Ir graziai drozianciuVaidis rašė:geriau tuomet savus paremkim, yra tų drožiančių pas mus

https://www.facebook.com/gaudolures
Ir ne tik lydekos su tais droziniais pazystamos

viewtopic.php?p=682601#p682601
Ir graziai drozianciuVaidis rašė:geriau tuomet savus paremkim, yra tų drožiančių pas mus
Aciu uz nuoroda-grazus , tik dideli teskesi kaip plyta i vandeni.Evaldas Z rašė:Ir graziai drozianciuVaidis rašė:geriau tuomet savus paremkim, yra tų drožiančių pas mus![]()
https://www.facebook.com/gaudolures
Ir ne tik lydekos su tais droziniais pazystamos![]()
viewtopic.php?p=682601#p682601
Klausimas kas tau yra nebrangus vobleris? Jei vistik +- 10 Eu už voblerį nėra labai jau daug, tai būtent dabar (akcijos/atrakcijos) daug maž tiek ir kainuoja didžioji dauguma einamų (madingų šiai dienaiTa2kas rašė:...juros upėje...
RastaMan rašė:Klausimas kas tau yra nebrangus vobleris? Jei vistik +- 10 Eu už voblerį nėra labai jau daug, tai būtent dabar (akcijos/atrakcijos) daug maž tiek ir kainuoja didžioji dauguma einamų (madingų šiai dienaiTa2kas rašė:...juros upėje...) voblerių kurie puikiai tinka upėtakiam (bet jie negaudo, o tik tinka, gaudo žvejys
)
Jei tai tikrai bus pirmieji bandymai tokios žvejybos tokiuose vietose, siulyčiau geriau nusipirkt kelis brangesnius, o ne daugiau pigių ir ne dėl to jog jie "madingi", o todėl, kad tokios upės ir bandymas tiksliai, ir taikliai užmest masalą, toli gražu ne tas pats kas mėtyt ežere ar mariose, ir "tie brangesni" turi įvairias skrydi gerinančias/lengvinančias sistemas savo viduje. Teisingi metimai, tokioje žūklėje, DIDELIS pliusas žvejo naudai. Jei trumpai, tai turi galvot kaip lengvą masalą reikės užmest turint manevrams sąlyginai nedaug vietos, kaip jį pakišt po nusvirusiomis medžių šakomis, kaip taikliai pravest tarp povandeninių kliuvinių ir t.t. (Tai beje gali būti ir atsvaros taškas tiek spiningui, tiek ritei, valui).
Ir dar gan svarbus niuansas (Jūros upė), būtinai turi galvot apie "apsaugą" nuo lydekų, jų ten tikrai daug ir jos be galo alkanos
RastaMan rašė:ir žinok jei tau jos nepatinka, tai ant jų tikrai nekibs. Beje čia rimtai. Jei nėra tikėjimo masalų, tai, kad ir kiek jis kainuotų, nieko ant jo nepagausi nes jis tiesiog gulės masalų dėžutėje...
Taigi taigi, visas. Gali varijuoti tarp draudimų ir panašiai. O čia, išmesk minimum 90 dienų upėtakių draudimui, jau skaičius sumažėja iki 274, dar išmesk ir ledą, ižą,vandens lygį, orą ir panašius netinkamus faktorius. Sunku apskaičiuoti, bet susidarys tikrai nemažas skaičius. Aišku gyvenant ant upės kranto, tas įmanoma, bet dažniausiai upėtakiniai upeliai būna kiek tolėlėliau nuo gyvenamųjų vietų ir juos pasiekti reikia laiko. Bet jei kaip žvejybą užskaityti, 10 užmetimų į vietą kur tikrai stovi margis, ir po to vėl važiuoti namo, tada gal ir taip. Plius darbas, šeima ir panašūs faktoriai, kurie tikrai neleidžia prie upės praleisti kiekvieno savaitgalio ir visų vakarų. Iš mano varpinės žiūrint, aš niekaip nesugebėčiau išvykti į 100 žūklių per metus gaudyti upėtakių, kad ir ne upėtakių, nors meškeriojų tikrai nemažai.shelwius rašė:Dėl to skaičiaus tai tikrai įmanomadaug kas priklauso nuo tavo gyvenamosios vietos ir darbo pobūdžio. Asmeniškai gaudau pagrinde upėse, atmetam tik periodą kai ant upės ledas ar ižas eina, tai praktiškai kasdien galiu žvejot
ir per metus tikrai daug daugiau žūklių padarau nei 100, bet apimant visas plėšrūnų rūšis.
Te kalba ėjo vien apie upėtakių žūklę. o ir tavo atveju, dėkinga vieta prideda pliusų. Jei aš kiekvieną savaitgalį po 2 dienas žvejočiau, ir dar po 2-3 vakarus darbo dienomis, tai tektų susirinkti savo meškerkočius ir *pirdolinti* gyventi į sodo namelį be teisės į kitus asmeninius ir buities daiktusMike rašė:Nu, žinok, įmanoma. Esu kelis metus po 100 "išvargęs". Skaičiuojant kalendorinius metus ir įskaitant ir poledinę žūklę. Žvejodavau kiekvieną savaitgalį šaltuoju sezonu, dažnai skirdamas abi savaitgalio dienas, o šilduotju sezonu, maždaug nuo laikrodžio pasukimo balandžio pabaigoje, kai vakarai ilgesni, tai papildomai dar kokius tris kartus darbo dienomis po darbo po kelias valandas. Nu bet čia vietos sąlygos leidžia - Kaune yra Neris, Nemunas, kur iš žūklės vietos brydkelnes nusimovęs po 15 min. gali namuose televizorių žiūrėti. Žinau žmones, kurie per metus 100 žūklių su laivu Kauno mariose padaro. Sunku su vaistais nuo šitos ligos.
Sauliau, kuom tu nori žuvauk, bet vien upėtakiam skirti 100 žūklių į metus yra nemažiau nerealus skaičiai, nei tie kai pasako, kad išgręžia po 200-300 ekečių ant 30+cm ledo su barnauliuSauliusM rašė:Bet tai 100 žvejybų vien upėtakio... Ir dar priedo vien vartiklem...
Jūs įsivaizduojat ką nors vidury vasaros, per karščius, kai viskas užželia iki dangaus ir vanduo žemas , ką nors upėtakius didelėm vartiklėm begaudantį?
Nedrįstu abejoti, bet kalba ėjo apie 200-300. Nors ir tokie kiekiai man atrodo kaip milžiniški, nes žinant kiek laiko, su perėjimais, užtrunka visi gręžiojimai ir kiek jie reikalauja jėgų... Bet kalba čia ne apie tai, kalba apie 100 upėtakinių žūklių į metusAloyzas66 rašė:Bet aš vien tik blizgiauju
Nu jo, truputį ne į temą. Kalba apie vobleriukus upėtakių žūklėje. Aš kažkaip jau senokai anų buvau išėjęs, matomai sutingau su amžiumi, bet jų žūklei niekada nenaudojau "brangių". Man visada einamiausi buvo hornetukai ir bulhedai iš "Salmo", LM įvairių dydžių, kandonai rapaliniai, siek-m kažkokie tais, dar te lenkų keletas šedevrų. Spalvos kaip kada, bet visada pirmimumą teikiau upėtakio imitacijai, po to eidavo žalsvų(tipo ešeriukas ar panašiai) spalvų, o paskui jau tik tipo natūralios spalvos. Bet aš neesu didelis specas anų, nors upėtakinius upelius aplink save kiekvienais metais aplankydavau po keletą kartų. Paskutinius 2 metus apsilankymai tapo itin reti. Todėl mano arsenalo aprašymas nėra kažkoks tai etalonas. Čia daugiau Arabas galėtu parašyti.Wytux rašė:Visai nusivaziavot ne i tema vyruciai .......
Labai geras ir nebrangus vobleris.ramkis rašė:... kandonai rapaliniai
Galiu sutikti tik su paskutiniu teiginiu. Iš tiesų, gaudant up stream stipriai užžėlusioje vagoje blizgė su vienšakiu mažiau renka žoles.inf rašė:...jie gaudo praktiskai vien blizgutem. Taip daro del keliu priezasciu. Kad galetu lengviau pataikyti net y maza plysiuka tarp vandens ir kokio kelmo, kad nebutu baisu rizikuoti brangiu vobleriu ir drasiai metytym. Kad maziau kibtu kliuviniai i viensaki, nei i du trisakius.