Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #694879   Kykas
 18 Bal 2017 10:44
Sveiki,
Trumpai drūtai sudeklamuosiu :-D
Apie spinigus ir spinigvimą suprantu maždaug nieko... Vaikystėj inercinė rite, stiklopluošto kotas ir vartiklės, kiek vėliau kažkokie kinietiški velniai (kotas, ritė ir sukriukės, tvisteriai visokie) ... Per gyvenimą gal 5 lydekas ir pagavęs...
Daugiau sėkmės, nei kažkokio supratimo apie spinigavimą vedamas.

Draugas sako, kad jau reiks važiuot spinigaut, nes lydekų draudimas tuoj baigsis... O man gi garbės reikalas aną apgaudyt :D Vien žo reikia, koto, rites ir kad pasakytumės ant ko ir kokiu stilium gaudyt :D iš principo aš visada labiau linkęs link liaunesnių ir gležnesnių įrankių. Būt gerai, kad būsima įranga tiktų ir kokiem ešeriokams pamedžiot ir lydekaitei kokiai... Ilgą laiką kotas bus vienintelis ir turės būt universalus...
Biudžetas geriau kuo mažesnis. ;) AČIŪ
 #694881   vk
 18 Bal 2017 10:52
Kykas rašė:Biudžetas geriau kuo mažesnis. ;)
Pagal tavo reikalavimus imk vaikišką spiningą-rinkinį ir dar 3 kg lydeką parduotuvėje nusipirk. :?
 #694883   Kykas
 18 Bal 2017 11:00
O kuo tas biudžetas užkliuvo? Esmė tokia kaip ir visais laikais visiems normaliems žmonėms.
Jei dalykas kainuoja 100 EUR, tai jis kainuoja 100 EUR, bet jei yra dalykas kuris kainuoja 50 EUR ir tą pačia funkciją atlieka lygiai taip gerai kaip tas už 100 EUR tik gal paprastesnės firmos ir ne taip gražiai nudažytas, tai aš pirksiu tą už 50 , nes man kaip ir dzin ar ten "vesace" ar "quechua" ar žalias ar raudonas... Ir viskas :D

Jei paaiškės, kad be 1000 EUR negalima pradėt spinigaut, nu tai reiškias spinigas ne man ;-)

Elementaraus patarimo, norinčiam pabandyti spinigu gaudyti plėšrią žuvį, prašau ir tiek. Patyrusiam žmogui užduotis turėtų būti lengva...
 #694886   giedriuzzz
 18 Bal 2017 11:09
Nueini i parduotuve ir nusiperki... Pardavejui issakai savo norus ir viskas.. Kokio cia dar patarimo reikia?
 #694891   Kykas
 18 Bal 2017 11:36
Gerai, kad pasiūlei, nebūčiau sugalvojęs parduotuvėj pirkt... :shock:

Nu blemba žvejai jūs žvejai...
Būtų ką paskaityt čia pas jus aš paskaityčiau ir neklausinėčiau.
Užeini į skiltį "Spinigas" o bendros skilties apie spinigavimą ar skyrelio pradedantiems kokio nėra.
Kastingai, džerkai, UL ir dar visokie tokie keiksmažodžiai iskirstyti pagal temas tik... Radau pažįstamą žodį temos pavadinime ir užėjau va ir viskas...

Kompletą pradedančiam per sudėtinga patart?...
Parduotuvėj kaip parduotuvės- parduos kažką.
Ką tai jau nuo pardavėjo nuotaikos ir geranoriškumo priklausys.

Jei tingi, tai tiesiog nerašyk nieko ir viskas. Dviese patarimais sužibėjo blyn...
 #694893   Kykas
 18 Bal 2017 12:24
Tas irgi teisybė.
Tik tam kad užduot teisingą klausimą jau reikia kažką suprast...
Aš ir neslėpiau, kad nei velnio nesuprantu.
 #694894   giedriuzzz
 18 Bal 2017 12:25
Jei nori kuo pigiau tai imi teleskopini spiningiuka kokiu 2.70 ilgio, rite kokia Ryobi Ecusima ir mono vala 0,25, guminukus kokius penkis ir galvakablius jiems skirtingu svoriu...
Ir tilpsi i tuos 50 tiugriku, o gal ir pigiau...
O jei mes tau ivardinsim konkretu modeli ir tu jo nerasi pirkt pas save tai vel sauksi ant musu kokie mes svolaciai nes nesamones patarinejame.....
Beje tie visi irankiai ekonominiai praktiskai visi panasus...
Be to tau kaip ir nera skirtumo su kuo zvejoti svarbu kad galetum uzmesti ir parsitraukti masala...
 #694895   gdeivis
 18 Bal 2017 12:40
man vel pradeti spiningauti (cia praejus daugiau ne 10 metu nuo paskutines vaikystes lydekos) puikiai tiko Shimano teleskopine Catana su nepretenzinga kazkokia DAM rite mazdaug 2000-2500 dydzio pagal Shimano ir dezute lydekiniu vobleriu, vartikliu, sukriu guminuku su galvakabliais... Ilgi tai pasirink pagal numanomas zvejybos salygas. Jei atviri krantai, tai tiks 270 cm, jei is po medziu ar pakrumem - ti imciau gerokai trumpesni, jei is valties - dar trumpesni.
Svarbu pradeti, o supratimas ateis veliau.
 #694896   Kykas
 18 Bal 2017 12:44
Dėkui už patarimą.
Kaip suprantu pradžiai orientuotis man reiktų į žvejybą guminukais ir kotą imt 2,7m. (Jei reiks atviresnių vietų pasieškosiu...)
Koks koto užmetimas ir akcija pageidautina spinigaujant guminukais (arba universaliausia, kad tiktų ir guminukams)?

PS. kaip spinigavimas su guminukais vadinas? Kad žinočiau kur toliau info ieškot... :ks>
 #694898   LukasM
 18 Bal 2017 12:53
Tik nepirk jokių teleskopų. Jie pateisinami tik travel spiningų klasėje, bet geri yra brangūs.

Eik į praktiškai bet kurią parduotuvę ir nusipirk favorite blue bird iki 14 g. Jei nedžigausi Nemune, bus per akis ir ešeriams, ir lydekoms. Dar kokį Shimano Alivio gali pažiūrėt. Prisuk Ryobi Ecusima 2000 ir ramu. 100 eurų neišleisi. Tada nusipirk skirtingo dydžio gumų ir galvakablių. Ir dar prigriebk porą 2-3 nr sukrių (tų pačių pigiausių nepirk. mepps yra klasika, pontoon geros, lucky john neblogos). Viskas, būsi pasiruošęs.
 #694900   giedriuzzz
 18 Bal 2017 12:57
Bet nei vienas spiningas negarantuos kad laimesi lazybas ir pritrauksi kruva lydeku... Nes jas dar visu pirma reiks rasti :)
 #694903   vk
 18 Bal 2017 13:54
giedriuzzz rašė:teleskopini spiningiuka kokiu 2.70 ilgio, rite kokia Ryobi Ecusima ir mono vala 0,25, ...
Aš sau imčiau neteleskopą, imčiau trumpą spiningėlį - tarkim 210 cm, ir imčiau pintą valą. :)
 #694926   PelkiuSenis
 18 Bal 2017 19:33
Kykas rašė:Dėkui už patarimą.
Kaip suprantu pradžiai orientuotis man reiktų į žvejybą guminukais ir kotą imt 2,7m. (Jei reiks atviresnių vietų pasieškosiu...)
Koks koto užmetimas ir akcija pageidautina spinigaujant guminukais (arba universaliausia, kad tiktų ir guminukams)?

PS. kaip spinigavimas su guminukais vadinas? Kad žinočiau kur toliau info ieškot... :ks>
Kokiose vietose zvejosi? Nemunas? Ar ezerai? Jei Nemune ir be bent "balotniku" tai 2.6-2.8m ziureciau.
Kas del masalu - tai pigiausiai bus su guminukais, pora sukriu pasiimk. Veliau pamatysi ko reikia is masalu. Vala imciau pintuka, smagiau bus zvejoti ir zinoma maziau atleidzia klaidas :-D
Del koto universalumo tai sunku bus rasti pigiai ir eseriui ir lydekai. Eseriui tai gal ir lengvo dzig reiktu, tada klijuota virsune, bet jau sukriu su tokiu nelabai traukiot...
Pasiziurek devetus variantus, beje sis man nieko (ir kokie kiti zukles budai? Gal nuo ju gali rite pasiskolinti su valu, sutaupysi)
https://www.skelbiu.lt/skelbimai/parduo ... 83301.html

na ir dar keletas:
https://www.skelbiu.lt/skelbimai/spin-d ... 26217.html
https://www.skelbiu.lt/skelbimai/pardud ... 73111.html
https://www.skelbiu.lt/skelbimai/spinin ... 63213.html
si catana gal tiktu padzigavimui, kiti gal placiau apie si kota papasakos.
https://www.skelbiu.lt/skelbimai/naujas ... 18115.html
nu ir sis komplektas, bet man tai jis net nezinau kaip cia pasakius :roll:
 #694940   edmundaxx
 18 Bal 2017 22:39
Kykas rašė:PS. kaip spinigavimas su guminukais vadinas? Kad žinočiau kur toliau info ieškot... :ks>
Gumininė rybalkė :oops: :-D
O info geriau neieškok, nes rasi daug nežinomų žodžių :grin:
 #695109   PelkiuSenis
 21 Bal 2017 15:36
Jei gerai prisimenu - tai lyg ten iklijuota virsunele, kas nera labai smagu gaudant sukremis. Bet nera neimanoma :)
 #695374   Edga5251
 25 Bal 2017 20:28
Sveiki, žiūrinėju spiningėlio vobleriams - Twicingui.
Ūgis 1,8m
Žūklės vieta- valtis
Masalai tarkim JACKALL MAGSQUAD 128mm.
Ar sipiningų gramatūra ir ilgius renkuosi teisingai? nesinori prašauti nusipirkus :) O gal už panašias kainas yra kažkas kito į ka man atkreipt dėmesį?

GAD GANCHO 662MF
http://www.zvejoklis.lt/pontoon21/2881- ... o-gan662mf
ar
Favorite Exclusive Twitch Special EXST-702MH
http://parduotuve.spiningavimas.lt/favo ... ecial.html
 #695397   vk
 26 Bal 2017 08:27
Edga5251 rašė:
Favorite Exclusive Twitch Special EXST-702MH
http://parduotuve.spiningavimas.lt/favo ... ecial.html
Aš Žūklyje būtent šitą modelį užsisakiau dar prieš Naujuosius metus. Po užsakymo išaiškėjo, kad sandėlyje nebeturi ir dabar jau greitu laiku atveš, tikriausiai kitą savaitę gausiu.
 #695612   shelwius
 30 Bal 2017 09:46
Tėvukas vis dar džiaugiasi savuoju Maximus High Energy X kotuku, streetfishing'as visiškas :-D Tik lydekos nerado, žuvytes visas atgalios paleido ;-) Kaip ir minėjau kažkada - tikrai smagus eko klasės kotas.
received_1529022433808432.jpeg
received_1529022433808432.jpeg (89.62 KiB) Peržiūrėta 12927 kartus(ų)
received_1528998530477489.jpeg
received_1528998530477489.jpeg (70.42 KiB) Peržiūrėta 12927 kartus(ų)
 #695626   Montoja
 30 Bal 2017 20:24
Sveiki,
prašau patarimo: nemunas, uzmetimas iki 20g, ilgis apie 2.40, kuri rinktis???
Major Craft Crostage
ar
Maximus Ultimatum

Dekui
 #695682   Lukas Drobnys
 02 Geg 2017 09:29
Sveiki, ruošiuosi atsinaujinti/įsigyti UL/SUL klasės spiningą. Pagrindinis taikinys žvejyba upeliuose (Žeimena, intakai, Merkys, Vilnelė ir t.t.), upėtakiai, kiršliai, ešeriai. Nusistovėjau ties Favorite White Bird spiningu, tačiau reiktų patarimo kokio užmetimo rinktis, ar 0.5-5g, ar 1-7g bei ilgis 2.04m vs 2.14m. http://zuklys.lt/spiningai-favorite-white-bird-lt Ačiū!
 #695695   Vaidis
 02 Geg 2017 12:36
Yra speciali tema tuo klausimu viewtopic.php?f=11&t=386 ten turėtum rasti atsakymą į savo klausimą.
 #696171   Kaimynas
 09 Geg 2017 21:57
Sveiki. Gal kas esate išbandęs Yamaga Blanks Calista 710M/TZ NANO? Kokie atsiliepimai? :roll:
 #696192   Rapolas
 10 Geg 2017 08:17
Kaimynas rašė:Sveiki. Gal kas esate išbandęs Yamaga Blanks Calista 710M/TZ NANO? Kokie atsiliepimai? :roll:
Praeitą rudenį buvo 4-5 'testinėse' žūklėse, lyginau daugiau su kita 'kalmarke' - Various Reborn 79M.
Ant rimtesnės žuvies nepataikiau- tik kelios 1-1,5kg lydekos ir ešerių 'kalnas' (iki pusės kilo:D).
Universalas, kaip ir 79M. Metikas- superinis, lengvas iki 'niemogu' (mėtau dažnai viena ranka), galios turi kaip 'žvėris' (gaila, šamų nepasitaiko:D)..
Bet... kaip ir kiekvienas universalas gali pralaimėti specializuotam spiningui konkrečioms sąlygoms ir žuviai.
Atsiliepimai- geri, bet reikia žinoti, ko pats ieškai ir kokiems masalams bei būdams.. :-D
Tiesa, gaudžiau su multiplikatoriais, o tam- labai vykusi pirmoji spiningo dalis, t.y. nereikalingas joks 'trigeris' (tik maišytų:D) ir teisingas pirmutinis žiedas..
Dėl kitų žiedų susidariau savo nuomonę (79M jau pasikeičiau į kur kas didesnius Torzaitus), kuri nesutampa su gamintojo (nu gi kalmarams ir iki #1.0 PE) :-D
Realiai, tinka ir upei ,ir stovinčiam vandeniui, ir nuo kranto, ir iš valties.. gerai laiko žuvį, jei kirsdamas nenuplėši galvos ešeriui, tai ir juos smagiai laiko (nenuleidinėja). Tvičinau ir voblerius.. iki 11cm - vidutiniškai.
Reziumė- upėj universalumas neįkainojamas (kai reikia vieno koto viskam), valtyje- yra alternatyvų :-D
  • 1
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė