelis pristabdomas veikiant magnetiniam laukui
b. Mechanines stabdžių sistemos – būgnelis pristabdomas dėl mechaninio poveikio (trinties)
Abi turi savo pliusų ir minusų
Magnetinės sistemos:
Reguliuojama iš išorės (nereikia lysti į vidų kad įjungti išjungi stabdžių kaladėles). Laikoma kad magnetinė stabdžių sistema geriausiai dirba su kompaktiškais masalais tokiais kaip džigai, vartiklės ir pan. Kaip minusas mano asmenine nuomone magnetinės sistemos lyginat su mechaniniais stabdžiais truputi nervingesnės ir ne tokios draugiško pradedančiam naudotojui. Taip pat su jomis sudėtingiau atlikti tolimus metimus naudojant tokius masalas kaip vobleriai (ty turinčius didesni oro pasipriešinimą)
Mechanines sistemos:
Gerai tvarkosi su vobleriais, mano nuomone paprastesnės naujokui. Kaip minusai trumpesnis kompaktiškų masalų užmetimo atstumas, priklausomai nuo ritės modelio norint reguliuoti stabdžius reikia lysti į ritės vidų (yra modeliu kur to daryti nereikia pvz abu garcia MGX iš dalies naujieji shimano meodeliai).
Tavo nurodytomis sąlygomis: ty 50g masalai pagrinde vobleriai ieškočiau:
200 – 300 dydžio ritės (jai planų stipriai žemiau 50 g leistis nebūtų tai imčiau 300 dydžio) iš modelių dairykis į:
Shimano - Curado
Daiwa - Lexa; SV103; senas zillion; Tatula Type - HD
Abu Garcia - Revo S/ SX; Orra visai dar įdomus variantas įpač winch modelis darbui su didesniais masalais
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė