Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #678445   JungleBoogie
 10 Spa 2016 16:50
Rapolas rašė:
Rolas rašė:... vienas klausimiukas - kas tau pirštus išfrezavo kamštyje?
Na pasakysiu , musiau, nedidele paslapti ,kad man kaip voblerius gaminanciam ,issifrezuot koto rankena- tai kaip 5 pirstus apsiusiot :-D
Ar turi 4D staklikę? :cig.
 #679302   DainiusM
 19 Spa 2016 14:47
Zodziu paskutinej kelionej kolega perFiso mano lengvo castuko virsune. :( Senai besidomejau tuo reikalu, nes esamas viskuo tenkino. Gal kazka pasiulys kas vienadalio iki 6 pedu ilgio darbui nuo 7 ridzo iki is bedos 11 orbito? :roll: Kaina neypatingai jaudina... dziginio tipo morku tam reikalui nemegstu...
 #679303   Jurginas
 19 Spa 2016 14:56
DainiusM rašė:Zodziu paskutinej kelionej kolega perFiso mano lengvo castuko virsune. :( Senai besidomejau tuo reikalu, nes esamas viskuo tenkino. Gal kazka pasiulys kas vienadalio iki 6 pedu ilgio darbui nuo 7 ridzo iki is bedos 11 orbito? :roll: Kaina neypatingai jaudina... dziginio tipo morku tam reikalui nemegstu...
Nu koks Veloce RV pvz. http://www.olympic-co-ltd.jp/enfishing/ ... /VELOCE-RV
Arba jeigu labai mandrai nori, Vittoria http://www.olympic-co-ltd.jp/enfishing/ ... _baitmodel
 #679349   edmundaxx
 19 Spa 2016 20:33
DainiusM rašė:padejO... yra castuku bet jie kaip taisykle iki 8-10g maks. o sits buvo iki 17g...
Taip paklausiu- o kam kotukas iki 17gr, jei max riba jam Orbitas? ;-) O šiaip, kaip supratau, Orbitukai 80, Rigges 90 standartas..?
 #679357   DainiusM
 19 Spa 2016 21:36
Nes jis puikiai grojo su masalais nuo LM66 iki orbit11. Is bedos ir su 7 ridzu bei rudra. Sekantis mano kotas prasideda nuo orbit11 bet tai yra ant ribos komfortiska apatine riba, o virsus kanata ir duo 20cm.
 #679980   razmus
 25 Spa 2016 21:01
Reikalingas patarimas - noriu light/ultra light kastinginio komplekto.
Gausysiu upėtakius, šapalus, ešerius lengvais vobleriukais, blizgutėm, guminukais ir pan.
Rite jau įsigijau - Daiwa Liberto Pixy 68L, todėl reikalingas tinkamas kotas prie jos. Gamintojas rašo, kad ši ritė meta masalus nuo 5 gr.
Koks reikalingas spiningo kietumas ir akcija, kad normaliai užsimestų?
Maži masalai geriau mesis pintu ar florokarboniniu valu?
Ką patartumėt?
Dėkui iš anksto.
 #680008   Rapolas
 26 Spa 2016 07:02
razmus rašė:Reikalingas patarimas - noriu light/ultra light kastinginio komplekto.
Gausysiu upėtakius, šapalus, ešerius lengvais vobleriukais, blizgutėm, guminukais ir pan.
Rite jau įsigijau - Daiwa Liberto Pixy 68L, todėl reikalingas tinkamas kotas prie jos. Gamintojas rašo, kad ši ritė meta masalus nuo 5 gr.
Ką patartumėt?
Dėkui iš anksto.
Manau, kad Piksiukei ir tamstelai gali prireikt lengvos špulytės (ypač pajusi su šapaliniais ir upėtakiniais vobleriais iki 5g). Kiek žinau, kiniečiai gamina jau Pixy68 špūles (alio eksprese 'pasiguglink':D). Turiu SPR modeliuką (su 2 kaladėlėm), tai 5g vobleriai skraido gan komplikuotai, tas pats turėtų būt ir su magfors'u ,gal net blogiau (originalią špūlę turiu minty).
Kotas turėtų būti toks ,kad jaustų apkrovą su mažaisiais svoriais, akcija- regular, regulal fast arba moderate.
Konkretaus modelio nepatarsiu.. aš naudoju Yamagas, perdarytas (ir neperdarytas:D) į kastinginius modelius, yra variantų pas ABU salty stage'us, grafitolyderius ir etc. ;-)
 #680015   Jurginas
 26 Spa 2016 08:16
razmus rašė:Reikalingas patarimas - noriu light/ultra light kastinginio komplekto.
Ką patartumėt?
Dėkui iš anksto.
Jei nėra svarbu brandas, tai yra šiek tiek ekonomiškesnis ir Lietuvoje lengvai prieinamas variantas Favorite Synapse BFS http://www.gelezinislydys.lt/home/1835- ... sting.html# Jų deklaruojamas užmetimo svoris yra labai arti tiesos.
 #680039   Rapolas
 26 Spa 2016 12:15
Aš ,asmeniškai, į FAST "grynuolį" šiuo atveju nežiūrėčiau net.. nes razmus'ui reikalings universalus UL/L kotas vobleriukams, blizgėms ir viskam kitam.. :-D todėl ir siūlau į regular arba moderate veiziet :-D Pixy ,beje, nėra UL ritė, net ir L nelabai (kaip ir Steez /jos artimos bičiulės) ,bet įdėjus jai Ray Studio skylėtą špulę (arba net /kaip kažkas minėjo/ 2špules- pintam ir FC) galima iki UL nusileist lengvai. Piksiukė rankoj už Steez'ą net malonesnė ,o ir lengvesnė ;-)
Jei ieškočiau iš japonų kotelių kažką, tai daugiau dėmesio skirčiau MEBARU serijos kotukams, jei iš GL ar Croix'u - tai CRANK'iniams / TRout'iniams.
Šiaip, reiktų žinot vistik ,kur labiau linkstama- prie upėtakio (TR) ir/ar prie šapalo ,ar prie ešerio.. jei pagrinds- ešerys (ir dar pvz.- džigu..:D) ,tai tos "minkštos špagos" nėra panacėja visai :-D ir galima tuomet rinktis FAST'ą :-D
 #680042   Jurginas
 26 Spa 2016 12:52
Kad tas Synapse fastas gal tik tuo, kad po apkrovos greitai atsitiesia. Blankas pilnai apsikrauna su tikrai nedideliais svoriais, pvz. maniškis 662L jau nuo 3 gramų galvakablio dirba vos ne visu ūgiu. Ar tavo kitokie įspūdžiai?
Nu aišku tikra šlangela blusoms visokioms geriau.
 #680044   Rapolas
 26 Spa 2016 13:33
Nea, jei UL/L tai visiška šlanga nėra "good" ,bent jau man. Bandžiau tokį 'daugelio' išgirtą ABU Baron'ą ,nu tai man visai nepatiko.. Po užmetimo dar viršūnė makaluojas :-D Synaps'o nebandžiau, tai nekomentuosiu, bet jei FAST'u grįžta į pradinę padėtį, tai jau gerai. Tarp kitko, Yamaga Blanks irgi rašo kad Fast'ai, bet yra realiai kaip Regular'ai :gutgut
p.s.: jo ,sutinku- blusoms cik visiškos šlangutės :-D
 #680077   razmus
 26 Spa 2016 21:49
Ačiū už komentarus ir patarimus.
Pas mane istorija tokia - šiemet nusprendžiau pradėt tvičinguot ir nusipirkau tą Daiwa Pixy 68L, nes papuolė labai geras pasiūlymas iš draugelio (pusę kainos, o ritė net nenaudota buvo). Atsitiktinai papuoliau pas Ramoną į parduotuvę ir jis man pasakė, kad ta ritė standartiniam tvičingui netinka, tiksliau, ji yra skirta lengviem masalam ir aš ją tvičinguodamas sudrošiu... Žodžiu, nesiparinau, nusipirkau Chronarchą ir prameškeriojau visą vasarą, o Daiwa tebeguli nepanaudota. Kastingas iš principo man patiko, tai nusprendžiau Daiwai kokį kotą pritaikyt lengvam gaudymui vobleriukais ir mažom blizgutėm. Megstu upetakius upeliuose gaudyti, tai galvoju ir tokiam reikalui naudoti.
Kažkas čia patarė Tenryu Raiz. Iš info internete man jis labai patinka, gaila, kad neradau kur pačiupinėti gyvai. Svarstau tarp dviejų modelių RZ53UL-BC (išmetimas 1-6 gr) ir RZ56L-BC (išmetimas 2-8 gr), abiejų akcija R. Įdomu, ar labai didelis tarp jų skirtumas, nes apatinė išmetimo riba tik 1 gr. skirtumas, nors 1 ir 2 yra dvigubai :) Bet kažkas čia rašė, kad Daiwa Pixy 68L nėra ritė, skirta lengviems masalam, tai vel nebesuprantu iki galo...
Gal kas tokią ritę naudojat ir galit realia jo paskirtimi ir galimybėmis pasidalinti? Nesinorėtų naudot ne pagal paskirtį ir sugadint arba parintis, kad nesimeta ar pan.
Gal kas turite kažkurį iš mano minėtų kotų? Gal kažkaip privažiuočiau pačiupinėti jei Vilniuje? Pietus pastatyčiau :)
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė