Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #683577   tatvidas
 07 Gru 2016 08:32
Modiss rašė:O gal kasnors turite ir zinote kuo realiai skiriasi biomaster 3000 sfb nuo 2500 fb , apart bugnelio gylio ir knobo, mechanizmai vienodi?
įdentiški
 #683589   Boruze
 07 Gru 2016 10:15
Aqua v. rašė:Plastikiniai parazitkes dantraciai tai jau min. desimtmeti isbandyti ir veikia pas shimanus 'amzinai', pergyvendami 'bronzine' pagrindine pavara. Pats siandien ardziausi savo rite, isigyta kai zvejot pradejau, ir tiems plasmasiniam visiskai nieko, o metaline pagrindine pora jau bandau 'pritildyt'.
Del guoliu ir suriu juru tai neoriginalus tamsta, pats parasiau, kad tikroj juroj guoliai gal ir trumpiau gyvena. Bet is kitos puses japonams tai visai dzin, ipresuotas guolis, ar ardomas iki kozno saratuko - jie gi keistu arba mazga/detale, arba iskart visa rite :grin:
Plastika tiems dantraciams tai tikrai ok, tik ju plotis ribinis. O del guolio Japonams ne dzin kaip ir mums ir bisiki daugiau nes publika visai neturi laiko, tai kai pazvejoja vaziuoja i darba ) ir guoliai jiems dzin.
 #683612   DainiusM
 07 Gru 2016 12:44
toks vaizdas, kad nesvarbu ka rasyt, svarbiausia bandyt protingam pasirodyt... :lol:
 #683679   MINDULE
 08 Gru 2016 00:01
Siandien specialiai idemiau apziurejau stradic'us... tai likau tikrai nusivyles... Neturi jie atgalines eigos ir perjungejo, man tai tampa netinkama rite, ir dar 200$...

Toliau vizualiai lyginau bugnelius pas 2500 ir C3000, tai C3000 tikrai atrode gilesnis, o dydziai vienodi... Sukeisti parduotuveje nebandziau.
 #683680   Boruze
 08 Gru 2016 00:56
MINDULE rašė: Neturi jie atgalines eigos ir perjungejo,.
Tokio shimano sprendimo nesitikejau, absoliuti nesamone. bet rite labai lengva :lol:
Ko tas profesorius is video to nepasake? ar to ritei nereikia???
 #683681   MINDULE
 08 Gru 2016 02:33
Boruze rašė: Ko tas profesorius is video to nepasake? ar to ritei nereikia???
Neziurejau to video... sorry, kolkas neradau tam laiko...

Nu blemba, susiradau foto naujojo Stradic CI4+ ir tas neturi atgalines eigos... Lai eina Shimanas na... (na lai eina ir tiek)... Naujojo CI4+ svoris tik 0.3 uncijos (8.5 g) lengvesnis uz senesni CI4+ Stradic'a. Teks man dziaugtis senesniu ir tiketis kad ateityje shimanas persigalvos... Be ja, Senesnis CI4+ lengvesnis uz naujaji paprasta stradic'a visais 1.3 uncijos (37 g)... Ir turi atgaline eiga, plius dabar ispardavimas senajam CI4+ stradic'ui... jei dabar riektu pirkti rite, butent ji pasiimciau... Ai tiesa, visi svorio lyginimai buvo 3000 modeliui... info is cia:

CI4+ Naujas STCI4C3000HGFB: http://www.tacklewarehouse.com/Shimano_ ... -SCI4.html
CI4+ Senas STCI43000FA: http://www.tacklewarehouse.com/Shimano_ ... -SSCI.html (dabar kainuoja tiek pat kiek STC3000HGFK)
STC3000HGFK: http://www.tacklewarehouse.com/Shimano_ ... e-SFK.html
 #683685   zipas
 08 Gru 2016 08:32
Ko jum visiemta atgaline eiga reikalinga. Turiu slama kur reik plokstele laikyt ka ji veiktu. Nenaudojau ne karto, turiu kita rite. Jos atbulines irgi nesu gyvenime naudojas, dedi i dekla, atsuki bugneli ir viskas ok. Juokinga blyn... Zvejoju koki 14m ir nebent pludinei sita panaudoju. Cia gi spiningas blyn ir spiningine rite. Sito nebuvimas panaikina 1 gedima ir tai puiku.
 #683686   DainiusM
 08 Gru 2016 08:36
na as irgi bandau atsimint, kada zvejyboj buvau perjunges ir panaudojas ta atgaline eiga... nepamenu tokio atveju. :roll:
 #683688   Moonwalker
 08 Gru 2016 09:03
O kaip apskritai ta atbuline eiga galima panaudot, kokiais tikslais apart transportavimo?a
 #683691   Boruze
 08 Gru 2016 09:39
Rite nera pigi, ir neideti atbulines eigos perjungejo kai tas pats sud.. stabdis yra laza, jeigu nenaudojate zvejoti tai nors supakuoti butu patogiau, beveik nuo pat pradziu spiningo rites atsiradimo buvo atbuline eiga, na primityvus pavyzdys valo usisukimas ant rotoriaus ar taip nebuna? Galima aisku issimti backas is atbulinio stabdzio ir naudoti, bet del ko moketi uz ja 500kg bulviu man neaisku. Na man tai absoliutus nusivilimas nes ir pati rite nera stipti, nupirkai pora sezonu pazvejojai ir eini i parduotuve vel., man taip netinka. :/braj;
 #683692   Ewro
 08 Gru 2016 10:10
na aš irgi niekada nesu tikslingai naudojęs atbulinės eigos, tai kaip ir nežinau ar čia tikrai jau toks minusas.
Man asmeniškai tai galbūt net ir pliusas
 #683698   Arvidys
 08 Gru 2016 11:44
Taip pat niekad nenaudoju tos atbulinės eigos... O kam ji reikalinga transportuojant? Visad transportuoju ritę nesinaudosamas atbuline eiga ir dar nieko neatsitiko nei vienai ritei. Gal reik keist įpročius :ks> :grin:
 #683706   DainiusM
 08 Gru 2016 13:13
man tai tinka... minus mazas- minus potencialaus gedimo galimybe, minus siek tiek svorio, minus nereikalinga skyle purvui/smeliui. viskas ok, gali is visu isimt. :-D
 #683711   Boruze
 08 Gru 2016 13:30
DainiusM rašė:man tai tinka... minus mazas- minus potencialaus gedimo galimybe, minus siek tiek svorio, minus nereikalinga skyle purvui/smeliui. viskas ok, gali is visu isimt. :-D
Greiciau ges sitas stabdis kurio negalima atjungti nei tas kuris atjunginejamas, nes sitas stabdis sumazinto dydzio ir pastoviai dirba, na o svorio maziau nei vestuvinis auksinis ziedas ar laikrodis ant rankos ar kabanti striukes rankove, sakyciau gramai 5 ...
As gaudau beveik visada su laisva atbuline eiga, zymiai paprasciau manipuliuoti blizge kai uzsikabina valas uz kablio ar kokia zole ,su valu ir spiningo galu lygiai tas pats, biski pasuki atgal ir jokio lankelio lankstymo, o kai zvejoju su spinigu kur valas per viduri tai visai tyliu, nes pavadelio mazgas turi buti uz paskutinio ziedo kad neismustu paskutinio ziedo, tai kaip be atbulines eigos? nesamone, bet kiekvienam savo, greitai turbut ir masinas prades gaminti beatbulinio kad butu lengvesnes ;-var-var.
Galiu tik sutikti kad atbulinio stabdzio jungikliai yra nepatogus daznam junginejimui, tai ir geletu patobulinti. JP yra tokios rites su rankiniu stabdziu kaip BB_X shimano atbuline eiga reguliuojasi su pirstu spaudziant rankenele, kuo stipriau spausi tuo sunkiau sukasi atgal lankelis, mazdaug kaip dviracio stabdis. ir jokio stabdzio spulioje. Labai idomios rites bet net USA nelabai zinomos, o ar Lt kas gaudo butu idomu suzinoti nes pats turiu bet gaudziau keleta kartu ir nieko nepagavau tai negaliu nieko pasakyti.
 #683713   zipas
 08 Gru 2016 13:52
Man cia panasu i fanatizma ir tiek... Ant laito naudoju fc gabala ir niekad nenaudoju to atgalinio atsukimo. Kaip minejau slamas su neatjungiamu stapdziu. O del to kad visad pas tave atjungta del patogumo, tai kai gausi kada is rankeneles per nagus po nesitiketo kibimo tai nieko nebenoresi :grin:
 #683715   zipas
 08 Gru 2016 14:00
Tiesa del to momentinio stapdzio gedimo. Sitas dalykas isvis sugesti negali. Ne neisivaizduoju ka reiktu padaryt kad tie cilindriukai kazkaip sugestu :grin: o jei jau taip reik to atjungto stapdzio tai iseitis yra! Sutepi juos su dantraciu tepalu ir jis nebeveiks. Turesi amzinai neveikianti momentini stapdi :grin: bus isskirtine rite. Bet cia jau reik pabandyt, gal sitai ir neveikt, nesu to shimano ardes :) paprikolinom ir uzteks. Nebeieskok tu tame bedos. Jos nera ir manau su laiku tai isnyks pas daugeli riciu kaip ir paprastas stapdis kury pakeite momentinis...
 #683716   V1lius
 08 Gru 2016 14:08
Pritarsiu aukščiau pasisakiusiems, kad atbulinės eigos nebuvimas man nebūtų minusas, žvejybos metu panaudoti netenka, tik kartais transportuojant, kad patogiau rankenėlė užsilenktų, bet, manau, didelių problemų ir kitu atveju nebūtų. Taip, kad vis dar neatsisakau idėjos naujam sezonui komplektuotis būtent šitą Stradicą, juolab, kad bet kokiu atveju įžvelgiu daugiau pliusų nei minusų.
 #683720   zipas
 08 Gru 2016 14:26
V1lius rašė:Pritarsiu aukščiau pasisakiusiems, kad atbulinės eigos nebuvimas man nebūtų minusas, žvejybos metu panaudoti netenka, tik kartais transportuojant, kad patogiau rankenėlė užsilenktų, bet, manau, didelių problemų ir kitu atveju nebūtų. Taip, kad vis dar neatsisakau idėjos naujam sezonui komplektuotis būtent šitą Stradicą, juolab, kad bet kokiu atveju įžvelgiu daugiau pliusų nei minusų.
Spiningams turiu yproti po zukles visad atleidziu stapdi, tai ant laisvu kiek reik pasuki ir puiku :grin: juolab ir ner patartina visad uzverzta laikyt. Todel ir sita galima atmest.
 #683721   salvys
 08 Gru 2016 14:29
Boruze rašė:Rite nera pigi, ir neideti atbulines eigos perjungejo ... nors supakuoti butu patogiau......pavyzdys valo usisukimas ant rotoriaus ar taip nebuna? bet del ko moketi uz ja 500kg bulviu man neaisku. Na man tai absoliutus nusivilimas nes ir pati rite nera stipti, nupirkai pora sezonu pazvejojai ir eini i parduotuve vel., man taip netinka... As gaudau beveik visada su laisva atbuline eiga, zymiai paprasciau manipuliuoti blizge kai uzsikabina valas uz kablio ar kokia zole.... jokio lankelio lankstymo
supakuoti butu patogiau?!ne nebuna! , valas tau ir uzsisuka ant rotoriaus del ijungtos atbulines eigos!jaqigu tu negaudai tokiom perbrangintom ritem tai iskur zinai kiek jos laiko?horoskopuose skaitei? vat ne, su atbuline eiga zymiai sudetingiau manipulioti su viskuo ir ji praktiskai nereikalinga(nebent gaudai kokiu tai hibridiniu spiningavimo budu kur atleidineji vala ir taip esi iprates), kadangi gaudai slamstu tai ir lanksto tau lankeli :lol:
 #683722   MINDULE
 08 Gru 2016 14:40
Esam kazkada apie tai diskutave... Tie kurie niekada nenaudojo atbulines eigos, tiem jos niekada ir nereikes, o as 30+ metu gaudau tik su ja... taip iprates ir tiek... Visa laika pries metima kai suimu pirstu vala, atsuku rite atgal, kad atenktas lankelis butu apacioje, o ne sone, daznai megstu pasistatyti rankenele i tam tikra pozicija, ir 1/4 atsukimo atgal yra paprasciau nei 3/4 i prieki ypac tada, kai nereikia pritraukti valo... O ir pakabinus neplanuota bonusa ir zuviai spurtuojant ir nespejus atleisti stabdzio yra teke ne karta paleisti rankenele, kad zuvis pasiimtu reikiama valo kieki... Taip esu gaves per nagus stabdant paskui rite, bet tai geriau, nei toliau plaukiojantis nenufotografuotas ar net nepamatytas bonusas... Tiems kuriems to nereikia, tuos pilnai suprantu... tik kaip jau minejo Boruze - uz tokia kaina, tikrai nepirksiu be funkcijos kuria naudoju. Plius irgi gaunasi apkarpymas rytes - pasalina kazka is rites, o kaina palieka tokia kaip rite su viskuo butu... Sistema tokia, kaip restorane sumazintu kepsni, bet kaina paliktu - bent jau as taip jauciuosi
 #683725   salvys
 08 Gru 2016 15:11
na ipratimas, ka padarysi, yra kur desiniarankiai desinia rites rankenele suka, nors uzmetineja irgi su desinia..Kad zuvis pasiimtu kiek reik valo, tam yra stabdis ir ji reik reguliuot ne tada kai zuvis uzkibus yra. na isdalies mindule suprantu, jai jis ten palaidine lasisas gaudo tai gal ir padeda ta atbuline eiga, bet ir be jos galima puikiausiai verstis, o kaina beja mazesne nei senojo stradiko, o beto naujas daigtas, tik kad vizualus dizainas man neatrodo labai geras naujojo
 #683726   turgis
 08 Gru 2016 15:31
Mindule grynai irgi mano stilius. As ir per n metu pripratau, kad metimo metu man lankelis turi but "mano" vietoje ir rite visada suktusi atgal... Atvirai sakant pirma kart girdziu kad yra tokios rites, kurios atgal nesisuka ... :shock:
 #683728   zipas
 08 Gru 2016 15:40
As niekad i lankeli neziuriu. Atlenkei. Prilaikai vala ir meti. Tas laiko gaisimas nk neduoda...
 #683729   zipas
 08 Gru 2016 15:41
Beto turgi idomu ka darytum su juodu slamu kuriam reik fiksatoriu prilaikyt norint atgal pasukt. Greit atprastum manau...
 #683730   Aqua v.
 08 Gru 2016 15:42
Bent as ne kiek neabejojau, kad Mindule naudoja, ir jam to atbulinio reikia. Cia jo 'iprotis' ir pns. Ir jam rite (gal) netiks.
Taip pat akivaizdu, kad daugumai zveju ne kiek nerupi tas atbulinis,
ir Shimanai tikiu ne durnesni (uz boruze :-D ), ir zino, ar bent pagalvojo apie + ir - . Buna aisku klaidu, bet cia istorija parodys...

p.s. o kas mano, kad ir dauguma zveju durni, kad nenaudoja, ir 'shimanas' durnas....,
tai isvada manau akivaizdi ;-) (ir jau labiau is medicinos diagnoziu srities :oops: )
 #683739   Boruze
 08 Gru 2016 16:57
Aqua v. rašė:Bent as ne kiek neabejojau, kad Mindule naudoja, ir jam to atbulinio reikia. Cia jo 'iprotis' ir pns. Ir jam rite (gal) netiks.
Taip pat akivaizdu, kad daugumai zveju ne kiek nerupi tas atbulinis,
ir Shimanai tikiu ne durnesni (uz boruze :-D ), ir zino, ar bent pagalvojo apie + ir - . Buna aisku klaidu, bet cia istorija parodys...

p.s. o kas mano, kad ir dauguma zveju durni, kad nenaudoja, ir 'shimanas' durnas....,
tai isvada manau akivaizdi ;-) (ir jau labiau is medicinos diagnoziu srities :oops: )
Shimanas tikrai protingas nes jis uzdirba is jusu babkes o as tiesiog zmogus su ziniomis kuris dikai jomis dalinasi, jusu reikalas spresti kaip ir kas gerai ;-var-var.
 #683741   Boruze
 08 Gru 2016 17:46
[/quote] supakuoti butu patogiau?!ne nebuna! , valas tau ir uzsisuka ant rotoriaus del ijungtos atbulines eigos!jaqigu tu negaudai tokiom perbrangintom ritem tai iskur zinai kiek jos laiko?horoskopuose skaitei? vat ne, su atbuline eiga zymiai sudetingiau manipulioti su viskuo ir ji praktiskai nereikalinga(nebent gaudai kokiu tai hibridiniu spiningavimo budu kur atleidineji vala ir taip esi iprates), kadangi gaudai slamstu tai ir lanksto tau lankeli :lol:[/quote]
Zinau- ne sspecialiai JP pirkau sudroztas ir sulauzytas rites, ten buna labai idomu paziureti kaip atrodo vidus po 10 metu. O riciu ir geresniu nei sitas shimano turiu ir tokios tikrai nesiruosiu prirkti nes jinai yra vienkartine. :/braj;
 #683754   mantasspecnaz
 08 Gru 2016 19:38
Papasakok kokios ten tavo geriausios rites :) as irgi noriu geru patarimu ir dykai kaip sakei :)
 #683759   Boruze
 08 Gru 2016 20:31
mantasspecnaz rašė:Papasakok kokios ten tavo geriausios rites :) as irgi noriu geru patarimu ir dykai kaip sakei :)
Kaip jusms rekomenduoju nauja Shimano Stradica ''plot sako liuks ritute ;-var-var.
 #683762   Ewro
 08 Gru 2016 21:02
Jo, o pats eik toliau sukinėt Делфин nes ji, matai, ne vienkartinė, jau kokių trisdešimt metų sukasi :koliorava
  • 1
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė