Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #678961   samas235
 17 Spa 2016 08:50
"rasant tuscia visada reikia prideti, "man tuscia", arba "bent as nieko nemaciau".
faktas bet zuvies siais metais tikrai labai mazai, gali but kad kazkam ir nuskilo ir ne viena pagavo bet tokiu zmoniu labai mazai. Paskutines sezono dienos neryje : vievis- grigiskes visos "superines" vietos buvo labai liudnos. vos viena zuvis per 20-30 km atkarpa. Taip kad nekazka....
 #678965   martynasm
 17 Spa 2016 09:25
samas235 rašė:"rasant tuscia visada reikia prideti, "man tuscia", arba "bent as nieko nemaciau".
faktas bet zuvies siais metais tikrai labai mazai, gali but kad kazkam ir nuskilo ir ne viena pagavo bet tokiu zmoniu labai mazai. Paskutines sezono dienos neryje : vievis- grigiskes visos "superines" vietos buvo labai liudnos. vos viena zuvis per 20-30 km atkarpa. Taip kad nekazka....
faktas kad zuvies buvo tikrai nemazai, tik aktyviu (kibiu) dienu buvo nedaug ;)
del pagavimo tai kas daug zvejojo tas ir pagavo, kas zvejojo maziau tai kaip pasisekė ;)
paskutine diena tai vaizdas buvo toks beveik visur Paveikslėlis
 #678972   JungleBoogie
 17 Spa 2016 10:17
martynasm rašė:
samas235 rašė:"rasant tuscia visada reikia prideti, "man tuscia", arba "bent as nieko nemaciau".
faktas kad zuvies buvo tikrai nemazai, tik aktyviu (kibiu) dienu buvo nedaug ;)
del pagavimo tai kas daug zvejojo tas ir pagavo, kas zvejojo maziau tai kaip pasisekė ;)
paskutine diena tai vaizdas buvo toks beveik visur Paveikslėlis
Nu joo, dėl tiek žmonių jau sezoninį kioskelį paupias atidaryt galima... Čeburėkai, alus :lol:
 #678973   Erniz
 17 Spa 2016 10:18
Sveiki, apibendrinant si sezona is savo puses, galiu pasakyti, kad tikrai sezonas pasiseke.
Dvi savaites prie upes ir atkaklus darbas dave savo rezultatu. Viena patele neatsispyre is 10 metimo troic blizgei (varines spalvos), kita rogos vobleriui (naturalaus spalvinimo) . Apturejau tikrai geru ispudziu. Susiradau nauju pazystamu, prisiklausiau ivairiausiu istoriju, prisiziurejau pagautu/"nuejusiu" zuvu. Tai tiek trumpai ir iki kito sezono! :) ;-var-var. :/braj;

meginu ikelti foto ;)

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x48 ... W8JOfX.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x48 ... JZCWkd.jpg
 #678974   Rapolas
 17 Spa 2016 10:18
martynasm rašė:... del pagavimo tai kas daug zvejojo tas ir pagavo, kas zvejojo maziau tai kaip pasisekė ;)
Žinau (ir gerai pažystu :D) ne vieną, kurie žvejojo daug (visą licencinį laikotarpį )ir pagavo.. špygą taukuotą :-D
p.s.: marketings superinis :gutgut neatsidžaiugiau ,va dabar tai prasidės vargs ežeruos :-D
 #678978   Mike
 17 Spa 2016 10:25
Buvau šiemet lygiai keturis kartus. Du kartus po dvi valandas, du kartus po pusdienį. Taip jau gavosi. Dar kartą įsitikinau, kad šios žuvies gaudyme labai viskas nuo sėkmės priklauso. Kažkada tris metus ėmiau po tris savaites atostogų ir kas antrą dieną drožiau. Ir neturėjau nė kibimo. Šiemet per minėtas keturias žūkles viena krante ir viena atsikabinusi. Gaudyti išmokau? Nu kad ne :-D . Lygiai tokie pat metimai kaip ir tūkstančiai prieš tai buvusių. Tiesiog pataikiau ten kur reikėjo ir kaip reikėjo. Ta kur krante, 99 cm, patelė. Daug vargo neturėjau, nes greitai iš vidurio upės prisibazavo prie kranto, o kadangi galėjau užbristi už žolių, nebuvo jokių kliuvinių ir pan, tai paplaukiojo 10 min (spiningas minkštalas) aplink kojas ir pasidavė. Ta kur atsikabino, tai paėmė vos užgilinus voblerį, ištraukė gal 15 m valo (stabdis nestipriai priveržtas buvo, nelaikiau "ant griežto"), iššoko, pasirodydama, kad patelė, ir po žvakės jau buvo laisva. Vienintelio voblerio, ant kurio patingėjau kabius pakeisti, kablys atlenktas. Tai tiek žinių. A, tiesa, abi žuvys Nery paėmė.
Prikabinti failai
DSC_0074.JPG
 #678979   Aqua v.
 17 Spa 2016 10:29
Pritarciau (del sunkaus sezono), jei kalbeti apie pacia sezono pabaiga. Neisigilinant i priezastis, paskutines dvi savaites buvo labai sunkios, ir jei kazkas visas viltis sudejo tik i si paprastai perpektyviausia laika - galejo likti ir su nuliu. Priespaskutine savaite tai dar atrodo buvo rezultatyvesne, bet tokiu oru as jau nesikankinu ir ne kart nezvejojau, tai info tik is treciu saltiniu.
Bet apskritai zuvies siemet buvo, ir buvo nemazai, labai daug maciau, buvo ir dienu, kai vienas zvejas pagaudavo ne viena zuvi. Kad ne tik apie 'maciau girdejau' (nors ir maciau puikiu rezutatu) - siemet rezultatyviausioj zvejyboj dvi zuvis pavyko istraukt, ir dar viena nusipurte po 10-15min kovos. Ir cia ne apie 'as geriausias', buvo dienu, kai gaudavau 'i skudurus' 0:2. O 'ziauriausiu' skaiciu net neminesiu, kad nesiurpint zveju :) .
Zodziu, kaip visada yra pamoku, o bendriausia - nera 100% taisykliu, nera garantuoto metodo, nera garantuotos vietos ir laiko (pvz pernykste rezultatyviausia vieta nedave ne vieno kibimo per visa sezona).

p.s. kalba eina tik apie kibimus, 'netyciukai' ir tikslingi 'kabliai' neskaiciuojami.
 #678985   vaitko
 17 Spa 2016 10:55
Sveikinimai visiems kurie pagavo savo pirmaja, sveikinimai tiems kurie "sugaude save norma" na ir sveikinimai tiems kurie liko tusti, nes vistiek kazko ismokta/suzinota naujo + gerai praleistas laikas (zinoma as tarp situ)... Pasiemes buvau atostogu savaitele pirmaja spalio, ne vien tam reikalui buvo ir kitu reikalu, bet pagaudziau daugiau negu bet pries tai buvusius du sezonus, susiprotokolavau viska siemet idomumo delei - 6 licenzijas turiu i Neri + 2 Nemune viso 34val prie vandens ir tiek pat jei ne daugiau uz vairo, pagrinde zinomos geros vietos, kur nebuvau vienas, bet visos vietos buvo "ne tos" arba "ne laiku" nes sutikti zvejai pasakojo kaip pernai tokiu metu jau buvo 6vnt ir pan. o siemet rukymas. Visiskai su Aqua sutinku del periodo, siemet palankesnis buvo rugsejo galas, o ne spalio menuo - toks jausmas kad "ejo burys" tuo metu ir net sekant info galima vos ne susidaryti vaizda kad buvo veiksmo Nemune, po keleto dienu jau Neries zemupy, na ir dar po kiek laiko "veiksmas" vyko ir apie Vievi/Vilniu, paskui shtilis... prie mano akiu buvo istraukta patele 11kg Nemune, bet ir ta pati - vobleriukas uz sono visa ta diena per kelis spotus nebuvo isejimu ir visi labai liudni ir demotyvuoti vaikstinejo pakrantemis. Kad zuvies buvo nemazai galima susidaryt is informacijos kiek prigaude chebra kur gaudo ne visai tuo "visiems priimtinu budu" :) ir kaip kolega minejo panasu, kad nepaisant to fakto kad zuvies buvo, buvo nelabai daug aktyviu/kibiu dienu. Lauksim kito rudens. :)
 #678988   shelwius
 17 Spa 2016 11:05
Pilnai pritariu dėl sunkaus sezono, kai buvo užėjimas, na tas vos ne pirmasis, tai žuvies matėsi tikrai daug, na "blizgiautojai" aišku tuo naudojosi. Orui vėstant, rudenėjant tikrai visi tikėjosi gero sezono, bet deja, netyčiukai vos, kas pasakojo. Rugsėjo gale net žvejų baisiai daug nebuvo, pagavau ten, kur net nieko nebuvo, Neryje. Draugas tik buvo. Mėtė jis toj vietoj nemažai, atėjau į jo vietą ir antru metimu yra, visiškas atsitiktinumas manau. Vėliau bėgant dienoms, žvejų gausu buvo, bet visos ale tos vietos kur pernai puikiai sudirbo, šįmet visai nekažką...
 #678991   Jackfish
 17 Spa 2016 11:31
Manyciau sezonas buvo ne del to sunkus, kad sunku pagauti, ar zuvies nebuvo, o del to, kad oro salygos buvo labai nepalankios. Ypac savaitgaliniams zvejams ir kokias paskutines 3 savaites.
 #678994   MindaugasK
 17 Spa 2016 11:41
O as galiu pasakyt, kad buvo atvirksciai, nepaisant praktiskai beperstojo plaukiant zolei sezonas buvo puikus. 7 kibimai 4krante. Tiek sezono pradziojo tiek paskutine diena zuvies maciau ir pagavau. Savo akimis tappat maciau kai zmogus per diena apturi tris kibimus dvi istraukia. Zodziu zuvies buvo kas gaude tas pagavo. Kadangi cia bivo man ketvirtas sezonas tai as patenkintas tiek savimi tiek sezonu :)
 #678995   Fuksas
 17 Spa 2016 11:47
Sveikinu visus kas pagavo ir nepagavo ;) siemet turejau laiko 4 tikslinėms lašio žvejyboms. Trys tuščios, o ketvirtąją patyriau pirmą kartą ką reiškia lašišos kibimas.
Prieš tai galvojau rišti su lašišomis, kaip labai demotyvuojančią žvejybos rūšį, nors ir labai nedaug laiko tam skyriau. Po šio sezono gavau pamokų ir "susirgau" :). Užkibo klasikinėje vietoje, duobės krašte prieš sėklių, bet pirma galbūt gyvenimo žuvis kaip ir privalu - nuėjo kartu su Rogosu. Viskas vyko taip greitai, tik valo zviegimas, žvakė, žviegimas ir garsas "pokst" po 10-15s. Dabar esu apmastymuose ką blogai padariau: pintas valas su fluriku surištas buvo Double uni knot, stabdis atleistas. Kolkas išvadą padariau, kad rišiu pintą tiesiai prie karabino ir kai žvakę daro spinigą nuleisti žemyn. Ir lauksiu kito sezono, ir būsiu tikrai geriau pasiruošęs ;)
 #678999   mantasspecnaz
 17 Spa 2016 12:14
Jokiais budais nerisk tiesiai pinto.nueis dar greiciau.siemet istraukiau tai pavadelis fc buvo gerokai sudroztas.o ne vienam taip ir nuejo kas tik su pintu.o kablius visus juodus be isimties reikia keisti i jurinius baltus.ir ziedelius reiktu paziuret.siemet palankste.
 #679001   Slovak
 17 Spa 2016 12:16
Fuksas rašė: Ir lauksiu kito sezono, ir būsiu tikrai geriau pasiruošęs ;)
optimistas :)
 #679008   london
 17 Spa 2016 12:56
Mike rašė:Dar kartą įsitikinau, kad šios žuvies gaudyme labai viskas nuo sėkmės priklauso. Kažkada tris metus ėmiau po tris savaites atostogų ir kas antrą dieną drožiau. Ir neturėjau nė kibimo. Šiemet per minėtas keturias žūkles viena krante ir viena atsikabinusi. Gaudyti išmokau? Nu kad ne :-D . Lygiai tokie pat metimai kaip ir tūkstančiai prieš tai buvusių. Tiesiog pataikiau ten kur reikėjo ir kaip reikėjo.
Visiškai sutinku. Sėkmė atsidurti tinkamu laiku ir tinkamoj vietoj. Keistai atrodo, kai kiti įtikėję, kad kažkas priklauso nuo kažkokio tai masalo ar jo spalvos, prisiklausę ir prisiskaitę tiki mitais, bet dažniausiai tokie būna pagavę vieną ar dvi žuvis. Dažniausiai būna taip, kad žuvis pasirašo iš pirmo ar antro metimo, pratraukimo pro tam tikrą vietą, kur ji stovi arba kol ji pati užplaukia ant tavo masalo, jei mėtai po tą zoną, kuriame ji siautėja, dažniausiai tai būna patinai.
 #679010   Konkorezis
 17 Spa 2016 13:12
Mano nuomone, kad sekasi tiem, kas gaudo:) as matyt siemet dejau per mazai pastangu:) Turejau 2 kibimus, vienas Neryje, kita Sventojoje, bet abu nerealizuoti. Zuvies maciau daug, nors buvo dienu, kai nemaciau nieko, bet viena is tu dienu kai nieko nesimate, apart daug zoliu turejau ir rimta kibima and sukres...gaila nerealizuota:) reikes ziems bandyti pagauti kokia griztancia.
 #679012   martynasm
 17 Spa 2016 13:29
Rapolas rašė:
martynasm rašė:... del pagavimo tai kas daug zvejojo tas ir pagavo, kas zvejojo maziau tai kaip pasisekė ;)
Žinau (ir gerai pažystu :D) ne vieną, kurie žvejojo daug (visą licencinį laikotarpį )ir pagavo.. špygą taukuotą :-D
p.s.: marketings superinis :gutgut neatsidžaiugiau ,va dabar tai prasidės vargs ežeruos :-D
daug yra salyginis dalykas, daug ivardinciau kaip 20 zvejybu bent jau po 8 val.
man namuose irgi sako kad daug, bet kad net 10 normaliu zvejybu nebuvo :)
 #679014   JungleBoogie
 17 Spa 2016 13:30
JungleBoogie rašė:
Konkorezis rašė:Mano nuomone, kad sekasi tiem, kas gaudo:) as matyt siemet dejau per mazai pastangu:) Turejau 2 kibimus, vienas Neryje, kita Sventojoje, bet abu nerealizuoti. Zuvies maciau daug, nors buvo dienu, kai nemaciau nieko, bet viena is tu dienu kai nieko nesimate, apart daug zoliu turejau ir rimta kibima and sukres...gaila nerealizuota:) reikes ziems bandyti pagauti kokia griztancia.
Kelinto numerio sukrė buvo?
 #679019   Rapolas
 17 Spa 2016 13:59
martynasm rašė:... daug yra salyginis dalykas, daug ivardinciau kaip 20 zvejybu bent jau po 8 val.
man namuose irgi sako kad daug, bet kad net 10 normaliu zvejybu nebuvo :)
Be abejo ,kad "sąlyginis" :-D
Sakydams "daaug" ,turėjau omeny, naująją priklausomybę ,kurios pavadinims "lašys". Aišku (be abejo:D) ši priklausomybė daaug.. geriau nei alkoholizmas, žolė ar kazino ,bet kai žmogai naktimis nebemiega ir sapnuoja trūkstančius valus ir laužomus spinus bei metrinius salto ,tai kartais (jau nebedaug) daros nebejoukinga :-D
Bekitako, 20 žvejybų po 8h nėra daug :-D
 #679024   martynasm
 17 Spa 2016 14:21
Rapolas rašė: Bekitako, 20 žvejybų po 8h nėra daug :-D
mano nuomone čia minimumas, kad būtų galima tikėtis rezultato dirbant, o ne netyčiuko.
 #679025   Rapolas
 17 Spa 2016 14:24
martynasm rašė:
Rapolas rašė: Bekitako, 20 žvejybų po 8h nėra daug :-D
mano nuomone čia minimumas, kad būtų galima tikėtis rezultato dirbant, o ne netyčiuko.
Nesutinku, kad minimums :-D da reikia, simms'ų (bridkelnių ir bridbačių bei g4 striukes), muselinio koto su torzaitais, ritės syrteito ir krūvos visokiausių spalvinimų Rogos'ų - va čia jau "minimums" :-D
 #679028   martynasm
 17 Spa 2016 14:37
sito viso neminejau nes laikiau savaime suprantama, siaip lasiams ypac patinams patinka sims bridbaciai, jeigu teisingos spalvos ir ten kur reikia paduoti tai kliovas garantuotas. svarbu rast tik kur zuvis laikosi ir pakist po nosim.
 #679029   Fuksas
 17 Spa 2016 14:44
mantasspecnaz rašė:Jokiais budais nerisk tiesiai pinto.nueis dar greiciau.siemet istraukiau tai pavadelis fc buvo gerokai sudroztas.o ne vienam taip ir nuejo kas tik su pintu.o kablius visus juodus be isimties reikia keisti i jurinius baltus.ir ziedelius reiktu paziuret.siemet palankste.
gal galetum pasakyt koki mazga naudoji pintui su fluorokarbonu? Ar per suktuka. Dabar girdejau kad flurika pintas po didele apkrova ar po Zvakes gali lengvai nusipjauti per mazga
 #679033   london
 17 Spa 2016 14:55
Fuksas rašė:
mantasspecnaz rašė:Jokiais budais nerisk tiesiai pinto.nueis dar greiciau.siemet istraukiau tai pavadelis fc buvo gerokai sudroztas.o ne vienam taip ir nuejo kas tik su pintu.o kablius visus juodus be isimties reikia keisti i jurinius baltus.ir ziedelius reiktu paziuret.siemet palankste.
gal galetum pasakyt koki mazga naudoji pintui su fluorokarbonu? Ar per suktuka. Dabar girdejau kad flurika pintas po didele apkrova ar po Zvakes gali lengvai nusipjauti per mazga
https://www.youtube.com/watch?v=eHsv24FXFJA
aš bent jau naudoju šitokį, tik surišus truputį palieku abiejų valų galus prie mazgo, per žiedelius praeina mazgas lengvai. po keletos metimų (geriau blizgės), kai mazgas susiveržia galutinai, gali paliktus galus pritrumpinti. Niekada nėra pavedęs šis mazgas. Be to, ir labai greitai surišamas.
 #679034   Fishermenas
 17 Spa 2016 15:14
Pats prasčiausais mano sezonas, specialiai buvo pasiimta 5d atostogu paskutine savaite per kuria visiskas 0....
Prikabinti failai
1.jpg
1.jpg (201.02 KiB) Peržiūrėta 3975 kartus(ų)
 #679036   saulenas7
 17 Spa 2016 15:18
london rašė: aš bent jau naudoju šitokį, .... Niekada nėra pavedęs šis mazgas. Be to, ir labai greitai surišamas.
Buvai nutraukes vala? nes man kiek truksta, visalaik per pintuka, nors jo laikymo svoris vos ne 2x didesnis nei fluoriko...
toks vaizdas, kad uzsiverzdama kilpa nupjauna pintuka
 #679037   mantasspecnaz
 17 Spa 2016 15:25
Toki pati risu.tik i prieki 7 o atgal 3. Bet cia visokiu variaciju gali buti.tas baltas sniuras tai fc jei ka.
 #679039   mantasspecnaz
 17 Spa 2016 15:26
saulenas7 rašė:
london rašė: aš bent jau naudoju šitokį, .... Niekada nėra pavedęs šis mazgas. Be to, ir labai greitai surišamas.
Buvai nutraukes vala? nes man kiek truksta, visalaik per pintuka, nors jo laikymo svoris vos ne 2x didesnis nei fluoriko...
toks vaizdas, kad uzsiverzdama kilpa nupjauna pintuka
Nebuvo.truksta fc.
 #679040   Fuksas
 17 Spa 2016 15:33
Dar kokio storio FC ir pintą naudojate? Aš naudoju 0,16 pinta ir 0.33 fluoro. Kita sezina galvoju apie 0.18 pinta ir 0.4 ar 0.45 fluoro.
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė